Рейки - тема 2

• 77 910
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • в резерват
Точно днес

1.   Бъди радостен!

2.   Очаквай най-доброто!

3.   Обичай всичко съществуващо!

4.   Работи усърдно!

5.   Бъди благодарен за всичко, което получаваш!

Благодаря на всички  Hug
Простете ми,  ако неволно съм засегнала или обидила някого   bouquet

Любов и Светлина

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 12:59 от Арбанашка кокона

# 601
много готино си дала рейки принципите:) браво!
днес е троен празник- сирни заговезни, свети валентин и свети трифон зарезан!
 newsm18  Party Time baloni lovekiss Popcorn  food002 Wine Glass Drunk txtloves newsm51

на здраве!

# 602
наздраве и простете   Hug

# 603
  • в резерват

ами наздраве   Simple Smile

кой знае, може пък някой път да си го кажем и лично

humanis   Hug

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 23:04 от Арбанашка кокона

# 604
Здравейте, девойки. Честити празници - кой каквото празнува. Grinning Отдавна си задавам някои въпроси и ми се ще да ги напиша, а който почувства необходимост, да си отговори  - не на мен и не във форума, а съвсем честно пред себе си  Mr. Green Защото това са въпроси, които касаят не теорията, а практиката и действието, към които се стремим:

- Винаги ги ли отсрещната страна ни е огледало, която ни показва страни от нашето поведение, или понякога е просто скрит вик за помощ?

- Какво е отношението ви към липсата на позиция или ненавременна такава - като избягване на конфликт, проява на мъдрост или обикновена скатавка, "докато отмине бурята"? Защото е лесно да кажем: "Ти не си в моята реалност", но така ли е всъщност?

- След като всеки живее в собствената си майя, как по-добре да общува с хората, защото човек е социално същество? Оправданието, че всеки си има реалност и тя не ни засяга, е валидно само до определен момент. А след това? Живеейки в общество, тази реалност се пресича с много други, следователно е добре да се намери средата, с която най-добре вибрираш.

- Кога достигаме определено ниво на осъзнатост и действително ли го осъзнаваме в ежедневието си? Малко силен пример ще дам, но нивото на осъзнатост се проявява при тежки ситуации, а не когато ни е спокойно руслото, в което се движим. Не дай си, Боже, ако някой попадне в катастрофа, какво ще е отношението към ситуацията и дали спокойно ще може да каже: "Благодаря ти, че ме блъсна и понеже всички сме част от цялото, аз ти прощавам, прощавам и на себе си затова, че двамата привлякохме тази ситуация!". Колко от нас биха реагирали така? Красивите думи от теорията са ясни, но какво показва практиката?  Mr. Green

- На какво енергийно ниво работи рейки още от първата степен? На физическо, ментално, емоционално или на всичките познати ни седем нива?

- Какво е позитивното намерение, скрито във всяка критика, гняв и други "отрицателни" емоции? Защото във всяка емоция, както и в болестите, скритото намерение е винаги положително даже и да изглежда различно на пръв поглед. Докъде може да се простира тази емоция?

- Знаем, че всичко в живота е двойнствено и ние сме дуални. "Зло" или "добро" - това са нашите категории, с които боравим в триизмерния свят, тъй като невинаги думите са достатъчни, за да облекат във форма мислите. Колко от нас успяват наистина да избягнат тези категории не само на думи, но и в живота си?

- По-лесно е да бъдеш духовен сам в гората, където нямаш друга среда освен дивите животни и собствените си страхове. Как стои обаче въпросът в градска атмосфера? Няма начин винаги да сме добри и мили. Това обаче не означава, че няма да вървим напред.

Според мен не е добре рейки да се смята за панацея и за причина за всичко, което се случва с човека.  Обикновено причините са повече, отколкото се виждат. Но да се прехвърля цялата отговорност само на рейки, без да се отчете личната енергия на човека, неговото ниво в момента и много други неща, картината няма да е точна. Още повече че рейки е само определен интервал от честоти от цялата космическа енергия. Всеки си има отговорности, които носи. Иначе бихме били просто прашинка, люлееща се от вятъра и поемаща накъдето я насочи.  А това едва ли е сътворяващо Mr. Green

# 605

понякога така се ядосвам някой като ми каже -"имам проблем с  еди кого си" или "знаеш ли еди кой си как ме ядоса?"
веднага отговарям, не ти нямаш проблем с него, имаш проблем със себе си  или не той /тя/те са те ядосали, а ти си им се ядосал...
защото не са реагирали както си очаквал, по товоя начин:)

newsm10  bouquet

Честит празник и наздраве!

# 606
...
А Мастер е не този,който го афишира (независимо по какъв начин), а онзи когото учениците му препоръчват на познатите си в нужда Wink

...

и ти помага да проумееш как да промениш живота си към по-добро!!!
  bouquet за всички Мастери с главно М!
Мимина, колко хубаво си го формулирала!   Heart Eyes  Мастер, който вместо при евентуални грешки да те насочи с любов ,  иска да ти  покаже , че е по-велик от тебе и че ти не заслужаваш Рейки, не е Мастер.  Защото той самия също може да  греши и не е с нищо повече от ученика си и от останалите...

За Истинските Мастери с главно М!   bouquet

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 22:21 от ЧервеноВинце

# 607
eldivine   Hug
Повечето въпроси и аз си ги задавам непрекъснато. Не за всички имам точен отговор...
Колкото до последното...Рейки е просто помощен инструмет...нещо като пергела, който ни помага по-лесно да начертаем кръг, но кръг можем да начертаем и без пергел...

# 608
val_di16, отговарям за последно и ще те помоля да не плюеш зад гърба ми, без да ме познаваш, а правиш изводи от някакви твои въображаеми измислици, защото ще бъда принудена да повикам модератор. Ти или не четеш какво ти се пише, или го разбираш както ти изнася. В по-предния си пост казах точно това: "От години общувам и с много руски мастери точно по руските форуми, така че не приемай всичко за чиста монета там." Интересно защо ли ме срещаш по руските форуми?! Явно не за да раздавам правосъдие, както ти се опитваш да правиш тук и да обвиняваш другите в манипулация само защото участват в други форуми. Не съм длъжна да ти се обяснявам, но ще кажа. Точно в чистите руски форуми, в които няма манипулация, общуваме едно съобщество от мастери и други рейкисти, с които взаимно си помагаме и участваме в кръг рейки, ако изобщо знаеш какво е това.

Въпросният Занко не го познавам. Така че занапред си мери приказките. Вместо ти да се извиниш за нападките, призоваваш мен за това. Нещо от сорта "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

Отдавна не бях влизала в тази тема... и какво виждам  newsm78  

eldivine ,абсолютно не си заслужава да се връзваш на хора, които говорят какво ли не  зад гърба ти, без дори да са ти видяли очите на живо... Ми те не те познават лично...така че остави ги да си правят техните изводи за теб и да  си живеят с тях.  Те са си само техни... в техния ум,  но и не в твоята реалност.  Laughing  Важното е  ти не се отъждествяваш с това, какво е в техния ум  Wink Най-малко пък си заслужава да напускаш темата  Laughing Аз направих същата грешка, като си мислех да се оттегля и да не пиша повече  заради такива.   После осъзнах, че това всъщност , какво си  мислят те  за мен  няма никакво значение, защото  те не са в моята реалност и никога няма да бъдат, ако аз не го позволя.  Избора е в теб и ти определяш своята реалност, а не някой друг. Ти определяш своя кръг от приятели, а не някой друг. Ти определяш кое е правилно за теб и кое ти харесва , а не някой друг...ти живееш своя живот, а не на някой друг, така че ти си тази, която прави изборите, не другите.
Така че,  не напускай темата, заради хора, които плюят без да  познават някого ... остани заради тези, които те познават, които  са с теб и които   оценят постовете ти, защото искаш да  им помагаш!   bouquet

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 13:54 от ЧервеноВинце

# 609
"Бяла светлина - Тя е една ангелска енергия, която има животворна сила и собствена интелигентност. Когато се заобиколим с бяла светлина, издигаме една броня, която осигурява нашата защита.
Хората с висока чувствителност, попадайки на силна негативна енергия, се чувстват като изтощени. За да избягнат това, те могат да визуализират тройния печат на светлината около себе си: първо - слой от бяла светлина, следващия - от изумрудено зелена за изцеление и след това - слой от виолетова. Трите слоя действат като броня, която отклонява всяко отрицателно влияние."

# 610
Туйцък, ако не се лъжа, е от Дорин Виртю (Верче) от ангелската медицина  Wink

# 611
Туйцък, ако не се лъжа, е от Дорин Виртю (Верче) от ангелската медицина  Wink

мхм, баш  Mr. Green
има и варЯнт в розовко, дето спира негативното, но пропуска любяща енергия (един вид с филтър  Wink )

# 612
Точно днес
3.   Обичай всичко съществуващо!

Всички сме едновременно и ученици и учители! Как мога да не уважавам учителите си и учениците си?
В тази връзка искам само да изкажа личното си мнение, че от всеки човек има какво да се научи, за това бих желала и да изслушам/изчета (до колкото ми е възможно) всеки, който има какво да каже/напише. Но си ценя и времето, за това ме извинете, че прескочих няколко странички от темата   Heart Eyes

Благодаря ви на всички за всичко!   Heart Eyes

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 18:04 от Passiflora

# 613
Passiflora  Wink Въпросът, мила, е точно в това, че всички искат да четат и слушат, ама нали трябва и някой да задава въпроси, да го интересува нещо, да пише. Не можем просто така да си водим монолог  Wink

# 614
Здравейте Hug
И аз много мислих, даже повече отколкото ми се иска... и получих силен импулс да споделя тези мисли с вас. Ако за някой това е връщане назад или не му се четат моите обобщения и изводи – нека просто да прескочи
остатъка от поста ми – О. К.

Makenalei, няма за какво да ми благодариш, аз лично не съм направила нищо, въпросът е принципен и етичен. За мен нещата са по-прости, в случая не говорим за правилно и неправилно, кой съди или не съди, нито пък за добро-зло. Тази фраза (позволих си да я оцветя) в поста на Elena e центъра на ситуацията:

Здравейте  Hug

Мастерите които пишат и подържат тази и други теми , са  ми помогнали мноооого ( със сигурност не само на мен) да осъзная себе си и да бъда това което съм. Темите си вървят мирно и спокойно докато не се появи някое жадно за внимание Его. На който не му харесва , просто да подмине и да отиде на място където му е приятно.

Призовавам всички които имат намерение  да се оттеглят от темата , да не го правят , има много хора които ви четат с удоволствие . Останете заради нас които ви обичаме .

val_di16 , написала си МИР , СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ . Покажи , че разбираш смисъла на тези думи.

Heart Eyes

Периодично из темите се появяват потребители, най-често с минимален или никакъв принос към живота на темата и се самозабравят, бълват, бълват негативизъм, интриги и обиди, след което започват да се изживяват като дискриминирани. На това му викам „форум синдром”, нито за първи, нито за последен път се случва… Старая се да гледам философски, пък и сама си избирам да участвам в по-толерантни теми, прриемам го. Защото в повечето теми из другите подфоруми след подобни ругателни постове и целящи да дескредитират определена група хора, както и накърняващи достойнството и доброто име на някого, потребителя получава БАН, без много церемонии, пък бил той и временен…
Етичните правилата са за всички, щом си се регистрирал, значи си приел да ги спазваш, и аз съм много емоционална, ама не ходя да си бълвам емоциите из темите, особено „негативните” – те са си уроци за мен. А за намеренията и желанията: Всеки има право да си ги следва, но БЕЗ ВРЕДА ЗА НИКОГО!!!
Получи се буря в чаша вода, коята започна с линк към руски сайт и завърши с линк към руски сайт Mr. Green.
Единствения личен момент в ситуацията, който имаше значение за мен, е в каква посока ще продължи темата, ако определени хора се бяха оттеглили, вече си отдъхнах облекчено… Е просто и аз щях да си тръгна, но темата би ми липсвала, както и всички вие  Hug
Ако някой го интересува моето мнение: Не изпаднах в телешки възторг от идеята темата да са превърне в поредната „фаст фууд” с готови рецепти. Смятам, че рецептите не са предпоставка за растеж, особено пък духовен – не ти ли дойде отвътре…  
И аз нямам ореол и крила, все още не усещам сърбежи между плешките и не знам докъде съм я докарала … по Пътя. Засега се опитвам да правя две, три простички неща – да привличам, това, което искам, другото е в подписа на  Makenalei – „Когато казваш какво мислиш, мисли какво говориш”, третото е най-трудно – за всяко нещо да проверявам дали е от Любов или пак от нея де, ама изкривено през Егото.
Благодаря на всички, които ме изслушаха или прескочиха Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт