Машина за хляб - 17 част

• 101 630
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Hug дами и господа, мисля да пробвам нещо друго, мисля да добавя  прясната мая натрошена на малки трохички направо най отгоре върху брашното(както сухата, па ако не стане 2 опит ще е направо във течноста), какво мислите, дали ще се получи  newsm78
Направо в течността се получава.
В последно време правя така:
Понеже ползвам винаги прясно мляко и вода в съотношение 1:3 или 100мл мляко и 200мл вода.
В чаша отмервам млякото сипвам в него 1 чл захар и го пускам за 15 сек в микровълновата, понеже го вадя от хладилника.
След като го извадя от микровълновата пускам в него бучката мая 8 гр , без да я троша. В следващите 2-3 мин, докато премеря останалите продукти маята е станала като гъба. Просто разбърквам млякото в което е маята с пръст и го изливам в контейнера на машината, в който съм налял вече 200 мл вода. Сипвам отгоре 500 гр брашно една чл сол и 20гр краве масло. Кравето масло го изваждам с млякото от хладилника и отмервам него първо, като го нарязвам на парченца и го оставям върху едно станиолче. Докато му дойде реда , То се добавя последно и вече е омекнало. Ако не е, му помагам за 10тина сек в микровълновата. Цялата процедура ми отнема не повече от 5 мин. Когато рецептата се напасне според брашното, не е необходимо никакво ръчкане из контейнера поради факта, че в ъглите остава брашно, което не иска да се вземе от образуваната топка тесто. Просто сипвам съставките и забравям за машината до момента, в който трябва да извадя хляба.
Ползвам основната програма на моята машина  под номер 1, която е с продължителност 3:00 часа за 750 гр хляб и средно изпечена кора. Вече няма провали и всеки път хлябът става по-хубав, защото вече не отварям капака да ръчкам из тестото , да добавям брашно или вода.
Лек и спорен ден желая на всички.

# 451
  • Панагюрище
ЗДравейте скоро не съм писала ,но редовно си ви чета.Ето и моят хляб,мисля че вече му свикнах и коричката е по тъмна от преди.Правен е в Мулинекс XXL.

.

# 452
rosi_72 ,хляба изглежда много апетитен  Hug

# 453
  • София

Само да допълня, че за някои машини осите, на които се поставят бъркалките от едната страна са скосени и там избор на положение няма. Просто бъркалката се поставя така, както се напасне на скосената ос.

Между другото те пък се намесват така както беше препоръчал Ердинч в един от по-раншните си постове.

Днес ще правя екперимент. Хляб със сушена коприва. И понеже пък и брашното ми е пълнозърнесто малко се притеснявам как ще бухне тестото, ама то ще си покаже де.

Та ако чуете нещо от сорта на ругатни, псуване и възклицания да знаете, че е от мен.

# 454
ivodoc и аз правя хляба по същата рецепта,на на 300 гр.течност като сложа 500 гр.брашно и не ми се получава хубава топка тесто,и се налага да дослагвам около 100 гр.брашно.Може ли да покажеш снимки как точно ти изглежда тестото.само при мен ли се получава така с дослагване на брашно

# 455
аз правя с 400 мл те4ност и ми отива около 750 гр браШно

# 456
rosi_72 ,хляба изглежда много апетитен   Hug

да

Направо в течността се получава.

пускам за 15 сек в микровълновата, понеже го вадя от хладилника.

благодаря  Hug това с микровълновата е хубава идеа, аз размразявам натуралната закваска така, приготвих си я с по 100г парчета и 2 мин на 180в и стигат,

та 15сек на колко вата пускаш  newsm78

Само да допълня, че за някои машини осите, на които се поставят бъркалките от едната страна са скосени и там избор на положение няма. Просто бъркалката се поставя така, както се напасне на скосената ос.

Та ако чуете нещо от сорта на ругатни, псуване и възклицания да знаете, че е от мен.

