Слънце грее, дъжд вали - Цветарки се радват на красоти. Тема 42

• 35 755
  • 482
  •   1
Отговори
# 120
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  Тарльо - сакъзите ти са приказни Crazy толкова ярко червени, а другите приличат на Алби  Hug Поздравления! и кажи къде ти е балкона да наминавам под него  Blush

и аз се хваля с напълно разцъфнал сукулент и още нещо  
Wink кой каза: 1,2,3 .... я да видим колко виждате  Whistling но трябва да отворите снимката  Blush

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 121
Добро утро,
Uspe,всеки път когато разглеждам снимките ти се изумявам на фантазията и таланта който имаш.
Голяма красота Hug
Момичета това цветенце как се казва?/нещо ми съхне и май иска да  загива/
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12703446
Някъде трябва да прочета инфо.
Ако можете помагайте.Благодаря,предварително.

# 122
Благодаря ви  Hug
Кактуса не го знам какъв модел е, те са два в една саксия и всяко лято много цъфтят, това са първите два отворени  цвята. Другия цъфти пак с такъв голям цвят, но е бледорозов.

# 123
  • Варна
Ето какво намерих за този кактус:
Цитат
Латинското име на кактуса е ехинопсис оксигона - Echinopsis oxygona.
Echinopsis oxygona е роден в Южна Бразилия, Уругвай и Северна Аржентина. Неговите белези включват дълги или по-къси бодли, сферична форма и големи нощни цветове  с миризма на лавандула. Народното му наименование е великденска лилия или кралица на нощта.
Тук има и снимки:
http://apollon.blog.bg/izkustvo/2009/06/10/svetoven-rekord-za-cy … -bylgariia.347118

# 124
Месечинке, точно такъв цвят вади втория кактус-бледорозов. Аз имах някъде снимки на двата цвята от два кактуса едновременно ,сега ще ги потърся.

Ето тук се виждат, това са снимки отпреди две години май http://www.razgrad.snimka.bg/album.php?album_id=100857&pid=5660408

# 125
Goody ,всичкото е кала LaughingНа двете цвета не беше се отворил хубаво,ама като се покаже ще пусна снимка.Купих си ги от Бриколаж,и въобще не се надявах да цъфнат,те даже като изникнаха,си изникнаха  с цвета!

# 126
Тази на втората снимка е много интересна и хубаво.

# 127
  • Варна
МерСедес, страхотен е и бледорозовият кактус, такъв не съм виждала Hug Майка ми е посадила една дребосъчеста издънка от нашия, ще взема да си го отмъкна, да видим дали ще цъфне при мен Grinning

# 128
Аз си мисля, че тайната е в това да презимува правилно-тоест на хладно, дори студено. Преди години като бяхме в апаратамент имах пак подобен кактус, никога не цъфна Sad, ама не можех да му осигуря зимен покой, т.к. във всички стаи беше топло. Сега в къщата презимува на стъпалата между двата етажа, там не се отоплява и температурата зимата е ниска. Торя ги когато се сетя, купила съм си тор за кактуси, обаче това се случва не по-често от 5-6 пъти на година.

# 129
  • Варна
Май си много права Peace Нашият когато цъфтеше, зимата преди това прекарваше на доста тъмно и хладно - върху един висок шкаф в кухнята. Последните години стои на остъклена южна тераса, където денем става доста топло и светло ако е слънчево. Той затова се и повреди. Тази есен ще кажа на майка ми да го прибере пак на хладно и тъмно. Но пък имаме и едни мънички, много бодливи, които цъфтят с дребни бели цветчета, те са отрупани с цветове всяка година, а зимуват на същата тераса. Явно на тях не им влияе това. Но твоите кактуси ме изненадват, че са доста мънички, а цъфтят, явно ги гледаш правилно - моят беше доста голям когато цъфна за първи път.

# 130
 Goody, мерси ще предам на Вики   bouquet  Grinning
А за колче и канап и аз си го мислих.  Joy Те така са подредени че по един в края ще свърши работа. Лошото е че нямам колчета. Grinning
Снимката на сукулента е страхотна, а от другите поникнали преброих 6.  Simple Smile
Точно такива кактуси съм виждала в един познат. Каза че зимата ги слага на тавана на тъмно и хладно. Цяла зима не ги полива, а на пролетта ги изкарва. Бяха отрупани с цветове.
Аз имам едно малко кактусче на село, много е рошаво. Стои в спалнята и почти никой не се грижи за него. Дори не знам дали се полива, но то е всяка година отрупано с малки жълти цветове.  Heart Eyes
Тук днес е буря.  Sad

# 131
  • Русе
МерСедес , страхотен цвят на кактуса  :hug
viki_hrisa , много е сладка на Вики бегонията Heart Eyes Ще стане цветарка като мама!
Uspe , много лошо,че има такива хора  Twisted Evil Радвам се,че си успяла да я разобличиш!

# 132
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета това цветенце как се казва?/нещо ми съхне и май иска да  загива/
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12703446
Някъде трябва да прочета инфо.
Ако можете помагайте.Благодаря,предварително.

Бакопа  Peace и моята умира  Confused изсъхва бавно сякаш са изгнили коренчетата, а не може да са. в една саксия е с други цветя, а те са си добре  ooooh! така и било писано  Hug

вики хриса - Да, да, ама не  Wink 7 са  Hug остана само една саксийка без гуава вътре  Laughing може и да се покаже довечера.  Crazy сякаш жегата ги дърпа за ушите  Blush

# 133
Goody, да сега се загледах повече. Най малкото в дясно не съм го видяла.  Grinning Хайде после да се похвалиш с по големи.
 БАкопата да не би да иска по малко вода от другите и затова да страда.  newsm78 Не съм гледала но си мисля че може да е от преполиване.
Имаме магазин в село за цветя и минаваме постоянно. Не стига че всеки път излизаме с нещо от там, ами стана и любимка на лелята и винаги и дава букети.  Grinning  Heart Eyes

# 134
Goody,
благодаря.
Ще чета и ще го спасявам.

Общи условия

Активация на акаунт