Машина за хляб - 17 част

• 101 463
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 90

smile3521 страхотно изглежда Ellia, брависимо  newsm10

smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

# 91
Елия и аз искам да ти похваля царевичното хлебче на Полина.Поли благодарности за рецептата  bouquet.
Ако е останало довечера ще го фотографирам Laughing.
Елиа щом ти е хлътнал хляба повечо му е била водата май newsm78.Следиш ли гъстотата на тестото.Не следвай сляпо рецептите до грам.
А това хлебче което си показала е ухаааааааа много апетитно Peace

# 92
  • София
Здравейте момичета !

И ние от Великден си имаме хлебопекарна - Мулинекс с приставката за багети  Simple Smile Мъжът ми направи страхотни козунаци за Великден, които бяха и причината въобще да купим хлебопекарна, но от както я имаме хляб не купуваме.

Сега обаче е сезона на сладката /никога досега не съм правила/ и мисля да направя сладко от ягоди и череши за децата. В страницата с рецептите намерих само 2 рецепти и се спрях на тази : 580 гр. плод, 360 гр. захар, 30 гр. пектин и сока от 1 лимон. Та, искам да ви попитам задължително ли се слага пектина и лимона /разбрах, че ако си го вариш сладкото на котлона тези съставки не се слагат/, както и ме интересува как процедирате след като сладкото е готово : сипвате в бурканчета докато е топло и обръщате бурканчетата, за да се вакумират или сипвате в сладкото в бурканчета и кипвате за 5 мин. на котлона. А може да има и други начини  Simple Smile

С 2 думи - колкото и да се опитвах, физически ми е невъзможно да прочета 17 теми, някои от които с по 70 страници и затова много ви моля да споделите някое изпитана рецепта за приготвяне на сладко, от която сте доволни, като много ме интересува и как се процедира СЛЕД като е готово сладкото, че ми се иска да го съхраня за зимата, когато няма да има пресни плодове и ще съм сигурна обаче, че децата ми ядат нещо без много Е-та Simple Smile

Предварително ви благодаря и ще ви чакам с нетърпение Simple Smile

# 93
Ninche и мен ме вълнува въпросът със сладката. Смятам да правя сладко от ягоди и череши и ще се радвам някой ако е правил сладко в машинката, да се включи.  Hug

# 94
За сладката знам, че много момичета си прецакаха така машинките.Затова не съм пробвала още сладко Rolling Eyes

# 95
  • Варна
Аз миналото лято правих сладко от сини сливи,праскови и сини сливи с орехи в хлебопекарната стана много вкусно.На 1.200кг.плод сложих 750гр. захар,40гр.пектин и 1/2ч.л.лимонена киселина.С други плодове се процедира по същия начин.Радвам се че сте ми харесали хлебчето. Hug  Пектина желира и сгъстява  сладкото,а лим. киселина не му позволява да се захароса.Още докато е горещо сладкото го изсипвах в бурканчета,държах ги обърнати до охлаждането им.

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 17:57 от ellia

# 96
  • Сливен

Ninche, пектин се слага задължително, защото от него се сгъстява сладкото, а за лимонов сок не съм слагала, може и без него, но слагам лимонена киселина. Ето и една рецепта по която съм правила сладко от кайсии. Дано съм ти била полезна.

# 97
  • Разград
Аз се въздържам от правене на сладка в машината,не искам да плача после.

# 98
Защо? Каква е причината?
И всички марки машини ли правят сладко или има специални някакви допълнения за целта?

# 99
  • Разград
Защо? Каква е причината?
И всички марки машини ли правят сладко или има специални някакви допълнения за целта?

Миналата година,мисля беше,имаше момичета,които се оплакаха,че след правене на сладко машината им не проработила.Предполагам,че навлиза захар или по-точно от гъстия захарен сироп в уплътненията и нещо се случва.Предпочитам класическият вариант-на котлон или във фурната.
Мисля,че всички марки машини за хляб имат програма за сладко или поне повечето.

# 100
Ееее, Макс мама, ти направо уби всичко детско в мен! Така се бях нахъсала да правя сладко в машината, а сега се разколебах...  Thinking

# 101
  • Разград
Ееее, Макс мама, ти направо уби всичко детско в мен! Така се бях нахъсала да правя сладко в машината, а сега се разколебах...  Thinking

Съжелявам,миличка,но сякаш не си заслужава да се прецака машинката,заради едно сладко.

# 102
Да, определено си права.  Hug

# 103
  • София
Аз пък малко ви завиждам.

Ние вече навлизаме в летния сезон когато у нас почти не се готви. Набляга се основно на салати, таратор, плодови салати и такива работи. Жените например по цели седмици понякога карат само на плодове.

Използвам последните дъждовни дни за да експлоатирам повече TEFAL ACTIFRY, ама и на него му идва лятната ваканция. Даже днес публикувах там в темата му поредната рецепта.

Утре ако се престраша ще изпробвам и уреда за готвене на пара и дето се вика само той може да остане евентуално, а другите машинки ги залетяваме (нещо като зазимяване).

# 104
  • София
Аз пък малко ви завиждам.

Ние вече навлизаме в летния сезон когато у нас почти не се готви. Набляга се основно на салати, таратор, плодови салати и такива работи. Жените например по цели седмици понякога карат само на плодове.

Използвам последните дъждовни дни за да експлоатирам повече TEFAL ACTIFRY, ама и на него му идва лятната ваканция. Даже днес публикувах там в темата му поредната рецепта.

Утре ако се престраша ще изпробвам и уреда за готвене на пара и дето се вика само той може да остане евентуално, а другите машинки ги залетяваме (нещо като зазимяване).
Аз пък на теб завиждам дядо Хаджия, че не похапвате толкова лятоска. У нас хляб и тестено си се яде колкото и топло да е вън, само аз от няколко дена се цепя от колектива, че съм станала вече квадратна. Тази сутрин съм станала рано - рано питка да меся за почерпка (двама рожденици имам синчето и мъжлето)
Само да не пропусна да благодаря на мамите от темата за питките (доста от тях постват и тук) БЛАГОДАРЯ Момичета БЕЗ ВАС Нямаше ДА СЕ СПРАВЯ С ПИТКАТА. Надявам се да успея да снимам за да се из фукам пред вас какво сътворих с тяхна помощ

Общи условия

Активация на акаунт