СЕПТЕМВРИ - 09'24

• 13 381
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
Момичета вижте какво открих http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htmа , това е калкулатор за теглото по време на бременност Simple Smile Аз се бях ущащкала че съм прекалено наддала, но се успокоих.  Blush
За  luvbed горе долу по2-3 пъти седмично ни се събира. Аз съм си като разгонена с или без бременност  newsm03

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 20:01 от BebEshOnDeL

# 151
Здравейте момичета,

сега имам малко свободно време вкъщи- чета ви и ви се радвам Simple Smile

Миринда,
мъжете определено са много мили в комплиментите. Моя не си позволява да прави, че понякога от комплимент става обида Wink

бамба, страхотен виц Simple Smile доста се посмях Simple Smile

Атракция,
ти направо ме шашна за пола. Не мога да повярвам, че може да се допусне грешка на ФМ. Според мен най- сигурно е като се роди  Rolling Eyes

неки, понякога родителските тела правят по- ретро подаръци и при всички положения се обиждат като не са оценени. Затова по- добре да питат предварително дали нещо ще се хареса на младото семейство, вместо да си правят експерименти.
По този повод една позната разказваше колко била потресена една майка, която е била направила каренца на 1 кука и ги подарила на щерка си. Когато отишла на гости видяла не само, че не са сложени каренцата, ами че зет й си търкал обувките с едно каренце Simple Smile

Аз лично харесвам битови неща, но те не се връзват със съвременен интериор. Каренцата на 1 кука също много ги харесвам. Моята баба много плетеше и правеше големи красоти. Вкъщи съм си сложила няколко. Просто те са ми спомен от нея и ми е много мило като ги погледна- сещам се за баба и с колко любов ги е правила. Имаме си и гоблени от майчето. Много са красиви, а и рамките им са невероятни. Така, че засега няма кой да се оплаква, че не съм го уважила. Но ако нещо не ми харесва си го казвам директно Simple Smile Не съм от най- деликатните. Ако ли е от свекърва ми, обработвам мъжо Simple Smile

Що се отнася до помощта на майките и свекървите след раждането на бебчето, аз съм психически подготвена, че вкъщи ще е като хан... просто незнам... може да поговоря с родата, че в началото не искам калабалък, защото ще съм изморена и ще имам нужда от почивка и свободно/лично пространство. Само майчето може да е вкъщи и да помага... Но знам, че ще има обидени... Все пак всички са толкова развълнувани и ентусиазирани... Кой знае- ако е за 1-2, максимум 3 дена може и да се напъна да ги изтърпя.. ИНаче ще съм зверски нервна и кисела...

А за вестителките, аз уж се падам в средата на Септември... но кога ще реши да излиза бебка- незнам  newsm78 Предполагам ще е към 20- 24 число. В моя случай трябва да помисля за вестителка в началото на Септември Simple Smile

# 152
  • Испания и Стара Загора
Атракция,много смешно ми стана.Ама да не смея много,че да не ни порасне и на нас пишка.Но мен поне ми казаха,че не са на 100% сигурни,че е момиче. Peace
Накой питаше за епидуралната упойка.Аз ще подпиша документите за съгласие,а вече на самото раждане ще реша дали искам да ми я сложат. PeaceМиналия път родих без упойка,защото нямаше анестезиолог на смяна.

# 153
  • София; Дружбето
Аз ще си искам епидурална задължително. Миналият път родих с такава, не съм имала проблеми след нея, нито главоболие или тем подобни.
За зърната - ще подготвям месец преди раждането, после така или иначе ще се разранят и ще мажа с кремчето на авент като предния път.
Днес се насладих на хубав филм, от жанра който обичам и ми е кеф Grinning За утре трябва да си намеря още нещо положително зареждащо

# 154
Ехо да се разпиша днес. Атракция извинявай, но и на мен много смешно ми стана как са ви объркали ( дали пък няма и нашата пишка да изчезне )  Laughing.
За зърната никакви подготовки няма да правя ( от към мазане ) и предния път не бях, проблеми не мога да кажа че съм имала.
Болниците насочила съм се към частна клиника, та ще плащам, мисля да съм си при лекарката която ме следи. Упоика ако се окаже секцио каквито подозрения имам ( че нали първото ми раждане беше такова ) ще е пълна - понеже съм голяма бъзла, ако пък се навие на нормално за което ще я карам лекарката постоянно ще се пробвам без упоика. Така поне си мисля към този момент де.
Още нещо щях да пиша, ама забравих после като се сетя пак...

# 155
Мили бремелинки, извинявам се,че влизам така в темата ви, но имам една молба към вас......

Моля, бъдещи майки, които обаче знаят много добре  английски език, и са в България(София), и не се притесняват от публични изяви и камери, нека да ми пишат на ЛС.....Спешно е!

Благодаря предварително!

Леко бременеене и успешен финал на всички ви!  bouquet

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 21:38 от Мама Цоцоланка

# 156
Атракция, направо не мога да повярвам, че Димитрова е сбъркала. Дано по-скоро този доцент е объркал, че все пак сте се подготвили за момиче, но и момченце да е, няма да го връщаш я...  Laughing Само да е живо и здраво.

BebEshOnDeL, благодаря за сайта, наистина ме успокои. Виждам, че съм в нормалните за седмиците ми килограми, дано е така и до края.

Моето детенце пък взе, че пак вдигна 38 градуса температура, а така се надявах да й се размине. Все пак цял ден нямаше никаква и сега изведнъж я вдигна, ама аз предполагах, че така ще стане. Всички ангини протичат еднакво при нея. Сега й дадох Хексалгин и миличката заспа, дано я свали бързо, за да спим и тази нощ спокойно.

Иначе днес получих страхотна новина. Преди време в темата Искам бебе се започнах с едно момиче, което впоследствие постигна мечтата си да забременее и през цялото това време си поддържаме връзка по Скайпа. Термина й беше на 28-ми май и тя взела, че родила на 27-ми. Страшно много се зарадвах за нея, бебчето е момиченце и е с манекенски размери.  Flutter Та така, надявам се септември и аз да й се похваля със същото, че и тя ми е голяма подкрепа през цялото време. Какво нещо е форума значи... Хайде лека вечер от мен!

# 157
  • Бургас
kiαrrα, бързо оздравяване! Дано малката не вдига температура повече!   Hug
Atrakcia, поднесе новината на деня!  Crazy Не, че има толкова значение какъв ще е пола- да е здраво най-важното, но наистина като се настрои човек за едно и се окаже друго е доста неловка ситуация.
Моя мъж от едно известно време почна и той да се разколебава дали наистина ще си имаме момченце. Викам му- нали уж и ти каза на доктора, че я виждаш тази чурка? И той едно такова смешно върти очите и ми отговаря- ама не звучеше много убеден този доктор.
Та , така, ще чакаме да потвърдят преди да почна да купувам дрешки.

Мъж ми се обади сега от Русе- връща се от Румъния и минал през някаква адска буря!  Sad Сега хем ми е притеснено и го мисля хем от друга страна много се вълнувам, защото каза, че е изпълнил всичките ми поръчки и тази седмица започвам да нареждам новата снежнобяла детска стая!  Party Взел е кошарка, гардеробчета, всичко!  Flutter Като наредя ще пусна снимки, да видим дали ще одобрите творческите ми напъни.  Mr. Green

Относно раждането- аз раждах и пак ще раждам с операция, живот и здраве! Родих по собствено желание така и не съжалявам нито за миг за това си решение! Упойката ми беше спинална- видях бебка още като я изкараха от корема ми, после помолих да ми бият приспивателно, та докато ме шиеха 20 мин бях все едно в друго измерение. Нямах абсолютно никакви усложнения след операцията и упойката- нито главоболие нито схващане нито нищо. За сметка на това момичетата, които бяха родили с пълна упойка цяла вечер кашляха ужасяващо, заради интубирането!  Sad
Изписаха ме на 4 пролежани дни и все едно не бях раждала. Дано и сега всичко мине като първия път!

Гледам как се ядосвате, че имате желаещи да помагат! Де и на мен да ми се молеха така... аз за съжаление си нямам свекърва (починала е преди да се запознаем с мъжа ми) и мога да разчитам само на майка ми и двете ми баби. Майка ми е млада и работи активно, така, че там е почти невъзможно да разчитам на нея! Да не говорим, че откакто се е родила дъщеря ми не сме празнували Нова година навън с мъжа ми например! Защото "младите" (така казва П.  на родителите ми) все са някъде и не могат да пропуснат!  Tired Толкова ми е мъчно понякога като чувам как на други близки искат да им помагат пък те се ядосват.
Та ако искате съвет от мен- изобщо не отказвайте помощ, защото след едно раждане особено човек не знае къде се намира! На мен постоянно ми се спеше и само виках някоя от бабите ми да дойде за 2-3 часа да легна да поспя в другата стая, при все че щерка ми беше бебе мечта- спеше по 12 часа вечер- от 9 вечерта до 9 сутринта, с железен режим! И пак бях каталясала!

Та такива ми ти работи! Всеки знае себе си, но патилото не пречи да ви даде някой и друг съвет!  Hug

Оттеглям се сега да почета на спокойствие новата Ева!  Grinning
Лека вечер, мацки!  Hug

# 158
  Здравейте мами! Съжалявам, че така пуснах темата за вестителките, помислих че ще знаете какво е! На мен понеже ми е интересно какво се случва с другите мами, които също са реколта '09 та поглеждам какво се случва в техните теми и си знам че почнат ли августовските мами, то и ние сме наред!  Grinning

Много съжалявам за  болните дечица, относно температурата най-бързо се сваля с оцет и вода равни количества и с мокри кърпи се налагат ляво краче-дясна ръчичка и после обратното, пресича се Т веднага, иначе относно гнойните ангини и аз така си бях до 16 годишна възраст и да чукна на дърво от тогава незнам какво е и бронхит!

Относно изказванията на майките, винаги по нещо с което да досадят и даже да ядосат, но винаги го правят от грижа, с добра мисъл уж!Сещам се даже за едно изказване на леля ми по повод това, тя казва че е по-добре да ти се случва това което ти мислят съседите, а не това което ти мисли майка ти, понеже в тревогата си една майка винаги мисли най-лошото да не случи на детето й, а съседите обратното  Peace

бубара аз чета Книга за бъдещата майка - бременността седмица след седмица, но много от темите които разглеждат може би вече ги знаеш или най-малкото не е трудно да се намерят в интернет. Аз съм бременна също я имам и то от 1987г. издание, но ..... незнам!

бамба не се стряскай за килцата аз за предния месец бях качила 5, при което док много ми се накара, а реално също не ги усещам по себе си! Основно корема и гърдите ми пораснаха.

Относно близнаците, бях чела някъде не че се раждат недосени, а че са готови по-рано мисля че беше в 32 седмица още, но не съм на 100 % сигурна

Атракция честито  stork-boy !!! Голяма изненада е било  Wink

Отне ми доста време да ви изчета, но така или иначе май пак няма да спи тая вечер, въпреки че днес не съм се спряла! Прибрах се в 23:30 от разходка, една приятелка се обади че имала работа на златните и така си направих страхотна разходка. Вече нямам търпение да мине сесията и да се отдам на бебо и на морето  Party 
   Искам ви попитам, може би въпроса е към вече раждалите мами, аз съм с т.нар. плоски зърна и малко се притеснявам като ще дойде време за кърмене, имам огромното желание да кърмя докато ще мога, но незнам дали трябва да взема някакви мерки от сега, ако някоя от вас има подобен проблем ще се радвам да споделите.
   За помощта, не се тревожа, свеки е много разбран човек и сама си е гледала децата, а майка ми си е майка ми така че ще съм щастлива да ми помага, тя толкова се вълнува милата че където и да иде поздравява със "Здравей, ще ставам баба!" Много ми е забавна. Joy
  Ами мисля това е засега. Сутринта ще мина да ви видя пак, че ако пропусна може да почне и нова тема  Laughing А, относно вестителките аз също си предлагам услугите, термина ми е края на септември, така че мисля че мога да бъда полезна! Лека вечер от мен вече и сладки сънища  Hug

# 159
Добро утро,момичета!Приятен ден!

# 160
  • където има любов
Добро утро сладурани!
Атракция,нямам думи просто ,не че не се случва,но си е голяма изненада.Важното е да е всичко да е наред,независимо ,дали е момче или момиче .
Аз вчера бях на ЖК .Всичко е наред ,все още чакаме момче.Поговорихме си доста и според моята докторка май ще се наложи да раждам секцио.Причината за това е ,че съм с тесен таз и ,ще ми е трудно да родя бебе над 3 кг.Освен това предното ми раждане приключи с форцепс.А и "мъжа" върви едричък за сега,две седмици  напред.Незнам защо но много се разтроих вчера.Знам ,че ще родя по начин ,който рисковете за бебока са най-малки,ама като съм се запънала,че не искам секцио и това си е.Ама и до форцепс не искам да се стига,та просто това не ми излиза от главата.Знам ,че има още време,за да реша. newsm78
Оф,извинявайте че ви занимавам с мойте проблеми,ама...
Киара,бързо се оправяйте!

# 161
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
хайде днес кафенцето е от мен Wink

Чифлигарова не се притеснявай,щом така ще е по-добре за теб и за бебето.Важното е накрая всичко да свърши добре Hug

# 162
Добро утро! Докато си публикувам отговора, вече ме изпреварихте с кафенцето!  Joy Анита, благодаря ти, ще си го пийна с удоволствие!

Да се похваля, че снощи свалихме Т доста по-бързо от първата вечер, докато се наканя да си легна, Хриси вече се беше обилно изпотила и беше свалила цялата Т. Веднага я преоблякох, въпреки че тя спеше, и така изкарахме една спокойна нощ.  Grinning Явно сте ни предали много положителна енергия с вашите мисли и пожелания.  Hug Аз много вярвам в тези неща, сега да не ме помислите за луда.  Laughing

LaDiDa и аз като теб ще бъда с второ секцио, с разликата, че при мен е по медицински показатели. Но като се замисля, ако си бях наред и не се налагаше да съм с операция, може би от страх пак щях да избера да родя по този начин, защото наистина страха от неизвестното е много голям при мен. А и майка ми е била с две много тежки раждания и може би това също щеше да допринесе за едно такова решение от моя страна.
Иначе и аз бях със спинална упойка, но след това имах наистина ужасно главоболие цели три дни. Още в реанимация ни предупредиха да започваме да се наливаме с вода, за да изхвърлим по-бързо упойката и да нямаме главоболие, та може би аз не изпълних много добре тази препоръка и затова стана така. Като се сетя, от нашата стая май само аз се гърчех от главоболие, другите мами бяха доста по-добре. Та затова съветвам всички, които ще са секцио - пийте след това промишлени количества вода, на мен поне ми е обица на ухото и този път ще се опитам да поправя грешката си. Иначе и аз се възстанових много бързо, раната ми зарастна много добре и сега почти не личи че имам белег. Надявам се и този път да стане така.

smile09, много добре направи, че пусна темата за вестителките, защото наистина трябва някой да съобщава за вече родилите мами. Аз лично смятам, че може би предложението на Детелини е най-добро, всмисъл всеки да си избере по една-две мами, с които да си разменят телефоните на личния и след това една за друга да съобщят радостните новини. Така кажете вие как искате да процедираме.
За плоските зърна знам, че има едно приспособление на Авент, което е точно за този "проблем". Представлява едни силиконови капачки, които се слагат на зърната и се създаваше нещо като вакуум, за да се издърпат навън. Не го обяснявам много добре, но бегло си спомням за това от една тяхна брошура. Ще се поразровя в нета и ще ти покажа за какво говоря. Иначе другия вариант е да изцеждаш кърмата и да даваш със шише, но това е само в краен случай, мисля че с повечко усилия ще се справиш да си кърмиш бебенцето.

Ето намерих нещо подобно на Чико:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=131&products_id=2406

Чифлигарова, не се разстройвай, ако наистина се налага секцио, то наистина мисли че това е най-добре за бебчето. А форцепса наистина е ужасен, представям си какво си преживяла. Така че се настрой позитивно, я виж колко мами тук сме със секцио и сме доволни от това. Ако имаш въпроси - ние сме на разположение.  Hug

# 163
Добро утро и от мен, мерси за кафето   bouquet
Чифлигарова и аз предния път бях до последно за нормално, но на поредна консултация в 9-ия месец, лекарката ме сюрпризира, че е желателно да съм секцио за да не мъчим бебето. Знаех, че това е най-важно, всичко да е ок и да мине с минимални рискове и за  двамата, но......определено ми беше тежко. Честно след като минах бях най-щастливия човек на земята, че ми наложиха този начин на раждане и аз като Ладида имах много бързо възстановяване, без грам усложнения от упойката и определено не съжалявах.

А да ви разкажа малко смешки от вчерашния ден на Ботев. Малкия беше на градина и там отбелязали повода (макар и първа група), госпожата им казала 5 приказки за Ботев и ги накарала да станат в 12 часа. Разказа на Коко: Ботев е капитан на кораб и като слязъл от кораба го убили едни лоши хора с пушки. Той има брада и мустаци (имаше портрет закачен в стаята) също като дядо Коледа, само че си е забравил подаръците. А пък ние искахме да видим сирената дето линейката я пуска, но не видяхме нищо.
Та честно стана ми мило, че дори и на по 3 години госпожата им е обърнала внимание и им е обяснила за великите хора, е кой какво разбрал е друга работа, но все пак......... Joy

Атракция заради такива изненади почти не съжалявам, че все още не си знам бебето от какъв пол ще е. Но и аз си мисля, че наистина на ФМ, грешки не могат да станат (айде не би трябвало) и спокойно може да си изчакате следващия преглед да се потвърди или отхвърли теорията.
Айде чао от мен засега и приятен и успешен ден   bouquet

# 164
  • София
Добро утро и от мен!
Аз вече се домъкнах до офиса и реших да ви хвърля едно око преди да се разработя. Аз цяла нощ сънувах как се хваля наляво и надясно, че вече съм в седмия месец, голям майтап! Явно вече и аз нямам търпение. Пък онази вечер сънувах, че раждам. Та трябва вече да се подготвям по-сериозно май. Аз все си мисля, че има време, 3 месеца все пак, ама то нищо не се знае. Че и за кърменето е време да се пообразовам, няма какво да се помайвам Whistling
Polly, ти ме беше питала за кръвната захар - да от вената ми вземаха кръв, аз от пръста от ранните ми детски години не помня да са ми вземали. Даже си мислех, че вече не се практикува. Ще видим на следващата консултация какво ще ми кажат.
За кремчетата за зърна - за този на Авент ми каза на моята колежка дъщеря й, доволна е. Каза, че е около 30 лв и е доста икономичен. Друга моя колежка пък се е мазала с Гармастан, също е доволна. За Лансинох чух от форума, но вие сте го обсъдили вече.
Атракция, кой е този лош плевенски доктор, да му разбием репутацията Wink На мъж ми родата е от Плевен и ги познават всичките, че свеки е бивша медицинска сестра и къде ли не се е подвизавала. Аз пък не мога да разбера, нали уж на ФМ гледат органите на бебето, ами то сигурно са се видяли яйчници, как така няма да е познала Димитрова, просто се чудя Rolling Eyes Но пък да не вземем да те навием сега, та да те объркаме съвсем. То и аз имах същата случка, ама на мен Марков ми потвърди със снимков материал, а преди 2 седмици и Спасов каза, че му видял топките на моя младеж Crazy
Nadina, като каза за сирените, чухте ли вчера как са изкарали акъла на горките хорица от Пазарджик като вместо воя на сирената им пуснали съобщение: Внимание, въздушно нападение! Е, казвам ви, сигурно щях да пукна ако бях чула такова нещо. Сега ми е смешно, ама сигурно не е било много забавно.
Ох, още нещо щях да пиша, ама забравих, като се сетя пак. ooooh!

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 10:11 от electra

Общи условия

Активация на акаунт