КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 037
  • 644
  •   1
Отговори
# 105
Май ни нахока за миналата година. Догодина - за тази.  Wink

# 106
 Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 18:27 от Dude_2

# 107
Dude, зачезваш за повече от година и хоп - идваш и ни нахокваш. А ние за 1 година толкова сили хвърлихме за каузата "частно образование" и вместо да ни хвалиш, ни се накара. Ама как да не съм в шок! То направо се засегнах.  Confused

Редактирах се и съм съгласна и по другите ти точки.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 19:36 от Live, Love, Laugh

# 108

Шунка, здрасти.

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 18:29 от Dude_2

# 109
  • Sofia
Дай пари за пасти, дет се вика.  Mr. Green

# 110

Добре е за начало. Сигурността. Та вие, вече сте експерти, бе! А аз исках тази тема с вас! да дискутирам. Вниманието ви , уж, да заостря.А, то – супер изострено. Браво, мили мами!
Смея се, но се гордея с вас. Нащрек сте! Браво! Само така, требе.

Ха Dude_2 ама и ти си доста непостоянен да ти кажа - толкоз те чакахме, чакахме .... но пък щом си тук ще се четем  Mr. Green

И какви са тези приказки сега

Ако другите не искат да дойдат... и аз няма кво да търся тука. Значи съм/сме се изчерпали. Или темата не е интересна. Толкоз. Или друго? Все едно.

Тук сме нали ни виждаш, че гледам и от око не си ни изпуснал дори  Mr. Green Mr. Green Mr. Green - комуникацията е добре да ти кажа, но мисля да спра до 3 - не за друго ми ЕГН-то много ми дръпна - иначе ....пък и за Частни училища трябва да се спестява, че иначе ще го закъсаме, ама 3 е хубавко число па макар и с малко компромиси в избора на ЧУ Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 111

Нека поговорим, всички пак ако, за ЧО.
 Важно е – за вас. Може би.

Онези, другите две неща:

1.   Сигурността – на децата.
1а.   Живот и здраве на мама ... и на тати. Как ще прави детенце, ако... не дай Боже, разбира се…Сори, но може би трябва да се говори – за това.
2.   "Анонимността"
(но не за хилядите никове, много важно) ,

всичко това на фона на кризата, живота и престъпността!

Искам да засегнеме, ако решите, и по темата, не може би – сигурността глобално, някак-си. На децата, храната, транспорта и водата. В ЧО ( и в ДО, дори).Въобще.
Бих желал, if u like it. Сам на себе си – излишно, тъпо е да говоря. Но най-най-важно е – вие да говорите и да коментирате. Да се говори! От началото. Леко по лека – другото ще дойде. Е, да, знаем всички – ако, по-бързо, веднага – по-добре. Не става! Време требе, бе. Но приказките, тук и там – ускоряват, катализират тоз процес. Цялото ЧО, требе да е ясен, положителен, водещ пример, още днес – в целия тоз процес! Инак –  конкретното ЧУ – да излезе. Извън пазара. Не трябва милост, никаква, по тази тема! Родители, в кое-да-е БГ ЧО – за Бога, не се заигравайте! С децата си, с живота си, с най-близките си! Еди-кое си ЧУ, ако е такова и не съблюдава стриктно правилата за сигурността – с думи, действия, дела – веднага, днес още– изхвърлете! Приберете си децата. Просто! Затворете добре кошарата с децата, тогаз вълкъТ ...много, много пъти по-трудно може да проникне, влезе. Знам, че дори тогава може – случва се. Но това не може да бъде аргумент!Въобще, изобще!

Добре казано! Simple Smile  Аз също смятам, че темата за безопасността на децата в училище, на лагери и прочие е интересна и най-вече би била полезна за всички нас! С радост бих се включила в подобна дискусия, ако съм сигурна, че всички тук са добронамерени!

# 112
Всички сме тук. Все още  Peace Макар и все по-рядко...
А аз в съвпадения не вярвам. Но проблема не е в теб.

# 113
Дюд, доста си конкретен. Съвпадение ли е?
Доста въпроси си задавам...

Питам и отговор не искам е по-вярната формулировка, Май Wink

# 114
Live, Шунка, Лени, Веси, Милена, Галя, всички още (тук сега, или не). И на падналите геройски, борци – за свободата…
Ей, мадами, добре сте ми дошли – на гости. У дома.
Моята жена, моят лекар, моят зъболекар, моят адвокат, моят психоаналитик, моята много добра, малко лошинка и страшно стара/зряла тема. Като у реалния живот, семейството.

По темата.
Факти, реалност, не черногледство, частно мнение, не е препоръка:

1.   -ризата, кат сокол видял храна в полето, започва да пикира.
2.   Пластове (управленчески, статукво и другите) се по_разместват – малко страх, малко глад, малко БББ сокове и политика. Лек земетръс -3,1 по Рихтер (и форума тоже го регистрира, за който в ЧО учил е – и може да чете, :лол: ). Предупредителен, само. За сега. А, дано! Ама …? Може би, пък, този път да бъркам. Искам го – щото инак лошо, много, почти за всички. За БГ-то, въобще. Прованса, Софето – горе долу, все едно. Даже жълтите павета – май, май - по-зле.
3.   потребление, обороти, работица, фирми, юзери, р. бюджет и т.н. … да не (се) плашим много, много. Щот и психологията, нагласите у хората – те, комай, яко … яко (им) влияят, свръх катализатор. Добре. Хед ъп. Требат ни положителни новини, умерени поне. Трябва лекинко да ги има, огънят да не загасне, съвсем. Хората. Да не се изплашат, съвсем. И ги произвеждат. Това е добре. Подготви се за по-лошото, пък ако не е толкова кофти – още по-добре!
В криза, ясно ли, друго цялостно поведение ни требе. Форум или не! И на теб, и на мен.
Ех, предходното десетилетие! Мрън-мрън.
Чай, че се отплеснах. Ама,…свързано е с ЧО и сигурност, безопастност. Наистина!

Сигурност. Това е думата, сега и малко по-утре – за (БГ).
По-безопасно, ако може – при ЧО и другите, нали?
Редно е, сега –  повече за дечица, менаджерчетата ( ЧУ, родители) да помислят+ действат. Повече от преди! Кратко : вход/изход режим, видео, човеци разни, коли…и пари (ех, тез пари)  да се вадят, превантивно, профилактично, още.  Профилактиката е по-ефтинджос от лечението – винаги ! И разбира се, Господ да бъде с нас.

Хайде, по темата – мнение кажете.Благодаря.

ПС :

http://www.youtube.com/watch?v=pC4ZOxpu2rs&NR=1
и шоуто,
http://www.youtube.com/watch?v=t28EUcTDLII&NR=1&feature=fvwp

Да бъдем още по-добри. Леко по-умерени, по – дис агресивни. За да ни е малко по-леко/гот. У живота. Мога ли, напр.,  да си построя замък за милиарди, огромен, от злато и платина – на ръбъТ на блато? Най-малкото – ще мирише.Ужасно. Да не ми е чаффка , мозъкът изпила – да съм съвсем полудял?

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 19:59 от Dude_2

# 115
Dude_2 не се гаси туй що не гасне  Wink Wink Wink
А иначе правилно си констатирал  - криза е!
Трябва да се оцелява - кой с Частно, кой с Държавно .... с каквото може....
Някои нямат възможности = "Гроздето е кисело"
Други пък не са случили на достатъчно умни и напористи отрочета = "Гроздето е кисело"
Та такива ми ти неща приятелю ....
А ти чети, пиши - ние няма да те пропуснем и ти благодарим, че събуди позаспалата ни тема имаше нужда май  Wink
Иначе, както винаги си добре подготвен - две мнения няма  Laughing случайност ?!
Надали!
Но ти си ни знаеш нали  Mr. Green

# 116
Ленски,

По „случайност?!”…да, братче!

Сигурността, в ЧО, е много важно нещо. Чувам – трудно се постига. Но всички трябва да работим, по тоз въпрос, лозунги няма да стигнат. Защото всичко друго, ша знаиш, е просто друго! Живот, здраве, сигурност, среда и после ..., висша математика, и квото още там…

Чувам, от ТВ-то, че пари за здраве - нема. Лошо. Дано не е така.

П:
-----------------------------------------------------------------------

Милена,

Как е там положението? Общо.
Кажи, с две думи, инфо. Под чертата.

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 19:25 от Dude_2

# 117
Ленски,

По „случайност?!”…да, братче!

„…някои нямат…” – не ги дразнете, сега, .риза. Аз, постинги – им стигам. Добронамерен съм, и там дори – но малко по-хард. Малко. Валякът съм изключил – няма да го включвам, въобще. Но, вервай ми, имам инфо, доста ме разбират, 8%. ОК? Дел.

ВЕрвАМ  smile3521 smile3521 как да не вервам. А най-малкото виждам  Whistling Whistling Whistling

Иначе гледам на сигурността и ти си радетел, и аз така.

и тук вече сериозно - ако искаш да го разискваме.
За мен е недопустимо в училище спрягано за елитно сред частните да остане безнаказана небрежността, да се говори за случайност и за случило се просто ей така.
Ти как би реагирал - оставки, наказания?
Не че това може да върне нещата, но за мен граничи с цинизъм станалото и последващата реакция.

# 118
 smile3503 Dude,
На два пъти ме призова, ей ме тук.
Само да те поздравя, да не остане любезността ти без отговор.

Иначе аз за ЧО вече нямам какво да кажа, гроздето ми стана ужасно кисело.

Ще ви оставя тук да си говорите, за каквото трябва.
С теб разговор можем да водим в друга тема, за да не пречим тук.
Защото примерно ми е интересно нещо конкретно.
Как изпитвате вашите третокласници по ЧО и ЧП, можеш ли да споделиш материали, тестове, или това е вътрешно ноу-хау, което пазите в тайна?

Може би съм малко по-конкретна от общия дух, но детето има другата седмица във вторник и сряда контролни и имам съответно съвсем конкретни събития за реализиране пред мен.

# 119
Lennyh,

За фатално случилото се, в онуй ЧУ.
Стих съм на детенце писал,
защото с изречения просто не мога да се изразя. Плача – със сърце и ум. Душата ми цяла се бунтува! Отказвам, все още, не мога и не искам да го приема – трябва ми време, още! Само докато пиша този пост – и цялата ми същност потъва в мрак, тегаво.  Безпомощно. Безизходност изпитвам – а, за мен, това е просто стрес и ад.
Каквото и да опитам да кажа, по онзи шибан случай – малко би било. Слабо!
Ще опитам, темата е такава.
Първо : Ужас! Трагедия огромна!  За детенце, родители, близки, ЧУ, ЧО, ДО и за обществото – никому, никога, Господ  да не дава ! Тук разделяне ЧО/ДО ( или друг някакъв-си признак) не трябва да има. И няма.
Второ : Сигурност ! Отговорност расте експоненциално на броя на децата! Пари, бизнес, незнам-си-кво, но!... но, кошарата...трябва максимално да се защити ! Другото – Господ само знае защо.
Трето : На никой средно интелигентен и съвременен човек израз «Случва се, в живота.» не може да се обясни!  Няма и не може да има дори приемлива логика. Мозъкът на обществото няма как ( и правилно ! ) да го разбере. Правота, кривота, разследване, справедливост – виновно е ЧУ-то. Толкоз! Последствията за случилото се (за кое ще да е ЧУ/ДУ) - следва да понесе. Дори, дори, ако само една много_милионна част от вината има. А всички, били там ( и собственика също) имат такава. Няма как. Така е. Точка!
Четвърто : Стига с този пост фактум! Поне за сигурността, за живота, за здравето! Или поне за дечицата, ако толкоз много искам! За друго – как да е, …майната му, ще го преживеем!
Пето : Питаш аз ( не дай Господи, благодаря ти предварително)  как бих реагирал – крайно ( и към себе си) , много крайно, не че би имало значение. Кви оставки, бе, Лени!
Екскурзии, чужбини, бели, зелени, бенбени училища – трябва да се организират само и изключително от лицензираните професионалисти – тур оператори, тур превоз, тур незнам-си кво…или които там са профита. Не от Д/ЧУ-то и учителите му…регистрирали некви-си документи…у Регионалния-си инспекторат-си…ръцете си позамили…комисионка взели/платили…! Да, (доста) по-скъпо е, да, школото не печели (и не трябва), да, учителите печелят по-малко…да…. Да, ама…кво от това…а инЪк… да го вятър…всички, до един, и баш майстора – най много?
 На БГ ЧУ – не му е работата да организира , то самото, такива (мащабни, рискови) мероприятия – и то, риаш ли, с деца. БГ ЧУ-то не може – няма подходящ ресурс, няма знания, няма подготвен персонал, няма умения, няма опит за критични ситуации, няма рефлекс/усет, няма нищо почти…само някакво си (голо) желание и (малко) алчност и риск! Ай, сиктир,бе! Що ще купувам риск, който (предварително)знам, че не мога (никога) да покрия и разплатя?! Освен, ако не съм ирационален тъпанар, мърляч, Андрешко, който се поддава на масовостта и си вика – всички го праат, значи и аз мога – шо не?
Случилото се, трябва да е “перлена” обица, за всички– скъпа, гадна, просташка, с детски живот платена, поне това.

П:
------------------------------------------------------

@ Люлин,
Поздрави  и на теб.
0.     За грейпса – съжалявам. Това е, може би, кофтито на частното – така е, пари..
1.   ЧО не е тема табу за мами, чиито дечица са извън ЧО? Аз мисля.
2.   Дори и в някакви кофти обстоятелства да те е наритал живота, ти (семейството) сама ще си избереш дали да се бориш , дали да мрънкаш и да не правиш нищо. Мрънкачи – много. Успех и се бори!

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 15:12 от Dude_2

Общи условия

Активация на акаунт