КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 041
  • 644
  •   1
Отговори
# 90
Успешна учебна година!
Как ви минаха тържествата? Какви са впечатленията от първите учебни дни?

# 91
ей, хора - вкарвате ме в грях, детето ми след броени дни заминава в чужбина, а аз стоя тук да ви чета- но няма да отговоря на въпросите, ще го направя, като я изпратим, за да съм по- обстоятелственна.
Спорна учебна година на всички- и на родители, и на деца !

Ехооооооооо, как сте? Изпрати ли голямата ученичка? Simple Smile Надявам се, че и на малката й е харесало в АК и ти си доволна от новото у-ще?
Успешна година и на двете ти момичета и на всички дечица!

# 92
Интересна идейка за обратна връзка:
http://www.stgeorgesschoolaachen.de/wp/wp-content/uploads/2009/0 … letter_090918.pdf

(У-щето не е в БГ)

# 93
ей, хора - вкарвате ме в грях, детето ми след броени дни заминава в чужбина, а аз стоя тук да ви чета- но няма да отговоря на въпросите, ще го направя, като я изпратим, за да съм по- обстоятелственна.
Спорна учебна година на всички- и на родители, и на деца !

Ехооооооооо, как сте? Изпрати ли голямата ученичка? Simple Smile Надявам се, че и на малката й е харесало в АК и ти си доволна от новото у-ще?
Успешна година и на двете ти момичета и на всички дечица!

Много мило, благодаря !Преживях малко трудно заминаването на детето, но сега вече съм добре.
Голямата ми дъщеря е вече две седмици в Лондон и е силно впечатлена и много щастлива- всичко много й харесва
- и университета,който е разположен на брега на Темза, в залите имали някакви компютри, за които дори баща й/виден столичен компютърен спец/ щял да завиди, имали спец.зали за уърк-шоп с  някакви страхотни машини за обработка на материали, нали все пак учи архитектура
- преподавателите, изявени лондонски архитекти, а не книжни плъхове
-кампуса- общежитията и университета се намират в един парк / тя казва като санаториум /, огромно нещо /универс. има 36 000.студенти/, в което през 10 мин. минава безплатен университетски транспорт- нейното жилище се намира в 3-етажна къщичка, на всеки етаж по 1 апарт. за по 4 деца. Всеки си има сам.стая и сам.тоалетна и баня. Стаята, нейната, е много голяма, за да има място за чертане, обзаведена е много красиво, а имат обща кухня с всякакви уреди- хладилник, отд.фризер, 2 микровълнови, печка с фурна, прахосмукачка и ютия....и обща маса за четирима.
-намерила си е много приятели, с нейните съквартиранти се разбира чудесно- те са германец- негър, гъркиня и испанец.Казва ,че си живеят направо като от филма Приятели с нейните и с другите деца наоколо...
-заминават да рисуват във Виена и Бърно, т.е. някаква форма на купон отново...
Малко не е доволна от храната, но моето дете е капризно по тая част- в къщи дори хляба приготвям домашен- пълнозърнест, с много ядки и семена...
Изпратих вече 2 огромни колета- с разни неща, които не можахме да съберем в багажа.
И като ми каза първите дни- Ами аз 3 дни ям само ябълки, направо ми причерня- от една страна малко ще се прочисти, ама пък смяна на климат, условия, пада имунитета, не може да стои гладна...но нещата се даврандисаха..просто не й оставаше време да си напазарува първите дни, че ги бяха емнали здраво със задачи и скици на лондон и тя се беше ошашавила...Беше се отчаяла, че всички били от семейства- потомствени архитекти, че са завършили рисувателни паралелки по колежите, но, пък тя рисува страхотно и още с първите скици получи високи похвали и това й даде самочувствие...
Улях се !....
Малката също е много доволна от АК и  се чувства супер там, почти както в Света Сф.
така при мен...сега вие разкажете нещо .

# 94
  • Sofia
Пепеляшка, много се радвам и за двете ти момичета. Направо се пренесох и аз в Лондон, докато четях. Всичко звучи толкова хубаво!! Много успехи и на двете!! Simple Smile

# 95
Пепеляшка, голям стрес е било покрай двете!
Много се радвам за тях!
Архитектура в Лондон (въздъх). Пожелавам й прекрасно следване!

# 96
Мамчета, Сдружение "Настоящи и бъдещи майки" започва кампания , срещу тежките чанти в училище. Обсъждаме темата тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432304.0

но ни липсват добри практики. Бихте ли споделили накратко как е решен този проблем в частните училища.
Благодаря ви предварително и извинения, че нахлувам така в темата ви .

# 97
Фани, много интересна тема и благодаря, че се обръщаш към нас! Simple Smile Аз ще мога да пиша малко по-късно, но и мисля, че на всички ще им бъде приятно да споделят. Simple Smile

......................................

Пепеляшка, отново съм възхитена от това, което пишеш! Искрено желая успех на дечицата ти! Постигнали са нещо страхотно!  Hug

# 98
  • В офиса
pepelia6kata, страшно ми беше интересно. Благодаря за споделеното   bouquet Ех, да го докарам и аз до едното дете в Лондон, а другото в АК.

# 99
Поздрави за успехите на големите студентки  bouquet

Аз обаче искам да попитам за най-малките. Знаете лИ какви са тестовете за прием за първи клас за Малкият принц -ВАРНА? Освен това чувала съм,че там всички деца са отлични, т. е.учителите толерират всички,защото си плащат. Освен това имали голям отлив на ученици. Моля ви за мнение Praynig

# 100
Поздрави за успехите на големите студентки  bouquet

Аз обаче искам да попитам за най-малките. Знаете лИ какви са тестовете за прием за първи клас за Малкият принц -ВАРНА? Освен това чувала съм,че там всички деца са отлични, т. е.учителите толерират всички,защото си плащат. Освен това имали голям отлив на ученици. Моля ви за мнение Praynig

Здравей!
За съжаление напоследък нямаме много мами от Варна. Мисля, че Монда и Малена могат да ти дадат най-точна информация. Виждала съм, че пишат в темата за новия Френски лицей във вашия град, но не съм следила темата.

# 101
Благодаря на всички за милите думи и пожелания, да ви се връщат и на вашите деца!
Мен пак малко ме схвана ченето /от мъка някаква.../, ама ...важното е че детето е щастливо.....пък и да е жив и здрав, тоя дето е измислил скайпа, и да му се множат милионите- заслужил си ги е човека......чуваме се, виждаме се, бъбрим до насита....халал да са му милионите  !

# 102
Някой ме тук  покани.  Каза: Ела си у домът.

Я да видя, дали това ми е домът? Да не съм се убъркал, бе пич ? А?
Или някакви-си мноо големи, каам ти, не преудолими, риашли – разочорования, битки и войни - не с мен, по-между си ?
Нек да видя, пусна една сондичка, все пак. Проверка, нема лошо. Нали сме в БГ.

Знам, че имам (и тук) доброжелатели. Ясно.Нормално.

Са,
Някой мога, може би – леко да захапя. Дружелюбно, добронамерено, как мойто огромно куче праи само с мен (на друг не му стиска). С ъкъл, да се (по)заиграе, респект да потвърди. Само. (Не (килограми да си) мерим. Ясно, че, аз, кат мен, не за друго – ще загубя, дебел съм. Не искам това. Декларейшън.)Не се сърди, пич! Friends сме. For ever? Границата, само, пази. И аз, тоже – тогава.

Клубът $О, видими се, вече, малко... в сегашния си вид. Дали пък лещите ми не съм си изпуснал? И замъглено да виждам? Или нещо съм пропуснал?

Нека поговорим, всички пак ако, за ЧО.
 Важно е – за вас. Може би.

