101-ва лятна тема САЩ

• 17 542
  • 308
  •   1
Отговори
# 225
  • Boston, MA
Рая, ИНГ банк в момента имат супер рейтове, и ние сме се наредили да рефинансираме.

# 226
Рая много хубава къща, но наистина как се справяш с чистенето? Аз 4 бедрум на 2000 скуеър фита и ми излиза душата...

Хиър аз също се дразня на асосиейшъна. Оставам с впечатление, че двора ви е отпред на къщата. При нас е отзад. Всичко е заградено циментови огради и не се вижда нищо. Имах писмо, че комшия се е оплакал за трамлина на децата. Стърчал над оградата http://www.flickr.com/photos/9395049@N06/3617279652/ Обадих се и нищо, остана във въздуха. Аз си мълча и дано комшията се е успокоил.
Сложих малко смимки от зимата. Да видите сняг в пустинята. При нас си беше живо приключение.

Тандури, Пети благодаря за рецептите.

# 227
и ние сме се наредили да рефинансираме.
и ние така, то кой ли не се е... Rolling Eyes

# 228
къщата на Рая е като хотел в планината. отдавна съм и по4итател. кога се нанасяте?

ванхорн, вашия съсед е Crazy и ние имаме такива оградия на къщата ни, не се вижда нищо, освен ако не гледам през прозореца на втория етаж.

въпрос за рефинансес- При какви обстоятелства се препоръ4ва?
Какви са % лихва? Имате ли екуити(как е на бг)? Каква сума се плаща за рефинансирането( аз 4ух около $6000).
Ние нямаме даун пеймънт(лихва 6.48%).Цената на имота е паднал 20%(тенк ю Аризона) и губим пари от рентването. Мислите ли, 4е има смисъл да правим рефинансване?
Нищо не разбирам по въпроса като 4ета, а мъжа ми е категори4ен, 4е няма смисъл, но не мога да го разбера защо. Някой да обясни като за дъми, плийз.
-----------
Ние имаме хоумоунър ассосиейшън и ме дразнят ужасно. Тази година увели4иха цената( от $130 на $170) за двата квадрата, който косят и трите изсъхнали китки. А като косили тревата с4упили незнам си какво си и сюър канала се задръстил, и онзи ден се обадиха, 4е пред къщата се наводнило с гадория Sick  кой знае кога и дали ще ни преплатят Rolling Eyes

# 229
бенс, целта на рефинансирането е да се вземе същото количество пари за по-малка лихва. Изглежда, че при вас ипотеката е повече от стойността на къщата, а в момента е абсурд някой да ви даде заем при тези условия изобщо, хеле пък за по-ниска лихва.

Защо не се опитате да договорите по-ниска лихва със сегашната банка? Обяснете им, че имате негатив екуити, вноската е повече от наема, който получавате, а на всичкото отгоре сте се преместили и дефакто тази къща не ви трябва и ако решите да спрете да плащате един евентуален форклоужър няма да ви остави на улицата. Не е казано, че ще клекнат, но те имат огромен интерес да продължите да плащате. Та покажете им и морковчето, и тоягата, може да излезе нещо.

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 22:19 от Juturna

# 230
Много обичам качамак но винаги махам сиренето отгоре ,някой да знае колко е полезно или не-полезно ,доколкото знам се сипва доста мазнина вътре .

Аз килими имам 2 ,единя в детската стая и единя в хола,и 2та ги пера с машина,много съм доволна от нашата машина,страхотно почиства .Едно време като бях малка като се сетя как чистих килими в нас,то нали в БГ е популярно да имаш персийски във всяка стая и аз със твърда четка ,леген с вода и търкане,ръката ми се откачаше. ooooh!

Вики, кое имаш предвид дали е полезно? Аз не слагам запръжка на качамака, един път сложих и децата не го ядоха, но иначе като се прави слагаш просто едно малко парченце масло във водата и това е.

Я сподели каква ти е машината за килими, защото аз нямам положителен опит, но може а не съм улучила просто.

