Вярвате ли в "Има госопд и всичко се връща на този свят"?

• 30 931
  • 320
  •   1
Отговори
# 180
Винаги съм казвала " не прави това на хората, което не искаш те да правят с тебе " - да, вярвам че всичко се връща.

# 181
  • Кубрат/ Пишурка
 Казват: "Господ забавя,но не забравя!",въпреки всеопрощаващата му роля. И нас ни окрадоха два пъти и то все един и същи човек.Първият път го хванаха и ни върнаха почти всичко,но втория - нямаше доказателства.Проклех: Който го е направил да му се случи нещо лошо! И не мина и седмица на този,в когото се съмнявахме,му се подпали къщата.Уж се напил и заспал с цигара,но Господ си знае работата!

# 182
Че има господ не ми се вярва,но че /понякога/всичко се връща вярвам.

# 183
Например някои ти направи нещо лошо,и приятелите ви успокояват с "Има господ и всичко се връща"Вие вярвате ли че наистина е така........Аз лично нямам още наблюдения.Затова питам хора,които са повярвали в тези думи и са се убедили ,че са верни.Ако не ви притеснява може и с примери да ги потвърдите.
Този път нямам нерви да прочета всичко преди мен, извинявам се , ако се повтарям, но ако вярвате в Господ, трябва да повярвате също, че Той не е Господ, за да "връща" според нашето разбиране. Древните египтяни са нарисували в книгата на мъртвите следната сцена - душата на човека се среща с бога и там има едни везни. От едната страна стои човешкото сърце, от другата - истината. Това е и моето мнение - съд, съдба, за мен е точно това - оценка на нашето сърце, но не според нашите критерии. И се вижда като цяло по какъв път сме вървяли, а не отделните дребнавости... Но пък точно избора ни в отделните ситуации, определя в крайна сметка и цялостната картина. Накратко, ако човекът ти е сторил нещо, но се разкае, може да му бъде простено от Господ, колкото и да искаш да си го върнеш... Но ако сърцето му се пристрасти към лошите постъпки, ще си понесе неизбежно последствията Wink

# 184
здравейте,
Вярвам, че в живота си сме изправени пред различни обстоятелства, които трябва да разберем, Ако вземем теорията за прераждането- душата се преражда, за да си вземе урок за нещо от миналия си живот. това обяснява и неравенството между хората. аз например, в моя живот се опитвам да разбера нещата, които ми се случват. д прозра и чуждата гледна точка. и това, което не мога да разбера и приема, ме застига. съдбата ме поставя в ситуация, в която да мога да погледна от другата страна... защото можем да разберем нещо само, ако ние сами сме го почувствали.
рано или късно- с или без наше знание нещата се връщат. а ако става дума за нас самите- просто трябва да си направим изводите и да знаем защо е, да знаем, че сме си го заслужили, волно или не и да си вземем урок, урокът който тогава не сме успели.(говоря само за този живот- не може да знаеш какво е било преди, камо ли уроци да си взимаш.)
с две думи, убедена съм, че всичко се връща Simple Smile)) макар и да не го пожелавам на никого!

# 185
Разбира се , че вярвам  PeaceВсичко се връща на този свят ... newsm78 Аз никого не съдя  Thinking

# 186
Оу, да. Господ има. По някога бави, но никога не забравя и връща с двойна сила.

# 187
  • Бургас
Когато съм наранена от някого и безпомощна пред обстоятелства ми се иска да е така.
Да вярвам,че ще бъде наранен и той или тя за това,което ми е направил.
Като защитна реакция,че съм безсилна аз да го накажа. Успокоявам се,че някой друг ще го накара да страда по подобен начин,не днес, не утре,но все някога...

# 188
Вярвам, или по-точно иска ми се да е така. Точно сега тия дни съм страшно много наранена, че не искам Годпод да бави, а веднага да даде възмездие.

# 189
Miami Heat, винаги когато сме много наранени ни се иска да получим възмездие веднага... но нали знаеш, колкото по- късно, толкова по мръсно...
 Hug не се обременявай с негативни мисли, защото тровиш само себе си. причината за твоят гняв (не се съмнявам, че е справедлив) навярно се забавлява в момента. най трудно е да простим, но е най пречистващо. Звуча като някой духовен наставник Joy hahaha, а не това целя. просто се опитай да не го мислиш. възмездие има винаги. просто не винаги ние разбираме за него Simple Smile

# 190
Всичко се връща,в това съм убеден и съм се срещал с много доказателства досега в живота си.Синът ми се разболя от много тежка болест преди време.Имах съмнение,че една жена е спомогнала много за това.Детето ми се излекува бавно и продължително,но наскоро разбрах,че тази жена е починала от подобна болест.Така,че никога не мислете лошо за никого каквото и да ви струва това,бъдете добри и това ще ви се върне.

# 191
Абе, няма ли кой да оправи заглавието?!  ooooh! ...да сбъркаш точно "Господ", че и с малка буква да го напишеш?!...Ако имаше Господ, щеше да удари неграмотния автор с гръм и мълнии  Mr. Green 

# 192
Оу, да. Господ има. По някога бави, но никога не забравя и връща с двойна сила.

И кога Господ ти е споделил това?

Не се заяждам, но в тези неща няма среда. Или сме 100% материалисти и не вярваме в Господ и съответно, като няма господ, няма и кой да връща, т.е., всичко е въпрос на чиста случайност.
Другият вариант е да има такава сила, която да извършва някаква съдба според делата на хората. Е, ако я има, то тя Е Господ, понеже Господ значи господар. А сила от такава величина не може да не е господар. Без значение  дали визирате Исус Христос или не.
Няма как да не вярваме в Господ, а същевременно да вярваме, че всичко се връща. Е, кой го връща тогава?
Ако обаче има Господ, не си ли определя Той какво да връща или да не връща. Понеже според мен, ако се връщаше с двойна сила, щяхме ли изобщо да сме живи? Понеже всеки допуска грешки.
Аз лично вярвам, че има Господ, и че Той съвсем не е дребнавият педант от нашите представи. Мисля, че е някой, Който се отнася с нас така, че чрез знаците в живота ни да ни покаже правилната посока. И на нас и на онези, които са ни навредили. Понеже всеки има нужда от милост, за да продължи напред. Вярвам, обаче, че ако човек изпусне този влак, милостта може да свърши и да настъпи време за равносметка. Затова лично аз се опитвам да не правя компромиси със съвестта си. 

# 193
Остави ги бе, мом, не им вгорчавай съвсем деня  Mr. Green
Всеки прецакан балък живее с вярата, че някой ден ще има възмездие за сполетялата го вопиюща несправедливост....практиката обаче показва, че в 99% от случаите не е така.

# 194
mom -- ще ти отговоря. Дълго време се опитвах да забременея. На края срещнах мъж в който се влюбих. На първия месец от нашата връзка разбрах за чудото, т.е че съм бременна.До третия месец бременността ми беше критична. След това поради стечения на обстоятелствата и изживяване на остри стресови емоционални ситуации , получих хипотрофия на плода.Детето се роди преждевременно с опасност за неговия и моя живот. Докторите не даваха никаква гаранция за него. 15 дена беше в ковипз, интубирана, с 3 сърфектанта за отваряне на белите дробове за да започне да диша самостоятелно. През тези 15 дена не ме пускаха да си видя детето. То беше на долния, а аз на горния етаж и не знаех какво става с него. На 16 ден ми позволиха да я видя. Когато слязох и я видя в ковиоза, толкова малка и безпомощна с сума ти тръби по нея и системи си казах. Боже, ти ми я дари, и моля те я запази.Сега всичко е наред, тя е добре, пълна с енергия. Много хора посегнаха срещу нея да ми я вземат, свекърва ми се кълнеше в нея и др. такива. На всичките им казвах едно " Дъщеря ми е божие чедо, ТОЙ ми я дари, и всеки който посегне над нея ще бъде с божия воля наказан."От там повярвай ми, не ми се влиза в подробности, БОГ им го върна двойно.
И за това казвам - Господ има. По някога бави, но никога не забравя и връща с двойна сила.

Общи условия

Активация на акаунт