Марка Х - национална гордост.

• 25 204
  • 366
  •   1
Отговори
# 285
В тази връзка- имам една идея: Държавата да плати на Дан Браун баснословен хонорар и той да напише книга в стил :"Шифърът на Леонардо" като действието се развива по българските земи....каква реклама ще бъде, какъв наплив на туристи Grinning

# 286
  • E-CLM & CH-VD
Има една книга - Историкът, на Елизабет Костова, американка, която е на подобна тематика и част от действието й се развива в България  Sunglasses Laughing

# 287
Има една книга - Историкът, на Елизабет Костова, американка, която е на подобна тематика и част от действието й се развива в България  Sunglasses Laughing
Е той нали мъжът и е българин,та явно затова Peace
А нали имаше един филм с ТОм Ханкс,на едно летище дето говореше на български,ама беше от някаква измислена страна Rolling Eyes

# 288
Е той нали мъжът и е българин,та явно затова Peace
А нали имаше един филм с ТОм Ханкс,на едно летище дето говореше на български,ама беше от някаква измислена страна Rolling Eyes
това е слаба работа- друго е  то някой супер-мега холивудска продукция да се разказва за българските потайности Mr. Green

# 289
Слаба ни е рекламата във всяко отношение. Има много чужденци, които дори са идвали в БГ, но нямат и представа от културното ни наследство. А и според мен то далеч не е представено по подходящ начин. Например Несебър, старият град е един битпазар пълен със сергии и туристите тотално си губят усещането за история и култура. Преди месец бях в Малта и много силно ме впечатли, че в старата им столица - Мдина освен две сувенирни магазинчета, нямаше други. А в Бг видим ли туристи, веднага опъваме сергиите.

Иначе аз лично се гордея със страната си, постиженията и историята и, мъчно ми е като гледам как си пропиляваме потенциала.

# 290
Дания:

Компанията Бестселър, към която спадат много известни марки дрехи, като Name it, Vero Moda, Only, Jack&Jones, Vila, Pieces...

Danish Pastry

Малката русалка

Ханс Кристиан Андерсен

Хелена Кристенсен - модел
Барабанистът на Металика - Ларс Улрих
Виго Мортенс - актьор

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 22:38 от ...:::Nelly:::...

# 291
....И все пак,има нещо гнило в Дания....
 Joy........
о,бедни ми Йорик!
Сър Лоурънс е Хамлет на всички времена
все пак Шекспир има принос в датската културна история,нищо,че не е датчанин..
замъка Елсинор, кралския двор на Кралство Дания...
Освен туй Дания притежава Фарьорските острови и Гренландия.
Датчани са още Нилс Бор,Ларс фон Трир,Михаел Лаудруп,Бриджит/Гита/Нилсен,Хелена Бонъм-Kартър....
ето още:http://knowledgerush.com/kr/encyclopedia/List_of_famous_Danish_people/

# 292
Финландия се представя много добре със сауната, хевиметъла и Памела Андерсън. Grinning
извинети...такова...Памела Андерсън е канадка, от Ванкувърска околия.

# 293
Аз да добавя малко шведски филмови звезди- Грета Гарбо, Ингрид Бергман , Ингмар Бергман, Анита Екберг...

И една марка автомобили за ценители (и хора с големи възможности) - Koenigsegg

..Хелена Бонъм-Kартър....

тя пък си е чиста англичанка....откъде дойде това с Дания не знам...има нещо гнило Wink

# 294
Финландия се представя много добре със сауната, хевиметъла и Памела Андерсън. Grinning
извинети...такова...Памела Андерсън е канадка, от Ванкувърска околия.
Абе жилката и финска бря,100%...Дядо й се казва Hermanni Hyytiäinen 100% емигрант от Финландия,от Саариярви..
Е на ти:http://news.softpedia.com/news/Pamela-Anderson-Wants-To-Learn-To … Clubs-58606.shtml
е и тук:http://www.people.com/people/article/0,,20043470,00.html

И моя син е роден тук и говори фински,но жилката му е българска Joy

# 295
Датчани са още ... Хелена Бонъм-Kартър....
това къде го видя?
http://en.wikipedia.org/wiki/Helena_Bonham_Carter
Аз да добавя малко шведски филмови звезди- Грета Гарбо, Ингрид Бергман , Ингмар Бергман, Анита Екберг...
Долф Лундгрен също

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 23:51 от ...:::Nelly:::...

# 296

..Хелена Бонъм-Kартър....

тя пък си е чиста англичанка....откъде дойде това с Дания не знам...има нещо гнило Wink

ShockedАде де,отде ? newsm78Ми низнам.... Blush
 Joy

# 297
А по линията на Памела може да сложим и Скарлет Йохансон като датчанка също  Grinning

# 298
Въх,как я изпуснах аз нея... Joy
Знам,че майка й еврейка...

# 299
  • T"A
Въх,как я изпуснах аз нея... Joy
Знам,че майка й еврейка...

Точно така, а щом майката е еврейка, и нея я броят за такава  Mr. Green
(тъй като еврейството се предава само по майка)
Аз като казвам, че тук се гордеят с половин Холивуд, смятат ги за "свои хора"  Joy

Общи условия

Активация на акаунт