Различният първи юни

• 41 470
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
  • София и там където не се пуши
iviche     http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm

# 316
Има близнаци аутисти, но има и еднояйчни близнаци, като само единият е аутист. По повод отглеждането на село - ако детето е склонно към наблюдение, защо не. Имаше една аутистка, която проектираше сгради и машини за животни. Има семейства, в които следващото дете е здраво.

# 317
шефче, ако помня правилно, по-малкото дете на жената беше още във възраст, в която не може да се поставя тази диагноза. Това е другият проблем на много родители. Някой чел-недочел, чул-недочул да размята тежки присъди.

# 318
аз го казвам защото скоро пак даваха това момиче и детето и беше пораснало и дори ходи с батко си в един центьр за такива деца.на моето дете му поставиха тази диагноза когато беше на 2г и то бяха абсолютно сигурни в диагнозата.никога няма да кажа нещо което просто е минало хей така през ушите ми.

# 319
Ясно, аз помня само ситуацията около предаването. Тогава Мадлен Алгафари подложи на съмнение диагнозата.

# 320
  • София

У, много интересно, само с това не съм съгласна, че е здравословно: "Без теб, аз не мога да живея" - това стимулира "прилепване", а всъщност обратното е съществено - децата не ни принадлежат и не са по същество наши, но ние ги подпомагаме, отдаваме любов и грижа, за да може новия организъм да се научи да върви през живота сам.

В името на истината, и аз знам, че визуализацията под хипноза повлиява аутизъм (когато родителя се подлага на такава), но... не при 100% от случаите. Практикуващ, с който лично дискутирах въпроса, казва: в около 30% от случаите се наблюдава значително подобрение. Някой дали го е практикувал тук, в БГ?

# 321
  • София
Продължавам да чета и да научавам все повече , и повече!

Точно си мислех да Ви попитам дали не са правени опити с хипноза и медитация? Но за да не прозвуча тъпо, си замълчах,..
Ето сега чета точно за това- "Майчина хипноза"
Познавайки (част от) тази материя /изкарала съм един много полезен курс още през 1993г/ , си мисля, че ефект със сигурност има - не зная колко, но трябва да има!
Този курс се проведжа всяка година - за възрастни, по света има и за деца/има такава идея и за България/
Прочетох с интерес текста в дадения от  Dorothy линк и намерих много, много сходни неща с тези, изучавани на нашия  курс!

Просто, четейки тази тема, изучавайки цялата информация, не спирам да си мисля  дали хипнозата и медитацията имат място,.. Затова ви споделям и за този семинар, след като прочетох за "Майчината хипноза"

# 322
pogar, така ме угнети поведението на тази директорка. Не знам дали това ще те успокои, но си мисля, че тя си е такъв ограничен човек и сигурно изкарва извън нерви и майки на здрави деца, които нещо не и се вписват в представите.

Това не е баш така, обаче. Моят син (който не е аутист, а е с увреден слух, но и при него има данни за сензорни проблеми) ходи от една година в една от известните като добри детски градини в София. Директорката и учителката на групата му са известни като добри професионалисти. Директорката непрекъснато жъне всякакви награди, като добър ръководител, а учителката му пък е участвала в написването на помагалата, по които учат в подготвителната група, която той посещава. За да нямат причини за недоволство, осигурихме придружител за детето, който да му помага в справянето с учебните задачи и чисто ежедневните нужди, заради лошо развитата му реч и поведенческите му особености. Това - за наша сметка. Нищо, че в цивилизования свят това е рутинна практика и се гарантира от държавата. Е, не им хареса на госпожите. В края на годината се стигна до там, че учителката пред директорката си позволи да заяви, че ако Йоан остане още една година в групата, тя ще напусне. И всичко - защото госпожата не я кефи да има външен човек в групата (т.е. придружител за детето със СОП). Друг е въпросът какво биха казали, ако той беше посещавал градината сам.  ooooh! Е, в крайна сметка, след като им стана ясно, че на нас ни е ясно, че нямат право да ни поставят подобни ултиматуми, се смислиха и ще приемат Йоан и догодина в същата група. Но как ще го пуснем ние там с ясното съзнание, че не е добре дошъл, че ние сме тотално презряни от учителката и т.н.... не знам.... Това е пример за това как иначе нормални хора, с доказани качества (в очите на болшинството родители и колеги), не умеят да се справят в необичайните случаи. Или поне не успяват да го направят професионално и качествено. Дано поне опитът им от нашия случай да послужи не за да знаят по-добре как да отсвирят тези след нас, а напротив - да уважават техния избор, детето им и тях самите, като равни, каквито те действително са.
firebirdHug

# 323

благодаря, много интересна статия.