Онези, другите две неща:

1.   Сигурността – на децата.
2.   "Анонимността"
(но не за хилядите никове, много важно) ,

всичко това на фона на кризата, живота и ...други разни неща!

Искам да засегнеме, ако решите, и по темата, не може би – сигурността глобално, някак-си. На децата, храната, транспорта и водата. В ЧО ( и в ДО, дори).Въобще.
Бих желал, if u like it. Сам на себе си – излишно, тъпо е да говоря. Но най-най-важно е – вие да говорите и да коментирате. Да се говори! От началото. Леко по лека – другото ще дойде. Е, да, знаем всички – ако, по-бързо, веднага – по-добре. Не става! Време требе, бе. Но приказките, тук и там – ускоряват, катализират тоз процес. Цялото ЧО, требе да е ясен, положителен, водещ пример, още днес – в целия тоз процес! Инак –  конкретното ЧУ – да излезе. Извън пазара. Не трябва милост, никаква, по тази тема! Родители, в кое-да-е БГ ЧО – за Бога, не се заигравайте! С децата си, с живота си, с най-близките си! Еди-кое си ЧУ, ако е такова и не съблюдава стриктно правилата за сигурността – с думи, действия, дела – веднага, днес още– изхвърлете! Приберете си децата. Просто! Затворете добре кошарата с децата, тогаз вълкъТ ...много, много пъти по-трудно може да проникне, влезе. Знам, че дори тогава може – случва се. Но това не може да бъде аргумент!Въобще, изобще!

Сега, сериозно.

Ако кажете – нема. Отивам си. Знаете. Културка съм, понякога, дори.
Но, ако да, то тонът!  Да е приемлив – за повечето ора влизащи тук. Било, квот било – следствие не се провежда. Ше викам, инак, и_са? Камон сава?
Комуникацията у_ред ли ни е? Или не? С три-четири-пет деца?
Канадката, разочарована? От форума? От (к)ризата?
Мила та ми Рила - планина? Специалист по най-дребни дечица, днес, вече? Комси, комси, комси – комса?
Тинкър? Емем ? Балони  ? Супер Славчовци ?
Таня, Призма, Логопед? Не? Или?
Някой-си? Реджистър?

Еди-кой си друг? Уелкъмд, бай ми.

Са,

Разбира се, тази тема тук - това не е най-важното нещо на Света. За теб и мен, и всички други. Но все пак…ако искаш да опиташ, ако каниш гости, членки…комфорт създай! Длъжна си. Пилонът правилно да забиеш. Отбор, страна – не взимаш, камо ли да участваш ! И не се много, много, на всеки обясняваш, но га требе - отчет пред Парламента ше даваш. Тази тема, требе да бъде пример, с мин пристрастност и лобизъм, човешки. За кого? За форума?
Риаш ли?
Европейски, евро, съмишленици, не единомишленици. Нищо, че сме у БГ-то. Само думи (ей, това БГ!) ? Проба?
А, и ... инаф с тези политици!  Mr. Green А бе, вие сте млади, бе! Кой виси по форумите? 60 годишни?

Ако съм ви времето, случайно, с този пост изгубил, за да го прочетете. Или съм седнал- според вас. Сори.
До фю дни ще го дел. Ясен знак, че съм се убъркал. С къщата. Ми.

Peace

ПС (любимото ми, патент49) :
Как е тонъТ ми у този пост? Пример?

I am yours. Sincerely.

http://www.youtube.com/watch?v=NuxS-9t3tnY

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 11:21 от Dude_2

# 103
Някой ме, май, тук, покани, пак. Скоро беше, май. Каза: Ела си у домът.

Добре дошъл!  Hug

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 19:47 от Live, Love, Laugh

# 104
  • Sofia
Дюд, доста си конкретен. Съвпадение ли е?
Доста въпроси си задавам...

Общи условия

Активация на акаунт