СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 360
  • 305
  •   1
Отговори
# 105
  • Испания и Стара Загора
Аз спя с няколко възглавници около мен.Подпирам си гърба и корема,и една слагам между краката. Peace
За вестителките-гледам в другите теми на първа страница са написани телефоните на желаещите.Може и ние така да направим. Peace

# 106
 HugПривет! Simple Smile
За раждане преди 36 седмица мисля,приемат само в Майчин дом,затова и аз съм се ориентирала така-тръгнат ли преди заветната 36седмица-отивам директно там,но ако устискам до 36 седмица-влизам в патологията на ТК,за да мътя на по-сигорно в болницата!Един съвет към всички-не си ли платите за екип или за доктор не очаквайте никакво внимание,редки са случаите да попаднеш на свестен доктор!Това е лично мнение,но го подкрепям с факти-когато отидох да раждам в ТК 2007г. нямах никаква представа какво се случва с мен,контракциите ми почнаха от 4.00 сутринта,смениха се 2 екипа,а аз още си висях в предродилна зала с ужасни болки.Случи се така,че единят от докторите се върна в другата смяна-думите му бяха следните-"Ама ти още ли си тук?"- newsm78Егати въпроса,а!!!Положението е едно и също на всякаде-мои приятелки родиха съвсем на скоро,едната в МД,другата в 2-ра Градска и двете съжаляват,че не са си платили!
Междо другото се замислих,че дори да не родим на едни и същи дати с едни от вас ще се засечем било то в ТК или МД! newsm78
За възглавниците има и по евтини в Штъркел и в Пигис Хаус,но ги имаше сега не съм ходила, говоря за цена около 30 лв!
На болните дечица бързо оздравяване!

# 107
  • София; Дружбето
Ми аз ще възразя, защото раждах без да си избирам екип и съм страшно доволна. Лекарите направиха всичко възможно да родя в тяхната смяна и да се чувствам добре. Мои приятелки са раждали без избор на екип и то по 2 пъти и също са много доволни. Но говоря за Шейново, за другите места нямам инфо Rolling Eyes

# 108
  • София
С тия възглавници дето се заривам вечер е някакъв ужас. Две под главата, една под краката, една от ляво , една от дясно #Crazy Много съм смешна!  Весита мисля, че това е моята възглавница и мисля да си я взема. Тя май ще е удобна и за кърмене на две бебета newsm78 Възглавниците в Пигис хаус са по-къси и не е това дето търся Peace
Липсик идея за цени в Майчин дом за Вип стая?
Валката стискайте палци Praynig Аз бях убедена, че ще си раждам на рождения ден - 05,09, ама всички наоколо обясняват как близнаците винаги били недоносени и т.н. и ме вкарват във филми. Абе да влезем в деветия месец, нали е напреднала техниката..
О свако появи се и ти Joy Мимчето мен май ще ме приберат още в края на юли в МД за да ме наблюдават. това значи коя седмица?  Май 34-35 г.с.  А за плащане - аз със сигурност ще плащам

# 109
bubara идея си нямам кога са писани книгите  Embarassed,как мога да разбера- тази на МИхов ,която имам е четвърто издание.....от 98 нататък.
"Моето първо бебе " е 2004 ,а на Лиляна Трифонова книжката за хранене  която спомена kiαrrα е 2005 издателство ,но кога са писани  newsm78.
За киселините тук в мамата имаше тема,бяха споменали 7-up  или спрайт да се пие,че имали някаква си съставка,която спомагала намаляването им......но аз ако са много,много силни си гризкам Талцид /изчезна от аптеките / Embarassed или Стопацид ,Антиацид ,каквото намеря из вкъщи .Но както каза vesita007 ,при всеки май е различно ,на мен при по слаби киселини ми помага таратор, та вече 4 месеца винаги има таратор в хладилника .....защо?......не знам,случайно забелязах че върши работа при мен .
За спането - аз все още спя по корем ,под единия ми крак винаги имам мушната възглавница....така си спя,бременна и небременна  Laughing.
Спомням си че вкарах втора възглавница под главата ,чак в 8-мия.....,но bubara  ти все пак си с два бебшока,та при теб е доста по трудно  Hug

# 110
Здравейте момичета,

Домъчня ми за Вас. Аз отдавна не съм сядала на компа да пиша. Малката изкара варицела и се гледахме. Сега всичко е ок с нея. Притеснявам се само за една пъпчица на брадата, от която може да остане белег. Вие с какво сте мазали за белези от варицела. Мерси предварително.
Бързо да се оправят и другите болни дечица. За вестителките прочетох. Наистина е хубаво да е някой с термин по към края. Моят специално уж го водят 20ти, но последния път ми казаха, че е голямо бебето и може да е 13ти. Аз дъщеря си я родих по-рано, така че няма да се учудя и това бебче да избърза.

За плащането: И аз съм на мнение да се плати. Така шансовете да се мъчите дълго са по-малки. Докотрът ще има интерес да Ви помогне да родите бързо, че да му мине ангажимента по-бързо. То пак си зависи кой как ражда, имам една позната не е плащала на доктори и двата пъти, но тя много бързо ражда.

# 111
Здравейте на всички Simple Smile
Аз пак сега се измъквам от леглото!!!!!Напоследък ме гони едно безсъние,цяла вечер се въртя в леглото,ставам,лягам.Хем ми се спи,а като легна и не ми се затварят очите и така откарвам до 4-5 сутринта,после спя до обяд.......луда работа  #Crazy
Относно стриите,аз си имам от тийнейджърските години,вследствие на рязко напълняване,после отслабване и така....Откакто забременях ми се появиха по гърдите,отстрани на паласките и отзад на краката (тръгват от дупето чак до сгъвките!!! )Препоръчаха ми да се мажа с един лосион на Мустела,много бил ефикасен ала бала,изръсих се 50 лв. за него,но уви не забелязвам никакво подобрение от него.Бях чела някъде,че към стрии се предразположени жени с по-суха кожа,тъй като нямала нужната еластичност.Та така......виждам, че сте подхванали темата и за майките...моята и тя се опитва да ми прави изречения от време на време,но тъй като с баща ми живеят в Стара Загора (аз съм от Стара Загора,но от 5 години живея в Бургас) и главно "наставленията" които ми дава са  по телефона,има лесно,просто като почне, си махам телефона от ухото и спирам да я слушам  Grinning При мен проблема е друг - кандидат-свекървището ми  Twisted Evil (още нямаме брак с моя,та за това е "кандидат" !!! Е такава напаст Божия като нея няма!!!С нея не се обичаме още откакто живяхме у тях,тъй като тя е от ония тип властни жени,които са свикнали всичко да става на тяхната и по техния начин.Ако някой или нещо и се противопостави,бива "оплюван",а ако не стане на нейната почва един рев,едни истерии,докато си постигне нейното...Та за проблема ми с нея:решила е,че като се роди беба ще вземе всичко в нейни ръце:ТЯ искала да я къпе,ТЯ незнам си какво си щяла да прави,с 2 думи иска да виси по цял ден у нас и да ми свети като лампион над главата.На всичкото отгоре като и казахме какъв ще е пола на бебето,ни отвърна с : " Еми карай,то щеше да е хубаво да е момче ама нищо....." #2gunfire
Как ще се оправя с нея,умът ми не го побира!Твърдо съм решила обаче да не и се давам!
Оф,стига съм се оплаквала вече Simple Smile Приятен ден ви желая  Hug

# 112
Бубара,аз говоря за тези възглавници във форма на бъбрек-стават за спане,за кърмене и за подпиране на бебо,когато се учи да седи.
Момичета,вие замисляте ли се за епидорална упойка?Аз мисля този път да си поискам ако го докарам до нормално раждане и имате ли представа колко струва в ТК и МД?
Относно цените за ВИП стаите в ТК е 30лв за двойна,а в МД е 20лв пак за двойна!

# 113
  • София
Поли извинявай, че съм толкова подробна, но в тези книги има изрази от сорта " ехографията се прави рядко, защото е много скъпо изследване и се практикува при съмнения за проблеми" или " има едно ново изследване, което се казва амниоцентеза"...Това са западни автори и съответно ме навежда на мисълта, че са писани 70-80-те години. Иначе и аз се ровя в интернет много, но ми е по-удобно да си е на книжка и да не се кривя пред компютъра
Виолета кажи й на свекървати да си роди едно и то да гледа да го уцели момче и да си го къпе, повива, и каквото си иска...
 Мимчето Peace

# 114
  • София
VioletaSD, напълно разбирам за какво става дума. И моята свекърва имаше такива планове в началото, ама аз казах на мъжа ми да и обяснява, че в началото ще дойде майка ми да ми помага, все пак тя ми е майка и, както казах, на нея мога да си позволявам да и казвам да спре ако ме дразни Simple Smile Та свекървата се разсърди малко, ама и мина. Ще дойдат на изписването и това е, после чак след един-два месеца. И аз не я искам постоянно да ми виси на главата и да ми дава "ценни съвети". Между другото, свекърва ми е от Стара Загора  Laughing Ако не искаш ти да се разправиш с нея, помоли мъжа ти да и обяснява, че детето е твое, ти си му майка и ти ще се грижиш за него. Така е редно, тя трябва да се съобразява с твоето мнение.
Аз хапнах една пица сега, с много дебело тесто и малко продукти по нея и после бисквити (от гадните обикновени бисквити) и май има някакво подобрение, но ще видим тази нощ как ще сме, дано не се връщат гадните киселини  Praynig
Благодаря ви на всички за съветите!  Hug

