Рейки - тема 2

• 77 915
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
mimina   и ,  elena   съгласна съм с всяка думичка от вашите постове !  Hug   Дано темата пак живне и си възвърне стария, свеж дух, в който си говорихме  за Рейки и вълшебното и  влияние върху нас , а  не за това, как да се защитатваме от негативизми и да се мерим кой е"по " и  "най"... Hug

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 20:38 от ЧервеноВинце

# 616
Малко офф за релакс.  Наложи се да изляза за малко, а навън един тъъничък лед, който не се вижда, ама се хлъзга като по учебник Mr. Green А за видимия е ясно. Та ходя си аз лекичко и внимателничко, ама грайфер не грайфер, не пази. Няколкото ми опита днес бяха неуспешни. И тъкмо когато си качвах единия крак на тротоара, усещам как заемам жабешка позиция и за стотни от секундата само се чух да мисля: "Падам или..?!" Изведнъж се заковах, и то на най-плъзгащото се място. Направо невероятно как от тази позиция не успях да падна. Веднага, ама веднага благодарих на ангелчето, което ме спаси. Още ми е чудно и в същото време много благодарно  Mr. Green Hug

# 617
Цитат
ангелчето, което ме спаси. Още ми е чудно и в същото време много благодарно  Mr. Green Hug
Магично   bouquet  

# 618
 baloniЗдравейте драги момичета!
От известно време чета вашите теми "Подсъзнанието може всичко" и рейки. Много се въудушевих и от двета. Във втората, понадникнах тук там и много се зайнтригувах от възможностите и способностите на тази наука.
Доскоро бях със скептично настроение към всичко мистично, но от известно време имам здравословни проблеми и обикалям лекарските кабинети, но без особен резултат. Последно цяла седмица останах в София - от Александровската до Военно медицинския. Резултатите са в норма, лекарите вдигат рамене, а аз все повече се обърквам. Бях и при един билкар Памуков /познават го в цялата страна/, но и неговите билки не помагат.
Имам желанието да науча повече за тази енергия и как се усвоява. Може ли всеки да се възползва от нея и ако е така как и къде да кандидатствам и какви са таксите.
Купих си  книгата "Подсъзнанието може всичко" и се опитвах да прилагам някои препоръки, но  ми се вижда неестествено - дано не се обидите.
Ще се радвам да ми отговорите кой с каквото може и знае.
  Nature SunnyБлагодаря ви предварително

# 619
Привет abc. Hug Както се казва-няма нищо случайно!  Laughing  Щом си тука, значи има защо...значи нещо те  е  побутнало да "надникнеш" тук  Wink   Какво точно те интересува?  Ако искаш може да  ни  пишеш  на ЛС,  ако е много лично, а ако не е , може да споделиш и тук...сигурна съм , че  тук ще ти се помогне! Hug  

# 620
Проблема е с вестибуларния апарат, а не показва отклонения

# 621
Проблема е с вестибуларния апарат, а не показва отклонения

Откога маш това? Колко време трае...? Какво точно изпитваш? Замайване при ходене...или замайване при ставане/ лягане  рязко от леглото? Световъртеж? Прилошава ли ти?    Thinking

Дай малко повече инфо, ако може... за да се опитамеда ти помогнем!  Rolling Eyes   Иначе само ще гадаем...  Mr. Green

Hug

# 622
Понякога като ставам. Друг път като се събудя и обърна на лявата страна. Световъртежа е на дясно. Друго няма с изключение на леко повишено кръвно 150/80, но сега пия "небилет" вечер по едно и е 120/75. Лятото понякога пада 110/70. Вече 4 год. Последният месец заспивам трудно

# 623
абс Колко трае световъртежа / минути, секунди/  и откога го имаш./дни, седмици,  месеци, ? Thinking

# 624
Секунди. От 4 год., но не е постояно. Само понякога. Без видими причини.

# 625
abc., здравей. Не ми е ясно как проблемът е във вестибуларния апарат, пък той не дава отклонения. Това диагноза ли е, или предположение на лекарите, което не се е потвърдило. От друга страна, щом като се обърнеш на една страна, имаш световъртеж на обратната страна, би било добре да се правят някои упражнения за подобряване връзките между двете мозъчни полукълба. Помоли ги да ти дадат направление за мануална терапия. При тази терапия много внимателно се масажира вратът, без да се натискат прешлените.

П.П. Щом от книгата за подсъзнанието някои препоръки ти се виждат неестествени, това означава, че няма да ти помогнат до този момент, в който усетиш, че те стават нещо нормално за теб. Смени книгата засега и не се насилвай да разбереш нещата  Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 10:11 от eldivine

# 626
здравей eldivine,
Само на дясно са световъртежите ми. По посока на часовниковата стрелка. Рядко траят до 1-2 мин. Повечето са за секунди. Получават се при легнало състояние в момент когато се обърна от дясно на ляво. Имам шипове, но на моята възраст казват, че е често срещано.

# 627
abc. Simple Smile
това с "на твоята възраст това е нормално" само лекар може да го каже;) - не се заяждам, просто така си говоря
няма такова понятие като нормални за възрастта проблеми, това са оправдания от безсилие...
шиповете са противно нещо,но ако не ти се струва прекалено странно, поговори с тях-така както се говори с приятел
може и да се разберете
опитай да свържеш световъртежа с емоционална ситуация- в каи случаи се появява, какво предстои да стане или какво се е случило скоро

# 628
Секунди. От 4 год., но не е постояно. Само понякога. Без видими причини.

Питах те, защото исках да знам, дали не е   Вертиго

Според привържениците на източната медицина силните емоции като гняв и шок могат да нарушат хармонията на телесните органи и да причинят световъртеж и други оплаквания. Точковият масаж помага за възстановяване на необходимото равновесие.

Чувството на замаяност и нестабилност (световъртеж) обикновено отшумява бързо. Но ако е по-продължително и силно изразено, е необходима консултация с лекар. Натуралните домашни средства и промените в начина на живот често могат да до~ й пълнят медикаментозното лечение.

В повечето случаи пристъпите на световъртеж се причиняват от краткотрайно спадане на налягането в артериите, които снабдяват мозъка с кръв. Това намалява притока на кръв в мозъка и той страда от недостиг на кислород. Световъртежът често се появява след рязко изправяне от легнало или седнало положение (постурална хипотензия) и продължава само няколко секунди. Той възниква и при значително понижаване на кръвната захар в резултат на гладуване или нелекуван диабет. Обезводняването на организма поради недостатъчен прием на течности или загубата им, например при диария, също е възможна причина. Вертигото (виене на свят) може да настъпи поради заболяване на вътрешното ухо.

Други причини за световъртеж
• Артериални заболявания.
• Отравяне с алкохол или наркотични вещества.
• Нарушение на сърдечния ритъм.
• Инсулт.
• Преумора на очите.
• Остеохондроза в ставите на врата.
• Хранителна алергия.
• Внезапен емоционален стрес.
• Хормонални промени.
• Епилепсия.
• Инфекция на мозъка.

ПРОФИЛАКТИКА
Избягвайте постуралната хипотензия, като поемате няколко пъти дълбоко въздух, преди
да се изправите от седнало или легнало положение. След това се движете бавно, като се изправяте поетапно вместо с едно отривисто движение.
Поддържайте стабилно нивото на кръвната захар. За целта се хранете редовно и приемайте голямо количество фибри. Ограничете храните, съдържащи бяло брашно и захар.
Подобрете работата на сърцето и белите дробове и обезпечете снабдяването на мозъка с кислород чрез всекидневни 30-минутни аеробни упражнения (например ходене и плуване).
Тонизирайте кръвоносните съдове и подобрете кръвообращението, като редувате няколко
пъти горещ и студен душ или седяща вана. Така стимулирате кръвния поток и предотвратявате пристъпите на световъртеж. Внимавайте ваната да не бъде прекалено гореща, защото може да се разширят вените на краката, кръвното налягане да спадне и при излизане от ваната да настъпи замайване.

Водовъртежът на вертигото
При тежкия пристъп на световъртеж, наречен вертиго, имате усещането, че целият свят се върти около вас. Ако затворите очи, за да се отървете от това чувство, то обикновено остава. Ако усещането продължи повече от минута, е вероятно да се появи гадене или повръщане,
невъзможност да се изправите, а може и да припаднете. Състоянието обикновено се дължи на засягане на вестибуларния апарат във вътрешното ухо, например при вирусен лабиринтит (възпаление на лабиринта на вътрешното ухо) или болестта на Мениер

ЛЕЧЕНИЕ
При световъртеж незабавно повдигнете краката си. Хапнете нещо калорично, ако са минали над 2 часа от последното ви хранене.

• Световъртежът се повтаря.
• Освен него имате болки или схващане на мускулите на врата, висока температура, болки в ухото или главоболие.
• Приемате лекарства по предписание.

Незабавно потърсете лекар, ако:
• Налице са и нарушения в зрението, изтръпване на лицето или крайниците, сърцебиене, болки в гърдите, задух или дезориентация.
• Световъртежът не минава въпреки самолечението.

Ако нямаш тези симптоми, все пак не е страшно и може да си отдъхнеш... Peace

Трябва да тичам по задачки... по късно ще се включа.

# 629
абс. Намерих форум, където с е обсъжда тази тема..Може да се посъветваш и с тях или да почетеш малко за това, тама има много хора, които иам твоите симптоми   Peace

Форум ...

И друго, въпроси към лекари...

Ние  все пак не сме доктори, Laughing   но се опитваме да помогнем с каквото можем...с насоки или инфо.   Hug

Общи условия

Активация на акаунт