АПРИЛчетата са добри дечица, обичат мамината ц...а :)))

• 15 809
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Ние ПАК сме само на шише  и изцеждане  Crossing Arms  . Е,няма  такъв половинчасов рев  все едно я  колят  Sad  като я  слагам на гърда . Абсолютно ми омръзна вече  да си измъчвам детенцето   и себе си  и да се терзая  излишно дали съм лоша майка   Cry  и дали не съм положила достатъчно усилия  да я науча   на гърда .Два месеца минаха вече ,е , явно  трябва да се примиря  най-накрая , че няма да се получи  и да  спра с тоя терор  към детето и към мен самата .

Слънчевата ми мишчица ,  Heart Eyes  научи се да заспива върху гърдите и корема ми с главичка заровена между гърдите ми и  спи там като ангелче  Heart Eyes . И мен ми е жал да я  будя и местя и   си я оставям там да си спи  Heart Eyes .Резултата - почти никаква работа не съм свършила днес  Blush  Laughing ,но пък съм  изживяла върховното щастие да се гушкам със  тъй дълго чаканото  ми  и  мечтано  прекрасно бебенце  и да се наслаждавам на  муцките ,които прави ,докато спинка блажено   Heart Eyes .Направо преливам от любов  Heart Eyes !

Момичета  и на мен ми дойде МЦ  за първи път след раждането ,но  ми тече вече  9-ти ден и като гледам няма изгледи да спира . Това  не ми се струва нормално ,дали да не  се  запиша на преглед  при  гинеколог ?  newsm78  При вас как стоят нещата ?

# 106
Ji_Ji_Ji, и ние сме така.  ooooh! ooooh! ooooh!  Вече се чудя дали да не прибегна към шишето с АМ.
Малката се дърпа и реве така от близо 2 седмици. Предлагам и двете гърди понякога по два пъти на едно хранене. Кошмарно става при двете хранения преди и след баня. Вече и аз си мисля, че не й достига млякото, защото този номер го прави и през деня, но в по-слаба степен. Единствено през нощта, когато се събужда два пъти не се дърпа. Силно се надявам във вторник на контролното теглене да се окаже, че наддава добре и че това дърпане е защото иска да ме ползва за биба, а не че не й достига млякото. Двете предиатърки, при които я водим, казват да се изцеждам след всяко хранене, докато спре да тече кърма, за да се стимулира образуването й, но аз нямам никакво времеееееее. Като я накърмя и гледам да свърша някоя и друга домакинска работа, да се нахраня, да излезем на разходка. Тези от вас, които нямат наблизо помощници баби като мен знаят как е.
Още нещо. От вчера малката откри, че има ръчички и си пъха юмручетата в устата. Аз се опитвам да й ги махна и да й сложа бибата, но тя упорито я изплюва.

# 107
Олче, Айла, нашия тати не говореше изобщо до 4 годинки! На логопед го водиха и къде ли не. Обаче след 4 годишна възраст един ден си отвори уста, и повече никой не можа да я затвори! Laughing  hahaha Когато го попитаха, защо толкова мълча, той просто отговори, че не смятал че е нужно да говори! Mr. Green

Кафенцето! Понякога струва да си зарежеш целия свят за едно такова гушкане, нали?

Сисели
, и ние слагами ръчички в устата, когато се събужда от глад. Каката пък отказваше бибата и смушеше пръста до една година. После го намазах с едно лекарство (уж да сложим лак, а тя голяма мадама), тя го лапна... и така се отбих ме много бързо. Бебета имат сукателен рефлекс, и ако ядат бързо, то не им остава време за удоволствието. Някои използват биба, а някои ръце, и дори пръстчета на крака  Grinning

Дея, дано да е всичко наред! Чакаме новини!  Praynig

# 108
  • Бургас
Милички, много ви благодаря за милите думи за моята Лина  Hug Hug
Дея, стискам палци и аз, всичко да приключи благополучно  Hug
Мамочка, толкова позитивизъм лъха от постовете ти  Hug
И нашата калпазанка не дава да и се завиват ръцете, даже точно обратното, ако са и завити се сърди...
А си ги слага в устата когато е гладна... бибата за нищо я нямаме вече от няколко седмици... преди иначе си я уважаваше... баба и и сега се опитва да и я пробута, но не би...  Mr. Green
Ние пак сме си двечките няколко дни... явно от напрежение правя такива грешки като сутринта... спокойствие само...
Нощес и сложих номер 3 памперс... някакви гръцки, че имаше по-малък пакет... е такова опикаване няма... беше вир вода + легълцето ... нямам думи за памперсите, някакви летни са иначе...
За ръкавичките някой питаше, носихме ги докато беше студено... и заради ноктетата преди да започна да ги режа... зависи си от самите тях, някои ги махаше веднага.. други не успяваше  Mr. Green
Ще ви разказвам и за консултацията вчера, че ни изненадаха пак.. ама... айде пак на части, че все се уливам  Blush

# 109
Докато тати стърчи над дребка, за да съм ви кажела "Здравейте" да драсна някой ред.
Дея, дано на кака Дея да й отшуми бързо проблемът с коремчето и да не е нещо сериозно.  Hug Нещо градинско?
Олче, Айла, дечковците са различни и проговарят различно. Тези, които се отпушват по-късно, прескачат бебешкото бърборене и започват направо с Защо-защо-защо. Дано скоро да ви бомбандират с немлъкващи устички Вели и двете красавици.
*Деси*, нещо и аз имам чувството, че никак не й харесва на кротичката да седи в кенгуру. Поне доколкото съм пробвала да я понося с него у дома, когато времето беше кофти, а аз белким свърша нещичко. Навън все още не съм тествала.
Дрийм,  твоята лекарка може да ти даде едно направление и да ти провери хемоглобина. Преди време бях чела за някаква зависимост между пристрастяването към шоколад и падане на хемоглобина. Тогава точно и аз бях в подобна фаза. Сега вече не ми липсва шоколад. Понякога само въглехидратния глад лекувам с някое Марсче, но то не се брои.  Laughing
Ji_Ji_Ji, при добре похапнало човече също наблюдавам дърпане. Най-вече, когато й се спи яко, но нещо й пречи. Поне докато ме биби да може и нещо да й тече в лакомото усте. После да има какво да си връща.  Simple Smile
Завиването на ръце - току що беше пробвано. Доведе я до бяс. Повече няма да се повтори. Онзи мил д-р Крап (така ли се казваше) да си гледа работата. Да слага усмирителна риза на себе си.  Crossing Arms
Както при Мамочка - успокоението става с песничка родно производство за Сънчо и галене по косичката.

Който беше писал, че сам се разхожда и му е скучно - и аз съм така, но в момента по-скоро въобще не ставам за компания. Даже и по време на разходка често си будува съкЛовището, а камо ли да поседна някъде, да се заприказвам с някой. Съобразяването на нейните нужди с тези на някой друг са мисия невъзможна.

В тонът на писаното от Кафенцето - Мария от няколко дни посреща денят с широки усмивки. Първо на мен ми тегли няколко големи, а после докато лежи до татко си и него го стимулира да забрави, че е спал почти недостатъчно Grinning. Голям кеф е.

Хайде, чаЛ, че да поспя сега.  Party

# 110
Ами тя си смучи юмручетата и без да е гладна, т.е. поне половин час след папане. Пробвах я да й дам да суче, но не искаше. Да не би да си чеше венците?
Преди седмица я водихме на ортопед, който каза да я слагаме в кенгуру след навършени 3 месеца /3+/, седнала след 5+ и в проходилка след 6+.
И аз като рони се разхождам сама и гледам бързо да напазаря за нас или за нея, защото продължава да иска да яде на 2 часа. Добре е, че поне сукането трае вече най-много до 30мин, е не като преди по 40-50мин.
И ние се присъединяваме към сутрешните усмивки и гукания.  Grinning

# 111
Здравейте и от нас!
Ние сме добре ,по цял ден на разходки.И аз записах 3-4 кърмения на открито,наметната с пеленка.Някак си ми е кофти кърмата да стои пък да давам АМ на две последователни кърмения.
Kafenceto как може да ти минава изобщо през ума подобно нещо?Детето ти е изцяло на кърма-какво по-хубаво?Има ли значение как получава храната си бебка,щом е най-добрата и подходящата такава.Изобщо не се мъчи и се наслаждавай на милите моменти ,че как бързо растат.
Вчера заявих на мъжа ми ,че е опасно да оставам с бебето на саме -има риск да го изям.Толко ми е вкусен и така го тормозя ,ама вината не е у мен-много е вкусен Simple Smile
Моята кака е в Бургаско на гости и взех да се затъжвам.А на Ники казвам да се наслаждава на спокойствието си ,че кака му скоро се завръща Mr. Green
А на мамите които се чудят дали кърмата е достатъчно,предложете АМ и ако е друг проблема ,ще ви бъде отказано.
Ние не можем да се оплачем от компания за разходките,пък и сами да сме винаги си намираме такава по парковете.
Хайде спокойна нощ и хубави сънища!

# 112
Ji_Ji_Ji, точно както описваш е и Вики. Особено тази вечер бях я оставила на майка ми, че бяхме на рожден ден и определено имах много кърма като се върнахме, но страшно много рева. Яде хубаво няколко минути и почва да реве истерично и нищо не помага-сменям пози, сменям гърдите, вдигам я да се уригне и накрая се отказвам, разхождам я малко из стаята и се успокоява. После следва приспиване един час отгоре ми Tired
А за почистването на срамните устни нищо не правя. Каката я почиствах с памуче, натопено в зехтин, но Вики нищо не правя, понякога минавам там с мократа кърпичка, а за секрета-нищо не трябва да се маже-това е на хормонална основа. Веднага спирай мазилата, каква е тази педиатърка, да не би да има гъбички, че да мажеш #Cussing out.

# 113
  • not found
Дея дано не се окаже апандесит / не мога да намеря емотикона с палците /

бен78 аз като давах на малкия антибиотик и Панадол все записвах , че изобщо не помня , даже веднъж забравих да запиша  ooooh!

Ji_Ji_Jiи ние сме така , чудих се дали не остава гладен , затова му дадох АМ след като го накърмих , но само още се разбесня .
В тази връзка вчера ме изкара извън кожата ми  , дядовците  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ще ги убия ... Имах празник аз и се бяхме събрали да се почерпим , но детето нали все иска да е на цицата и пищи и се дере , нахраних го веднъж , втори , трети път е не млъква ... Всички започнаха да нервничът и нападат мен и приятеля ми - не можело това дете така да реве имало му нещо , ние обясняваме , че нищо му няма и си иска цицата , спорих , спорих накрая  smile3511 изнервена до няма и къде се качих горе ... Те продължават - кърмата ми била рядка , не го засищала , да съм ходила изследвания да си правя ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сега като се сетя пак се  изнервям . Както и да е .

Вие какви летни памперси ползвате ? Аз сега съм още с Либеро останаха ни още малко и режих да ги ползвам  Grinning

Ооо щях да забравя днес педи е обади да попита как е Тони  smile3501

# 114
Веринайс, Олче, Сисли, много ви благодаря момичета за отговорите.  Hug (ако изтървам някой да не се сърди) Успокоих се много като знам че всичко това е нормално. А дали това дърпане от гърдата ще отимине или така ще си караме до края? Много е тормозещо, но с много търпение и упоритост обикновено след 10-ина опита се успокоява, въпреки че не винаги. Притеснението ми е само да не остава гладна малката буболечка. Интересно защо педката реши, че не достига кърма и друго обяснение не можа да ми даде. Явно няма да с еслушаме много с нея. И това с клотримазола - Веринайс мерси за съвета, няма да мажа повече, и на мен ми се стори странна идея newsm78 реших, че е профилактично.
Залъглака и ние не искаме много-много. По-скоро не я "засуква" като хората, а само я лигави докато й я държа и като я пусна тя си пада. Интересното е, че после пак я търси, ама не мога да седя и да й я държа докато тя си се лигави.
Напоследък забелязах също, че започна много да се плюнчи и слюнчи и прави и балончета даже. Понякога толкова много се плюнчи, че чак си намокря дрешката като тече по брадичката. Педката каза, че било от венците - че с еподготвяли за зъбките. Не е ли още доста рано за зъби?
Коликите продължават много да ни мъчат. Не мога да взема решение с тия капки - да давам ли или да не давам. Почвам да давам няколко дни, после спирам, после решавам че е по-добре да давам и пак, въобще не знам какво да правя вече. Иначе имам Инфакол и от него давам от време на време. Странно е, че той вместо да я запича я разстройва - днес даже сутринта смених 3 наакани пампесра за 3 часа. Пак го спрях и сега ще видим. Давам чат-пат и Ентерокинд, нали било хомеопатично, та си мисля че няма да вреди поне.  Педката ми препдиса Биогая, ама като давах два дни и тя такова растройство получи - беше почти като водичка акото, та реших да не продължавам. Интересно че миналата седмица почти бяха спряли тези пусти колики, а от няколко дни така са се засили, че направо по цял ден проплаква и се гърчи милата ми, а сутрин и вечер се изтормозва направо. Възможно ли е коликите вместо да намаляват да се увеличават на моменти? Внимавам да ям само храни, които не биха й дразнили коремчето, така че подобна причина отписвам. Ох веднъж да минат тези пусти колики, като не я боли е толкова спокойничка и веселичка...

# 115
Хайде и аз като Олчето с една ръчичка да се отчета. Е и ние сме в клуба на нервните и дърпащи се бебета. От всичко, което чета, става ясно, че явно са в такъв период. Аз смятам, че кърмата му стига и не е в това проблема. Явно си има нужда от естествен биберон.

sisely, и моя младеж си го прави същия номер - усилено започна да си яде ръцета и заряза бибероните. А така с удоволствие си ги хапваше.  В началото се притеснявах да не се отбие заради тях, че много си търсеше да сучи и му давах. После се успокоих като се отрегулира къменето и даже му купих някой и друг биберон  Wink А сега не ги ще!!! Но предполагам, че и това ще премине Simple Smile))

Говорите за шоколад.... а аз пък съм се побъркала по желирани бонбони!!! Направо не мога да се спра да ги ям!!! Ужас и безумие!!! Simple Smile))

Моя Виктор вчера ме изуми - заспа към 22:30 и се събуди да яде чаааак в 7 ч. Хапна и пак си заспа.... до към 10 ч. Страааашен сън му дръпнахме  Wink А иначе 6-часова пауза си прави вече почти всяка вечер.

ben78, щом отговаряте на условието хайде ние сме готови да се дадем!!! Simple Smile)) Много ми е добро детето, да си кажа, явно ще е купонджия голям, че много си пада по забавленията - разходки, гимнастики, масажи, баня... С нетърпение чака да му надуя басеина да се плацика в него. Като се размрънка, знам че му е горещо всъщност и ми мърмори, че няма къде да поплува!  Joy

Момичета, аз утре стягам куфарите и в събота тръгваме към БГ!!! Нямам търпение вече и следващата седмица съм готова за варненска среща Simple Smile Аз мога когато кажете, кърмя си го навсякъде и по всяко време. Хайде да се организираме.

Дея, дано всичко да е наред с малката голяма мадама.
Много  Hug от мен за вас и вашите бебчета!

# 116
ben78, аз съм страшно доволна от памперсите на dm, сега сме на тройката. Доста са височки на кръстчето и досега нито веднъж не съм имала опикаване, дори когато съм забравяла повечко време да сменя памперса. Не съм предполагала, че може да намеря толкова хубави памперси на такава сносна цена.

Васко пък обожава кенгуруто. Нашето е на Дисни и има две положения - с лице и с гръб към носещия, а освен това има и опора за главичката. Малкият си стои кротичко, зяпа татко си, дори заспива. Ето ни:
Моят любим тати
Нещо много интересно ми приказва...

Ронка, Васко също е много щастлив сутрин. То е гукане, заиграване с играчките, усмивки. А следобедите започва да се кисели, иска само на ръце, и то изправен, за да оглежда всичко наоколо. Понякога е много смешен, защото му се спи, та две не вижда, но пък му се зяпа и играе, и се мъчи да не спи... И е такава смешна картинка. Joy

Моят е много гладен все, на два часа реве зверски за ядене. Аз кърмя и дохранвам с 80 мл и симислех,че хапва добре. Да, ама не. Сутрин хапва, защото ми е повече кърмата. Но следобед явно намалява. Тази вечер се изцедих, защото не можех да го събудя да цока, и установих,че изцеждам само по 20 мл, което с другите 80 прави само 100 мл. А сутрин изцеждам по 50-60 мл. И сега се чудя, как да преценям, с колко да дохранвам... newsm78 А колко се старая да увелича кърмата. Ям смляни семена от копър и анасон с мед /много ми е гадно, мразя анасон/, пия българския лактогонен чай... Обаче е все това положението!

И ние ще купуваме Пентаксим.

Иначе бибата си я обичаме и си я смучем доста.

Относно повиването на ръцете - абсурд. Той не дава дори и да му завия ръцете! Трябва да са отвити и да си ги маха свободно. А и все ми се струва, че се мъчат така стегнати. Като си помисля на мен някой да ми стегне така ръцете, за една нощ съм полудяла!

Мамочка, browneye и TANITAFRESH, ще ви пиша номера си на лични, ако не можем да се намерим, да се чуем. Ако искате, пишете ми на лични и вашите номера, като си напишете и истинските имена. Аз съм си Ася.

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 07:15 от asja

# 117
Здравейте и от нас,
да ви се оплача от вчера вече включваме АМ в кърмата и се храним само от шише  Sad
ходихме на контролен преглед и се оказа че сме наддали само 300 гр, и док ни каза да я храним от шише и да смесвам с кърма та сега яде по 120гр на ядене и аз се цедя Cry
Много ми е мъчно Cry че трябва да и включвам АМ
Кърма има но незнам защо не яде достатъчно от гърда? Дали е от това че когато аз съм на работа мама я храни от шише или кърмата ми е рядка?
Иначе бебка изглежда добре гука, усмихва се и говори на играчките над леглото
Дея надявам се всичко с твоето момиченце да е наред стискам палци Praynig
Поздрави на всички от нас  bouquet

# 118
Добрютро!
Малчо заскимтя в 5.20 ч., нацока се, дадохме и шишето с Ам, приспах го и докато спят с баща му, се възползвах от случая, та измих шишетата, пуснах пералнята, изгладих, като междувременно гледах "1001 нощ". Сега съм хоризонтирана с лаптопа в скут и след малко ще си доспивам.

# 119
Добро утро и от нас.. Simple Smile моничета, от както поспиваме и кърмата ми се завърна успешно!! и цедя ли цедя,че тя моята толкоз лакома, започна да връща след първото сутрешно надумкване. опитвам се да правим почивка с оригване... ама такъв писък надава и хич не е бебшки,точно малка "женка" си е..  hahaha направо изправяш ушите!..  Laughing
За повиването: не съм го чела този Креп, естествено не съм открила Америка но вес пак добре,че инстинктите работят на шест!!!  ...при нас "усмирителната риза"  се оказа добър експеримент, месец и нещо без сън не го пожелавам на никого.Може би си е цял повод за радост,че не се  е стигало до приложение на този вид "мъчение" и аз ще съм едно мило изключение... Трябваше да напиша на края.. " - Не правете това в къщи!"
Дея, сподели как е малкото зайче! дано не е нещо сериозно...
Ji Ji Ji - ама как така с клотримазол ще мажете бебка,лелеее не мога да повярвам,че педката ти е дала съвета!!! нашата от първата ни среща ме предупреди,там да не се "рови" нормално било и предпазвало от инфекции...
Момичета,как ви протича МЦ ?.. от няколко дни се нахвърлям на сладости и чак пъпки по лицето ми избиха,точно както пред цикъл.. резултатът е черна кръв,както в края на МЦ.. при вас така ли е?  newsm78
хей Софийски мамчета Simple Smile излагаме се вече с прословутата ни среща в парка!!! хайде, жегите чукат на вратата..  Heart Eyes
Мимето80, не се разстройвай ти и на работа ходиш,предполагам и ти като мен недоспиваш... аз също дохранвам с АМ вечерно време.. важното е малкото сладкишче да расте сито!!  Hug моята майка и толкова не имала и двамата с брат ми сме изкуственяци  Wink е все сме станали хора,ей Laughing
asja, тази муцунка малка е само за намуцкване пу-пу-пу  ...и аз позяпвам "1001 нощ" та и още един турски сериал по Нова,ужасна краста(това и да го бях видяла,нямаше да повярвам за себе си до преди година)  Mr. Green
Прекрасен слънчев ден на всички и много целувки на малките сладурчета!!!  Heart Eyes
Ето го и малкото ми шефче:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356435&pid=12731298
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356435&pid=12731302
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356435&pid=12731334

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 09:57 от Abrikotin

Общи условия

Активация на акаунт