# 324
pogar, така ме угнети поведението на тази директорка. Не знам дали това ще те успокои, но си мисля, че тя си е такъв ограничен човек и сигурно изкарва извън нерви и майки на здрави деца, които нещо не и се вписват в представите.

Това не е баш така, обаче. Моят син (който не е аутист, а е с увреден слух, но и при него има данни за сензорни проблеми) ходи от една година в една от известните като добри детски градини в София. Директорката и учителката на групата му са известни като добри професионалисти. Директорката непрекъснато жъне всякакви награди, като добър ръководител, а учителката му пък е участвала в написването на помагалата, по които учат в подготвителната група, която той посещава. За да нямат причини за недоволство, осигурихме придружител за детето, който да му помага в справянето с учебните задачи и чисто ежедневните нужди, заради лошо развитата му реч и поведенческите му особености. Това - за наша сметка. Нищо, че в цивилизования свят това е рутинна практика и се гарантира от държавата. Е, не им хареса на госпожите. В края на годината се стигна до там, че учителката пред директорката си позволи да заяви, че ако Йоан остане още една година в групата, тя ще напусне. И всичко - защото госпожата не я кефи да има външен човек в групата (т.е. придружител за детето със СОП). Друг е въпросът какво биха казали, ако той беше посещавал градината сам.  ooooh! Е, в крайна сметка, след като им стана ясно, че на нас ни е ясно, че нямат право да ни поставят подобни ултиматуми, се смислиха и ще приемат Йоан и догодина в същата група. Но как ще го пуснем ние там с ясното съзнание, че не е добре дошъл, че ние сме тотално презряни от учителката и т.н.... не знам.... Това е пример за това как иначе нормални хора, с доказани качества (в очите на болшинството родители и колеги), не умеят да се справят в необичайните случаи. Или поне не успяват да го направят професионално и качествено. Дано поне опитът им от нашия случай да послужи не за да знаят по-добре как да отсвирят тези след нас, а напротив - да уважават техния избор, детето им и тях самите, като равни, каквито те действително са.
firebirdHug

Ей това е проблем-като си налице като придружител(аз стоях в коридора нон стоп) и по никакъв,ама абсолютно никакъв начин не затрудняваш работата им те отново намират начин да ти посочат вратата и защо-аз все още не съм намерила отговор.
И както и ти казваш-как после да водиш детето си там,когато е показано,че е нежелано-грозна и горчива история.
Не знам дали е за хвалене,но днес директорката е била по-любезна  по нашия въпрос-ресурсната учителка я посети,за да и разпише молбата ни за ресурсно подпомагане и през следващата учебна година и тя е разписала-не мога да кажа,че съм доволна,защото снощи цяла нощ съм ровила в мрежата и чела закони и закончета и знаете ли какво открих:

Наредба номер 3 от 15.04.2003г за  системата за оценяване
Глава втора:
ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОЦЕНЯВАНЕТО В ПРОЦЕСА НА УЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ
Раздел втори
Текущи изпитвания
ЧЛЕН 13(7):

Писмени изпитвания НЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ за ученици с НАРУШЕНА МОТОРИКА НА ГОРНИТЕ КРАЙНИЦИ ВСЛЕДСТВИЕ НА ДЕТСКА ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА,физически увреждания и/или малформации.

Хубав закон,хубаво написан,ама за кой-пак ли за мен като родител?
Някой по-напред беше писал колко е трудно за нас родителите,знаете ли лично аз нямам трудности с детето,нямам проблеми с обществото,защото обикновените хора НЕ ЗНАЯТ,че ние съществуваме,защото отговорните институции са се погрижили ние да сме изолирани,ние не сме стигнали дъното,ние сме някъде още по-дълбоко и благодарение на близките и приятелите си и най-вече на децата си все още намираме сили да се борим.
Единствените,които ни тровят живота това са некомпетентните писарушки в различните инстанции-за да  получат децата ни това,което по право и закон им се полага,ние трябва да познаваме в детайли едва ли не всеки закон(чета всеки ден,по цяла нощ) и да им го навираме под носа,за да се преборим с поредната бюрократична простотия и да защитим интересите на на децата си и повярвайте това е най-трудното,всичко останало е песен,защото аз обичам сина си такъв какъвто е,той няма да стане олимпийски шампион или ядрен физик,но сам по себе си е уникален и това за мен е достатъчно.

# 325
  • София

У, много интересно, само с това не съм съгласна, че е здравословно: "Без теб, аз не мога да живея" - това стимулира "прилепване", а всъщност обратното е съществено - децата не ни принадлежат и не са по същество наши, но ние ги подпомагаме, отдаваме любов и грижа, за да може новия организъм да се научи да върви през живота сам.

В името на истината, и аз знам, че визуализацията под хипноза повлиява аутизъм (когато родителя се подлага на такава), но... не при 100% от случаите. Практикуващ, с който лично дискутирах въпроса, казва: в около 30% от случаите се наблюдава значително подобрение. Някой дали го е практикувал тук, в БГ?

Майчина хипноза за щастие е изключително сложна руска разработка.Всяка една фраза е важна.Доказано е, че точно тази комбинация от думи, прочетени в съответното време имат нужния ефект.Не ми се пишат подробности, защото много, много се изписа по темата в този форум  Flutter, а в гугъл пък още повече  Peace.Това не е някаква си измислица  WinkНо думите "без теб аз не мога да живея" показват на детето че е обичано, и че няма да бъде само и изоставено.За това, че децата не ни принадлежат е факт, но и трудно се смила от нашия балкански манталитет  Mr. Green

Хипнозата и медитацията на родителя на дете с увреждане би била нещо безценно, защото родителя, ако няма вяра, и самочувствие, ако не е спокоен не би помогнал на детето си с нищо друго освен в хигиенно обслужване.
Ако в България се направи такова хипнотизиране и медитиране - бройте ме и мен, като доброволец  Grinning

# 326
http://dygata.com/index.php?option=com_content&task=view& … =30&Itemid=46

ето още материал за четене - за неразбирането на речта семантико

# 327
  • Анкх-Морпорк
Много просто - придужителят е възрастен, който би забелязал разни нередности, които децата не виждат.
Ужасно неудобен човек...

# 328
Много просто - придужителят е възрастен, който би забелязал разни нередности, които децата не виждат.
Ужасно неудобен човек...

Така е, но ние сме първите и лека полека нещата се приемат, но си мисля и нещо друго, моето дете имаше късмет, да попадне на свястно училище, където и за тях е ново сравнително интеграцията, но сега както се препълват детските градини, следващата стъпка е да се препълнят и училищата имам чувството, че това вече няма да го има , няма да ги искат децата

# 329
  • София
Катина, курса по медитация се организира от Центъра на СИЛВА МЕТОД - България
като писах, изкарала съм семинара преди 16 години, много ми помага, наистина!
В онези времена много хора гледаха подозрително на тези неща, но всеки един участник има полза - за себе си, за своите близки, за своята успеваемост, за децата си!
Много интересни неща мога да разкажа!
Има точно такива позитивни фрази, които наистина трябва да се изговарят ТОЧНО в този ред. Наистина много общи неща с метода на Борис Зиновиевич Драпкин!
Метода, който се преподава в България, е създаден от Хосе Силва, който в началото го е изпитвал само върху своите деца.
Ето линк: http://www.silvamethodbg.com/

Ако вкарате на търсачката "Методът Силва" ще излязат и много мнения на курсистите.
http://www.lekar.bg/news-83/info-598/Методът.СИЛВА/

Има една ценна книга, но се раздава само на семинаристите като част от курса. Но друга такава е "Методът СИЛВА - Контрол на ума" - от Хосе Силва и Филип Майл. На пръв поглед нещата в нея звучат невероятни и непостижими, но след курса всеки един може да постигне резултатите, описани в книгата. Техниките според мен , е най-добре да се овладеят на курс, защото самостоятелните занимания дават по-бавни резултати. До преди няколко години имаше гост-лектори, тъй като в България нямаше обучен такъв и аз съм карала семинара /през 1993г/ с ефирен превод от гръцки - изк;ючителен преподавател е П.Метаксату!

"Методът Силва - България" има книжарница с много такава литература,
http://www.novaepoha.com/
давам линка не защото трябва да изкупите книгите /аз лично имам само 2-3/ , а защото в тази книжарница има инфо за семинарите - Основния курс на Методът Силва /защото има и следващи степени, които могат да се изкарат САМО от хора, завършили основния/ , и други - за които не е задължително - те са антистресови програми, и др.такива, не съм ги карала.  След основния курс  съм изкарала всички следващи нива, пряко свъразни само с приложението на Метода

Общи условия

Активация на акаунт