Туристически походи

• 24 816
  • 184
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
На 25 -26.07 бяхме на събора "Орфически мистерии" в Триград.

Ето и малко снимки от "разходката ни" от Триград до Ягодинската пещера:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=406583

# 106
Здравейте момичета!
На 12.08. смятаме да ходим на х."Рай". Имаме идея на 13.08. да се качим на вр.Ботев. Надявам се на хубаво време.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 11:28 от люска

# 107
Пролетта ходихме в Смолян за няколко дни с  по-голямата дъщеричка правихме лъчове към Триград, Ягодинската пещера, Дяволското гърло,село Широка лъка. Беше добре организирано към този клуб http://adventurebg.net/kalendar.html много съм доволна въпреки че пътуването с малко дете си е предизвикателство. Ето тук може да намерите и още предложения http://peshehodenturizam.start.bg/?preview=on

# 108
http://bg.netlog.com/antoniagardewa/photo/setid=17777
и аз съм голям фен на пешеходния туризъм ,стара планинарка ,но от детските си години Wink
това лято за първи път направихме опити семейно да пообиколим тук -там .
първо започнахме с по-леки трасета -екопътеки ,т.к.синът ни е на 3г. и незнаехме как ще се получи ,но той пък се държа мъжки и затова миналият месец заминахме за Белица  .оттам правехме лъчове ,като до базова точка ходехме с кола .
качихме се до резервата за танцуващи мечки в Белица -10км от селото+ катеренето в самият резерват ,на др. ден до Юндола -такава красота няма ,тук времето просто е спряло .прочистваш сетивата си и пречистваш душата си  Praynig
обиколихме за 3-4 дни Банско ,Добринище / с всичките му минерални басейни и спа (ох ,как искам пак ,но пусто като сме си в другата България ,много далече ни идва )/
и накрая  се качихме до Рилски манастир .
Така за няколко дена успяхме да "качим " децата на 3-те планини ,а аз да се върна към на-хубавите си спомени от уч-ките години -екскурзионните летувания .

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 10:19 от mona25

# 109
Здравейте и от мен в тази тема със свеж планински въздух (от снимките ви дори го усещам).   newsm03
Екскурзионните летувания са наистина невероятни - първото ми е било, когато съм била 4-годишна в Пирин. Не си спомням много - само че за езерата татковците ни направиха дървени малки лодчици (моята я счупих на последното езеро и още ме е яд), винаги бях втора - веднага след водача чичо Стефко (беше въпрос на чест - лапешка работа Laughing), и това, че не ме взеха на Вихрен, защото съм била малка  smile3511 smile3515.
После ходихме на още едно по Дунава и от тогава само си мечтая за такова. Но сега щом ви намерих, задължително ще посетим някоя планина другото лято, че давата страшно ценна и актуална информация.
А пък ако някой иска, може да включи в списъка си и нашите Сини камъни - и те са прекрасни.
Хайде, свеж ден за сега на всички!   bouquet

# 110
Я, тази тема не я бях видяла newsm78 Сигурно, защото е от лятото, а аз съм от съвсем скоро тук Laughing Но по планините съм отдавна. Laughing
Между другото и на мен ми прави впечатление, че във форума са малко любителите на планини и преходи Cry
И такива теми заглъхват доста лесно Cry Ама няма да се оставяме Twisted Evil

# 111
Я, тази тема не я бях видяла newsm78 Сигурно, защото е от лятото, а аз съм от съвсем скоро тук Laughing Но по планините съм отдавна. Laughing
Между другото и на мен ми прави впечатление, че във форума са малко любителите на планини и преходи Cry
И такива теми заглъхват доста лесно Cry Ама няма да се оставяме Twisted Evil
Може би и защото сезонът е такъв, планинският туризъм нещо от ноември до края на март не е на почит, но напролет newsm10

# 112
Дано сезонът да е причината Peace

# 113
Хоп и аз при вас. Не съм запалена планинарка и пешеходка, но две лета се опитваме да направим нещо по въпроса. Засега трудно успяваме, защото миналото лято похода ни бе от Боровец - лифта - до хижата под връх Мусала. До там стигнахме само, понеже щерката беше на 3.5 години, а аз бременна в 5 месец, но пък преживяването си струваше, следващото лято съм планирала да се качим догоре.
Това лято пък ходихме до пещерата Ухловица и туристическа пътека Трите Смолянски езера - леки маршрутчета, но разбираемо, все пак сега бяхме освен с кака на 4.5 години и с бебе на 7 месеца.
Обаче другото лято сме на линия, обещала съм си...

# 114
 Добре дошла, dida_p  Grinning Това, че си ходила бременна и с бебче, след това е страхотно ! И по- добре леки преходи в такъв случай. Човек трябва да се съобразява със ситуацията за да не си унищожи удоволствието от досега с планината. Пък догодина може да се засечем някъде горе, по чукарите Grinning

А чували ли сте за ей тази организация. http://www.walkbulgaria.org/
  И аз не съм ходила с тях, но съм чувала хубави неща. Знам, че в UK е много популярна и нашата е създадена по подобие на нея. Ако ви се ходи, но няма с кого, там може и да намерите приятна компания. 

# 115
  • София
на мен ми прави впечатление, че във форума са малко любителите на планини и преходи Cry
АААААА не сме малко, но не се обаждаме Laughing. По-скоро темите са малко..... И аз да споделя - преди да се родят децата (1 и 4 г.) почти през събота и неделя бяхме по планините (предимно Рила). Ходехме с организирана група любители на Рила и всеки път изживяването беше невероятно. По повод н сезоните - на мен зимните преходи ми бяха любими - няма такава красота и тишина (а и се ходи по бавно Laughing че иначе издъхвам по баирите). Но тъй-като повечето преходи си бяха сериозни 8-10-12ч. и определено не са предназначени за деца последните години не сме се излизали в планината, а това е нещото което най-много ми липсва от майчинството.
Постът стана дълъг, но идеята която  искам да споделя е, че много ми се ще да се организираме семейства с деца и някой опитен водач, за да ходим заедно по подходящи маршрути. Така и децата ще имат по-голям стимул за вървене пеш........ Hug
Има и много семейства, които сами си ходят и с малки деца - браво на вас, но на мен с група и водач ми е по-сигурно - не сме толкова добри планинари Heart Eyes

# 116
Криша , супер идея, приветствам, Hug и аз си го мислех, и не е толкова трудно осъществима   Peace
Ние ходим сами на местата, които познаваме. По непознати и малко по- екстремни места ходим с група ( най- често от бюро Радецки ) А много обичаме да ходим и с група любими приятели, тур. клуб Теменуга се казва, с некомерсиална цел е клубът и има много опитни водачи.
 Но нашите деца са по- големи. Малката е на 12 години и доскоро много активно спортуваше, та с дълги преходи няма проблем. При нея проблем може да е необходимостта от компания. Пуберите са така  LaughingГолямата пък е вече студентка, ходи си и сама по планини, но и с нас обича.

Може да сформираме групички по възрасти на хлапетата, за да се съобразяват темпото и разстоянията. Също добър вариант ми се струва да отидем на хижа или друго място за спане с различни по възраст хлапета, а през деня да се ходи на различни преходи според силите им, така че да е приятно на всички.

Приятна вечер Peace

# 117
С екскурзовод съм била само в Рила като дете и група- супер изкарахме! От тогава си ходим сами, т.е. нашето семейство и, евентуално, близки- в Пирин и Стара планина най- често. Стара планина си е направо до нас, та я познаваме /средният дял/. А в Пирин мога да ходя всяка година и никога няма да ми омръзне. Зимно време обаче пропускаме многочасовите преходи.

# 118
  • Sofia
Но нашите деца са по- големи. Малката е на 12 години и доскоро много активно спортуваше, та с дълги преходи няма проблем. При нея проблем може да е необходимостта от компания. Пуберите са така  LaughingГолямата пък е вече студентка, ходи си и сама по планини, но и с нас обича.
Може да сформираме групички по възрасти на хлапетата, за да се съобразяват темпото и разстоянията.

И аз съм от тези с поотрасналите деца - момиче на 14 год.
Тази година сме решили да ходим из Пирин, организирано.
Ако има и други желаещи - можем да започнем, ако е още рано с организацията, то поне с мечтите.
 Hug

# 119
  • Бургас
Здравейте   Simple Smile !
И аз съм много запалена по планинарството      newsm41 . Доста сме обикаляли със съпруга ми и с радост мога да кажа , че България е една много красива страна.  Дори вече си правим планове за пролетта , не мога да я дочакам.  Така , че се присъединявам към вашата агитка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт