Машина за хляб - 17 част

• 101 393
  • 1 047
  •   1
Отговори
# 600
каква е тази тавичка ,за франзели специално ли. Аз не съм виждала такава.  newsm78

# 601
купих си мулинекс 5000 и два пъти правя основната рецепта за хляб, и два пъти ми става клисав и с недоопечена коричка.

вие каква мая ползвате?

# 602
купих си мулинекс 5000 и два пъти правя основната рецепта за хляб, и два пъти ми става клисав и с недоопечена коричка.
вие каква мая ползвате?

Суха на Йоткер 7г или прясна 1/4 кубче за един нормален хляб.

# 603
  • Панагюрище
Аз ползвам ЮВИ

# 604
е и аз ползвам на йоткер и не става.
дали няма друга причина?

# 605
  • София
дали няма друга причина?

-упътване за по добро тесто: 
прекалено сухо        прекалено мокро                  OK

източник: http://www.kucinare.it

На мен, лично, този постинг на Ердинч, много ми помогна. Опитвала ли си се първите пъти да наблюдаваш тестото?

# 606
  • България
Хляб по тази рецепта. Аз направих 1/3 от количеството, тъй като нямах време и трябваше да ползвам бърза програма - при мен с времетраене 0:58. Стана страхотно вкусно малко хлебче, но максимално надуто предвид количеството на продуктите. Което за сетен път ме убеждава, че на бърза програма трябва да се прави малък хляб:

Поли, както винаги хубави хлвэебчета. Аз не съм ползвала тази програма, а другата 1 и 20., НО И ТЯ Е за малък хляб.

# 607
  • България
Здравейте , майстори на хляб!  bouquet

Аз от скоро имам машина и все още се уЧа..... , но смея да заявя , Че вЧерашният ми опит беше един от най - успешните до сега  chef
Реших да направя тези франзеки
и ето какво се полуЧи:

Много меки и вкусни франзелки!
Поздравления!  bouquet

# 608
дали няма друга причина?

-упътване за по добро тесто: 
прекалено сухо        прекалено мокро                  OK

източник: http://www.kucinare.it

На мен, лично, този постинг на Ердинч, много ми помогна. Опитвала ли си се първите пъти да наблюдаваш тестото?

не съм. довечера ще видя колко беше бързата програма и евентуално ще я пусна и ще гледам.

# 609
Alisa, Hug!
Аз от бързата 1:20 не съм доволна Naughty. 0:58 ми прави супер хлебчета Peace.

Рене, не се хвърляй на бързите програми. Наблюдавай тестото в началото и всичко ще бъде наред Peace.
Ако е сухо тестото - добавяш по малко течност /вода или масло/.
Ако маже под бъркалките - добавяш по малко брашно.

# 610
здравейте момичета и момчета,

хайде да ме помните с добро  Grinning

Таблица Сметало за Рецепти за Хляб - Бг

пресмята и преобразува продуктите, в съответните им количества

# 611
Здравейте , майстори на хляб!  bouquet

Аз от скоро имам машина и все още се уЧа..... , но смея да заявя , Че вЧерашният ми опит беше един от най - успешните до сега  chef
Реших да направя тези франзеки
и ето какво се полуЧи:

Много меки и вкусни франзелки!
Бел1070 радвам се ,че франзелките са ви харесали. Simple Smile

# 612
  • BRUXELLES

Цитат на: Pety
Бел1070 радвам се ,че франзелките са ви харесали. Smile

Pety , много благодаря за тоЧната рецепта  newsm51

# 613
  • София
здравейте момичета и момчета,

хайде да ме помните с добро  Grinning

Таблица Сметало за Рецепти за Хляб - Бг

пресмята и преобразува продуктите, в съответните им количества

Ердинч,

първо ти благодаря за предоставеното ни помагало, което аз оценявам много високо и полезно - дано всички му обърнат внимание, защото наистина е ценно.

Имам обаче няколко въпроса и ако искаш да ти ги задам на лични ако не тука. Аз бих предпочел да са тука, защото забелязвам, че в модела ти си заложил някои закономерности и мен лично много ме заинтригува, те твои лични наблюдения ли са или са от някакъв друг източник. И дали тези закономерности могат да се приемат априори по принцип или само за определени рецепти.

# 614
че в модела ти си заложил някои закономерности и мен лично много ме заинтригува, те твои лични наблюдения ли са или са от някакъв друг източник. И дали тези закономерности могат да се приемат априори по принцип или само за определени рецепти.

Hug да, цялата таблица е моя, цялото формулиране съм го правил лично аз, само мисълта за преобразуване на една рецепта в друга(в по малка или в по голяма) ми я подсказа предишната таблица от http://www.kucinare.it ( взета е само мисълта, не е копирана формулата, всъщност това пресмятане  на съответните количества в цял свят е еднакво, например тука на това пресмятане му викат "фърънджъ хесабъ/фурнаджийска сметка" или по точно: общата сума на продуктите на исканото количество хляб А разделено на общата сума на продуктите в рецептата Б която искаме да преобразуваме, умножена с количеството на дадения продукт Д ни дава съответното количество на съответния продукт Х       Х  = А / Б х Д ), останалото е малко знания и информации по Excel  Simple Smile

таблицата я приготвих първо само като за хляб рецепти, имам я същата преобразувана и за сладолед, според мене може да се използва или приеме като априор по принцип за всичко

поздрави  Simple Smile
Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт