КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 079
  • 644
  •   1
Отговори
# 255
3укини, радвам се за хубавите думи за Вашето училище. Ще се радвам да споделиш кое е то, ако решиш /може и на лични/

Здравей Призма, исках да напиша името на училището, като гост-потребител, за да не губя анонимност (имам лични прични), но се оказа че не мога в този форум. Ще ти изпратя името на лични.

И по последната дискусия, относно малките групи - за дъщеря ми този вариант е много добър. Отлично усвояване на материала, достатъчно време за обръщане внимание на индивидуалните нужди на всяко дете. Няма го синдрома, примерно "по-слабите дърпат назад по-силните". С две думи доволни сме, но пък и да отбележа, че тя е на 9г, може за по-големи деца да не е толкова подходящ.

# 256
rumche, много благодаря за отзивите - аз също останах с чудесни впечатления от директорката и от самото училище. Ще видим как ще се развият нещата с избора, който ние направихме и ще пиша.

Зукини, може ли на ЛС името на Вашето училище /разбира се ако не е проблем/. Аз продължавам да се интересувам от мнения, защото тепърва започваме с "ученическите страсти".

# 257
Напоследък получавам някакви мейли за ЧУ по света и сега ми попадна този линк за топ-ЧУ в Англия:
http://www.queenethelburgas.edu/index.php

"Horse owning pupils can bring a horse to school with FREE livery or we can provide one FREE."

И това - вписано на основната страница.
 Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 10:01 от 1

# 258
Бихте ли ми дали някаква информация за ПЧАГ "Уилям Шекспир" ?  Thinking Peace

# 259
Нямам спомен наскоро да са споделяни отзиви за това училище, но може и аз да съм изпуснала. Дано се включи някой.

# 260
# 261
Благодаря за линковете, 1:) Правят ми впечатление многото отрицателни оценки за някои съвсем нови частни градини, при които дори няма отлив - което ме кара да поставям под съмнение обективността на тези оценки и мотивите за негативното гласуване.

# 262
Благодаря за линковете, 1:) Правят ми впечатление многото отрицателни оценки за някои съвсем нови частни градини, при които дори няма отлив - което ме кара да поставям под съмнение обективността на тези оценки и мотивите за негативното гласуване.

O, изобщо не бях обърнала внимание на това гласуване. Дори сега си помислих, че се оценява статията за дадена ЧДГ. Изобщо не е обяснено коректно., а и тези резултати доста лесно могат да се натъкмят.

# 263
Попаднах на готин коментар за ЧУ "Рьорих":

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=parents&Number=19 … ollapsed&sb=5

# 264
За Британската детска градина .
Мислех да изчакам още месец преди да пиша, но все пак ще споделя, защото в предния си отзив писах какво реално ни обещаха при приемането , но не всичко  е налице и в този смисъл поста ми може да подведе някой.
 Надявам се април месец вече нещата да си влязат в релсите.
Първо доволна съм от учителките , млади , симпатични. Учителките говорят на децата само на английски.
Реалната програма обаче не се обяснява на родителите, казват ни по Британската система, но има известно неведение, всъщност какво точно учат.
Собственичката и директорката също са много симпатични.
Всички са мили с децата и ги обгрижват.
Децата имат 2 пъти седмично народни танци и приложно изкуство.

Това което ме притеснява е.
1. Няма лекарски контрол.
2. Кетеринга. Казаха ми , като избирах градината , че кетеринга е със сертификат от Европейският съюз и храната ще  е здравословна. Нямало да има шоколади...Прибирайки детето следобед виждам следните закуски- 1. мазна баница стил Сточна гара, като подметка буквално, без сирене, без яйце, сещатe се предполагам, 2 .омазани с лютеница устнички на детето, 3 филия хляб с халва  Shocked , палачинка с шоколад. Първо значи са ме излъгали буквално за това, че няма да има шоколад. Това го приемам  въпреки че не обичам да ме лъжат , но все пак го приемам защото не съм толкова крайна относно шоколада, но останалите закуски за мен са боклуци и не са никак здравословни. Освен това помислете , каква е  реалната цена на една филия с халва, сигурно 20 ст, на една баница от тия лошите, навярно и тя 20 ст а таксата е 3000 евро годишно за 10 месеца или 300 евро на месец, без храна! За храна отделно доплащаме по 6 лв на ден .Е за 6 лв на ден само храна очаквам детото ми да яде качествена храна и на следобедна закуска. Обедите звучат добре на меню, но реално не съм ги виждала...
Моля споделете как е кетеринга във вашите градини?
Нормално ли е при цена 6 лв само за храна на ден следобедната закуска да е за около 20 ст?
Иначе си казах възражението на директорката и тя ми каза, че повече халви нямало да има.
Това няма как да не го напиша, защото в предния си пост може да подведа някой радвайки се, че детето няма да яде тестени боклуци. Да ама не.
3. Вън децата играят на едно циментово игрище, хубавата част с катерушките се оказа само за децата от Руския лицей, а децата от Евро лицея играят на цимента.

Тези неща могат да се коригират и дано го направят, защото не искам да местя детето.

# 265
mam@,  Joy Joy Joy тъкмо и аз исках да го копирам - хахааа, колко еднакво мислим.
Този Евролицей си е май-май ...  Shocked

# 266
# 267
Здравейте, снощи попрочетох няколко темички от последните, но имам много да наваксвам. Страхотно клубче сте заформили Hug
Имам следната питанка, предстои ми избор на детска градина, колебая се между:
  Чуден свят(за съжаление ни предлагат място само в българската, не в Wonderworld), Лапину или Британската към Европейски лицей? Разбира се, цел номер 1 е езика(усиленото му изучаване), та учат ли две-тригодишните език? Или да мисля за Алианс след още година например?
Предварително благодаря на тези, които ще ми отговорят, иска ми се някой с инфо "от извора" да пише:) Ако имате пресни положителни впечатления и от други градини - ще се радвам да споделите, тотално се обърках от препоръки и критики Simple Smile
И последно - знае ли някой къде точно (адрес) е новото място на Чуден свят градината?
Хубав ден, бъдете здрави!

# 268
Отделете време и посетете набелязаните градини с детето  Peace
Сама казвате, че сте се объркала от написаното във форума.
Отидете на място - най-добре може да усетите атмосферата.
Относно въпроса "Учат ли две-тре годишни език" - Да, "учат" - дори и по-малки  Wink
В тази ранна възраст не е точно учене.
Заниманията са в игрови ситуации, песни  Grinning
Във форума има няколко теми относно ранноезиковото обучение  Peace
Успех  Wink

# 269
И последно - знае ли някой къде точно (адрес) е новото място на Чуден свят градината?

Чуден свят е в "Бояна"
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт