Отговори
# 195
  • Пловдив
Музе, ми при нас режима е следния:
8,30-9,00 ч. - 180 АМ
12,30-13,00 ч. - 200 гр пюре /може и с един сухар вътре, че вече не му стига и аз незнам  какво да измисля/
17,00-17,30 ч. - попара или кус-кус или каша /към 200 гр/
21,30ч. - 190 АМ
Има и една "междинка"към 16,00 - тогава му давам или плодове или плодово пюре или йогурт с плодове /според възраста/. Изяжда към половин бурканче.
Нямам представа много ли е, малко ли е, но засега това му е режима.

# 196
7ч АМ 180мл
10.30 кус-кус с 2лъж.АМ
13-14ч пюре 190гр...
18ч каша/ с 5лъжици ако е суха/ или 190 гр бурканче
22ч АМ 180мл.

И ние сме на същият режим с тази разлика, че редувам попара и кус кус, след обяд давам 1/2 доза каша /ок. 100 мл./ + 1/2 плодово пюре, а сутрешното мляко е 150 мл.
За протокола днес ходихме на консултация, заковахме 8 килца, 70 см. Нисък му е хемоглобина, ама педката каза след 2 годишна възраст се правило пак някакво изследване. Аз по принцип съм с анемия, та може и да я е наследил, ама честно казано до сега това не ми е пречело.
Дени с теб на една дата сме се омъжвали, само че аз преди 6 години. Честито   bouquet
Айде лека ви нощ  smile3524, отивам да спя, че моЙто от 4-5 дни става в 5.30-6ч.  smile3507

# 197
Ето и нашият режим    8-8.30ч 180млАМ   12-12.30манджа    16-16.30крем или грис   19.30-20супа   22.00ч180млАМ,събота и неделя като няма кухня яде попара или кус кус и пюрета.Лека нощ ви желая  newsm46  smile3524

# 198
За режима - завидях ви на количествата. Митко яде в 10 - 11 ч. попара с половин сухар, рядко я изяжда. В 14 - 15 ч. яде супа и манджа от кухнята (общо около 100 г), към 18 ч. - каша с 2 суп. лъжици, половината изяжда. И за вечеря - пак супа или манджа и таратор Laughing И след всяко ядене - кърма. Но едва ли има повече от 100 г на сукане. И на приспиване също, както и през нощта като се пробуди. Така написано изглежда не малко, а  newsm78 А на мен все ми се струва, че не яде много.
Сега го гледам на един бебефон с камера как спи и се върти, чувам му дишането дори. Много е готино.
Невидимата, Йоана вече е на първа страница.
И ние вече сме с 2 + 2 зъба, горните пробиха, дори изкървя венчето едната вечер. Кога ли ще ме захапе  #Crazy
Добре, че се поразхлади тази вечер след дъжда, едва дишахме, ей!

# 199
Здравейте майчета, тук вали проливен дъжд и след днешната жега
е много приятно.Днес имах доста работа, а бебо беше мноооооооого
послушен. За първи път се заигра в кошарата с играчки, той досега все
препуска с паяка.
Мегче да не си сменила прах, сапун или друга козметика, щом и при
двечките е обрива, търси нещо общо.
Музе защо 4 пъти бе миличка, по- добре по- малко количество на 5 приема.
Мисля, че режима ви си е ОК.Митето хапва дори 6пъти, но напр. зеленчуково
пюре яде около 100-120г и малко плодово за десерт това за обяд.Аз се убедих,
че когато е гладен няма проблеми с хапването, само кухненското пюре още
по миризмата познава и не можеш го накара да хапне.
Мецанке аз ти казвам да ги пратиш малко на гости ти се чудиш още.
За половинките, с моята сме заедно от 17 години,  Shocked  леле уплаших се като
като го видях написано.
Хайде сладки сънища.

# 200
  • Бургас
Добро утро
Влюбена всички сме леко изперкали и изпадаме вкрайности Hug
напълно си е нормално Mr. Green
Никол е като него със зъбките-2бр.на 6м и оттогава НИЩОООО.
Ама аз не бързам де ,когато тогава.
Засега си хапва и се прави ,че дъче това е по-важното Grinning
Ето и нашето меню  :
7,30ч. - 150 АМ
11,00ч. - 190 гр пюре или куфня/нооо може и само 1/2 пюре да изяде
14,30ч. - 120 гр каша или плодово пюре/190гр/ с грис,сметана или овесени ядки/
но и тук може да изяде само 1/2
18,00ч - супичката от кухнята с едно сухарче вътре
21,30ч. - 150 АМ
Това е горе долу Peace
Онзи ден следобяд бяхме на гости на наши приятели и Никол ме изуми с
мрънкане и сърдене Crossing Arms
Не даваше дори да я погледне някой,камо ли да я пипне Crossing Arms
С Николай само се чудехме какво и става,защото за първи път прави така.
Защото тук с нашите си дружки е винаги усмихната,дава да я гушкат и пипат
и въобще е прекрасна.
Оказа се ,че просто всичко и е ново и първо го разучи-за около3 0-тина минутки
и реши че всичко е наред.
След тоя момент беше пак мойто си момиче-спокойна и раздаваща усмивки Grinning
Разнасяха я играха си с нея и тя  се умори,че заспа в 17,30ч за нощтния си сън Grinning

Честита осминка на
Алекс на Дани Hug
Ванко на Хеленка Heart Eyes
Краско на Елиска Hug
Вал на Млечта Hug

# 201
Музе защо 4 пъти бе миличка, по- добре по- малко количество на 5 приема.
Ами така пише в книжката "Аз възпитавам детето".
Вярно,че ми е набор/книгата де/ но пък има големи истини написани в нея,и големи бисери естествено.Майка ми ни е гледала по тази книга.Ако я намерите някъде по будки,където я продават на старо си я вземете.Доктор Спок ряпа да яде.Има си всичко в нея,а най ме кефи "майката-медицинска сестра"....Има и за възпитанието,какво трябва да прави бебето на определена възраст,на какво може да се учи,какво му е интересно...Абе хубаво книжленце... Peace
Ние се изнасяме след малко,че тия дни почти не сме излизали,аз луднах,Хриси дваж.
Къщата е подредена,приемам гости по всяко време.Има къде да се спи...
Не се кумете,ами дайте да си направим една срещичка,ако ще и да е мини.Имам нужда от разтоварване #Crazy Crossing Arms

# 202
  • Бургас
Музенце Никол дори и през нощта понякога пие АМ Peace
за гостито ще направя всичко възможно да се видим кат се прибираме към село.
Може и систъра да е с мен с племенника и ще е забавно Grinning

# 203
Музе, аз я имам таз книжка, доста поразкъсана вече, ама все още върши работа, мисля, че в БГ е издадена за първи път към 1981г. Има полезни неща  Peace
Като се роди големият ми син се обзаведох с 3-4 книжлета и бях ги прочела всички докато бях бременна, сега вече не чета нищо, к'вот си спомням пък и нали има Гугъл  hahaha
Аз мисля, че на тази възраст е добре да си ядат по 5 пъти, може би около годинката 4 пъти. Големият ми син обаче ядеше по 4 пъти от 6-7 месец, но той просто си е злояд и не мога да го накарам да яде. Сега например ако го оставя може и цял ден да не яде, хич няма и да се сети. Откъде му идва енергия не знам  newsm78
На мен днес ми е криво. Одеве даже си поревах Cry Няма ли да се нормализират тез хормони най накрая? Май всички ни пере тока от време на време?
Доктор Спок дали е обичал ряпа? Whistling
Допълвам се.. днес се Калоян просто се успа - стана в 6.09ч. Сега спи, а майка му смуче кафе  morning

# 204
  • Пловдив
Добро утро!
KamenceHug, аз съм така доста често.  Незнам хормони ли или нещо друго, но чакам  да отмине. Май с чакането ще си  остана.
По повод д-р Спок -  ми изобщо не съм съгласна с него. Например той дава съвет да се оставя бебето да плаче самичко в другата стая отвреме на време. Не ряпа, ами да яде незнам какво.
Ех, Неди, тия черешки...ммммм....сега тъкмо се чудех къде да се разходя - май до пазара ще бягам Laughing А иначе и Алек  понякога реагира странно /като изумява и мен/, но после се  замислям, че той е вече човече и си има своите предпочитания и настроения, точно като нас. Затова вече спрях да обръщам внимание. Ма тя твойта сладурка някак немога да си я представя кисела Heart Eyes
kali_k и  аз исках такъв бебефон, обаче - нъцки. Много пари бяха и така и не се прежалихме. Иначе за мен това е голямо удобство /имам предвид  тия с видеонаблюдението/.

Имам въпрос към майките с по-големи деца - кога и каква е процедурата със записването за детска градина? Знам, че е рано, но съм любопитна. Мерси предварително.
Ми за сега това е от нас - бегам  навън, че после става  прекалено Nature Sunny

# 205
Pepenik, не съм сменяла праха за пране, единствената промяна е, че започнах от време на време да им пера дрешките на двете заедно, когато бебешката пералня не е пълна, но с бебешки прах, без омекотител и с допълнително изплакване..... Ще видим, мисля в петък да идем на лекар. Педиатърката не ми даде направление - каза, че можела да ми даде на 1 юли, но аз не мисля да чакам до тогава...

Да ви питам нещо друго - вие като правите грис на бебоците как го правите - интересува ме слагате ли мляко, защото ние сме си на кърма и не знам дали може с кърма да се приготви или трябва да купя някакво АМ???? Мисля да пробвам да й направя скоро време....

Хубав ден и много усмивки на всички  Hug

Vlubena, сега се кандидатства в Интернет - сайта е http://kg.sofia.bg/ , можеш да го разгледаш, ако имаш въпроси - само кажи
Сега видях, че най-вероятно питаш за Пловдив, там не знам как е положението...

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 09:52 от Megche

# 206

Имам въпрос към майките с по-големи деца - кога и каква е процедурата със записването за детска градина? Знам, че е рано, но съм любопитна. Мерси предварително.
Ми за сега това е от нас - бегам  навън, че после става  прекалено Nature Sunny
Май навсякъде е различно. В сайта на Общината може би има информация. Специално в Бургас преди трябваше да се запишеш възможно най напред, като записването започваше в първият работен ден след Н.Г. Сега записването започва в началото на м.април и освен по номер на записването ги класират по разни други критерии.

# 207
Мекче, и аз започнах да ги пера двете по същия начин Rolling Eyes  Ама не чакай, наистина. Можеш с кърма да правиш - просто ще ври, но няма нищо...
Музе, пусни и на мен молба Joy

За психясването, аз съм отскоро по същия начин. Просто ни се натрупва, момичет, период е, стискайте зъби и търсете отдушник.

За яденето, и Камелия е с 5 (сутрешното мляко), ама заспива в 8-8.30 вечер, та не издържа до 8 сутринта, а още яде по нощите.

За книжките - чела съм Спок, но мааааалко е поостареличък . Иначе има евъргрийн в него...много истини
Има една книжка на Михов - Книга за майката. Перфектна е. В нея е писано само за бебешките и детски болести. Симптоми, номерца, как да ги откриват майките и да се борят бързо с подръчни средства. Горещо я препоръчвам..

# 208
  • Варна
Аз за яденето ни няма да говоря,че всички ни знаете вече колко сме ящни. ooooh! Оня ден даже ни изписаха витамини с билки вътре, Перитол и пребиотици, за апетит. Два дена ги давам,файда не виждам,само дето от перитола е като пиян чиляка цял ден, та ще го спра,щото се дразня от този му ефект. Днес съм изтеглила серии на бейби Айнщайн,та ще пробвам с тях да го храня. Преди месец имаше няколко дни проблясъци да отваря уста и да яде, ама за кратко уви. Сега с песни и играчки едва набутвам по 20-50 гр. манджа. Млякото също се пие с играчки както си е от третия му месец де.Нищо ново.

# 209
  • София
Мегче, и аз си мислех за мляко в гриса. Аз за сега не съм слагала. Но според мен може да го направиш по-гъст и като го свалиш от котлона да добавиш млякото и да го разредиш малко да стане като пюренцата. За друг вариант не се сещам.
И наистина я зарежи педката с нейните направления. Егати здравеопазването, имаш нужда от преглед - ще чакаш щото няма направления  #Cussing out

Нашия режим още е на 3 часа. Мисля че лесно може да го направя на 3,5 часа, но предвид, че последно бяхме наддали само 60гр. се отказах. Хапваме в 7ч. кърма (ама знам ли колко), 10.00ч. попара, кус кус или грис около 100 гр.; 13.00ч. зеленчуково/месно пюре 190мл.; 16.00ч. каша, плодово пюре, грис (според каквото дойде), 19.00ч. кърма, 22.00ч. кърма и си лягаме. Вече не ядем през нощта. Може би кърмата ми е малко та не й се събира много ядене през деня.Иначе незнам защо не наддава.

И ние сме криви напоследък. Плаче докато спи, през деня се криви. Има и светли моменти де  Mr. Green
вчера я сложих права на решетката на кошарата. Ами седи си нашата, само дето още не й е хрумнало как да се изправи сама
 http://picasaweb.google.bg/marianakonstantinova/0906#5344958688443742226

Пуки, аз така и не разбрах защо спря да пишеш, ама добре дошла пак! Леле, вие с храненето сте ужас. Дано отмине този период, че сигурно ти се изправя косата като наближи време за ядене.

Общи условия

Активация на акаунт