Време дойде да се ражда Юнското дете! Тема №72

• 14 775
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София
polly us, честита ти дъщеричка!

Aya, първо, колкото по-често предлагаш на бебето да суче, толкова повече кърма ще се произвежда. Като даваш добавка, бебето става все по-мързеливо и ще суче все по-малко от гърдата като знае, че после ще му дадеш шишето, от което изпива всичко за две минути. Грешка е да даваш и двете гърди, така бебето изпива само предното мляко, което е по-рядко и не засища, а така и ще свикне да му тече само на силна струя и няма да иска да изсуква задното и хранителното мляко. Момичета, четете повече от кърмаческата библиотека, съветвайте се с майки, които кърмят или с консултанти по кърмене, защото има грешки, които ще прекратят преждевременно кърменето.

# 196
Гъди, Съмбоди не се притеснявайте за килата, казвала съм ви вече с първата бременност бях качила 40 кила, на 1 годинка на детето бях 5 кила по-слаба отпреди да забременея Grinning кила се свалят с малко усилие от наша страна, затова не ми пука въбще. Тези дето не са отслабнали ще ви кажат че няма да се въстановите естествено Laughing

[b]Честито на всички нови мами от мен да са ви живи и здрави бебчетата[/b] няма да изброявам поименно че ще изпусна някои Embarassed

При мен има малко неприятности от днес, не с мен и бебето де, но с близки за мен хора, няма да ви натовармав, само ми стиснете палци Sad

# 197
Ние се прибрахме! Отново ходихме да вечеряме навън и сега имам чувството, че съм изяла слон! А не ядах много! Явно днес човека се заиграва със стомаха ми! newsm78
Та това което исках да добавя за пребирането на корема, след раждане! Аз винаги съм имала плосък корем! Още като забременях и ми се появи леко коремче, хората твърдяха, че няма, ама аз си го виждах, пък и по дрехите си преценявах колко е надерял! Това което правя е когато се сетя просто стягам коремните мускули и се старая да дишам нормално и да издържа макс. време! По някое време отпускам мускулите и повтарям според възможността на момента! Това е много ефективен метод за пребиране на коремчето пък и не коства много усилия! Същото прилагам и за дупето, също е ефективно! Само да ви предупредя, че ако стягате ефективно коремните мускули, много е възможно да ви се приходи до тоалетната за по-сериозни нужди, но в това няма нищо лошо!
Та това е! Ние отиваме да изпробваме новия матрак и сатенените чаршафи! А и се надявам на  luvbed пък да видим дали ще ме огрее!
Лека нощ и да спите всички тази вечер!

# 198
Гъди, честит рожден ден! Да ти сбъднат всички мечти, че даже и немечтаните мечти!

На всички нови мами, честито - да са живи и здрави бебенцата и да растат щастливи!

Сомебоди, Франческа - това, което сте разказли, нямам думи направо! Първо, на кой му влиза в работата да коментира, а пък да не говорим, колко е неетично лекар да коментира пациент пред други пациенти...Просто нямам думи! По този повод - тук единствения човек, който ме е питал такива неща, е една приятелка от БГ. Не се бяхме виждали отпреди да забременя, а се видяхме, когато вече бях в 8/мия месец. Първият й въпрос беше колко кг съм качила...Тъпо ми стана - като че ли това е най-важното. Затова се радвам от една страна, че бременея на спокойствие в страна, където обществото не е толкова вманиачено по външния изглед! И преди съм споделяла, колко е освобождаващо да можеш да ходиш на плаж например, или на плуване, без да ти се струва, че всички те мерят с поглед...

А и друго - аз поне забелязвам, че сме много привлекателни за мъжете ни сега - големи гърди, закръглени коремчета, сияние. Злобните коментари са само от жени - аз съм качила близо 20кг, но се чувствам много секси - верно, че съм трупнала не само на корем, ами и на дупе, но и на гърди - станали са 3 пъти по/големи!  Пък в крайна сметка, кг ще ги свалим (а и да не ги свалим всичките, много важно, важното е да сме здрави!), но на някои хора злобата от сърцата им няма да може да се изкорени! Така че нека да се наслаждаваме на последните дни от бремеността ни и да не ни ядосват такива хора и подмятания!

По този повод, днес купих торта  newsm38, просто така - да отпразнуваме наближаващия край на един толкова прекрасен етап от нашия семеен живот!

Лека нощ на всички, пожелавам ви здрав сън!  Hug

уф, забравих да се отчета от днешния преглед - тонове перфектни, бебчо расте по нормативи, кръвно перфектно...и никакви признаци за скорошна среща, въпреки километричните разходки, качването до 5-тия етаж по 5 пъти на ден и другите бабини средства.

# 199
snowwhite, много хубаво си го казала това за килата. Наистина, май само тук на Балканите толкова се вълнуваме за това как изглеждаме, а покрай тази суета толкова по-ценни неща остават на заден план и неосъзнати от нас.

Отивам да си лягам, но и се сетих за Lil_Vixen. Какво ли става с нея, дали вече си гушка бебето? Надявам се да е добре  Praynig

Лека и спокойна нощ на всички  Hug

# 200
Гъди, Честит рожден ден, много щастие ти желая!!!

Честито и на всички нови майки - да са много здрави и ведри бебенцата им!

Тези истории за коментарите за килограмите - и аз съм просто изумена... Ясно е, че докторката е постъпила много неетично да прави такива коментари, но не разбирам и приятелката ти защо ти ги преразказва. Абсурдно е да се натяква на бременна жена за напълняване! Няма по-добра причина да напълнее човек. Иначе, разбира се, че се свалят тези килограми. Примери - много. И съм съгласна със сноууайт, че има една нова привлекателност във външния ни вид сега Simple Smile. Най-важна е мисля подкрепата на мъжа до нас, а ако някой отстрани направи неуместен коментар, най-добре е да го игнорираме...

Много ми стана интересно това, което каза грийнлайф за пълнолунието. Съответно веднага направих обстойно търсене в интернет. Действително, в чужбина е много разпространен възгледа, че повече естествени раждания стават по пълнолуние и особено, че тогава по-често изтичат водите... От друга страна, проверих през предишните месеци кога са били пълнолунията и съответно ги сравних с броя родени деца на съответния ден в съответната отчетна тема на форума (напр. Майската). Честно да ви кажа, не забелязах да е имало повече родени деца по или около пълнолуние...

Хайде, лека на всички и много нови бебчета утре.

# 201
Момичета в къщи съм си и ще чакам по сериозни контракции!Предложиха ми да ме сложат на система и да ускорят процеса или да чакам естествено да си вървят нещата.Аз разбира се предпочетох вторият вариант и без това сам на 5 мин. път от болницата.Надявам се до утре да си гушкам човечето  newsm32

# 202
Успех ти желая и да не изтървеш красивите мигове тази незабравима нощ Heart Eyes Честито на всички новообебили се майки!!! Бъдете най-щастливите жени ! Hug И аз очаквам скоро включване от беба :loveМисля  , че според това как реагира на бремеността ти един човек, така показва своя интелект, има хора ,които се умиляват и радват, а други проявяват нездраво любопитство и ....какво оттова Grinning

# 203
Честито на всички нови майчета, да са им живи и здрави бебчетата и много да ги радват  Hug

Гъди честит рожден ден да си жива и здрава и скоро да гушкаш най - прекрасното  бебче!!! newsm59

Аз тия дни не се включвам, но нещо не ми остава време покрай Мони. Най - накрая изпрах  бебешките дрешки утре ако успея да ги изгладя ще е супер, но малко се съмнявам пак имам сто задачи и ходения насам натам.

За килограмите да ви разкажа една случка от днес, докато бях в магазина на нашите с Мони и влиза едно момченце около 5 годишно с баба си и като ме видя каза : " Леле изглеждаш много дебела". Аз започнах да се смея разбира се децата са много искрени, баба му се притесни и почна да му обяснява, че в корема ми има бебе и затова изглеждам толкова дебела. Но Мони се вбеси той реши , че детето ме обижда и се ядоса много и ми вика:"Мамо как така ще те обижда не вижда ли че си бременна"  ама много се ядоса цяла вечер го обсъжда  Joy  супер възмутен. А на мен ми стана много мило как ме защитава и ми вика " Спокойно мамо ти пак ще отслабнеш като родиш бебето, не му обръщай внимание" Joy Joy Joy

# 204
Момичета, мислех да спя, но преди да си легна имах няколко много силни и болезнени контракции, след това ми потече кръв (това вече предполагам е тапата...), а сега контракциите са през 11 минути, доста болезнени... Така че станах и се разхождам напред - назад из апартамента да видя дали ще затихнат или ще се засилят. Малко ми се е свило сърцето...

# 205
uspeh mila ne se bezpokoi da se rodi jivo i zdravo

# 206
момичета и аз скоро сам за родилното чакам с нетарпение Laughing

# 207
  • София
Олеле, какво правите, бе момичета..... Много напрегната нощ се очертава май...
Хайде стискам ви палци, кураж ви пожелавам и най-леките раждания!!!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Отивам да спя, а утре сигурно ще е пълно с нови бебешори тук. Супер!

# 208
Здравеите мам4ета,

Аз съм за малко само да ви кажа 4е на 3.6.09 в 3:33( забележете цифрите само...) с вагинално раждане дойде нашият син Константин Кирил. Тежи 3745гр, и е 50см. Ка4их снимки в албум4ето, по-късно може да ка4а и други и ще ви разкажа с пове4е детайли. мина много бързо , отне ми 2 4аса напъване и 10 4аса подготовка. за сега съм спала само 3-4 4аса и отивам да си отспя 4е сме между кърменията( за сега още се у4им). Стискам палци на вси4ки, които ги о4аква тепърва да се срещнат с техните де4ица- няма по-хубаво от това на света, да усетиш малката души4ка, топли4ка и трепереща да се сгуши в теб след толко мъки и за двама ви.

Целувам ви вси4ките и ще пиша по-нататък.

# 209
LIl_Vixen,честит ти син, да ти е жив  и здрав!! baby

Алиен, имаш моите стиснати палци и се надявам всичко при теб  да се подреди! fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Sv., стискам палци всичко да е минало по мед  и масло  и вече да си гушкаш момченцето!!! Hug

Благодаря на всички още веднъж за моралната подкрепа, която ме накара да се усмихна!!!  

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 07:56 от somebody

Общи условия

Активация на акаунт