Време дойде да се ражда Юнското дете! Тема №72

• 14 778
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
момичета, може ли да пуснете линк там където си проверявате болничните от НОИ, че досега се рових и съвсем не можах да се оправя!  Cry явно имам нужда от допълнително компютърно ограмотяване! а моя болничен е от 02.05. до 16.06., ако не родя на 16 какво ще стане???

https://socialsecurity.nssi.bg/   справка за това на какви суми са ви осигурявали
https://benefits.nssi.bg/EGN/   справка за изплатените болнични
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp   справка за статуса на болничния (кога е предаден, изплатен ли е, всички данни по него – попълнени от доктора и счетоводството)

# 166
Isb-тези дни ще ти ги изравни педиатърката,която ще ти издаде последния болничен лист.Сега когато родиш ще ти издадът от болницата и той като изтече,педиатърката ви ще ти издаде последния болничен в който ще ти изравни дните.Дано да си ме разбрала,че май не обяснявам много добре.  Peace

# 167
Здравейте на всички мами! Честито на тези, които вече гушкат своите дългоочаквани слънчица и търпение на останалите- и нашият час ще дойде. Аз ви чета най редовно, но не пиша тъй като, както вече бях писала  все още ми е лошо и си повръщам както от началото до края на бремеността без прекъсване.Днес ходих да си планирам секциото така че то ще бъде на 11 юни, 11 дена преди термина ми.На ултразвука бебето върви 3 седмици напред, но ще видим колко ще излезе. Малко се страхувам, но пък сега ми е по-спокойно като знам кога ще е.Откриха ми и ешерихия коли в урината и ще съм на Ципрофлоксацин 5 дена, но с това повръщане дали  ще го задържам незнам. Искам да помоля за тел. номера на вестителките  в първия удобен момент да им пусна смс, както и ако може за парола за снимките в албумчето че все чета какво сте публикували пък не ми достигаше смелост да си поискам.Толкова засега от мен и ааа, забравих да ви питам вие имате ли коластра преди раждането защотото аз май не Sad

# 168
Имам коластра, но не е гаранция, че ще имаш кърма и колко.
На мен страницата на НОИ ми дава нещо все едно не ми е легален уиндоуса и затова не се отваря  newsm78

# 169
Nadeto, на всички така ни дава, по-скоро съобщение за невалиден сертификат. Там нали са описани 3 стъпки, между които можеш да избереш, кликни на втората, която уж не е препоръчителна и е за продължаване към избраната страница и ще ти се отвори.

Аз досега разгледах всички снимки от албумчето (без покупките де) и така си поревах  newsm45  Какви хубави, спокойни и весели времена бяха, а в момента ще се пръсна от напрежение  smile3511

Кога точно е пълнолунието?

# 170
Честито на всички новоизлюпени майчета!!      bouquet

Коластрата - при мен я има в някои дни, в други я няма!

За болничния, моя днес са го пуснали и за май, който е само за 4-дена/странно, защото аз ги броя 6 работни дни от 1до 13 май/, болничния за 45 дена преди раждане още не е изплатен!!

Аз съм горе на черешата и рева от половин час/заради нещо,което разбрах и чашата ми на търпение относно непрекъснатото коментиране на килцата ми от страна на всеки,който ме види преля/, бясна съм  на лекарката и ли по-скоро на познатите ми които ходят при нея, ама и тя е за бой!! Не стига, че им я препоръчах, а много мразя да ми коментират и да разпитват за здравния статус зад гърба, каква им е работата на тези хора да ми коментират и  килограмите с лекарката/обица ще ми е,лекар при който ходя, да не го препоръчвам на познати/, че и тя се включва/лекарката/  и после да ми казват какво  е казала- поредното,което научавам, че е казала,  "е как ще може да се обува самичка, като непрекъснато яде и с тези 40 кг отгоре, каква  слабичка беше,а сега каква е/а те са 30, не 40кг/", какво им влиза в работата, да ми коментират непрекъснато килограмите, немога да се спра да плача, да имах много хубаво тяло, да в момента изглеждам ужасно, ама защо всеки непрекъснато трябва да ми го натяква. А пък снощи и онази кукумявка на Андрей майка му ми каза, "вече си си заприличала на лелка с тези килца" newsm45 newsm45- ама те ще видят, аз ще си върна старото тяло с цената на всичко/ще се опитам де/ да им запуша гадните устички, но те никога няма, колкото и да тренират да могат да имат моето старо тяло! Сори ако ви натоварих, ама ми е много криво и затова искам да раждам час по-скоро да спрат всички да ми казват, че съм дебела, огромна!!! smile3518

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 18:24 от somebody

# 171
Честито на всички обебили се мами!
somebody, хич да не ти дреме, пак ще влезеш във форма. Чак аз се ядосах като те четох! Аз със предната бременност успях да си върна килограмите страшно бързо, надявам се и сега да е така.

# 172
Въпрос: Какво мислите да правите за да се оттървете от бременните коремчета след секцио.
Моето е като в 6тия месец.Хич не се харесвам.
Чудя се дали има ефект от коланите или няма (като бременните колани) newsm78
Или да чакам месец два и да почвам якия фитнес, който така или иначе ще започна.Ама до тогава newsm78

# 173
Somebody,какви са тия хора около теб,изобщо не се разстройвай! Мога да ти кажа,че каквато си била преди,пак ще си станеш такава.Това ти го казвам от наблюденията,които имам с всичките ми познати,които са раждали. Няма значение,че си качила 30кг-просто организма ти е имал нуждата ,за да отгледаш бебчето си в корема. Аз първата бременност качих 20кг,а сега 2 години по-късно - около 14кг,защото си имах малко запас отпреди.Т.е. в момента съм същите кг като предната бременност по същото време. Живей напук на тези,които завиждат на външността и възможностите,които имаш.Да,те никога няма отново да са млади като теб и да изглеждат така очарователно като теб,защото важно е излъчването и тази лъчезарност,която не всеки може да притежава...

# 174
somebody, ох, така се разсмях с теб, ама не защото е смешно, а защото преди малко и аз ревах за килата си. Нали сестра ми и майка ми ще идват, реших да облека нещо по-различно от пижамата, с която се мотая. Ама ластиците на анцунзите ми ме притискат ниско долу и бебчо става неспокоен и всъщност нищо не намерих да обуя. И по едно време като се погледнах по-отдалече в огледалото, осъзнах каква свиня съм в момента  Animal Pig  И се сетих, че миналата година по това време бях егати мадамата и с цялата ми тъпа глава все си намирах кусури.

И оттам - реееев, за килата, за това, че не се чувствам грам жена, че Жоро сигурно не може да ме гледа и затова все гледа да не си е вкъщи и за капак, за страха от раждането. На мен не са ми казвали скоро, че съм много дебела, ама аз знам, че си го мислят. И дори не излизам на терасата, за да не изплаша някой....

В момента съм супер гладна, ама няма да ям. То на малкия затова не му се излиза - щото все си тъпча гъзината с нещо. Е, банкетът свърши  Crossing Arms

# 175
Somebody, що им се връзваш? Я ги пускай да ходят наволя! А за лекарката ти, ако бях аз щях да я предупредя, че здравния статус на всеки пациент е конфиденциален и да си прави вметката, ако втори път го изкоментира! Аз пък им се смея на тези, които ми казват, че корема ми е огромен и добавам "Да, и гъза ми е три декара! И какво от това!" Злобничко е ама върши работа! Аз знам, че ще си върна старат форма, ама има хора, които никога не са били слаби като мен и злобеят! Онзи ден като си купувах един панталон и въз пълничката продавачка ме "успокои", че няма да съм както преди! Еми не реагирах, защото като я гледах интелекта й няма да й позволи да разбере критиката, която смятах да й отправя!
Я не им се връзвай...За какво ревеш, че си дебела или че си убидена! Нито едното нито другото си струва! Аз съм с 14 кг отгоре и пак не мога да си закопчавам обувките сама! То интелигентен човек ще разбере, че не кг са проблема, а airbag-а отпред! Я се усмихни и ги прати на.... дълга разходка!

# 176
somebody, това и мен би ме обидило много, но честно казано да не ти дреме въобще. А от такива познати бягай на далече.
Аз също имах неприятна случка с наши много близки приятели, на които станахме кумове. Женени са вече две години от 10 години са заедно, а нямат деца. Та мъжът постоянно се опитва ме бъзика "Ооо, дебелина! Оооо, хипопотам!, Аууу, слонът моят приятел!" , при положение, че съм качила само 12 кг.  ooooh!
Върхът на сладоледа беше като заобяснява пред 20 човека компания как Иво трябвало да си го удебели като родя, защото това било второ раждане и съм щяла да стана....като кофа #Cussing out
Нали се сещате колко сме близки от тогава.

# 177
somebody хич не им се връзвай на глупостите........като родиш ще видиш колко бързо ще си върнеш формата.......а и тогава бебчето ще е най важно и ще пада едно тичане.......аз даже по слаба съм станала ....а още не съм си взела беба в къщи......като ти изтекат 15 кила около плодни води и бебчето и плацента и това онова и ще си си пак старите кила.......

И аз им се ядосах като те четях не само за кила как ще те коментират зад гърба.........отново днес за втори път казвам хубава работа ама българска........големи клюкари ей.......

hera76 не се притеснявай и аз нямах коластра преди да родя.....после ще ти дойде.....като падне плацентата това дава сигнал на организма да почва да прави кърма.....

Gydelichkova .................ААААААААААААаа я се успокой днес рожден ден ли имаш или какво.........едно раждане какво толкова ...... и твоя ред ще дойде.......няма къде да ходиш ....все ще родиш.....успокои се вече да не дойдем да те набием ..... smile3512

# 178
Много ви благодаря,момичета, направо незнам какво ще правя без вас, човек има нужда да сподели, чувствам ви, повечето, като приятелки, съвсем сериозно ви говоря!!! HugОпределено се почувствах  по-добре след вашите постове !!!!  

Франчи, това дето го е казал вашия "Приятел"наистина е било страшно грубо- наистина по-добре далеч от такива хора, по-добре сами, отколкото в лоши компании Hug

Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 18:56 от somebody

# 179
Близначкова,аз първият път не съм ползвала колан за стягане,но сега със сигурност мисля да си взема,нищо,че е лято и е жега.Като родя,живот и здраве,ще си поръчам от Данет един клин,който ми го препоръча една позната и е доволна. То ще трябва време,за да изглеждаме както преди.Дори да си свалиш кг,фигурата ще се прибере горе-долу за толкова време,за колкото се е променяла,т.е около 9месеца до година най-много,някои и по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт