АПРИЛчетата са добри дечица, обичат мамината ц...а :)))

• 15 808
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
ben78 ,не се притеснявай,нищо страшно не е станало-щом не е предозирано,1 час по-рано не е чак толкова много Hug.Няма нищо да стане Wink

Много ти благодаря за успокоението  Hug
Голяма съм заспа... нямам думи...  #Cussing out

# 91
Случват се такива работи,недей така,важното е че не е нещо драстично.И все пак трябва да сме много внимателни Hug.
Една случка от невнимание с не толкова щастливо развитие...На една моя комшийка детенцето и имаше много силни колики като бебе(колкото Сашко е голямо вече),и решават сами да му дадат двойна доза Еспумизан вечерта когато били най-силни.И бабата вместо да вземе Еспумизана,взема Вигантола Sick и дават 50 капки на бебето #Crazy.Бабата направо ревеше като ми разправяше това,последва болница,промивки,системи... Tired.Оправи се детенце,ама през какво мина...а и роднините му Rolling Eyes.На два-три месеца беше тогава малката.

Иначе на мен се е случвало да забравя дала ли съм или не съм панадол в определения час Embarassed(на Сашко като му избиваха зъбки),и съм прескачала 4 часа по тази причина,да не би пък да го предозирам пак ако дам.И оттогава си записвам часовете(на кутията на сиропа),ако трябва да пие антибиотик,или други лекарства(особено ако са повече от едно)  Mr. Green.Смятам се за млада още,ама.... Laughing

# 92
Днес съмв супер настроение (сигурно щото не съм спала и ми е всичко в плазма  Mr. Green ).
Деси ,маправо ме шашна с тоя случай  Shocked .Случват се такива работи.Свекито ми разправяше пък как къпала пилето като малък в лихен и го оставила на тоалетната отгоре и се обърнала за малко...и той прас на плочките  hahaha .На нея не и е било смешно де ама сега все го бъзикам че от тогава дава отклонения  hahaha

# 93
  • Варна
Привет от нас! Hug

Дея`, стискам палци да не е апандисит и вече да е минало! Praynig Представям си какво ти е в момента!  hug

ben78, аз май нещо съм пропуснала... Защо даваш Панадол? На въпроса ти - не се притеснявай, нищо няма да й стане на Лино от това, че си дала един час по-рано. Peace

А,щях да забравя.Моята беболинка мрази в кенгуруто Shocked,крещи като заклана като я сложа в него.Онзи ден реших да сляза до магазина и се нагласихме и....тя огласи блока ooooh!,и се върнах де.По късно излязохме с количката Crossing Arms.Не бях чувала бебе да не обича да го носят в кенгуру Rolling Eyes.

И аз за първи път чувам бебе да не обича в кенгуру. Като сложа Пипо, първо започва да зяпа като полудял и се опитва да ме изяде барабар с блузата, а след 2-3 минути е заспал вече. smile3541

Vili Shildarova, защо лентичката ти показва, че сте на 11 месеца? Да не би да ти е още от бременността? Grinning

zinaida, и аз се обелих преди 10 дни, много странно ми беше. Оправих се с този крем:

Нас вчера ни понаваля малко, докато се приберем от Морската. Всъщност само аз се понамокрих, Пипо беше на закътано в количката.  umbrella

# 94
Здравейте мамчета с бебчета  Hug
Аз тези дни имам едни притеснения, които не ме оставят на мира. В събота и неделя коликите ни сякаш се увеличиха и станаха много страшни и в тази връзка отидох при педката да види дали все пак са колики, щото може и само аз да си мисля, че са колики а друго да му има на детенце. Та разправих й за тия според мен колики и за това че се дърпа от гърдата много често - до сега до правеше само вечер между 6 и 9, а от няколко дни го прави и през деня (преди малко например). Доки реши, че не й достига кърмата и че плаче от глад и се дърпа защото не й тече мляко. Обаче понякога докато правя опити да я накърмя, когато се дръпне от гърдата с плач, виждам че от гърдата продължава да тече мляко - значи мляко има. Какъв ли е проблема? Като я претеглихме - за 12 дни е качила 400 гр. Струва ми се нормално, значи не е да не й достига мляко. Дане би да се отбива или нещо? Страхувам се да не остава гладна. Мисля си за вечерта да изцедя за едно хранене и когато започне да се дърпа да й дам от шише, за да видя дали остава гладна. Дали е добра идея? Има и друго - в началото на всяко хранене си суче нормално - след около 3-4 минути сукане започва да нервничи и след още 1 минута започва да плаче и да пуска и пак да хваща и пак да пуска и рев голям. Така ли е и при мамите, които се оплакваха от това?
Другото което ме притеснява е, че всеки ден има секрет и нещо като налеп по малките срамни устни. Вечер при банята почиствам, сутрин се опитвам да почистя с памуче и преварена вода, но тя много се дърпа и въпреки че почиствам пак се събира секрет. Аз бях питала и преди мамите на момиченца - при вас имал и подобно нещо? Ако да как се справяте. Педката ми каза само да почиствам и на прегледа като се опита и тя да я почисти (по-малко успешно от мен) след това я намаза с клотримазол (аз като видях от нея и аз така правя). Дали е правилно?
Тези дни ми е много притеснено заради тези неща. Чувствам се лоша майка и не знам какво да правя Sad
Съжалявам за негативния и объркан пост   Cry ще с епостарая следващия да е по-весел.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 14:34 от Ji_Ji_Ji

# 95
За Пловдивските мами- в петък в 12 в централната градина става ли?

Аз съм на линия в 12 в Градината. Може да се срещнемв центъра на градината, където са разклоненията за алеите. Не знам, дали ме разбрахте... newsm78

# 96
Здравейте и от нас със София Hug

Ние сме добре, но от много обиколки из паркове и градинки не ми остава много време за писане, иначе ви чета редовно. Бебка е много добро детенце-спинка и си хапва вече по 120 мл., но вече сме почти изцяло на АМ. От няколко дни почти нчма и колики и си спинка и през нощта  Simple Smile Вчера като я нахраних в 1.30 и спа до 9.30 тази сутрин Grinning
Аз вчера реших да показвам на София "прелестите на София-возих я на метрото, разходих я по Витошка, после и показах НДК, ходихме и до офиса на тати, а оттам и на разходка в Сити центъра, много и хареса, на мен още повече Mr. Green Сега с нетърпение чакам почивните дни да я заведем с татито и в Борисовата градина на разходка.
Ji_Ji_Ji аз почиствам дупето на бебка с памучно тампонче и клечка за уши само с преварена топла водичка по един път на ден. Има секретче, но е съвсем малко и педито ми каза, че не е нищо притеснително, нормално било за момиченцата.
За Вигантола - аз давам по 2 капки всяка сутрин,мисля, че е добре да се дава профилактично, а и педката ни го изписа с такава цел.
Аз с нетърпение чакам другата седмица, тъй като ще си отивам при мама. Ще и погостуваме за 2 седмици- ще се махнем от лудницата тук и бебка ще си почине на чист въздух, ще си стоим по цял ден на двора...ехххх, друго си е в къща.

Айде много поздрави на всички майки и техните сладки бебчовци Hug

# 97
Здрвейте и от мен, малкия още малко и ще се събуди ама нали исках да ви по изчета малко, че все време не ми достига.
Ние нямаме колики вече и освен Еспумизан и чайче друго нищо не бях давала. Но сега вече е спокоен и да видите как само се смеем и гукаме.
Вечер масаж се опитвам да правя къде повече къде по малко Simple Smile
Да ви кажа че на мене вече ми дойде първия цикъл и днес си останахме в къщи че доста ми тече и несмогвам да сменям памперси и на двамата  Joy
вчера малко ми се огънаха краката от разходки даже малко  Blush
За Пентаксина ще го слагаме в понеделник, препоръчаха ми го още в родилното защото бебките го понасяли по добре, невдигали температура а и като цяло отзивите са много и то само положителни. Не се отказвайте от Пентаксина мамета.
Ние отдавна сме на АМ и какво да правя шишете шишете и пак шишета
няма кърма и това е. Смених няколко млека докато открия Лактана БИО и от нея съм най доволна но всичко е индивидуално зависи как бебко я приема. Моя бомбончо почваше да повръща млеката след 10-дни и като сменях млякото спира и така сега на Лактана нямаме вече този проблем пу пу. От няколко вечери пробваме без нощо хранене, като му давам само подсладена вода и така от 21ч изкарва до 6 или 7 сутринта.
Бен 78 записах ти телефона и ще ти звънна най скоро, честит ви празник със закъснение, и не се притеснявай с Панадола.
Хайде че в 14.30 ще ядем и ей сега  ще се събудим.
Поздрави на всички и  Hug  Hug  Hug

# 98
Ася, мисля че разбрах къде. Теб ще позная по количка, предполагам  Simple Smile Мен ще ми познаете по каката Sunglasses

Зинаида, съжалявам че няма да дойдеш, живот и здраве друг път. За обелване на ръцете, може да е последствие от анафилактичен шок. Това е вид алергия. Моята майка има такава към вода. Мие и чисти само с ръкавици и пак се бели кожа. Ходеше много по лекари преди да устанвят от какво е. Маже с някакъв мехлем, който адски гадно мирише!

Ji Ji Ji при нас дърпане на цицата следва от яко и продължително тръцкане! и не си лоша майка! Hug

И ние ще слагаме Пентаксима. Като ме обясни педито, в него има две задължителни вакцини- ДТК и полиомелит, а също така и против менингит. Трябва да се купува и веднага да се сложи в пликче с лед, особенно по тези жеги.
За пловдивските мами, най-евтина е в аптека "Санита" на Четвъртък пазара.

Ние хич не обичаме да ни завиват с ръце! Когато започне да ги размахва, взимам една ръчичка (която пред погледа й) и галя я, цункам, така и заспива мъничката.

Днес в 7 сутринта, като нахраних малката, отидох до туалетна и забравих да затворя чешмата! Добре ,че тати стана след 20 минути. Толкова смотана никога не съм била!  Laughing Десси, и аз заисвам и на кутия и на един календар в коридора, иначе забравям вичко. Чакат ме изпити в края на юни, как ще помня нещо?..

# 99
  • Бургас
Деси, и аз това направих след грешката, записах си в тефтера часовете на прием.  Hug
Уж, толкова внимавам  #Cussing out
Шоки, давам и го заради ваксините, вчера ни биха две и заради тази в ръчичката педката ни каза превантивно да и давам Панадол на 4ри часа за 48 часа. ...
След грешката и дадох преди час, защото след много и различни допитвания (не до педката), разбрах че това е твърде много за превантивно...  Shocked Може би довечера ще и дам пак...
Нещо не мога да се оправя с дигиталния термометър... дано му хвана цаката...
ssillviHug
Благодаря ви на всички за поздравите  Hug
velvet, ако искаш с теб да се разберем, а пък, който друг иска да се включва.  Hug
Още имам да ви разказвам, ама дълго стана...

# 100
Сега бързам да пиша докато бебето спи. Добре сме, чета кога ще има среща в Бс. Тук изглежда доста се разминаваме в разходките. Днес например излязохме към 11.15 и се прибрахе в13 ч . Като се събуди малкия и си пахапне пак ще сме навън, по центъра, към морската, зависи докаде ни стигнат силите. Всеки ден по различно време излизаме на вън. Е все се надявам да се засечем някъде на долу.
Бен, а тези дигиталните термометри дали са точни? аз имам вкъщи един, мерила съм си т с него и показва 35.4, а като е измеря с обикновенния живачен е 36.5.

# 101
  • София
С малката сме "моноблок" на компа, както ни е кръстил нейното тати Mr. Green, пиша с една ръка затова ще съм кратка а това не много в мой стил......  Crazy

Деичка, надявам се да и няма нищо на малката сладурана...  Praynig Пиши как е.

Ji_Ji_Ji , стига глупости, не си лоша майка, не допускаш ли и обратния вариант: че имаш твърде много кърма, струята е силна, малката се насуква бързо и после може би иска да суче само за идеята, за успокоение, а не се получава? Wink Елина ми го прави всяка вечер този номер, реве и се дърпа, иска да се приспи и ако може мамината биба да не пуска нищо...  ooooh! Е да, ама такава опция заведението не предлага. Mr. Green А всякакви биби плюе на км... Twisted Evil

*Деси*, ние имаме 3 бр. кенгура Embarassed,  не съм се осмелила до този момент да пробвам дребка, защото още ми държи влага от батко и, как се дереше като заклан и се противеше с всички сили Shocked на туй ми намерение. В живота си е разхождан веднъж с кенгуро  Crazy, когато вече беше сравнително голям за тази джаджа, и то с такова - гледащо напред... Whistling

И ние ще слагаме Пентаксима. С Вели процедирахме с полагащото ни се по ЗК и досега си бия главата дали точно на ТОВА се дължи фактът, че е на 3г и още не говори...  Sad Понякога възникват увреждания в резултат високото съдържание на консерванти и ЖИВАК в "родните" ваксини... Sick Доколкото съм чела, Пентаксима е по - щадящ вариант, не е вярно, че предимството и е единствено в това, че е многокомпонентна, навсякъде в Европа вече се поема от държавата, само нашата не смята това за нужно, за съжаление. Не че ме учудва де.

# 102
Здравейте   bouquet
Ще пиша докато Дая спинка Wink да се похвалим ,че пъпчето ни се е  прибрало и е добре вече Praynig така че мами правете гимнастика Peace ПОМАГА  
И аз ще купя Пентаксим !
Малката вече 3 вечера си прави почивка от 7 часа - дано така да си спинка вече Praynig baby_neutral и мама да спинка Joy
Дея,стискам палци твоето момиче да е добре и да не е апандисит Praynig
Това е от нас  Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1618/128746862107216531312441 … Fw437RRxLABVU.JPG

# 103
  • София
Ji_Ji_Ji , стига глупости, не си лоша майка, не допускаш ли и обратния вариант: че имаш твърде много кърма, струята е силна, малката се насуква бързо и после може би иска да суче само за идеята, за успокоение, а не се получава? Wink Елина ми го прави всяка вечер този номер, реве и се дърпа, иска да се приспи и ако може мамината биба да не пуска нищо...  ooooh! Е да, ама такава опция заведението не предлага. Mr. Green А всякакви биби плюе на км... Twisted Evil
 Елито е по абсолютно същия начин, хапва набързо и после иска ако може да деиствам само като биба, но нестава и като и потече пуска, дърпа се нерви се и двете се омазваме. С каките нямах никога такъв проблем, те можеха да висят и да хапват ако им тече 24 часа в денонощието, но при тях кърмата определено не беше в излишък  Simple Smile
  Олче и моите каки сега тепърва проговарят, вие правите ли опити да говорите? Ходили ли сте на логопед, че аз се чудя....
  За ваксините с тях слагах Инфарнрикс, същото каот пентаксима, но без допълнителната менингит, тоест ДТК но с убита коклюшна съставка. На прегледа сега на месец с малката, казах на педиатърката че заради евентуална алергия към кравето мляко искам да изчакам с ваксините, ще ги започнем към шестия месец, някъде, но това си е лично мое решение. Иначе ваксините от родилния ги има, мислех и тях да отложа но в бързината напълно забравих...

# 104
За Пловдивските мами- в петък в 12 в централната градина става ли?

Аз съм на линия в 12 в Градината. Може да се срещнемв центъра на градината, където са разклоненията за алеите. Не знам, дали ме разбрахте... newsm78

О.К. и ние с TANITAFRESH ще дойдем.Да ни чакате. Hug Hug Hug

Деичка, цункай от нас малката и и кажи, че всички и стискаме палци. Дано всичко е наред с твоето пиленце. Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 22:38 от brawneye

Общи условия

Активация на акаунт