Туристически походи

• 24 818
  • 184
  •   1
Отговори
# 90
Улучихме идеално време за качване на връх Ботев. Много съм доволна и удовлетворена Grinning. На качване от х.Рай съвсем случайно поехме по обиколния маршрут и малко по-дълго, но по-леко изкачване до върха. На слизане обаче по Тарзановата пътека Crazy.....
Още на другия ден се разрази някакъв ураганен вятър и много хора, които бяха дошли да качат Ботев в неделя, не успяха.
Ето малко снимки:
пръскалото
кончета
по пътя за х.Рай

# 91
  • 7800
На Мусала, при всичкия сняг наоколо, беше жега. Представям си, какъв ад е било по градовете в петък и събота.

# 92
  • София
 В неделя рано сутринта, смятаме да се качим до вр. Мусала.
Работи ли лифта?

# 93
  • 7800
Работи, да. Ние рано сутринта тръгнахме да го качваме от хижата и всичко си беше наред - като на планина. Ама на връщане направо се изумих - що народ се беше насочил нагоре. Че и Е. Масларова срещнахме сред върволицата. Не знам как се е събрал този всичкия народ на толкова малка площ на върха.

# 94
  • София
Вярно, в неделя всички бяхме горе  Mr. Green

# 95
  • На брега на реката
Разкажете как точно се стига до върха  Praynig
А може и малко снимки да ни покажете , да успеем да усетим атмосферата Blush
Опитвала съм само веднъж да атакувам Мусала, но не се справих с височината и се върнах. Все още се колебая, ала сякаш надделява желанието да опитам пак. Но бих искала да съм наясно как ще го направя. Wink

# 96
  • София
Ние взехме кабинковия лифт от Боровец и  след това по пътекта нагоре.Изкачването ни отне около 2 часа и 15-30 минути,на слизане бяхме бързи - около 1 ч,30. Според мен пътят не е тежък, но имаше много хора, които се оплакваха.Явно всичко зависи от подготовката.

# 97
Пътят до Мусала изобщо не е труден, особено ако се вземе и лифт до Ястребец.
Обаче не препоръчвам качване в събота и неделя. Последният път като ходихме беше точно една събота... Истински кошмар - имаше сигурно хиляди хора по пътеката. Ние бяхме от първите и нагоре ни беше добре, но надолу разминаването беше ад. Буквално на всяка крачка трябваше да се отместваме да правим път на някого. Никога досега не бях виждала толкова много хора на Мусала. Определено ако знаех какво стълпотворение ме очаква, нямаше да тръгна. За да може човек да си върви спокойно и да се любува на хубавите гледки, трябва да е по-спокойно. Така че който има намерение да ходи там да гледа да е през седмицата.

# 98
И на х.Рай в събота беше стълпотворение.Толкова много хора, че спаха навън по полянката. Хижата претъпкана. Времето на другия ден не беше подходящо за качване на Ботев. И всички надолу ooooh!....

# 99
  • 7800
Ето снимки: http://outdoors.webshots.com/slideshow/573801183sQVOYN;jsessioni … fAWzExL9md2opIsls

Мислех да ги пусна в темата за красивите гледки.

DeepRed, половината бяхме в събота.  Mr. Green

Мене ме заболя устата от "Добър ден!", "Здравейте!", "Здрасти", "Приятно изкачване!" и т. н. - на всяка крачка на слизане.

# 100
  • На брега на реката
skali4ka, толкова е красиво !  smile3544

Благодаря ти, че сподели   bouquet

# 101
  • София
Снимките са невероятни.

# 102
skali4ka и в другата теме писах че си направила много красиви снимки  Hug

А всъщност защо има две еднакви теми  newsm78

Е и тук ще напиша че утре заминавам на 7 дневен поход из Рила и вече нямам търпение  Grinning

# 103
  • 7800
Благодаря! Без малко да няма снимки обаче. Първия ден, докато се кефех на езерцата около хижата, си изтървах апарата във водата. Добре, че не беше дълбоко и го извадих веднага. Ама нали съм си муня, реших, че трябва да снимам едно дръвче, залепнало на една скала и още неизсъхнал го включих и ... това беше. На другия ден си работеше. Поне вече е изпитан на водоустойчивост.  Grinning

Вярно, че взеха да се дублират темите.

Tasha, това звучи доста интересно. Ще имате време и за Езерата, и за Мусала, и за Мальовица.

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 22:55 от skali4ka

# 104
страхотна тема.
аз се записах в ТД Сърнена гора гр.Стара Загора, клуба по Пешеходен туризъм,
и вече направих с тях два прехода.
Постепенно започнах и да се оборудвам,
първо раница-на Ташев купих Трекер 45 л., материал  кордура,
сега за обувки се оглеждам.
Следващият преход е в Родопи на 08-09 август , ще се бивакува, ех че кеф  Laughing. гр.Ивайловград-с.Долно Луково.
Моето момченце е на 7 г. и честно да ви кажа, още се чудя, дали ще може да издържи маршрута.

Общи условия

Активация на акаунт