да наще(северин) са скосени и от двете страни, това ми дава право на 180градуса оборот само от бъркалката, па отдолу на оста джаджата е като " Т ", благодарение на нея имате право на прескачания през 90 градуса

тука слънце грее па и гърмежи са чуват, и гръмотевици фърчат , от към балканите иде май  newsm78

но може би няма да е последното питане

smile3525

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 17:22 от Ердинч

# 457
  • Русе
та 15сек на колко вата пускаш  newsm78
100ml прясно мляко от хладилника за 15 сек на   750W.

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 22:28 от ivodoc

# 458

Цитат
Ердинч този сладолед в машината за хляб ли бе човек

Бъни,  благодаря много, голям смях падна, господ да ви разсмее и вас

непременно си направете от лечебния сладолед, непременно, ще ме помните с него

Hug дами и господа, мисля да пробвам нещо друго, мисля да добавя  прясната мая натрошена на малки трохички направо най отгоре върху брашното(както сухата, па ако не стане 2 опит ще е направо във течноста), какво мислите, дали ще се получи  newsm78

желая лек ден на всички

Ердинч аз правя точно така-троша маята в/у брашното когато пускам на отложен старт а когото пускам веднага-от фризера във топлата вода.Досега не съм имала провал.

# 459
  • София
...

тука слънце грее па гърмежи са чуват, гръмотевици фърчат , от към балканите иде май  newsm78

Ами комшу буря няма да има. Дори и за моя голяма изненада хляба стана превъзходен, въпреки опасенията ми, че след всичко това което набумках няма нищо да излезе. Да де ама излезе. Ето:

Трябваше да изляза и като се върнах внучката вече го беше префасонирала, затова съм ви снимал само филии от него, а цял ще го фотографирам следващия път. Иначе състава на тестото е от пълнозърнесто брашно, млян ким, суха коприва, шарена сол, чесън на прах, мая и сок от лимон. Констатирах, че за този тип тесто ми трябваше малко повечко време за втасване. Иначе проблеми с печенето не съм имал.

# 460
  • София
 Привет !
Пробвах с по-малко мая,но tozi път не хлътна навътре,а горната гора леко се напука. Сложих-  500 бяло.100 ръжено, 1ч.л.мая, 2ч.л.захар .2ч/л сол.380 айран,50 кашкавал. Много е мекичък и вкусен,но явно с вида няма да се справя.... Mr. Green

# 461
  • София
И в къщи много се харесва хляба с кисело мляко, преди го правех на айран и го мерех, но сега на 325 мл. вода слагам 3 - 4 с. л. кисело мляко и 700 гр. брашно. В общи линии с времето май се научавам на око да слагам и се получава, но винаги в началото си следя как ми е тестото , маже ли под бъркалките или е прекалено сухо. Нямам фото сега иначе вчера щях да снимам хляба беше станал вълшебен.
Хубав ден на всички.  bouquet

# 462
  • София
 ooooh!Доживях да ви изчета. Тъкмо му се види края и айдеее пак сте се разписали много. В неделя заминаваме да си топнем дупетата в морето и не ми се мисли пак колко ще имам да наваксвам.
Хляб с Айрян и аз правих вчера, много добър стана. За утре мисля един Дж. Оливър да спретна.
А преди няколко дни мернах тук рецептата на Танита за шоколадовия кекс в машината и реших да пробвам. Това ми беше първи опит на програма кекс.

Може би една идейка малко повече захар му трябваше. И тъй като само ми се правеше, но не и ядеше, колегите на мъжа ми много го харесаха и пак поръчали да ми се доправи нещо, пък да не го ям hahaha Професионалистите да кажат мнение де. Малко повече се изду в средата, но нарязан не му пречи Joy Стана голям колкото хляб от кило.

# 463
  • София
хлебчетата, които сте показали са страхотни   bouquet
Доника, кексът е един път  Peace направо лигите ми изтекоха, но до морето НЕ  Naughty
аз пак спретнах един шарен хляб  Laughing и понеже е по-атрактивен и вътре слагам и подправки, много ми го харесват. истина е, че е повече играчка, но резултатът си заслужава  Peace

Ердинч, всеки път ще ти благодаря за идеята  Hug

Ердинч, сега ще те моля да ми обясниш нещо  Flutter
много искам да ползвам натурална закваска  Praynig нали това е тази, която си я правиш сам с брашно и вода? възможно ли е хляб в машината с такава? ох, дано кажеш "Да"  Praynig и моля те, да ми кажеш ти как я правиш ... разбрах, че съхраняваш в камерата ... изобщо - моля те като имаш време да ми обясниш  Praynig

# 464
леле майко огладнях  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт