Израел39

• 22 273
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там...
Ами той тоя си мие обаче понеже няма пяна аз не мога да разбера къде съм нанесла и къде не.Иначе като си изплаквам косата се усеща една хлъзгава като коприна-страхотно е усещането.
Кремове не съм ползвала защото като цяло не обичам кремове за лице,но от два дни почнах да слагам ,че с това силно слънце тук няма друг начин  Tired Даже трябва да си купя някой с по-голям фактор та чакам предложения  Peace както и за слънцезащитен крем за тяло ,че моя е на свършване  Peace

# 76
  • T"A
Борянче, аз съм чела, че над 30-ти фактор вече няма значение, само се използва като търговски трик  Wink
Най-важното е да се мажеш редовно, защото повечето хора просто забравят - сложат си крем сутринта и после не повтарят.

Ползвам слънцезащитен крем на Dr. Fischer - кафявите туби:

Гланц за уста с фактор SPF 15 на Neutrogena, но имам и един на Life (на него пише, че има слънцезащитен ефект, но не пише фактора)
Dr. Or също имат такъв продукт   Peace

Гел алое (аловера се казва на иврит) за случаи на изгаряне, и за ухапвания от комари, но облекчва най-вече при слънчеви изгаряния в лека форма:

За лятото, ако излизаш на обяд - непременно шапка, защото и кожата на главата изгаря  (от опит го казвам, болката е много неприятна)

# 77
  • T"A
И аз имам едно питане....  Колко ви струва килограм череши? (най-вече в супера)

Аз обикновено купувам от супера едни малки кутийки, на които не пишат грамажа, но струват 20 и няколко шекела....

В петък на излизане от плажа имаше едни араби, които продаваха и си купихме килограм за 50 шекела. На мен ми се стори прилична цена (да не казвам - евтина в сравнение със супера). То е ясно, че те ги продаваха без никакви касоси бележки и нямат намерение да се отчитат данъчно, за това и бяха опънали щайгите в петък вечер, когато няма пакахим (инспектори) да ги хванат. Но от друга страна - малко ме дразни това, че в суперите се продават разни неща в кутийки и не пише нито цена на килограм, нито грамаж на съдържанието на кутийката...  Някой да знае какви са цените?

Тали, ти не си ли забелязала?

# 78
  Menta, скъпичко са ви излезли черешите според мен  Peace. В магазина не съм виждала още мисля Thinking, но ние си купуваме от друзи за 40 шекела килограма.

Весел ден на всички  Hug

# 79
  • София
В България черешите сега навлизат на пазара. Ягодите например за една седмица се смъкнаха от 5-6 лева килограма за 1.50 лв на пазара де. Още не съм ходил в Билла да видя как вървят. Иначе и тука си има такива по половин килограм едни ягоди, които вървят по 3-4 лв кутията.

# 80
  • T"A
Да, де, но, ако плащам 25 ш"х за 250-300 гр, то тогава 50 за килограм ми излиза евтино...  Thinking
Просто нямам идея по колко грама купуваме в супера  Confused Обаче кутийките са мънички...  Rolling Eyes
(има черешки в суперите от поне 2 седмици, поне в нашенските)

Аз вече и кайсийки хапнах  Flutter Много са ми вкусни летните плодове  Hug

Тук ягодите тази година не ми бяха сладки. Иначе тях от по-рано ги купувахме, пак не са от най-евтините плодове, но цените им по- се ядват. Черешите са си традиционно скъпи в тази страна...  Sad (а са ми може би любимият плод), по-дефицитни са, само на север растат...

# 81
   Дядо Хаджи, тук ягодите и черешите са много скъпи, предполагам, че е заради краткия им сезон. Сезона на ягодите вече премина. Цените им бяха подобно на черешите, от 35 шекела нагоре. Може да се каже, че средно цените са следните: череши 40-50 шекела или около 14- 16лв за килограм, ягоди 35-45шекела около 13-15лв( това са груби сметки, но се добива поне някаква представа). Незнам как са цените на плодовте и зеленчуците в БГ в момента, преди бяха по-скъпи някои неща, сега мисля, че е обратното. В последно време ми се струва, че много поскъпнаха тук плодовте и зеленчуците, вероятно заради сезона newsm78(тук зимата са по евтини някои).

Мента, вероятно има и в нашите супермаркети вече, просто не съм обръщала внимание.

# 82
  • София
Ние пък гласувахме на изборите - та дано победят нашите.  newsm62

# 83
  • T"A
Ние нямаме право да гласуваме за Европейски парламент заради изискването за пребиваване от 3 месеца в ЕС.
Но за българския парламент се надявам да нямаме проблеми  Peace

Малко е кофти, че хората в неделя работят и не винаги могат да отидат до посолството в Тел Авив, но пак така е добре, че в събота хич не биха имали възможност при липсата на транспорт. Петък би било най-удобно. Не че се оплаквам, де  Grinning

# 84
  • София
Ние нямаме право да гласуваме за Европейски парламент заради изискването за пребиваване от 3 месеца в ЕС.
Но за българския парламент се надявам да нямаме проблеми  Peace

Малко е кофти, че хората в неделя работят и не винаги могат да отидат до посолството в Тел Авив, но пак така е добре, че в събота хич не биха имали възможност при липсата на транспорт. Петък би било най-удобно. Не че се оплаквам, де  Grinning

Ами големи дебати се водиха да направят изборите в работен ден, нещо с което и аз даже бях съгласен, ама нещо не го приеха.

# 85
  • T"A
Ами големи дебати се водиха да направят изборите в работен ден, нещо с което и аз даже бях съгласен, ама нещо не го приеха.

Израелските избори винаги са в делничен ден (нали в събота трябва да се почива), но изборният ден е неработен.
Но за избори на чужд парламент не знам да ни дават право да не се явяваме на работа...  Thinking
На миналите избори за бълг. парламент все още работех и просто отидох да гласувам след работа, но би било разбираемо за други хора това да е трудно... ние, освен всичко, живеем и относително близо до посолството  Peace

# 86
Бори ето и от мен един примерен сайт само с еко мазила за слънце и тяло. Предполагам някой от марките ще ги имате и там в Израел. 

http://www.naturisimo.com/products_organicfeatures.cfm

# 87
Хай,банда! wavey

Тук такова нещо,като ЕКО и ОРГАНИК,няма!Поне в нашия град,де LaughingЗа кремовете с фактор щях да питам аз преди време,че нали при Вас слънцето е доста силно!Аз ползвам с 50фактор,но май не виждам някакъв ефект!

Не можах и да гласувам,два дни направо ми се разказа играта,от работа!Сега съм ,като разглобена,няма местенце,където да не ме боли! Sad

# 88
  • Някъде там...
Браво Наинка,това да се чува-работа да има  Peace
Аз използвам сега някакъв,мързи ме да погледна кой фактор е ама мирише страхотно  Grinning Иначе много обичам да почернявам хич не ми се слага крем ама на съдба....

И една клюка: Тъмнокожа жена стана равин за първи път в САЩ

Хари,благодаря сега ще го разцъкам линка  Grinning И дали ще е много нахално ако попитам с какво се занимаваш ( за работа иде реч ) Blush

# 89
Само ви чета тези дни....изгуби ми се музата за писане ...тука някъде беше ....

Днес изпратих Мади в Търново и ми е едно ..... Sad Липсва ми ,другарче ми е .....Така ,че Бубе скоро няма да си пишете по Скайп с нея....

Гледам мазила коментирате и Тигъра и Хаджито са много "активни" по въпроса .Та да си дойдем на думата - аз не обичам да се пека ...вЕрно че хубав тен правя ама да се пържа на плажа ...а не!А и не е много полезно.На солариум не ми се ходи,'щото не мога да издържа.Сега съм си взела автобронзат ,не забелязвам да съм "целуната "от слънцето (така пише на опаковката),но се плескам всеки ден с него.ПОне кожата ми става много гладка и мирише приятно.
На фризьор ходя веднъж на 6 месеца,само за подстригване.Не се боядисвам вече.
Пилинг си правя с кафе.

Отивам да си гледам "1001 нощ".Малеееее,никога не съм била запалена по сериали ,а сега ... ooooh!

Наина ,тези дни ще се разхубавиш ... Rolling Eyes Дай знак!

Общи условия

Активация на акаунт