Завършваме успешно и таз година, ШЕСТокласници -3

• 20 374
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив

ПС Джони, извинявай за дублирането, просто сме писали едновременно! Peace

Няма какво да се извиняваш - явно ни се припокрива мнението  Wink

# 166
Момичета, във ваканция сме вече.....Да излезем във ваканция и майките вече.....Да не се косим,че знае ли се понякога какво може да ни сервират в последният момент и тогава.... - всички страсти нахалост........Пазете нервите, ще ни потрябат!

# 167
  • Абсурдистан

А ти реши ли ги? И на колко от тях се затрудни - ама честно?

Не, разбира се че не съм ги решила.
Затрудниха ме много.
Даже още се потя над тях.
Ей тук сега съм разпънала чаршафите и пиша ли пиша.

# 168
  • Пловдив
Момичета, във ваканция сме вече.....Да излезем във ваканция и майките вече.....Да не се косим,че знае ли се понякога какво може да ни сервират в последният момент и тогава.... - всички страсти нахалост........Пазете нервите, ще ни потрябат!

Права си Мама Цо - но поради факта, че две близки дечица кандидатстваха тази година съм "в час" с изпитите и тревогите на приятелите ни...А и паля бързо, то си личи, което не е особено хубаво  Joy
Но се сещам веднага за ония виц:
Един човек бърза и се удря в един стълб. Жена, която го вижда казва "Господине, много лошо се ударихте", а той " Ми ето ти стълба - удари се по-добре".  hahaha

# 169
  • Пловдив
Гери- лог. задачи в 7 клас са почти изцяло застъпени само в ЗИП-овете
А в теста тази година са доста  Peace
Не знам, за мен задачите са от елементарни до задачи със средна трудност, каквито винаги трябва да има за отсяване.

Защо тогава затрудняват възрастните? Ако са със средна трудност - би трябвало да не затрудняват възрастни, които са учили математика... Не искам да спорим на всяка цена, аз просто изказах мнение, които подкрепих с факти.  Wink

# 170
  • Абсурдистан
Да вземем 20 задача, която вие наричате логическа.
Аз не виждам кое й е логическото и кое й е толкова трудно, при положение че решението й идва с едно елементарно равенство:
а/100=в/4.

Защо тогава затрудняват възрастните? Ако са със средна трудност - би трябвало да не затрудняват възрастни, които са учили математика...

На този въпрос би следвало да си отговорят въпросните възрастни, които ги затрудняват задачите.
Аз не мога да им дам отговора

# 171
  • Пловдив
Гери, явно искаш да се заядеш, но си противоречиш сама...
Не съм казала, че 20 зад. е затруднила възрастните , а и задачите, които са логически ги изброих на прима виста. Не съм казала, че ВСИЧКИ лог. задачи  са затруднили деца и възрастни.

Затрудниха ме много.

А децата имаха ограничено време да ги решат...

Все още ли смяташ, че задачите са само до средна трудност?

# 172
  • Абсурдистан

Затрудниха ме много.

А децата имаха ограничено време да ги решат...

Все още ли смяташ, че задачите са само до средна трудност?
Задачите са елементарни до средна трудност.
А това, че ти не си разбрала иронията в поста ми не е мой проблем.
Нали не смяташ, че все още ги решавам?

# 173
  • Пловдив
Е как прецени, че са от средна трудност тогава? След като не си ги решила?

Май само ние двете си пишем  Joy

Както й да е - всеки има право н мнение - резултатите от изпита ще покажат какво е било нивото на задачите  Peace

# 174
  • Абсурдистан
Е как прецени, че са от средна трудност тогава? След като не си ги решила?

Ох Джони, явно не четеш достатъчно внимателно.
Писах ти, че ми е ироничен постът "с потенето над задачите".
Проблемът си е твой, че не си го разбрала.

Радвай се на ваканцията и ако не можеш да решиш тези задачи, наблегни на математика.
Не всеки може да решава задачи и не е необходимо да се мъчат децата, заради амбициите на родителите.

Част от изброените задачи от теб като логически не са логически. Явно и на теория трябва да наблегнеш малко.

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 16:56 от Гери

# 175
  • Пловдив
Гери - за теорията си права - не съм решавала задачи от доста години...няма да споменавам от кога...  ooooh!
Но на теорията трябва да набляга бъдещият ми седмокласник, а не аз.
А като ме съветваш да наблегна на математиката, аз бих ти върнала жеста и те съветвам да наблегнеш на българския език  Whistling

Къде съм казала, че децата трябва да се мъчат заради амбициите на родителите?

Приятна почивка, за мен раб. ден приключи  Wink

# 176
  • София
Наистина Гери, сякаш целиш да се заядеш... Sad
Изрично упоменах в поста си, че става дума не само за логически задачи, а за такива, при които механизмът на решаване не е предаван в училище.. Peace
Форумът е място всеки да изкаже мнението и вижданията си, не е поле за нападки... Thinking

# 177
Тъкмо си мислех, четейки темата на седмокласниците за пореден път, какво гнездо на оси е там цяяяяяяла година. Ей не спряха да се ядат, да се плюят и да си мерят мозъците и езиците.  ooooh! Мислех си и за нашата тема, на мамите на миналогодишните седмокласници. Еееее няма такава прекрасна тема. Как пък никой не се изпъчи, не се наду, не се държа надменно..... А вярвайте ми, и там имаше деца с невероятни резултати, отлични. Деца с разнородни интереси, деца с успехи в различни състезания и олимпиади, но нито един родител не си позволи да обижда и да говори на другите надменно, иронично, подигравателно. Говорихме си чудесно, помагахме си, съветвахме се, срещахме се и дори и сега ми е приятно да се срещнем, защото и се запознахме миналата година. Еееей сегашните цяла година се ядоха ...... то не беше за АК, не беше за СМГ за какво ли не...... Аз ли нещо съм повредена, или не знам. Лично аз намирам за смешна инициативата за петиция и ревовете за снижаване на скалата за оценяване или за тотално опростяване на изпитите, защото подкрепям идеята, че това е начина да изпъкнат наистина най-добрите деца, което иначе няма как да стане. Да, ще има някои, които ще са много преди другите и една доста по-голяма бройка деца на средно ниво. Какво по-нормално от това. Всички няма да стават математици я. Но пък защо да се отнема славата и да се омаловажава успеха на децата, които са се скъсали от учене цяла година , а и преди това, докато други са го карали по-лежерно......
Но каквито и да са ни децата - по-умни, по трудолюбиви, не толкова умни, или по-мързеливи - защо е нужна тази демонстрация тук и мерене на нещо и аз не зная какво. Избиване на комплекси ли, що ли?

Напълно съм наясно, че както едното ми дете се представи миналата много добре, така за догодина се моля за 3ка по математика, просто защото си познавам детето. Знам къде са й силните и къде слабите страни. Знам, че тя никога в живота си няма да се занимава с нещо свързано с математика, или поне няма да го направи при този начин на учене. Да я гръмна ли? Или когато миналата година, ние можехме да си избираме от най-добрите училища, трябваше да се държа надменно към тези, които са с по-малък бал? Или пък тези с повече от нашия да го правят към нас......

И по този повод си мислех, дано догодина не се случват тези неща в тази тема, на бъдещите седмокласници...... Но то се почна от сега...... Приятно ви, мами!!! Дано се чувствате по-полезни на себе си, децата си и за самите вас, демонстрирайки този вид поведение, което честно, наистина не разбирам кому е нужно......

# 178
  • София
Аз се извинявам, тъй като аз отворих въпроса, но наистина просто исках да чуя мнението ви за естеството на задачите, нищо повече...... PeaceНали затова е форумът, човек да сподели, какво го вълнува, да чуе и други мнения по въпроса..Но не считам, че съм нападнала някого с каквото и да било... Peace

# 179
  • у дома
Крисче,напълно те подкрепям-миналата година често пишех във вашата темичка-чисто и просто ми беше приятно ...
Е,познай-тази година имам най-много един два поста в темата...
Още не съм решавала задачите,защото започнах интензивен курс по английски за два месеца...на пръв поглед са средна хубост ,до 25 са си нормални задачи на следващите просто условията са по-дълги и децата се отказват да ги четат до края,а да не говорим за решаване...Иначе наистина сложните задачи са не повече от 5-6...

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 21:53 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт