КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 081
  • 644
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за отговорите, посетили сме ги, с изключение на Британската.  Всъщност, много повече от тези 3 градини обиколихме, до тях сведохме крайния избор:)  Искаше ми се някой с реален опит (детенце , учащо на място) да сподели впечатления:) Опознавателните срещи навсякъде са пълни със суперлативи, базите са прилични...

# 271
Посетихте ли?
http://econ.bg/events/article177152/izlojenie_za_obrazovanie_cha … o_uchilishte_2010
И кое е:
За първи път в изложението ще бъде представено средно училище в България с английски стандарти на обучение.
 newsm78

# 272
Оффф забравих го това изложение  ooooh!

# 273
Здравейте! Бих искала да получа отзиви за Първа Частна Математическа Гимназия -ПЧМГ в София. Синът ми е в 4 клас и ни предстои кандидатстване в СМГ или ПЧМГ.Информирах се от сайта им, явихме се и на пробен изпит, на който се представи отлично, но ще се радвам да прочета и вашите мнения .

# 274
Ще си позволя да изкажа положително мнение за ПЧМГ, макар че нямам преки впечатления.
На приятелка детето учи там и са доволни.
Ние сме посещавали там курсове за подготовка за АК.
Знам, че директорката е много сериозна и отговорна, подбрала е добър екип от педагози и поддържа добра дисциплина.
Не знам дали все още преподава и Иван Симеонов, но той е едно от светилата сред педагозите математици. Децата го обожават и учат при него с голям интерес.
Ако целта ти е да наблягате на математиката, след 4-ти клас и аз си мисля, че това са най-добрите алтернативи.

# 275
Благодаря! Да,Симеонов е преподавател и в ПЧМГ. Внимателно проучих и часовото разпределение в рамките на учебния план и не открих разлики с това в СМГ. Организацията на пръв поглед също изглежда перфектна- децата са по около 20 в клас, имат униформи и добре планирани и организирани извънкласни и извънучилищни дейности. Езиковата подготовка също изглежда на ниво. Ще ми се да получа още отзиви, които да разсеят моите колебания, свързани преди всичко със сградата и факта , че в нея се помещава и друго училище.

# 276
Споделете таксите на ЧСОУ за новата 2010 учебна година! Има ли увеличение?
 newsm78

# 277
  • на път
Къде да питам моля  Praynig - Ерих Кестнер, Веда или Уве Кинд за предучилищна с немски ... Моля дайте мнение.

# 278
Къде да питам моля  Praynig - Ерих Кестнер, Веда или Уве Кинд за предучилищна с немски ... Моля дайте мнение.
За Ерих Кестнер четох доста отзиви през тези две години,повечето хора са доволни.Скоро се запознах с майка,чието детет учи там начален курс.Доволна е също.Ако нещата се подредят това ще бъде нашия избор.

# 279
  • на път
Днес ходих до Веда - чувала съм много хубави неща за там, но материалната база ме стресна направо - мирише чак. Директорката симпатична и любезна.
След малко се запътвам към Кестнер.

# 280

След малко се запътвам към Кестнер.
Чакам отзиви. Grinning Вече приемат молби ,ако се вярва на сайта им.

# 281

Без да имам лични наблюдения от трите у-ща (никога и не съм ходила там), мога да споделя само свое мнение. И трите са изключително стойностни ЧУ. За мен са си и доста равностойни, но си имат някои нюанси, които ми е трудно да опиша. Тръгнах да ти отговарям, защото освен образование, можеш да гледаш и местоположение. За мен, например, е много важно при наличието на планина, да се използва този ресурс и затова предпочитам витошките ЧУ. Ако трябваше да избирам и при равни други условия, може би, щях да избера Увекинд. Но и три у-ща са страшно симпатични.

# 282
  • на път
Ходих и до Кестнер - там базата ми хареса най-много и макар че е в Люлин 6 ми хареса и вътре и вън.
Увекинд има много симпатични основателки, но не ми хареса текучеството при преподавателите които са обикновено студенти и има текучество. При едно познато дете са се сменили 3 учителки.

# 283
Д Ива,някакви подробности за прием,изисквания,цени?

# 284
Ходих и до Кестнер - там базата ми хареса най-много и макар че е в Люлин 6 ми хареса и вътре и вън.
Увекинд има много симпатични основателки, но не ми хареса текучеството при преподавателите които са обикновено студенти и има текучество. При едно познато дете са се сменили 3 учителки.

Е, радвам се, че си се ориентирала.  Hug
Ерих Кестнер е много стабилно и хубаво училище! Въобще за мен и трите немски ЧУ са си доста добри.

Общи условия

Активация на акаунт