Машина за хляб - 17 част

  • 101 284
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 383
smile3525 smile3525 Благодаря ви за пожеланията! smile3525 smile3525


ПП Пълен провал. Тестото не е втасало изобщо, Само дето е успяло да се оформи. Тежи като тухла и вътре е клисаво, като го смачкам става почти като тесто. Отива в кофата.


newsm78 що така се получи бре море newsm78

след като прочетох написаното от вас, сложих същата рецепта на моята машина. не съм добавял ни вода ни брашно, всичко е с размерите на вода и брашно дадени в рецептата.
даже рискувах с маята, намалих маята от 2teaspoons на 1 teaspoon. имах във фризера зaкваска от старо тесто разделено и замразено с по 100г.парчета, след като го размразих с микровълновата на 180вата 5мин добавих едно парче от него .

след малко ще е готов. по късно ще публикувам снимките

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 18:48 от Ердинч

# 196
  • Мнения: 7 263
  tiptoe  tiptoe  tiptoe 55 55
Да кажа едно Добра вечер на всички   bouquet
Още не се ориентирам никак в темата, но в момента се пече първото ми хлебче - надявам се успешно.
Оивам да чета рецепти  Embarassed, защото тук явно сте събрани все майстори  Peace  bouquet

# 197
  • Мнения: 383
smile3525 smile3525 Благодаря ви за пожеланията! smile3525 smile3525


ПП Пълен провал. Тестото не е втасало изобщо, Само дето е успяло да се оформи. Тежи като тухла и вътре е клисаво, като го смачкам става почти като тесто. Отива в кофата.


newsm78 що така се получи бре море newsm78

след като прочетох написаното от вас, сложих същата рецепта на моята машина. не съм добавял ни вода ни брашно, всичко е с размерите на вода и брашно дадени в рецептата.
даже рискувах с маята, намалих маята от 2teaspoons на 1 teaspoon. имах във фризера зaкваска от старо тесто разделено и замразено с по 100г.парчета, след като го размразих с микровълновата на 180вата 5мин добавих едно парче от него .

след малко ще е готов. по късно ще публикувам снимките


ето го
     

зaкваскатa от старотo тестo
количеството брашно
количеството вода
видеоизглед на тестотo

# 198
  • София
  • Мнения: 4 515
Ердинч,

Преди 100 години (горе-долу) Pina коментираше, че напуканият отгоре хляб означава, че тестото не е втасало достатъчно. Вече N-та твоя снимка показава хляб с "капаче". Нарочно ли го правиш така или нямаш време да чакаш по-дългите програми?

# 199
  • София
  • Мнения: 4 180
Добра да е и на теб Lennyh . Жела я ти много и все уханни хлебчета с новата придобивка Grinning

# 200
  • Русе
  • Мнения: 24
Вече не зная какво да правя.
Чак взе да ме е страх от тая машина.
Има нещо сбъркано.
Най-вероятно в многото думи, пак се загуби въпроса ми.

При машина ТАУРУС програма N 6 бърз хляб за 1 кг време 1:43.

След включването, машината 13 минути меси и останах с впечатлението, че веднага започна да пече.

Ще се радвам, ако някой с повече опит сподели, дали описаното от мен относно програмата е нормално за бързия хляб, а именно след замесването , веднага да започне да пече?  Така ли е и при вас на бързата програма с тази или близка до нея продължителност?
Не вярвам само така да  ми се струва. Температурата на капака е много висока, направо гореща, а не само топла.
Благодаря.

# 201
  • Мнения: 1 116
Последния 1 час е печенете обикновено.

Ето за моята бърза програма 1:58мин
5 минути затопляне на продуктите
25 минути месене
8 минути първо втасване
разбъркване и 25мин второ втасване
55 минути печене

Машината е японска, едва ли я има в БГ, но все пак тези минути може да са ти ориентир.

# 202
  • Мнения: 517
Моята машинка е Мулинекс OW 2000  бързата и програма е 1ч.и20мин.  при нея още докато бърка машината започва да загрява  за да можи  тестото да втаса по бързо и да се получи желания от нас резултат .
http://www.album.bg/stoian19/images/13397365/                
 Този хляб е на бързата програма

# 203
  • Варна
  • Мнения: 975
Моята машинка е Мулинекс OW 2000  бързата и програма е 1ч.и20мин.  при нея още докато бърка машината започва да загрява  за да можи  тестото да втаса по бързо и да се получи желания от нас резултат .
                 
 Този хляб е на бързата програма
Peace Аз съм с Мулинекс 5000 и при мен е както при Вили55,но аз бързата програма много рядко я ползвам предпочитам основната,може да е по дълга но си струва чакането.

# 204
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 461
Моята машинка е Мулинекс OW 2000  бързата и програма е 1ч.и20мин.  при нея още докато бърка машината започва да загрява  за да можи  тестото да втаса по бързо и да се получи желания от нас резултат .
          
И при мен е също така, машинката ми е  Мулинекс OW 5000  - меси на бързата програма 13 мин. и затопля веднага, втасва 22 мин. и пече 45 мин.

# 205
  • София
  • Мнения: 11 009
Добра вечер на всички  Hug

Аз в следващия месец само ще ви чета, днес не без помощта на Ердинч, успях да върна Мулинкса в Метро... след месец или ще потвърдят че машинката е дефектна и ще ми върнат парите или ще ми я върнат  Mr. Green Дано да е първото, че да си взема друг модел... определено се разочаровах от Мулинекс  Sick

# 206
  • Мнения: 383
Ердинч,

Преди 100 години (горе-долу) Pina коментираше, че напуканият отгоре хляб означава, че тестото не е втасало достатъчно. Вече N-та твоя снимка показава хляб с "капаче". Нарочно ли го правиш така или нямаш време да чакаш по-дългите програми?

 newsm78 ще се радвам ако Pina ни обясни за това напукване и невтасване. тука на това напукване и набъбване му викат, черта на скъсване на маята  и кюмбет на хляба

 

Добра вечер на всички  Hug

Аз в следващия месец само ще ви чета, днес не без помощта на Ердинч, успях да върна Мулинкса в Метро... след месец или ще потвърдят че машинката е дефектна и ще ми върнат парите или ще ми я върнат  Mr. Green Дано да е първото, че да си взема друг модел... определено се разочаровах от Мулинекс  Sick

Дано да е първото  newsm17

Цитат
днес не без помощта на Ердинч
newsm78 това не го разбрах



нещо интересно:
Защо е опасен плесенясалият хляб?

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 14:50 от Ердинч

# 207
  • София
  • Мнения: 4 180
Ердинч, как постигна такава препечена коричка никога не съм имала подобен резултат. Иде ми да си отчупя от снимката, много апетитно изглежда

# 208
  • Мнения: 383
Ердинч, как постигна такава препечена коричка никога не съм имала подобен резултат. Иде ми да си отчупя от снимката, много апетитно изглежда

в кой хляб, този или този

1. е на приятел, а той, тъй да се каже е "професор" по хлебопроизводството.

стъпка по стъпка видео-хляб


severin3986 program times




Breville user manual

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 14:47 от Ердинч

# 209
  • Мнения: 622
Здравейте колеги, скоро не съм се разписвала.  Laughing Вчера направих козуначеното руло, което правих за Великден и не ми се получи тогава. Вторият опит беше доста по- успешен, прилагам и снимков материал, както и рецептата.
снимка, още една, рецептата, оригиналната рецепта.
Вместо шоколад, сложих натурален шоколадов кувертюр на капчици и добавих малко повече захар. Използвах половин кубче прясна мая и оформих рулото както е показано в оригиналната рецепта. Отгоре го наръсих с бяла захар, тъй като нямах кафява. Отгоре и отдолу се изпече сравнително бързо, но отвътре доста го чаках и все ме беше страх да не остане суров. Ще ми се следващият път да не е толкова препечен, на по- слаба фурна ли да го пека?  newsm78 Хубаво, лошо, останаха само две парчета от рулото.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт