Машина за хляб - 17 част

• 101 632
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 435
Ердинч, beer! Голяма жега е тук, като при вас , предполагам.

да, голяма жега е и тука, в момента на сянка 32'С, влага %12, вятър 5км/ч, у къщи(в кухнята) 23'С

# 436

Днеска в много страни по света се чества като ден на бащата

Честит празник на всички текущи, настоящи и бъдещи татковци

# 437
Добро утро на всички! И честит празник на бащата!
Ердинч, благодаря за напомнянето  bouquet!
И тук, в България, от няколко години се отбелязва този ден, макар и скромно.

# 438
4естит празник на вси4ки заслужили татковци.
тук празника на баЩата е на 19 март

# 439
Честит татковден и от мен Simple Smile Да са ни живи и здрави Simple Smile

# 440
  • София /Абсурдистан
Да са ни живи и здрави мъжете и още много да ни ядосват  Mr. Green

# 441
  • София
Да са ни живи и здрави мъжете и още много да ни ядосват  Mr. Green

Ади комшу честит ни празник.
По тоя повод в момента се пече хляб с шарена сол и зеленчуковата подправка на Маги.

# 442
Да са ни живи и здрави мъжете и още много да ни ядосват  Mr. Green

Ади комшу честит ни празник.
По тоя повод в момента се пече хляб с шарена сол и зеленчуковата подправка на Маги.

newsm81, при назе шарената сол е малко кът, дефицит е по точно казано, като злато е, ееех туй гурбета лошо нещо ве.

честит да ни е,  честит.

комшу, хляба аз вчера го правих, днеска извадих ДМС'то и в момента по желание на дечурлигата въртя в машината лечебен турски сладолед от полумасленно козе мляко, напълнено със парчета Киндер шоколад

поздрави

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 16:31 от Ердинч

# 443
Ердинч този сладолед в машината за хляб ли бе човек newsm78 - о видях в лмашина за сладолед било ooooh!.Сега и такава машина ли ще се купува в къщи ooooh!.Големи сте подстрекатели hahaha
Щом е ден на бащата значи мой мъж  подарък е получил, нищо че още баща не е станал Praynig

Даже е наръфан хляба както се вижда.С бяло и царевично брашно, с прясно мляко на основната програма от 3 часа и 15 мин.
Много вкусен стана Party

# 444

Цитат
Ердинч този сладолед в машината за хляб ли бе човек

Бъни,  благодаря много, голям смях падна, господ да ви разсмее и вас

непременно си направете от лечебния сладолед, непременно, ще ме помните с него

Hug дами и господа, мисля да пробвам нещо друго, мисля да добавя  прясната мая натрошена на малки трохички направо най отгоре върху брашното(както сухата, па ако не стане 2 опит ще е направо във течноста), какво мислите, дали ще се получи  newsm78

желая лек ден на всички

# 445
  • София
...
 Hug дами и господа, мисля да пробвам нещо друго, мисля да добавя  прясната мая натрошена на малки трохички направо най отгоре върху брашното(както сухата, па ако не стане 2 опит ще е направо във течноста), какво мислите, дали ще се получи  newsm78
...

Значи колебая се дали после самата мая ще се размеси добре в тестото и дали няма да остане на бучки. Ама пък ако е много наситно натрошена (като сухата) май не трябва да има проблем (освен ако сухата нещо не е пригодена като нещо от сорта на бързо разтворима). Ако  пък я сложиш в течностите там пък може да има съставки, с които тя първоначално не би трябвало да контактува.

Но пък като се замисля не помня да съм чел някъде по книжките живата мая предварително да трябва да е разтворена ама пък може да съм го и пропуснал.

# 446
В събота получих дългоочакваната и дългоизбираната нова машинка. Северин 3986. До сега съм направила 3 хляба и трита без забележки. Използвах 10-та програма - сандвич- 3 часа и 9 мин. Коричката препечена отвсякъде. Много съм доволна ,моля се да бъде все така.
Сега въпрос , Ердинч-помагай.
Това контейнерче много трудно влиза на място или аз още не смея да натисна по-силно. Да не би да има някакъв чалъм за който не зная . Тази сила ме притеснява,да не го повредя нещо.
Аляската се завърташе,Фифката се дърпаше и натискаше ,но не толкова силно. Дали още не си е направило място.

# 447
В събота получих дългоочакваната и дългоизбираната нова машинка. Северин 3986. До сега съм направила 3 хляба и трита без забележки. Използвах 10-та програма - сандвич- 3 часа и 9 мин. Коричката препечена отвсякъде. Много съм доволна ,моля се да бъде все така.
Сега въпрос , Ердинч-помагай.
Това контейнерче много трудно влиза на място или аз още не смея да натисна по-силно. Да не би да има някакъв чалъм за който не зная . Тази сила ме притеснява,да не го повредя нещо.
Аляската се завърташе,Фифката се дърпаше и натискаше ,но не толкова силно. Дали още не си е направило място.

с двойните бъркалки първоначално е така Simple Smile, но след време свикваш

правилното е така

но, направи следното, нагласи бъркалките (в положение номер 2), с празно контейнерче направи няколко опита, изваждай и отново я намествай в гнездото, като внимаваш контейнера да е центриран спрямо гнездото на хлебопекарната

аз например когато правя хляб, 1вата ми подготовка е със нагласени бъркалки да наглася и извадя контейнера и чак след това да добавям продуктите(отнема само 5 секунди)

честито да е, няма страшно  Hug

Hug чакаме снимки

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 17:20 от Ердинч

# 448
  • България

Цитат
Ердинч този сладолед в машината за хляб ли бе човек

Бъни,  благодаря много, голям смях падна, господ да ви разсмее и вас

непременно си направете от лечебния сладолед, непременно, ще ме помните с него

Hug дами и господа, мисля да пробвам нещо друго, мисля да добавя  прясната мая натрошена на малки трохички направо най отгоре върху брашното(както сухата, па ако не стане 2 опит ще е направо във течноста), какво мислите, дали ще се получи  newsm78

АЗ винаги така правя. Меся само с прясна мая.
Сладкото от череши стана страхотно - 1 кг. череши, около 200 гр. мед+200 гр. захар и 2 с.лъжици ябълков пектин. Програма мармалад на Аляска. Продуктите сложих в сл. ред - плод, мед, захар, пектин.
Поли страхотен хляб! Peace

# 449
благодаря ти Ердинч. За сега това,но може би няма да е последното питане

Общи условия

Активация на акаунт