За ужас на мама ФЕВРУАРЧЕТАТА падат от дивана

• 15 803
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Деси, ако не иска водичка от шише, защо не пробваш с лъжичка, ако държиш детето да пие водичка? Аз имам подобен проблем и съм го решила по следния тъп начин: Яна мрази шишета и биберони и затова аз сипвам водичката в шише/с лъжичка ми е по-трудно/, допирам биберона до устничките на детето, но не й давам да лапне биберона и от едната страна на биберона притискам с пръст, така че да потече на много тънка струйка. Оказа се, че детето така пие вода.

А за двора - аз обичам да помагам и да се грижа за цветята там - плевя, поливам, обаче идейният проект и реализацията са си изцяло на свекърва ми. Иначе аз си умирам за цветя, ама май прекалено много се грижа за тях, обикновено ги преполивам и те умират, поне тези у нас.

# 271
  • София
Etna честита годишнина.Още 100 да имате.
mama_pettty много хубаво дворче.Почивката там сигурно е на 100%.
Атмосферче и ние говорим така.Но имай търпение още не са започнали да викат силно.Това не е нищо.На приятелката, с която излизам на разходки бебето и е на 6месеца и така вика, че понякога събужда Алекс.Но е много сладко.Така викат, защото не могат да изразят емоциите си по друг начин.

Честити месечинки на всички бебоци днес!

И ние сме от тези където не пият хич вода.Но аз си мисля , че е нужно в тези жеги.Как ли не съм пробвала и не иска.Мисля да му дам сок от ябълка.Какво ще кажете?Ако нещо не му действа добре ще го спра.Днес мисля да му дам 2-3 лъжички.
Хайде и аз отивам да чета.[/color]

# 272
  • пак там
larakroft1, не мисля, че сокчето ще му замести водата. Аз в такава ситуация бих пробвала някое чайче от бебешките - май на хип имаше едно успокоително, тъкмо ако почне да мрънка от зъбки, ще се успокоява. Иначе Енчо пие вода много (на мама се е метнал Simple Smile ), още от самото начало, при това с много по-голяма охота от АМ или кърма.

# 273
  • София
Рися не ги ще тези чайчета.Дадох му 3 лъжици сок,пък ще видим. newsm78

# 274
  • пак там
Рися не ги ще тези чайчета.Дадох му 3 лъжици сок,пък ще видим. newsm78

При нас сокчето усили коликите, аз затова повече не съм му и давала.

# 275
  • Sofia
Привет и от нас! Simple Smile

Честити месечинки, сладурковци!!! Hug Hug Hug Голеееми да пораснете!!! Heart Eyes

Ох, какви страхотни дворчета, зеленинка, красота....Размечтах се сериозно за почивка Grinning

Доре, ама какъв разговор прасна Венци с Йойо  Joy hahaha Пуснах си да видя видеото и по едно време зад гърба ми се чува "Ааааа, еееее, ииии"....

Водичка пие от седмица-две някъде. Отначало по малко, ама сега по 125 мл на ден си изпива вече...Правя му чайчето на Хип "Сладки сънища". Е, сънища няма, ама поне не е жаден.

Пуснах снимка за участие в конкурса на "9 месеца". А на страницата им с формата за участие се кипри наша Раличка красива!!!  Heart Eyes

Хайде до после, че се размрънка нещо.... Tired

# 276
Привет!
Днес се върнахме от доки и мама е много радостна!Нали ви бях казала,че Ника има обилен бял секрет-нямаме нищо!Всичко е хормонално и ще мине.Освен това забелязах,че гърдичките са лекичко подути.Доки каза,че ще минат от само себе си.Коя мама имаше подобен проблем с гърдичките???
Ние днес си спретнахме прохладна Търновска срещичка и беше много приятно,след малко ще пусна 2-3 .Ама само не бебките,че забравих да снимам мамите Laughing
Момичета,Марти и Тутубуту, имаме идване в сряда,удобно ли ще ви е?Само кажете къде и кога/може пак към 9-9:30. WinkНие след докиито отидохме в парка в центъра и там беше толкова приятно,има много закътани пейки под дръвчетата на сянка.
Ларакрофт,и при нас сокчето усили коликите и то не за 1 ден,а 4 дена беше ужас,припомних си първите 2 месеца!
Етна,аз не успях да разгледам снимките...излиза ми някакъв сайт и няма снимки.. newsm78
Дидерончо,малката е такъв бонбон!  love001
Яна,какво да те посъветвам като ти всичко си знаеш!Мен винаги ме оправя постоянното сучене на Ника.Моята гърда/една и съща/се е запучвала вече около 4-5 пъти.Много лесно се запушва,незнам защо.И нито помпа,нито на ръка не съм успявала да я отпуша.Само със сучене.

Хайде аз ставам Hugдо после

# 277
  • София
Dобро "утро" Simple Smile

толо къде се загуби? Нали на нефролог щеше да ходи малката Рали... Дано всичко е наред  Praynig

Нашата малка красавица е сърдита  Cry Плаче непрекъснато - 3 пъти я храних откакто сме се върнали от разходка в 12, в момента в който махна гърдата и... РЕВ!!! Гушната не иска, двете ръце са й непрекъснато в устата, бибата я плюе, а чесалката не може да я дъвче, защото още го има онзи рефлекс с езичето да избутва всичко навън...
Предполагам че са зъби, ама защо така изведнъж?
и по тоя повод да ви питам как ги давате замразените чесалки? че милото не дава - заква че щяла да се разболее малката  newsm78 и вярно - за секунди й замръзнаха устничките...
Аз както съм свиканала на свръх спокойно и неревливо бебе, направо не знам - за тия 3 мижави часа главата ме заболя. Ако проблемът са зъби кой знае колко месеца ще продължи  ooooh!

А вчера брат ми ме разчекна на 16  Joy
как без сок, как без пюре
как можело да не й давам нищо освен кърма, а същевременно й пощипва дебелите бутчета...
как можело боса, не й ли е студено
да не я целувам и мачкам, че се мръщела
да не я слагам подпряна заради луксацията
лелеее все едно с някое бабе бях, а не с "младеж" на 30ина години  hahaha
/за протокола да кажа ,че бабетата в Димитровград всички до една ме поздравиха че не съм захранила още, което много ме учуди честно казано/
Ама пак де - беше ми много много приятно, на малката също, а надявам се и на тях. Пробутах на снаха си няколко бременнлийски книжки, въпреки че тя няма много време да чете.
Много се опитвах да не нахалствам с нещата, които знам, защото си спомням колко ми беше приятно аз сама да си търся инфо за всичко свързано с бебето... пък и все пак на тях им е второ, макар и с такава голяма разлика...

вода не давам, но винаги носим по едно шишенце чай от копър на хип, за всеки случай и малко на принципа пари сме дали, няма да го хвърляме  Joy, ако тя се разплаче, а не мога да я накърмя в момента. Един ден наскоро й дадох да пие колкото иска и на два пъти изпи по 40мл. /веднага след ядене/
Като й го дадох за пръв път /сега, т.е. 3 месеца след истинския първи път/ беше много изненадана, но й беше много интересно и веднага го грабна, все едно само от шише е пила до сега  newsm78
По принцип много й харесва шишето - иска сама да го държи, но не пие, само лигави биберона.

Аз цветя не харесвам и май ми е наследствено - нито майка ми, нито нейната майка са гледали някога саксии...

И друго исках да пиша, ама нейсе, забравих  Tired

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 15:35 от carbo

# 278
Iva_angel ще се окаже че май сме землячки.И аз съм от Стара Загора,майка ми е от Зетьово, а една от сестрите на баба ми живее в Златна ливада. Хубаво е там, ние даже скоро ходихме с малкия да го види прабаба му, цял ден си откара в сън на чист въздух.
Ние сега излизаме добре,че не е такава жега като вчера.

# 279
  • София
Голям е бърборан Йойо:)
Етна, честит празник!
Вода пие Мишето, но по-малко от преди. Тя почна да връща мляко понякога и аз по-рядко и предлагам вода, да не и пълни коремчето. На ден към 50-100 мл изпива.
И при нас сока от  ябълка върна коликите с пълна сила Sad. Пробвах 2 дена по 1-2 лъжички и после се скъса от рев. Засега няма да продължавам.
Дарима, радвам се за вас.
За бебефон, аз съм супер доволна от нашия. Видео бебефон е, мъжът ми го поръча от някъде и не беше скъп. То пък на него не пише марката. Като си дойде моя ще го питам от къде и какъв е.
Искам палачинки....ама няма кой да ми направи!
Абе и аз подозирам, че Мишката е толкова раздразнителна заради зъбки. Само крещи и си бърка с 1 пръст по венците. Тя нещо не се справя с чесалките, така че не съм стигнала до охлаждането им.
Откакто родих (сигурно няма връзка де) отгоре по дланите ми се появяват гадни, зверски сърбящи мехури. Сигурно е някаква алергия - мажа с алергозан, но не помага. Ама колко ме сърби, направо откачам Sad

# 280
Йойо ми взе акъла  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes душица златна  Joy

аз пак поизостанах с материала, ама от срещи с хубави хора  bowuu

Толо, как е Рали?
Янаст, и при мен преди седмица се случи за мое учудване по това време  ooooh! с помпата оправих работата, ама аз съм печена с нея от Дарко още. Сега като я извадих и ме налетяха спомени от онова лудо цедене, малеее. Обаче спаси положението, помпа + масажи. Ти оправи ли се?

# 281
Ако сте ни забравили с малкия пумпал Краси се появяваме да напомним за нашите особи!
При нас нищо особено - от доста време Краси е в доста нервен период/естествено и аз покрай него/ и честно да си призная хич не ми се пишеше, а и не ми оставаше много време, включвах компа и дотам. От известно време /около месец/ му излязоха разни обриви - съмнения за АД, да не пия и ям кисело и прясно мляко и т.н Че аз ако не ям млекце и детето няма да има какво да хапва newsm78 Аз мисля, че е от жегата и аз имам доста алергии се оказа.
Пак надухме бузите, ще се реве!

# 282
Здравейте и от нас,
Честити месечинки на всички бебчовци! Hug
Ние от вчера започнахме захранването с оризова каша.Взех да пробваме,че от известно време кърмата доста ми намаля и реших че му е време.Добре му дойде,от начало му беше  трудно с лъжичката и все напред  с езичето,но след няколко лъжички разбра как става работата и си изяде всичко и после цяла нощ спа непробудно,та и ние с мъжо за първи път се наспахме!Мисля да му давам от тази кашичка един път на ден,така пише и на пакета и след около месец ще въведа постепенно и пюре с един зеленчук.Иначе вода и ние със зор изпиваме 20гр,а и аз мисля че в тези жеги е хубаво да приема повечко.Лек и прохладен ден на всички!

# 283
мами ще си чукваме ли среща утре в южния?????
Пате айде де аз те виждам че само четеш и предположих че малкия те попобърква Hugще му мине като порасне ще му го върнеш Joy
Доре май Йо ще е първото проговорило февруарче Heart Eyesама мнооо сладък.
Карбо не бой се не си сама и аз хич не обичам да гледам цветя,имам само 2саксии толкова оцеляха но са много упорити не искат да увехнат та се мъчим взаимно.
Толо как е Раличка вие ще дойдете утре предполагам на срещата Grinning
ще почнем ли новия конкурс мама,тати и аз?

# 284
  • София
Аааа, ми да бееее, айде срещичка...

Много се радвам, че ви харесва Йойо Бърбойо!

Общи условия

Активация на акаунт