КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 15 - изпитите

• 71 167
  • 644
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Днес имах работа в района на Софияленд и случайно се озовах до една ЧДГ - "Фънки Мънки". Не е зле, май не е малка, но е така сгушена сред едни "билдинги" на бизнесцентър. Дворчето на децата гледаше към паркинга на една лъскава сграда. Иначе не изглеждаше зле. Май мярнах и кабина за охрана, но не знам дали имаше.

Намира се в бившата сграда на големите ученици от френския лицей  Wink
По-далече от там, собственикът е Тома Бершо, който се слави като мошеник!
Малката ми дъщеря я посещава и съм много доволна от всичко. А не е като да нямам  поглед - голямата е била в Елхица и Увекинд, на времето бях обиколила почти всички ЧДГ. Базата е много добра, помещенията големи, слънчеви и много добре обзаведени. Дворът не е голям (на гърба на сградата е и не гледа към паркинг), но и децата не са много и им е предостатъчен. програмата - много интересна и богата. Но истински очарована съм от персонала. Малката ходи с голямо желание, а е страхлива и не особено контактна. Всъщност не се сещам за нищо, което да не харесвам...
1. повярвай ми, няма начин да 'хвърлиш едно око". Много ми се щеше докато я проучвах, но не става Laughing

# 496
Лекси, благодаря за споделеното! Lo6a mama търсеше подходяща ЧДГ в района. С лиценз ли е?
Успех и за напред!
Сещам се, че беше писала за Уве м.г. Как се чувствате в новото у-ще?

# 497
  • София
1., да с лиценз е  Grinning На сайта им има доста снимки: http://funkymonkey.bg/
Дъщеря ми е много доволна от новото училище, дори казва, че й харесва повече. Но пък и случихме на класна. Лично аз не виждам голяма разлика, може би най-вече в средата (дечицата от предния й клас ми допадаха повече). За мен Увекинд е едно от добрите ЧУ. Просто на сегашния етап не смятам, че ЧУ предлагат нещо повече от повечето държавни. По-скоро е голямо улесенение за работещите родители, защото аз съм го обърнала на шофьор през последната година  Laughing - дъщеря ми посещава доста допълнителни занимания.

# 498
Днес имах работа в района на Софияленд и случайно се озовах до една ЧДГ - "Фънки Мънки".
По-далече от там, собственикът е Тома Бершо, който се слави като мошеник!
Малката ми дъщеря я посещава и съм много доволна от всичко. А не е като да нямам  поглед ...

Лекси, Пола имаше друго предвид мисля. Дори в момента да си доволна от всичко, едва ли ще ти е приятно, ако ти съберат таксата за три месеца занапред и хлопнат кепенците (примерно). Не че някъде в Бг имаме големи гаранции в това отношение, но ми се струва, че едно наум (минимум) не е хич излишно в този случай.

# 499
Наистина ли имат лиценз ? Ти видя ли го с очите си?
Аз за лицензите се ориентирам по този сайт http://www2.minedu.government.bg/adminmon/schools/
там ги няма Фънки - Мънки , но пише че последно е актуализирана февруари 2010, значи ако имат е нещо съвсем ново?
Иначе и от Британската ми казаха на мен, че са с лиценз и аз като овца се вързах, затова вече вярвам само ако го прочета.
От Канадската бяха съвсем откровени , че още нямат, което ми направи добро впечатление.

# 500
Наистина ли имат лиценз ? Ти видя ли го с очите си?
Аз за лицензите се ориентирам по този сайт http://www2.minedu.government.bg/adminmon/schools/
там ги няма Фънки - Мънки , но пише че последно е актуализирана февруари 2010, значи ако имат е нещо съвсем ново?
Иначе и от Британската ми казаха на мен, че са с лиценз и аз като овца се вързах, затова вече вярвам само ако го прочета.
От Канадската бяха съвсем откровени , че още нямат, което ми направи добро впечатление.

Сега не съм го проверявала този списък, но преди година-две имаше няколко пропуски. Звънях в МОН и в РИО, но се оказа сложничко да се преправи и добави списъка. Например, звънях през юни, казаха ми да се обадя през август-септември да напомня на IT-специалиста, който поддържа документа. Беше зает покрай изпитите за гимназиите. Та успях през ДВ да си проверя информациите, но аз си знаех, че са с лицензи и просто се чудех защо ги няма. В интерес на истината бяха доста мили, но изглежда е n-та задача на даден ИТ-специалист. Сега не съм ги проверявала и преглеждала.

# 501
Момичета, това с лиценза е много важно /особено при тези нови закони/.И аз прегледах списъка, но ми се видя малоброен! Само около нас има 3 ЧДГ!! Важно е да има издаден държавен лиценз за последните 2 години. Според закона се издава Удостоверение за завършен подготвителен клас. Предполагам, че от тази година ще ги задължат да издават такива работи и за 5-годишните. Тези документи не се продават на сергия. Преди 2г./2008г/, моя приятелка си беше дала детето в ЧДГ в подготве. Много доволна, интересни занимания /изкуства, спорт, етикет/. В края на годината им раздадоха едни картинки със снимки на детето с надпис "отличник" newsm78. Приятелката ми се видя в чудо.Та, не е лошо все пак да си е с лиценз.

# 502
Доколкото знам /имаме такива клиенти/ това не са ЧДГ, а се водят детски центрове за почасово гледане на деца. Именно за да избегнат изискванията за получаване на лиценз като ЧДГ.

# 503
Много детски центрове се афишират като детски градини. Дори  и да са взели току що лиценза  и сайта на МОН,  да не е актуализиран, във детската градина не може да нямат хартиено копие да покажат.
Поне в нашата детска всички тези документи висят рамкирани в кабинета на директора на видно място, така че е дори и питането е излишно, то се вижда.

# 504
Благодаря ви, наистина е важно  Simple Smile

# 505
От доста време се говори че държавата ще плаща издръжка на децата в частните училища.Имали някой запознат дали е верно или не да сподели.

# 506
Още не, но със сигурност ще се чуе ако случайно стане.

# 507
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=6716& … 16&id=0000102
Това четох с вчерашна дата затова попитах

# 508
Дано стане.

# 509
Защо вярвате? А и тая журналистка ме иземи-2000 лв.Луда ли е?! И не мисля, че ако има нещо такова ще излезе в такова вестниче. А и сега всички "управляващи" са по почивки, не им пука за частното! А тези от съюза на частните у-ща сериозно се борят и дано да успеят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт