Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 887
  • 320
  •   1
Отговори
# 105
Майка съм на дете с увреждания. Често съм чувала тези думи. Правила съм грешки които съм опитвала да поправя, но чак човек не съм убила. Та след тези думи всеки път се питам да се обеся ли щом съм причината детето ми да страда?
Безумна тема просто.
Спокойно, не обръщай внимание на подобни изказвания! Тъпо е да се спори и гадае за връщане над деца, за смърт и т.н. Живи хора сме все пак и никой не знае какво го очаква. Само новините като гледам и настръхвам. Има хора, които късно на 50-60 год ги застигат неподозирани проблеми, а проблем ли е - все боли. Та с к'ъв акъл ще тръгна да раздавам правосъдие ... като не знам какво ме очаква, нито мен, нито близките ми.

# 106
Аз вярвам.
И точно тази сутрин си мислех докато вървя към работа -  ако видя измамника(от който купихме една  "кола без двигател" за прилична сума) дали ще му се изплюя в лицето и какво ще му кажа. #2gunfire
Първото,което си помислих е,че няма да му се върне лошото,което е направил на него,ами на децата му.Защото така става винаги.Децата изкупват греховете на родителите си.
Както и да е - кола е - бели кахъри,ама мамка им пари все не стигат...

# 107
  • на брега на морето
Майка съм на дете с увреждания. Често съм чувала тези думи. Правила съм грешки които съм опитвала да поправя, но чак човек не съм убила. Та след тези думи всеки път се питам да се обеся ли щом съм причината детето ми да страда?

Не се упреквай и не си внушавай вина. Не мога да
ти кажа повече. smile3525

Не може ли да се оправи това заглавие най-накрая? bite

# 108
Чудех се дали пак да не повдигна въпроса със заглавието...Не,че е  от първостепенна важност,но определено драззззни.

# 109
  • Пловдив
         Не знам защо, но имам усещането, че добрите хора страдат повече... А разни гадняри си живеят живота... Правят си гадостите и нищо не им се връща...

И аз имам такова усещане. Може би защото времето ни е такова, че често се преуспява с мошеничество, лъжа, измама. Който има съвест и не иска да наранява, уви, бива наранен.

# 110
А аз по- скоро си мисля, че всеки смята себе си и онези, които обича, за "добри", лошият е онзи, дето не го разбира и, съответно, на добрия все му е малко, на лошия- също му е малко само че онова, дето е с обратен знак.

# 111
Безумна тема просто.
Това са пълни глупости ,с нищо не си виновна!
Изобщо не вярвам ,че всичко се връща ,даже напоследък съм свидетел как на
възможно най-свестните ми познати се случват доста кофти неща.

# 112
funny_girl, Иванка тръмп, Бамбина:   bouquet
Просто заради такива думи преди година и половина стигнах дъното. Нараняват много. Надявам се вече ги преодолях.

# 113
  • на брега на морето
funny_girl, Иванка тръмп, Бамбина:   bouquet
Просто заради такива думи преди година и половина стигнах дъното. Нараняват много. Надявам се вече ги преодолях.

A-а-а, няма да се впрягаш. Хорските уста са
огромни, езиците - дълги.  spoko

# 114
  • Пловдив
................

# 115
Безумна тема просто.
Това са пълни глупости ,с нищо не си виновна!
Изобщо не вярвам ,че всичко се връща ,даже напоследък съм свидетел как на
възможно най-свестните ми познати се случват доста кофти неща.
ShockedКазват,че господ бил добър.Ами като такъв,би трябвало да прости,а не да си връща newsm78
Казват,че бил справедлив.Защо тогава има "наказани"невинни дечица,загинали хора по пътищата,жертви на педофили,отвлечени и още хиляди гадости на тоя свят.Наказвал за нещо най-близките.Дрън,дрън....Нали е справедлив?Виждате ли нещо справедливо?Аз-не!

# 116
  • В светлото бъдеще на своята приказка...
ShockedКазват,че господ бил добър.Ами като такъв,би трябвало да прости,а не да си връща newsm78
Казват,че бил справедлив.Защо тогава има "наказани"невинни дечица,загинали хора по пътищата,жертви на педофили,отвлечени и още хиляди гадости на тоя свят.Наказвал за нещо най-близките.Дрън,дрън....Нали е справедлив?Виждате ли нещо справедливо?Аз-не!
Много ми е интересно, ако злобата, негативизмът, неправдата не бяха познати на този свят и тях ги нямаше, как тогава щеше да си наясно що е то доброта, състрадателност или пък справедливост?! Нали именно по тази логика всеки човек допуска поредица от грешки по време на своето развитие в живота, за да може да си направи една равносметка, като се поучи от деянията си - било то добри или лоши? Това съответно да го мотивира, да подобри отношението към самия себе си, както и към заобикалящия го свят, и да намери пътя към своето духовно израстване, в борбата за собственото си оцеляване.
Нали все пак трябва да имаме някакъв критерий, по който да измерваме своя напредък, или греша?!

# 117
По темата: "Каквото повикало-такова се обадило!"..."Това,което си надробиш сам,това ще си ядеш"...
"Кой каквото прави за себе си го прави!","Който нож вади,от нож умира!","Господ забавя,но не забравя!"....
Не мисля,че са случайни,тези фразички...
Вярвам и съм убедена! Peace
И не ти го връща Бог,а човек сам си го връща...по законите на физиката....всяко действие....и т.н.
Това за дечицата и т.н....много е сложно.Знаете ли какво е казала Ванга/лека и пръст/,като са я питали,защо си отиват невинни дечица...Било заради греховете на родителите им...и защо не родителите ,ами точно децата?А тя отговаря:"За да боли повеке!"...

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 01:28 от dodyniki

# 118
  • на брега на морето
По темата: "Каквото повикало-такова се обадило!"..."Това,което си надробиш сам,това ще си ядеш"...
"Кой каквото прави за себе си го прави!","Който нож вади,от нож умира!","Господ забавя,но не забравя!"....
Не мисля,че са случайни,тези фразички...
Вярвам и съм убедена! Peace
И не ти го връща Бог,а човек сам си го връща...по законите на физиката....всяко действие....и т.н.
Това за дечицата и т.н....много е сложно.Знаете ли какво е казала Ванга/лека и пръст/,като са я питали,защо си отиват невинни дечица...Било заради греховете на родителите им...и защо не родителите ,ами точно децата?А тя отговаря:"За да боли повеке!"...

Гаранция Франция за всички.  Mr. Green

# 119
 Ако господ съществува и това са му методите, трябва да e e*ати перверзния и зъл тип.

Общи условия

Активация на акаунт