# 115
Виолета, важното е мъжа ти да те подкрепя, така ще успеете да отхвърлите набезите и ...всеки да си знае мястото, ако обича  Naughty
Бубара, радвам се, че всичко при вас е наред  Hug
Валката, дано скоро ти мине това с крака, много е неприятно  Peace
 Като сте заговорили за щъркелчета, съвсем ме хваща шубето  Mr. Green. Минали път раждах в Шейново и се отвратих/с изключение на милия екип, който ме израждаше във вип залата с татито/. Преди това три дена ме държаха с обилно течащи води, заобиколена от недружелюбен персонал, който само крещи на родилките  ooooh!. Нагледах се на отношение към една дузина майки, които се изредиха покрай мен и всичките съумяха да ги разплачат  Close. Но това като цяло важи за навсякъде в БГ   Cry. Най-хубавото преди да се роди бебче, бяха непрестанните смс, които получавах от декемврийския форум  Heart Eyes и подкрепата на толкова жени, които със сигурност мислеха за мен  Heart Eyes.
Моят теримн като е по средата на месеца, аз кой ли да си избера - в края или в началото newsm78. Ако някой си ме е избрал, моля да пише  Grinning. (Това, което ние правехме е всеки да си избере щъркел и така на всеки е някой различен, а не няколо момичета да съобщават за всички. )

# 116
Секса-правим го почти всеки ден Crazy

smile3501 Eee ти си нашата гордост. Браво на теб, сигурно и мъжът ти е много доволен.  Flutter За моя вече съм почти сигурна, че го хвана шубето, особено след последните приказки на док, че може да имам проблеми накрая на бременността.

Иначе за Хексалгина, ето още едно доказателство за думите ми, че всеки доктор има различно мнение по въпроса. А за антибиотика, ако не се оправим без него, ще го пием - няма начин. Ама все още тая мъничка надежда поне веднъж да пропуснем, че само си тровя детето. Днес да чукам на дърво не е вдигала още Т, но сега заспа и ще видим, нали обикновено по време на сън се вдига.

mim4eto007, аз също съм на това мнение, затова и аз ще си платя, както и предния път, още повече, че ще съм секцио. Миналата седмица попитах док колко ще ми вземе и тя ми докара цифрата от 1300 лв, ако реша и да съм във ВИП - съответно още 120 лв. защото ако избера да съм във ВИП, ще предпочета двойна стая и нали ще имам 4 нощувки там, та станават 120 лв. Но това ще го реша в последния момент, важното е да се подготвя психически, че до тогава трябва да съберем тези пари.  Crazy

bubara и аз съм родена през септември, но на 15-ти. Но явно и двете ще сме родили преди рожденните си дни, тъкмо ще ги отпразнуваме с нови членове в семействата си. Дай Боже само всичко да е наред!

Gala79 много неприятно за варицелата. Добре че вече дъщеричката ти е добре, а за белега незнам, попитай в аптеката дали можеш да я намажеш с Контратубекс, нали уж е за всякакви белези.

VioletaSD, въпроса със свекърва ти трябва да то разрешиш още преди появата на бебето, защото после няма да можеш да се отървеш от нейните "услуги". Трябва да седнете на кафе и на спокойствие да й обясниш, че това дете е на теб и мъжът ти и съответно вие като родители сте тези, които ще се грижат за бебето. А когато наистина се нуждаете от помощ, то ще я помолите за такава. Смятам, че такъв разговор е важно да се проведе, за да не изпаднете в кофти ситуация след това. Тъй като аз пропуснах да направя това преди да се роди дъщеря ми, после свеки ми беше сърдита няколко месеца, защото аз най-демонстративно отказах да приема нейната помощ и съвети, просто знаех, че ще се справя сама и така и стана. Но тя го прие много навътре и все още съжалявам, че не говорих с нея преди това. Сега вече сме ок с нея, разчитам на помощта й понякога, но само когато аз искам.

# 117
Пак да питам - как спите? Възглавници ползвате ли? Знаете ли от къде мога да си купя бременнилска възглавница? Аз съм наслагала 3-4 около мен и скоро мъжо ще падне от кревата...отделно, че постоянно ги изритвам през нощта

Аз засега съм само с една възглавница, но не мога да си намеря удобно място. Тия три дни докато бях сама на голямата спалня ми беше екстра, но вчера направо умрях. Цяла нощ се въртях, като се събудя слушам дъскорезницата и само го бутам да се обърне... не мога да си опъна краката, ръцете... Подозирам, че ще се наложи да се мести таткото в хола много скоро, защото това не е работа. Отделно и на него му преча да спи като само се въртя...