# 231
Ха, ха само Бенс помни че още не сме се нанесли - така че с чистенето опит нямам  Laughing . Бенс , сигурно края на юли
 Къщата е хубава , огромна (6200 sq.f) .Идеята на съпруга ми беше друга - да я построи , 2 г да живеем в нея и после на маркета . Кой да знае че така ще се обърне пазара . Иначе казват че при тези къщи няма голям спад на цените ( при нас на езерото ) , въпроса е кой купува . Така че се виждам аз в следващите 5 г как я чистя тази къща  Laughing (а колко прозорци има)
 И ние имаме пропърти оунър асосиейшън , плащам им всяка година 1200$ асесмънт ( а те не ми дават килима да си изпера  Laughing ) .

Аз не знам дали нашето е точно рефайненсинг , понеже  беше къстракшън лоун ( те са с по-висок % лихва) . Сега минаваме на моргидж обаче както казах банката първо има много висок клоузинг кост , а и "оценката" им е много ниска . Но така , като даже не са влезли вътре да видят какво има ... Изглежда ще използваме друга малка локална банка ...засега офертата им е най-добра . Аз доста се порових из нета за моргидж. Според мен ни е по-изгодно да вземем плаваща лихва ( която е фиксирана за първите 5г и е по-ниска ) но ще видим .

Благодаря за комплиментите , ще предам на "съпруга" ( нали с тази къща го деля последните 3 г  Joy

Аз да си призная качамак не съм яла  Embarassed , Тандури както го описва звучи вкусно .

# 232
  • САЩ
Рая внимавайте много с плаващите лихви. Техния процент е по нисък и са доста примамливи в началото, но точно от такива лихви много хора изгоряха последните две години. Ако лихвата ви е фиксирана примерно за първите 5 години, четете добре условията които ви се предлагат след това. Много често човек си казва, абе 5 години да минат, пак до тогава я камилата, я камиларя, но така бързо минават и се оказваш с едни доста неизгодни условия. Плаващите лихви са добри за хора които знаят със сигурност че примерно след 5 години със сигурност ще се преместят и ще трябва да продадът къщата така или иначе. Но ако плана не е точно такъв тогава преценете добре. В момента дори фиксираните лихви са супер и според мен си заслужават. По сигурни са определено.

# 233
Хитруштака е ,така бяхме ние в предишната къща и си бяхме планували да се преместим ,за щастие извадихме голям късмет и то при този пазар и продадохме бързо но можеше да стане кофти.
Сега сме фиксирали и дишаме спокойно.

Тандур...това имах в пред вид ,мазнината -ами аз съм останала с впечатление че се слага доста мазнина вътре  но нали не съм правила та добре че ми отвори очите,ще взема да си забъркам,въппеки че само аз ще си го ям .
На  Hoover ми е машината ,ако те интересува баш модела ,кажи .

Ако знаете каква игра и намерих на Елла малко по рано днес: Сложих една бутилка хидратантен крем с помпа и нали ги знаете малките как обичат да се мажат ,и казах да църка в ръцете си и да маже в-у мама.Детето ме намаза цялата  Laughing,и за нея голям фън (смяла се е с глас от кеф) и за мама още по голям.
Ей така смятам всеки ден да си игарем  Laughing

# 234
Ааа, Рая аз очаквах да кажеш, че си си наела домашна помощница, че то иначе си е фул тайм джоб да я чистиш тази голяма къща. Аз сега се тръшкам, че трябва да правя основно почистване на всичко + да оправям градината, ама честно казано като гледам твоите размери направо ще си замълча и ще ида да се срамувам в ъгъла. Нашата къща е с 5000 ск. фт по-малка  Joy Като купувахме къщата и си приказвахме с мъжа ми и той се чудеше дали да не изчакаме да намерим по-голяма, а аз му казах, че докато не ми осигури домашна помощница за чистене на къщата, хич да не си мисли да ми слага още толкова работа.
Не знам, сигурно в мен е проблема, но на мен все не ми стига времето да почиствам като хората или поне както аз искам да е почистено. Тъкмо изчистя едното и хвана второ и те са изцапали пак първото.  Confused
Аз днеска си получих IRobot Dirt Dog-а и е голяма радост в къщи, ако мога всичко бих прехвърлила на машинки, ама няма как  Laughing Много мразя да чистя, но още повече мразя да ми е мръсно, направо откачам. Дано да работи тази пущина, уж за косми казаха, че това било по-добре от Румбата, ще видим. Засега само свети заплашително като роботите от "I, Robot" филма.  Joy

# 235
Хитруша да знам че именно заради плаващите ниски лихви и даването " ей така " на лоуни сме в това положение.
Ние така или иначе , независимо дали сме продали до 5г или не ще се опитаме да го изплатим. Досега плащахме само пеймънтите защото трябваше да довършваме къщата , но от сега нататък ще изплащаме лоуна (да ни е мирна главата)
Но като гледам разликата която ни дават ( около 0.6%) , наистина е по-добре фиксиран да вземем.
Ани разсмя ме  Laughing - мен кой ли ме е питал , а  Laughing . Няма такова нещо , дойде човека и каза "това е къщата ..." Кой ли не му каза че ще му е необходима една малка мексиканска бригада да помага , както и бездънен джоб , но той каза "аз ще я построя". Е построихме я...
 Истината е че подходихме наивно . По естимейт къщата трябваше да ни излезе 300хил. , обаче който го е правил е пропуснал доста неща. ( не можеш да сложиш обикновени прозорци , кухнята трябвало да е "кастъм" , кабинетите, баните...)Е научихме си урока . Сега си имаме "къщурка " , за чистенето не и се притеснявам , по-скоро за всички разходи които идват с нея . Но "хванали сме се на хорото "...

# 236
Аз днеска си получих IRobot Dirt Dog-а и е голяма радост в къщи, ако мога всичко бих прехвърлила на машинки, ама няма как  Laughing Много мразя да чистя, но още повече мразя да ми е мръсно, направо откачам. Дано да работи тази пущина, уж за косми казаха, че това било по-добре от Румбата, ще видим. Засега само свети заплашително като роботите от "I, Robot" филма.  Joy

Тандури каза косми, а това е моя проблем. Чух и четох много добри отзиви за IRobot Dirt Dog, сподели как е моля те.

Рая ще ти е трудно, но пък къщата е разкош. Ще се справите, а и си мисля, че такава къща ще се купи лесно (дори и да се наложи сега да изчакате) и печалбата ще е добра. Успех и се наслаждавай.

# 237
Vanhorne, като го изпробвам непременно ще споделя. Искам да го ползвам една седмица и ще си кажа мнението Simple Smile

Рая, не се притеснявай, пазара за такива къщи не е помръднал според мен. Аз ако бях обаче не бих могла да я продам , особено след като всичко сте си направили както искате, така че ти пожелавам да не ти се налага, а да имаш възможност дори да си намериш кой да ти я поддържа.  Peace  bouquet

# 238
Ванхорн...овчарката ти е много красива.момче или момиче? много ги обичам ,аз имах 2 в БГ сега само едно,но пък торби със косми съм изнасяла от  в къщи,а пък си спомням като почнеме да се решим какво става.
Моята доберманка също има много косми но те нали са малки но пък са като изглички,няма измъкване колкото и да се чисти.Аз затова и разрешавам сега да стои само на дървения под,не и разрешавам по стаите ,малко и е трудно защото е привикнала да се разхожда където и скимне принцесата но почна да привиква сега.
Тандури кучето как ще го възприеме туй нещо,аз ако пусна такова в къщи ще е едно лаене, едно скачане ,една паника ..

# 239
Вики момче е и е от България. Внесох го преди година и половина. Беше мечтата на мъжа ми- да има немец, но като Рин Тин Тин. Американската овчарка е много различна и е различна порода дори.
Та така сега си имаме космо- производител. Чистя като хахо. Внася трева от вън...а аз както е казала Тандури много обичам да ми е чисто, ама мразя това чистене. Мъжа ми се шегува, че в клийнинг дей у нас е като в концлагер и сега щял да учи кучето да лети, за да не цапа.

Аууу вярно как ли ще реагира звяра на Тандури. Ако е Аксел- смлял го е.

Общи условия

Активация на акаунт