КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 082
  • 644
  •   1
Отговори
# 285
Моля приемете ме и мен в клуба.
Знаете къде е малкият , виждам че сте ме цитирали.
Адски съм объркана, буквално съм в стрес .  Rolling Eyes
Моля предложете ми алтернатива с английски.
Искам добра база и условия.
Охрана.
Да е в София (града) не по Бояна...
Да има ясни правила.
Да има дисциплина и уважение към преподавателите.
Групите да не са смесени а децата да са на една възраст.
Да има лекарски контрол.
Да има хубав двор.
Да има добра храна.
Да има допълнителни занимания( при нас за такса 3000 евро годишно(за 10 месеца) без храна и транспорт , които се плащат отделно имаме само приложни изкуства и народни танци, не видях градина с по малко допълнителни занимания, включително тези с в пъти по ниска такса !!!)
Ако има и примерно видеонаблюдение ще е супер.
Много ли искам ?  Rolling Eyes
Гласувах голямо доверие на нашата градина , щото съм наивна овца  Embarassed, но сега съм им дала 2 седмици срок и ако нещата не се променят местя малкият.
Просто не можете да си представите в какъв стрес съм.

# 286
  • София
Lo6a mama,

те такова животно не знам да има Simple Smile) Особено в градска среда

Бих проверила тези градини:

http://www.giraffche.com/g_01.html

http://www.svetlina.net/news.html

# 287
Бих Ви препоръчала градината, в която ходеше голямата ми дъщеря, сега съм записала в нея и малката /от догодина/, но тя е в Бояна.

# 288
Ако таквиз животни има извън градска среда и само това е компромиса, бих ги преслушала и тях Simple Smile
За Петър Берон има ли мнения , има ли доволни?
За Дойче Шуле в първия пост виждам за английски вариант има ли мнения?
Добре ми звучи немска дисциплина и правила и английски език.
За Светлина съм чела негативни мнения.
За Жирафче, имам приятелка доволна, но ми се струва по така скромна градина, да не прозвуча лошо  Embarassed да не обидя някой, но ми се ще по висок клас градина.
И за Дрита да попитам, нали и тя е с инглиш ? Има ли доволни ? Влиза ли ми в критериите - правила, английски, охрана, дворче и прочее мечти?

# 289
Lo6a mama, ние сме в Мередиан 22. Тя е с английски, но не бих ти я препоръчала. За 3 години сменихме 6 учителки по английски, едва отскоро имаме нова госпожа, която прави чудеса с децата. Колко ще се задържи и тя, божа работа! Чувам обаче много добри отзиви за началните класове. Учи се и то здраво!
Иначе за Дрита съм чувала само хубави неща. На моя приятелка детето беше там от предучилищна до към 4 клас, после заминаха за чужбина. Добри са, поне от това което са ми разказвали и от това, в което сама съм се убедила, съдейки по детето. Имат психолог, който наблюдава децата, учат много и дисциплината е желязна и английският е на ниво. Детенцето спечели някакъв междуучилищен конкурс по английски без допълнителна подготовка. Пребори 500 деца. Мисля, че дори трябваше да имат определен успех, за да продължат да учат там. Освен това много обръщат внимание на децата. Приятелката ми я бяха викали, защото им направило впечатление, че детето е много пластично и й препоръчваха да го запише на гимнастика. Освен това откриха, че момичето има талант за пиано и й уредиха допълнителни уроци / при какви условия, обаче, не помня/. Пиша ти това, което знам и помня. по-добре обаче провери и се убеди сама!

# 290
  • София
аз мисля, че "Светлина" е много добра алтернатива, щом търсиш нещо в центъра на града.

но 3840 Евро струва на година, като в таксата е включена храна и плуване.
иначе им се организират много занимания и харесвам програмата много. учителките също са много добри.
английският, ските, кънките, бой скаутско училище, посещения на пещери, както и всички мероприятия (изключително често се ходи на театър, оперета, паркове, зоопаркове, тържества, на Панаир на книгата, в някои местоработи на родителите, ако е интересно за децата (Пожарната, модно ревю, хотел и т.н.) се доплащат допълнително (и понякога сумата нараства доста на месец). преди Великден отидоха да видят дечицата от дома в Нови Хан и да им занесат Великденски подаръци, на Коледа участват в благотворителния Коледен базар. аз харесвам този подход да се стараят да е разнообразно и образователно, и затова съм съгласна да плащам допълнително, но много хора не са и им се вижда скъпо.
доволна съм, знам, че има негативни мнения. тъй като е скъпо. и тъй като базата не е върха на сладоледа (но за мен е особено важно, че ми е на 5 минути от дома).
аз друг минус не съм видяла.

от всичко, което обиколих и мислих и се чудих къде да продължи в първи клас, май се спирам на варианта да е в началното училище на Светлина на ул. 6-ти Септември.

