Израел39

• 22 255
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • T"A
Сметката я отворих преди 7 години, когато имигрирах, точно на първия ден, защото тук, знаете, всичко минава по банка.
Но вече поне 2 години не я използвам (и преди това не ми беше удобно), а и ми беше в клон далече от местоживеенето и за някои неща трябваше да пътувам (напр. да и подновя статус на студенстка сметка, което ме освобождаваше от част от тези амлаот, месечните такси). Реално не я ползвах, а веднъж на няколко месеца трябваше да я зареждам със средства, за да не излиза на минус... Последно плащането на екскурзията до Краков мина по нея, както и да е... И като не е активна, не я поддържах по Интернет, а тук, ако не ползваш тази услуга известно време, трябва да си вадиш нова парола и т.н. - все нямах нерви за това... Повече от година се каня да я затворя, таксите ми бяха по-високи, отколкото на семейната сметка, в която има непрекъснато движение  ooooh! А доходи, откакто не работя, нямам...
Не я затварях точно заради това - някаква сигурност, нещо мое си. Но и със семейната имам пълна свобода, мъжът ми е направил някаква отстъпка от своята независимост и не ми изглеждаше логична и справедлива ситуацията, знам ли... На излизане от банката му се обадих и му казах "Слушай какво - като (и ако, недай си боже) се развеждаме, бъди човек"  Laughing
Със своето решение се чувствам цяла, но не бих посъветвала никого друг да го прави, защото малкото тигърче го е казало най-вярно   Wink
Сигурността я имам от други места сега, по-установени приятелства, а и родители, да  са ми живи и здрави, които и от далече са ми гръб  Simple Smile Излишно е да отбелязвам доверието в мъжа си, защото всичко го имаме, но никога не се знае...

Мимкис, прав е  Hug

Невена, колко се радвам да видя твой пост! Липсваше ми   bouquet

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 00:52 от Mentha

# 136
Това за хиените е много яко...чувала съм 'хиленето' им само на филм.

Аз да рапортувам за лисиците в Лондон...Навсякъде са - между блоковете и къщите, между паркираните коли, в задните дворове, по оградите....снимала съм ги през нощта, очите им като фарове светят....А какъв смразяващ вой издават.

Като бях дете вечер на село се чуваше вой на вълци и чакали....страшничко, но обичам да съм близо до природата...дивата и то. И прилепи имаше и кукумявки....

# 137
  • Някъде там...

Добро утро  Grinning
Невена,толкова се радвам да те видя  Hug Липсваха ми постовете ти  Blush
Мунсун ,кукумявките са ми сладички на мен или пък съм виждала бухалчета  newsm78 едни сивички,дребнички-много са симпатични  Grinning

А сега да ви разсмея:От 10 години си получавам заплатата в плик за писмо  Mr. Green И в Бг и на кораба парите се слагат в плик и до там...Няма банкови плащания,кредитни карти,интернет банкиране  Mr. Green Като бях на кораба и викам на мъжо:Трябва да си взема пари пт пликчето.-А той ми вика какво пликче,нали си имаш кредитна карта  newsm78 Трудно му беше да разбере,че заплатата я получавам на ръка.

Хубав ден ви желая девойки и младежи  Hug

# 138
Aз пък съм се замислила дали да не вземем на децата някаква костенурка, защото имаме един голям аквариум. Седи празен някъде си , защото не ни върви с риби нещо .... Една приятелка ми даде  друга идея  - игуана  #Crazy .... Игуаната  ми е като някакво извънземно влечуго и незнам как ще ми се разхожда из къщи на разходки (няма само в  аквариума да седи, я). Вижте , костенурка по-бива  - бавна и "мръвките " са й покрити  Mr. Green ...ихса ... Немога да трая  странни животни . Игуана звучи екзотично, но ... да вземе да ми се допре и да ми ходи в някаква странна стъпка  и да ми чупи чупки из къщата , и да ме гледа с тия ОчИ  Rolling Eyes ... Освен това  какво става  с миризмата - миришат ли - костенурките , игуаните ? А как се  чоисти след тях ? Аааааааааа ...  кат' се замисля и ме втриса ! Саги обаче  нколко дена ме пита - зщо не си вземем нещо да си отглеждаме ...УжасТ!Никакви одушевености не ща...Може някоя мързелива  , бавна костенурка ако не мирише като хамстер...косми няма  поне като куче или коте  Rolling Eyes

Невена , добре дошла отново!

Monsoon_rain , отрепа ме с тия лисици!

# 139
Nevena Virolan,добре дошла отново! Hug

Мента,много уважавам аз тоя фонд "И аз съм човек" Mr. GreenВинаги съм била финансово независима,и направо ме втриса от идеята,да давам обяснение за какво съм изхарчила някакви пари!

Пете,според мен,не ти трябва животно в къщи LaughingАнгажимент си е все пак!А да не стане така,че ти да го гледаш Mr. Green

Голяма екзотика при Вас,при нас освен прилепи и кучета-улична превъзходна  Mr. Green,друго няма!

# 140
  • T"A
Това за хиените е много яко...чувала съм 'хиленето' им само на филм.

Аз да рапортувам за лисиците в Лондон...Навсякъде са - между блоковете и къщите, между паркираните коли, в задните дворове, по оградите....снимала съм ги през нощта, очите им като фарове светят....А какъв смразяващ вой издават.

Като бях дете вечер на село се чуваше вой на вълци и чакали....страшничко, но обичам да съм близо до природата...дивата и то. И прилепи имаше и кукумявки....

Е, добре, че беше поста на Монсун, за да се замисля, че това, което имаме в непосредствена близост са чакали, а не хиени. Не че аз правя разлика, но така си превеждам думата, с която наричат животинките в резервата  Blush

И лисица имахме. Мъжът ми все твърдеше, че съм се объркала и съм видяла котка ("как така лисица в града?!")... Веднъж си ходим в парка и аз му казвам: "Ей, тук точно видях тази странна котка" и той се загледа и изведнъж вика "Аааа, лисица, това не било котка"  Laughing Ми, тъй, де, аз като казвах, че е лисица...  Joy

Мимкис, права беше, че са ни прекарали с черешите, вчера ги видях по 18 и по 20 шекела за половин килограм  Crazy
Но в супера нямам представа в каква разфасовка са  newsm78

И нещо, което много ме зарадва - в сряда сме на представление на Ади Ашкенази  newsm68
На първия ред, дано не ни закача  Mr. Green Още миналата година исках да отидем, но тя излезе в много дълга отпуска, обаче Ментов запомнил, че искам да я зяпам на живо и следял кога ще се качи отново на сцената  Hug Леле, колко ме зарадва снощи!

Наинка, аз не давам никакви обяснения и не вярвам да ми се налага. По-скоро гледах на сметката като вид застраховка, а не да имам да си вадя пари тайно  Peace

# 141
Мента,не ставаше въпрос тайно да се харчат пари LaughingНо я си представи,че не всички мъже са ,като твоя!Имам съседка,която след всеки скандал с мъжа си,е оставена без пари,набита,и без никаква подкрепа от родителите си.Живя един месец на един таван,с две деца,и спяха на матрак,който беше поставен на щайги SadЗа това си мисля,че човек трябва е да потготвен за всякакви   ситуации! Peace

# 142
  • T"A
Наина, не ме разбирай погрешно - аз отбелязах, че, според моите вярвания, всяка жена трябва да има сметка с някаква сума за ситуации, които в щастливите времена на брака не са предвидими  Peace

Твоята съседка трябва също да се опита да се подсигури, ако и до колкото това е възможно в този етап на брака и (т.е. да си отвори сметка). Но при нея това действие няма да е достатъчно, тя просто трябва да избяга от мъжа си...

Но във връзка с  това:
много уважавам аз тоя фонд "И аз съм човек"
...
направо ме втриса от идеята,да давам обяснение за какво съм изхарчила някакви пари!

Не давам обяснения и ползвам фонд "И аз съм човек" и със обща сметка.

Независимостта е във възможността, ако нещо не ти изнася (примерно - има насилие върху съпругата, както е в посочения от теб случай, но не е необходимо да е нещо толкова крайно), да можеш да напуснеш тези отношения, а не да търпиш, за да не останеш на улицата. Обаче, за да напуснеш, трябва много повече от една банкова сметка, най-вече е необходимо определено мислене, но и други неща...

# 143
Абе аз да се застраховам,пък... Mr. Green

Тя историята със съседката,има и продължение! LaughingСлед ,като живя на този таван,той ходи,моли се,плака и тя взе,че се върна.Тя е шивачка,взи ,че и  купи ателие,и пари и оставя вече LaughingКак се промени,тоя човек и аз не разбрах newsm78Тя е между другото страшна шивачка,слага плата,без кройка и сантиметър,направо реже Shocked

А при мен има и нещо друго,че аз съм егоист,имам малко по-развито чувство за собственост,и не обичам много да деля Mr. GreenЗнам,че не е хубаво,но го отдавам на това,че нямам брат или сестра!Ама поне си признавам,че съм такава Laughing

# 144
  • T"A
Наина, добре, че мъжете ни имат братя и сестри  Mr. Green, защото в тази тема голяма част сме зависими от тяхната склонност да делят  Wink Но това го приемам за нормално - семейство сме, делим. Важното е да има уважение към нуждите на всеки и така всеки от съпрузите има своите харчове  Peace

Но твоята съседка във всеки случай трябва да има собствена сметка, това, че сега няма удари, не би трябвало да я успокоява до степен да не се подсигури  yes

Моя приятелка известно време беше единственият доходоносител в семейството, имаше период, в който мъжът и не можеше да си намери свястна работа. Животът е (афахпах) променлив и бъдещето не е чак толкова предвидимо, колкото си мислим... Още един фактор в плюс на женската независимост  Hug

Много сериозна ни стана темата и само ние си останахме в нея да пишем...  Flushed Поне мъжете да се включат с някоя и друга мисъл по въпроса Simple Smile

Чао ви отново, аз пак се готвя да тичам по задачи  bye

# 145
По повод животинчето  - и аз не искам , ама .... всичко с възрастта на децата ... Дано подминем етапа - "кученце искам" !Втрисам се от  косми и миризми , а съм имала куче в  апартамент  в БГ. Освен в къща на двор - вече не искам . Но ще  се справяме  с всяко нещо като му дойде времето.

По повод спестяванията  - пести и отделя човек , който има какво да отдели. Шивачка в БГ трудно може да отделя пари например и да си отвори сметка  за стотинки от шивашка заплата .... Е , не говоря  за изключения и за стилисти със собствен бизнес.... А да не говорим , че като цяло шивашкият бизнес  запада в БГ  много яко.Какво трябва е едно, а какво може човек е друго. Дай боже на всеки  да има нещо заделено зад гърба си , но животът се стича не винаги по план.

Мъжете , а Мента  hahaha ... те кат' чуят за пари и се покриват , мълчат и чакат да отмине бурята , па дано по-леко я отминали  Joy Защото не ги подминава , само отминава ....неизбежни неща са и смъртоносна комбинация : жена-пари  hahaha Joy Майтап да става !

Днес  направих 100 000 паркинга назад и пак не го нацелвам отма ! Много ми е "йеке" инструктора и почна да ме дразни ... другия път ако не се усмихне веднъж  за час и половина  - фраскам му колата в някое  дърво и си отивам  hahaha

# 146
Ох пари,пари LaughingНа кучето да ги дадеш,няма да ги яде! Joy Joy

Да взема да викна моя мъж,да обясни за харчовете на жена си Joy JoyНе мога да разбера,защо си мисли,че само неговата жена харчи много Mr. Green,те и другите така правят Mr. Green

Ситуация:Един приятел на моя мъж обяснява как дал пари на жена си ,да си купи автоматична пералня,тя обаче четвърти ден не отива!Моя му казва:Блазе ти приятел Laughing,мойта ако беше,пред магазина щеше да спи,да е първа,да не да не стигнат пералните за нея! Joy Joy

Пете,давай смело,като не го нацелиш,поне ще чуеш Joy Joy

# 147
  • София-България, Израел - където си поискам
Ех, пари пари Wink много сериозна тема сте подхванали ooooh!
Мента, и аз мисля че е хубаво жената да има някой лев на страна, за спокойствие, а ма все не успявам да скатая Laughing.
Честно харесваше ми общата  ни сметка в Израел, за съжаление в Бг не може да е на името на двамата.Може единствено към една сметка да издадат две дебитни карти, но сметката се води на 1 човек.
Наина, жал ми е за съседката ти.Да не дава господ, такова отношение Naughty
Пете,май няма да ви се размине без животинка вкъщи Laughing, аз засега удържам фронта.Бях се замислила за водна костенурка да купим, но не се гледат много лесно, били претенциозни към Т на водата,храна и т.н и се разколебах. Имахме рибки няколко месеца, умряха и до там. Стефи иска зайче или хамстер, таткото не иска и не можем да стигнем до консенсус.

# 148
  • София
Като става дума за харчене на пари, предполагам, че ние с Тигъра ще запазим мълчание, щото си падаме по тяхното събиране само.  newsm62

# 149
  • T"A
Пете, защо ти е йеке инструкторът? В смисъл на точност, строгост, педантичност?

Дядо Хаджия, онзи ден четох, че и покупката на собствен дом била инициирана в повечето случаи от жената (за Израел беше статистиката) и си мисля "Добре, че сме ние жените, че да може мъжете да си въртят бизнеса"  Mr. Green

Наина, моят мъж мисли, че жена му е икономична  Stuck Out Tongue Winking Eye То, и аз така мисля, ако се абстрахирам от някои изключения  Whistling

Жаки, това за БГ банките не го знаех, мислих си, че системата в това отношение е като тук  Thinking
Да ти кажа - при това положение, не бих си затворила личната сметка, но пък в семейната съм равнопоставен собственик, ако и приносът ми да е скромен  Blush

Шивачки... преди време исках да "отворя дума" за тукашните, които правят поправки на дрехи, защото съм от този калибър, за който се налагат поправки на дрехите, а не съм попадала на свестно ателие за всички тези години тук  ooooh!

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 14:26 от Mentha

Общи условия

Активация на акаунт