Майски бебенца засмени, местят се вече в "Родени".Тема 1

• 14 657
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Супер КайРен,Катринка ще се радвам да направим една среща в Южния парк. Хайдеее, останалите момичета, включвайте се.
Само в понеделник към обяд ме викат в Окръжна на контролен преглед, да си видя и изследванията и дали сюрприза вътре в мен е довел до последствия... Но следобедно няма проблем (то и не е полезно по обяд, в най-голямата жега...).
marsia__kzl мерси за съвета. Hug За сега мисля нищо да не давам на Рада. Дано при нея коликите са леки.  Praynig
Таза се връща в старите си габарити, но доста бавно. Четох, че в някои случаи отнемало и половин година. При някои обаче, месец стига да стигнат старите ширини. Дано сме от тях. supermama
Момичета, знам, че освен сушоара така действат и прахосмукачката и пералнята.  thumbsup
Мамчета, да ви се похваля... Днес решихме с Борис да направим основно почистване и за да минем с парцал и прахосмукачка в нашата спалня, преместихме бебка в нейната си стая. Много и хареса. Веднага си заспа. Сега даже още си пее там (тя пее докато спи Heart Eyes).
Прилагам снимки с освещаването на стаята:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=386083&pid=12747622
ПП. Мисля, че за бързото заспиване на бебка помогна и прахосмукачката. Наистина действа. А за пералнята отдавна забелязах, че я успокоява. При нас сухото е близо до спалнята и когато пускам пералнята оставам двете врати отворени - много и харесва този шум.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 16:24 от Dendri

# 196
Това е добре че таза се връща, но явно няма да съм от тези при които става по бързата процедура  Whistling еми ще си ходя с клина цяло лято   Crossing Arms

# 197
Ето ни и нас  Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=386115&pid=12749255&view=2

Честито на всички майки и техните семейства. Да сте живи, здрави и дълго да се радвате на децата си Simple Smile)))

# 198
Леле това с таза много ме разстроя ....ужас половин година, на мен точно там ми е проблема....и корема естествено  Sick
не мога заради таза да си влезна в панталоните и полите  #Crazy и най-тъпото е че нищо не зависи от мен.
на поръчах рокли от ларедут и така ще е явно това лято Crazy

А сешоара е един от петте златни начина да се успокой ревящо бебе според д-р Карп.
Ели беше пуснала линк към темата. На мен лично доста ми допадна. Гледам и Айла,Бърбери и Казабланка също я бяха коментирали.
Има там едно филмче, изгледах го и направо се шокирах този д-р как ги "хипнотизира" бебетата. Та всичко, което описва човека действа (а ние доста ревем) но на мен проблема ми е, че действат за кратки. Затова си мисля, че още нещо пропускам, но с още няколко безсънни нощи ще разбера какво е  newsm78

# 199
искам да попитам майките раждали и преди за таза- връща ли си предишните размери, защото аз качените килограми ги оставих още в болницата, но таза ми се е разширил страшно много по време на раждането и сега немога да вляза в нито едни дънки или поли  Angry

Simple Smile Връща се, връща се! Simple Smile
При моите бременности качих не малко килограми, но изглеждах съвсем нормално, не възпълна. И двата пъти, на излизане от болницата си мислих, че вече съм възстановена, освен коремчето, което...знаете как изглежда,  Simple Smile но все се оказваше, както и тези дни, че панталонките стигат само малко над коляното!Дори тези, които преди са ми били много широки в бедрата!...
Бързо се възвръща форма, но дори и при по-слабите жени, като мен, правилото "девет месеца качваш, девет сваляш" си беше в сила. Simple Smile Важно е да сме здрави с бебето, пък останалото само ще се нареди! Simple Smile

# 200
  • гр.Стара Загора
Дендри дава ми грешна парола!Нищо гледах ви другите снимки много сте сладки  Heart Eyes
Аз също пробвах със сешоара но много топло става а нашета стая си е доста топла и действам с прахусмукачката до врата или направо в стаята веднага заспива.А онзи ден комшиите си рязаха дърва/за зимата/ на двора срещу нас и нашият прозорец е винаги отворен от резачката спа адски много голям кеф както мрънкаше изведнъж заспа като заръмжа машинката Mr. Green

# 201
Росита, оправих го вече албумчето. Без да искам съм го направила лично и за това ти иска парола.
Ето го: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=386083&pid=12747622

# 202
  • Русе
Ха- изненада. Имаме си още едно бебче. Цитирам СМС-а от Бобито2:
"Имаме си бебе-Тодор с прекрасните мерки - 3800гр. и 51 см. Роди се секцио тази нощ между 2 и 3 часа. Аз и малкия Тошко сме добре."

Да са много щастливи и бързо да се прибират у дома.

Даа, сешоарът се оказа магическо средство. Снощи Гого изпадна в нервна криза  Grinning и сешоара го успокои. Мен не  Mr. Green. Гушкането не се оказа подходящ метод за успокоение. А как се научил да крещи  ooooh!. Рядко реве но пък затова вече има сила да крещи и да събужда блока. Замотам ли се с "манджата", става страшно.
Нещо което ми направи впечатление- от Инфакол-а започна да ака през яденеи със зор а преди с другите капки не беше така. Да го имате предвид.
Има много хубава тема за запичането при новородените. Има бебето неакали по няколко дена, като първите 2-3 не се считат за запечено. Има обяснено и за масаж на коремчето и при Гого много помага сега когато се мъчи.
Какво правя аз: масажирам корема от горе на долу, без обратното, с лек натиск. Свивам му двете крачета към корема по няколко пъти и забърсвам дупето като натискам леко ануса и о, чудеса, Гого свършва мръсната работа  Mr. Green
Вече вижда доста добре ( според мен, де) и голямо кокорене пада. Върти глава, оглежда се а понякога така втренчва поглед в мен сякаш ме вижда за първи път  Laughing Чак му се събират очите. Интересна съм му явно  Thinking
И друго: спрях да му деля дрехите от нашите. Пускам неговите с нашите чаршафи. Пробвах еди-два пъти  и нямаше реакция, но продължавам да му ги гладя. Това ще отпадне понататък.
И още нещо: пуснах тема в Нашият дом за избор на пералня. Да помогнете с избора:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=403526.0
Сори за дългия пост  Hug

# 203
ПП. Мисля, че за бързото заспиване на бебка помогна и прахосмукачката. Наистина действа. А за пералнята отдавна забелязах, че я успокоява. При нас сухото е близо до спалнята и когато пускам пералнята оставам двете врати отворени - много и харесва този шум.
[/quote]

Някъде бях чела, че шумът от преобръщането на центрофугата действа успокояващо дори и при някои възрастни, тъй като им напомнял подсъзнателно за ... огромно пулсиращо сърце, или шумът, който детето чува, преди да се роди - последните звуци на абсолютно спокойствие. Гледах досега някак скептично на тези неща, но май наистина има смисъл човек поне да пробва Simple Smile.

# 204
  • Sofia
Днес станахме на 40 дни и ходихме до църквата, където ни четоха чиста молитва. Малкият много слуша ипосле забоде лице в мърлявото расо на дядо поп  hahaha

Фелина, значи не сме само ние със странна глава  Whistling

Преди около две седмици четох за методите на д-р Карп, но нямам много време подробно да се запозная. От филмчето изгледах 2-3 минути и това беше.
Бебо като стане нервен просто го увивам с ръцете до тялото, обръщам го към мен, забождам залъгалката в устата му, люлея го и започвам да шъткам, тоест започвам да шшшшшш.... ъшкам.  Laughing Намерихме и бял шум в нета, но не мисля, че му действа. Някой път като ме ядоса, докато му сменям памперса и почне да реве изведнъж изшътквам и като че ли се впечатлява и спира поне за малко.
Ако се нерви в леглото и маха много с ръце, отново ги увивам и милият стои като пашкул. Обикновено го успокоява и това, но не винаги за дълго.
За кг Качих 16 кг. В болницата оставих само 6 и вече повече от месец мърдам 1 кг нагоре - надолу, и това е. Нямам какво даобличам, нищо не ми става. Днес ходих да си купя едни летни панталони.
eli_dechkin и моят много взе да крещи, като изгладнее. Ако трябва да дам добавка, едвам се пресягам за другото шише, тази пауза от 10 секунди е съпроводена от рееев.

Някой беше писал за дългите паузи между храненията. ПРи нас също ги има и не знам какво да правя. Обича да спи вечер след 9 ч. и да се буди иили през нощта към 2-3 ч. или направо в 6- 7 ч. Сутринта стана същото- снощи яде в 20,30 ч. и  сутринта чак в 7,30 ч. На практика си изпусна храненето в 00 ч. , което му беше 6-ото за деня. ТАка излезе, че вчера е ял 5 пъти  #Crazy Не знам как е при вас, но Любчо не спи като се наяде, будува, често се нерви и ако реши да спи, го прави например 1 час преди следващото хранене. Ако е бил много нервен, не го будя и изкарваме 4 часова пауза, а по някога и повече, което също не знам колко е нормално.   newsm78

# 205
Благородно ви завиждам за тези дълги нощни паузи.
Калин е като навит часовник през 3 часа - и денем и нощем. Има си 8 хранения и никакви изгледи за редуцирането им.

# 206

Някой беше писал за дългите паузи между храненията. ПРи нас също ги има и не знам какво да правя. Обича да спи вечер след 9 ч. и да се буди иили през нощта към 2-3 ч. или направо в 6- 7 ч. Сутринта стана същото- снощи яде в 20,30 ч. и  сутринта чак в 7,30 ч. На практика си изпусна храненето в 00 ч. , което му беше 6-ото за деня. ТАка излезе, че вчера е ял 5 пъти  #Crazy Не знам как е при вас, но Любчо не спи като се наяде, будува, често се нерви и ако реши да спи, го прави например 1 час преди следващото хранене. Ако е бил много нервен, не го будя и изкарваме 4 часова пауза, а по някога и повече, което също не знам колко е нормално.   newsm78
Евгения ядеше по 5/6 пъти на ден,а Вени сега яде по 15 пъти  ooooh!,щом наддава няма страшно.
Много стиснати палци на Таня. Hug

# 207
Намерихме и бял шум в нета, но не мисля, че му действа.

Desi, моля те пусни линк...да си сваля и аз този бял шум, че да му го пускам на MP3
10х!  Hug

# 208
Честито на Бобито2 за голямото момче!! На мама бързо възтановяване.

Дали това беше последното бебече или има още някоя мама която още не е родила  newsm78

# 209
  • Пловдив
Приемате ли още нови попълнения в майския отбор?
Опитах се да се включа още докато бях бременна, но излезнах много несериозна, затова сега правя втори опит  Embarassed

Моето второ момиченце се роди на 1 май и се казва Йоана, а каката е родена на 9 май преди 3 години (която родих и до 32.5 години гледах в Белгия, така че сега имам база за сравнение как се гледат бебета по света и у нас). Излиза че и аз като някой майчета в темата съм с две майски бебета (само заради това си струва да ме приемете в отбора, нали?).

Каката е кърмих 11 месеца и сега като аз ветеранка, а пък и в комбинация от ящно бебе наддаваме като за световно. За един месец Йоана е наддала 1700 г, добре че педиатъра не ни сложи вчера на диета. Дано намалим темпото, че никои няма да поиска да я вземе някои ден. Храним се на поискване, така че идея си нямам колко хранения има на ден. Знам само че имаме доста голям разход на памперси. Освен това отказва залъгалка, за което аз продължавам да упорствам.

Колики с каката нямах, нямаме и сега. Дано така да си продължаваме. Но пък си имаме постоянен секрет от очичките. Но това явно се дължи на това че таткото ни е очен лекар и за да му изпробваме познанията  Mr. Green засега бактериите водят в битката, но тате казва че това е нормално, затова сме спокойни. Стискам палци на Таня, всичко да се развие по най-добрия възможен начин  Praynig

Сега за финал, ще опитам да ви покажа моите момичета:
http://shegunova.multiply.com/photos/album/53/Hrisi_Ioana_May_2009#16
http://shegunova.multiply.com/photos/album/52/Ioana#7

Общи условия

Активация на акаунт