# 291
  • София
http://www.bgshkolo.com/index.php?page=3 , това е сайта на училището, има градина към комплекса -"Слънчево зайче", нямам конкретни наблюдения, но ще се опитам да ви отговоря за нещата които знам.
Искам добра база и условия.- Базата не е нещо особено, но си е смаостоятелна сграда с двор.
Охрана.
Да е в София (града) не по Бояна...-В София е, кв.Витоша
Да има ясни правила.
Да има дисциплина и уважение към преподавателите.-В училището ги има, вероятно и в градината
Групите да не са смесени а децата да са на една възраст.-Отделени са по възрасти
Да има лекарски контрол.-Има
Да има хубав двор.-Има двор
Да има добра храна.-Имат 4 хранения на ден, дъщеря ми, която е доста придирчива не се е оплаква, дори се хвали,че си изяжда всичко...
Да има допълнителни занимания-Не знам какви точно са заниманията, трябва да проверите. Сигурна съм за театър, танци
Ако има и примерно видеонаблюдение ще е супер.-Няма

http://www.montessori-bulgaria.com/
В непосредставена близост е детска къща "Монтeсори".
Успех в търсенето!!!

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 21:52 от anelima

# 292
chevroleta, в Меридиан имам приятелка с детенце, тя е доволна. Но на нас Младост ни е толкова далече, даже и по далече от Бояна...
Дрита ще я преслушам.

Аурора, не ме притеснява таксата на Светлина, защото нашата такса в Британската градина е 3200 евро годишна такса за 10 месеца + 1320 лв за храна( или по 6 лв на ден отделно за храна извън таксата) в смисъл разликата е минимална между двете.

anelima , Монтесори педагогиката не ми допада за сина ми.
Мисля , че той има по скоро нужда от дисциплина и точни правила.
Слънчево зайче, много компромиси стават. newsm78

Много ви благодаря на всички   bouquet за прадложенията   bouquet

Аз още не съм сигурна дали ще напуснем Британската, но ми се ще да имаме алтернативи.
Британската има своите плюсове и се надявам да се напаснат нещата до края на месеца.
Мисля доста време изчаквам и им гласувам доверие.
Там съм много доволна от базата , местоположението и най вече учителките.
Но има и минуси и ако не ги поправят до края на месеца, напускаме.

# 293
Lo6a mama, най-искрено те съветвам да си останете в Британската градина.  Не знам какво е конкретното положение и от какво точно не си доволна, но повярвай ми другите частни градини няма да ти харесат. Не знаеш какво самозванство и непрофесионализъм  цари навсякъде, нещата които тук ти харесват и ги имаш за даденост там няма да ги има. Добра база и добри учителки особено по англ език си е късмет.

Дисциплина,  ред и уважение към преподавателите са трудно постижими неща  на тази възраст, а и много разтегливи понятия.

Лекарски контрол, групи по възраст и допълнителни занимания масово се  рекламират, но фактическото състояние не отговаря на  обявеното по сайтове и брошури.( Доп. занимания са на много ниски ниво, а на висока цена.  )

С храната  е горе-долу  същото положението, супи маги, кренвирши, маргарин, но  се говорят висикопарни приказки на родителите.

Когато ползвахме такива услуги с голямата ми дъщеря си мечтаех да има истинска английска градина и училище, а сега вече за малката нямам възможност да се възползвам от нея.

# 294
Тъжно звучи това.
Аз сигурно съм наивна и все се надявам.

А във вашите частни градини има ли родителски срещи?
Няколко пъти настояваме 4 майки за такава и все ни отказват...
Обясняват на всяка, че само тя има такива претенции, че проблема и е частен а ние помежду си коментираме и виждаме, че не е така.

# 295
  • на път
Д Ива,някакви подробности за прием,изисквания,цени?

Прием - плащаш и те приемат докато има бройки.
За предучилищна
- Увекинд 3000 евро на година без транспорт
- Ерих Кестнер - 2980 - без транспорт
- Веда - 2800 + 800 транспорт

# 296
Тъжно звучи това.
Аз сигурно съм наивна и все се надявам.

А във вашите частни градини има ли родителски срещи?
Няколко пъти настояваме 4 майки за такава и все ни отказват...
Обясняват на всяка, че само тя има такива претенции, че проблема и е частен а ние помежду си коментираме и виждаме, че не е така.

Как така отказват?  #Crazy
Малкият ми син е в Чуден свят! Реагират веднага, дори само на разговор по телефон!

# 297
Lo6a mama, добре дошла! Благодаря и за интересните постове, които цитирахме и в тази тема.
Не знам на какви градини попадате, но наистина за ЧДГ не звучат добре нещата.
Повече съм запозната с ЧДГ по Витошките квартали (извинявам се, че се повтарям). Май и там са по-силни. Наистина има много хубави ЧДГ и не знам дали си заслужава човек да прави големи компромиси и да си затваря очите за някои проблеми, след като има далеч по-добри алтернативи.
Чела съм много добри отзиви и за "Доверие". А "Светлина" макар и с доста лоши отзиви във форума, мисля, че също е хубава градина. Имат страшно интересни програми. На мен не ми е била в класациите, защото нямат лиценз от МОН. За мен това си е било винаги важно условие. Но провери "Доверие" - мисля, че е симпатична градина. "Слънчево зайче" също е поне доказала се градина.
А ако решиш пък да гледаш и по Витоша, също има страхотни варианти.

# 298
  • на път
http://www.djanirodari.org/bg/index.php?option=com_content&t … =38&Itemid=68

Lo6a mama, ако Гео Милев ви е на път съм чувала от приятелка хубави неща за Джани Родари. Имат и яслена група.

# 299
Имаше скоро тема за Джани Родари. Ето линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=399578.0
Аз там писах малкото, което имах да споделя.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт