Рейки - тема 2

• 77 909
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Прошката и заявлението пред Вселената, че си простил някому се разбира, че му прощаваш всичко, според вселенската справедливост няма прошка само за това или онова, съществува само тотална прошка...И много често след такава декларация, този който е обявил,  че прощава попада в ситуация, в която трябва да докаже това свое твърдение.

А вселенската справедливост много се различава от социалната, с която сме свикнали,която ни е позната и която смятаме за правилна и подходяща да ни се случи.

Пример:
Крадец обира дома на семейство, пребива стопаните,изнасилва дъщеря им пред очите им, подкарва автомобила им и го блъсва в дърво, при което то него не остава нищо. Въпреки това, жената която е пострадала от обира решава, е му прощава от цялото си сърце. Знае, кой е,запознала се е с него в съдебната зала, разбрала е колко е пропаднал според законите и разбиранията на обществото, но му прощава.
След известно време се оказва, че този човек е в беда, и че именно тази жена само е способна да му помогне. Ако тя избере да му помогне въпреки всичко, което е преживяла заради него – тогава му е простила. Ако ли не – значи напразно е казала, че прощава.

това се сравнително мек вариант, на представяне на значението на прошката

начинът по който беше обяснен от жената, която е канал на Господарите (Ангелите) на Кармата за България е доста по потресаващ, но смисъла е същия, няма мужда да се пуашим Wink

посто кажеш ли че прощаваш, ...казана дума-хвърлен камък
както и всяка друга към този момент на развитие на планетата ни и новите и вибрации Wink

# 586
val_di16
Индонезия звучи многообещяващо- при Тура или при Гит ще ходиш?

# 587
val_di16, отговарям за последно и ще те помоля да не плюеш зад гърба ми, без да ме познаваш, а правиш изводи от някакви твои въображаеми измислици, защото ще бъда принудена да повикам модератор. Ти или не четеш какво ти се пише, или го разбираш както ти изнася. В по-предния си пост казах точно това: "От години общувам и с много руски мастери точно по руските форуми, така че не приемай всичко за чиста монета там." Интересно защо ли ме срещаш по руските форуми?! Явно не за да раздавам правосъдие, както ти се опитваш да правиш тук и да обвиняваш другите в манипулация само защото участват в други форуми. Не съм длъжна да ти се обяснявам, но ще кажа. Точно в чистите руски форуми, в които няма манипулация, общуваме едно съобщество от мастери и други рейкисти, с които взаимно си помагаме и участваме в кръг рейки, ако изобщо знаеш какво е това.
Въпросният Занко не го познавам. Така че занапред си мери приказките. Вместо ти да се извиниш за нападките, призоваваш мен за това. Нещо от сорта "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

Не се ядосвай, Еldivine Peace

Очевидно някои хора са добри само в интригите, сплетните и злепоставянията, но какво да се прави - дотам им стигат възможностите сега...
Ако някой страда от болно самочувствие и болни амбиции - това си е негов и само негов проблем. Но нека не опорочава темите за Рейки.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 15:30 от krem-karamel

# 588
makenalei , просто прекрасно обяснено Hug Heart Eyes

Като простим истински ни се отваря многоооооооо работа. При мен беше голям купон и голяма работа Peace но пък след това живота ми изригна  Wink

Коя е жената канал за България? Ако е тайна може и на л.с

# 589
Humanis,
не е тайна, но може да излезе реклама:) на л.с.

# 590
makenalei  Hug  и аз така го чувствам прощаването,но едно не знам/или се чудя дали е така наистина/дали и от другата страна се прекъсва нишката,така както е описано по  книгите-дали и обекта на прошката усеща промяната?
не се чудя от егоцентризъм,а само за да си обясня някои усещания и случки   Peace

# 591
Mamagemelar,
Висшия му аз със сигурност усеща, но не се знае дали ще има някаква помяна на физически план, просто може човекът да си е избрал определена роля и да не може да покаже, че е усетил

Но по принцип,каквото и да правим не трябва да очакваме нищо в замяна или като благодарност, просто го правим защото така сме избрали, таковае нашето решение и това да ни е достатъчно:)
другата страна отговаря единствено и само за себе си както и ние също:)
Ненамеса,  без очаквания и липса на непожелано добро - и всичко е ОК

# 592
makenalei  bouquet

# 593
makenalei , благодаря   bouquet
и аз така си го представях, но все пак да сме наясно Wink
мисля, че всички подобни неща имат място в една тема за Рейки, защото Рейки ни подтиква да сме по-добри...аз лично, след инициацията непрекъснато се сблъсквам с неща от миналото си, които съм смятала за решени... ами не са решени, просто съм ги зарязала с цел да ги забравя и сега трябва да се справям с тях. прошката много често/да не кажа винаги/ се оказва единственото решение.

# 594
agneshka,
и при мен беше така
дори се наложи цяла нощ да подавам рейки на една отдааавна минала ситуация, която всички мислехме за разрешена
е, не че не спах цялата нощ, такава програма направих - щото физическото тяло иска да спинка, но другите тела и Азове-душа да им яка Wink

# 595
Рейки е начин на живот. Погледнато малко по-навътре единствената цел е да насочим поглед към себе си, за да се опознаваме по нов по-различен начин. Прочитайки последните няколко страници тук аз за себе си виждам, че всеки се осъзнава   в различна степен, на различна плоскост. И  това е полезното- да се види как енергията или Рейки провокира хората да се развиват и потъват малко надълбоко в себе си, да виждаш другия- защо, как и по какъв начин.
Мисля, че е важно да копирам това свое мнение и тук:
Аз  съм убедена, че Бог или енергията/ или който каквото и име да даде/ е създал само добро, за да изрази себе си. Убедена съм, че във всеки я има искрата любов, просто всеки от нас като аспект на Цялото я отразява по различен начин, за да изрази себе си. За мен няма лошо, просто приемам хората такива, каквито са. Всеки има право на своята истина, защото живее в своята илюзия. Аз мога да приема нещо за 'лошо', защото го пречупвам през своята призма, през моя си поглед за нещата и живота- но, това не означава, че е 'лошо'. Приемай хората, такива, каквито са и тогава не боли и не виждаш лошото... Просто знаеш, че човека живее и реагира по този начин, защото така е избрал, защото има право на опитност- да го изживее точно по този начин. А, кой казва кое е добро и кое лошо? Кой казва кое е правилно и кое грешно? Няма правилно и грешно- имаме свободната воля да създаваме и творим с мисълта си, да го проявим в живота си. Как бихме видели кое е 'добро', ако не е отразено с нещо малко по-различно- 'лошото'. Как бихме усетили разликата? Как сме разбрали 'доброто', с какво сме го сравнили , за да го оценим? И когато си зададеш тези въпроси разбираш, че във всяко създадено нещо от другия има смисъл- опитност или пък, за да се огледаш като огледало. В крайна сметка всеки от нас е наше огледало. Защо ще ме докосва нещо, ако аз не го познавам? Коя струна ще докосне в мен? И знаеш, че това, което виждаш отвън го притежаваш и ти самия. Защото сме Едно Цяло- което има дадено право да се изрази по свой си начин. Един диамант, чийто фасети блестят със собствена красота и отразяват отново същия този цял диамант. Защото Всичко е Едно. И зная, че около мен има много аспекти на това Цяло, които са се проявили в моя живот и аз съм привлякал, за да докоснат нещо в мен.
 Simple Smile

# 596
Dani,
 аферим, душо, машаллах:)
(от толкова турски сериали - видип ли какъв поздрав ти избайцвах!;-))

много хубаво го каза!
понякога така се ядосвам някой като ми каже -"имам проблем с  еди кого си" или "знаеш ли еди кой си как ме ядоса?"
веднага отговарям, не ти нямаш проблем с него, имаш проблем със себе си  или не той /тя/те са те ядосали, а ти си им се ядосал...
защото не са реагирали както си очаквал, по товоя начин:)

# 597
  • София
А ти защо се ядосваш тогава?  Mr. Green

# 598
защото ми е кеф!
понякога и такава една емоция е полезна:)Simple SmileSimple Smile - защото съм човек и
нийде не съм казала, че съм добричка, миличка и велика:)
а и като се огледам в огледалото - не вижам крилца и ореолче

и защото хем ме питат, хем ни чуват, ни слушат какво им говоря - е ако няма да ме слушат, защо тогава губят и моето и своето време да ме питат

# 599
  • София
Еldivine  Hug - Не напускай прекрасната темичка.... на мен ще ми липсваш....

Аз пък тук си намерих мастера, много съм доволна от него и съм щастлива, че си го избрах...  Винаги тук съм намирала мир, любов и светлина!

Общи условия

Активация на акаунт