А относно прякорите - още си нямам, но "комплименти" не липсват. Пресен пример от вчера:

АЗ (пред огледалото) - Струва ми се, че коремчето ми е пораснало.
ТОЙ - Обаче дупето ти изглежда по-малко...
АЗ - вече сияя
ТОЙ (продължава) - ... на фона на тия паласки дето си отпрала...
 #Cussing out  #2gunfire

Само се врътнах, казах му никога повече да не ми прави комплименти и си легнах.  Crossing Arms

Та така, чувството за такт на мъжете е завряно в **** (да използвам малко цензура, че току виж ми изтрили поста  hahaha)

VioletaSD, не се давай, момиче! Ние сме с теб в борбата! В крайна сметка това си е ТВОЕТО бебе и ТИ трябва да си го къпеш и оправяш. По-натам вече като попорасне може да й го остяваш, но в началото как така ще ти се меси?!
Аз лично с моята постъпих както казва Киара - още преди да родя си поговорихме и много любезно, но твърдо й заявих, че може да си дава съветите, но аз ще преценям дали да ги спазвам. Да чукна на дърво не сме се карали или сърдили, тя си ми е добричка.

Аз също нямам против да стана щъркелче, даже ще ми е приятно. Първия път се запъна и чак месеца прескочи бебето, ще видим сега как ще е...Пък като вляза да раждам ще предам щафетата на някой друг, вече родил например. Може да направим и както казва Валката - всеки да си избере щъркелче, тъкмо ще е по-интересно и няма само един да се натоварва с това.  Peace

# 118
kiαrrα:дано ви се рзмине антибиотика и не вдигате температура. HugИначе и аз давам по 18-20 капки Хексалгин.Моето дете кара на крак за сега настинката,пък ще видим.
За спането нямам никакви проблеми,спя като пън,предния път пак беше така до края.
Стиите пак обсъждате.Всичко си е до кожа,някой ще се нацепят с мазила,някой няма да се мажат и няма да имат нито една. Wink
Кажете,ходите ли по магазините се оглеждате вече за колички,кошарки,столчета,дрешки,такива работи.Аз почти всичко си имам от каката,само столче за кола и количка ще взема и козметика за бебо.Количка почти съм избрала вече,остана да я намеря евтинко в Ибей и да поръчам.Термометър взехме сега нов за ухо,пак от Ибей на Браун.Хубав е.
Прединя път раждах във ВИП в АГ-Варна,ама сега много са качили цените,секциото е 1000лв вече +някакви 120 лв още.Гледах цените в сайта на Майчин дом и там е 1000лв,ама поне не е толкова мизерно.Чудя се какво да правя? newsm78

# 119
Аз съм решила ако имам възможност да родя по естествен начин да раждам без упойка. Първи път ще раждам, защо да не си почувствам болката....  Simple Smile малко съм мазохистично настроена Simple Smile.... , обаче като дойде момента си нямам никаква представа как ли ще реагирам и дали няма да приплача за епидурална.
Наскоро и една позната ми казваше как с първото родила с епидурална, имаше си много проблеми след това (бяха и засегнали нерв и беше със страшно главоболие седмици наред). Освен това ми казаха, че като раждаш без упойка и усещаш по-осезаемо болките помагаш повече на лекарите и раждаш по-бързо.

За секса на мен доки ми забрани в началото. Сега сигурно мога, но след пет месеца кървища дори не си го и помислям.

Темата със свекървите е просто необятна Grinning. Миналата година мойта ми донесе покривки дето ги била бродирала сама да съм ги сложела на масите в хола и трапезарията. Такива покривки има и баба ми в чеиза си дето никога не ги слага в къщата си. Както и да е, сложих ги един път, постарах се да ги види и ги скрих в един шкаф след това. Вчера дойде да ми покаже как била избродирала подобна пелена да сме увивали бебето и направо ми призля. Днес виждайки новата ми покривка в трапезарията(за която дадох сумати пари, не става на лекета и не се глади ), започна да ми мрънка защо не съм слагала нейните покривки. Както не бях в настроение и казах направо, че не ми харесват и за да не бъда много груба и обясних, че тези покривки са подходящи за селски традиционни къщи, а нашата е по -различна.  Тогава започна да мрънка, да ми ги върнеш, аз толкова труд вложих като не ги ползваш, ще си ги постилам аз. Laughing .  Ако беше бабата на мъж ми, мога да го разбера, но да е 60 годишната му майка и да живее още в миналия век, това не го разбирам.

Болните да оздравяват по-бързо Hug

Общи условия

Активация на акаунт