ЯНУАРКИ 2010

• 12 354
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
И аз се връщам от преглед, ревейки.........буквално нервите ми скъсаха от бюрократщина, но явно не само на болниците са въвели квоти в нашата абсурдна държава. Стана ми мъчно за медицинските служители какво ги правят на маймуни, но и пациентите ги поставят в уникално положение...
Иначе ме заведоха като бременна, ембриончето беше 9,9, което си отговаряло на 6-7 г.с., но сърчицето не го видях. Докито спря кадъра, за да мери и толкова. Питах за сърдечен ритъм, но ........ както и да е, ще се опитам да съм спокойна, все пак ембриончето си расте, независимо дали го виждаме или не. Тъй като съм подминала 35 години другият месец ще трябва да съм в София за разните му там изследвания, с което съвсем ми се скапаха плановете за лятото.
До сега съм била толкова обнадеждена всяка бременност - нов живот, ново щастие, а сега буквално са ми потънали гемиите, дано е от хормоните и да мине бързо........

# 226
Стил, на колко си години, ако не е тайна?

За бюрокращината - дума нямам. Кой им е давал дипломи на тези лекари без сърца?

Рошко, съчувствам ти мила....Дано попаднеш на някоя по-човечна......

# 227
Здравейте и аз съм януарка термина ми е на 30, днес ходих при докторката ми да си взема болничния и да я питам нормално ли е да ме боли все едно че ще ми идва,а тя ми вика не не и ми предписа нош-па.Без да ме прегледа, без нищо да направи.Питам я резултатите от изследванията- като дойдеш за консултация(чак на 1.07).Не знам какво да правя.
Нормално ли е такова отношение? Как мога да я сменя и да си взема резултатите за да не си правя нови(платих за тях 30лв.)

# 228
scorpionswind по принцип изследванията ти са безплатни не би трябвало да ги плащаш Thinking
За смяната отиваш при личния ама да са минали поне 20 дни и си взимаш направление за смяна на аг а ако не си си взела направление за този преглед просто си вземи и отиди при друг.

П.П. момичета нали като има 4d в гради не би трябвало да ме пращат където и да е може и тука да си ме гледат?

# 229
Искам и аз нещо да попитам, момичета.Знам, че по ЗК ни се полагат 2 ехографии.Колко върви прегледа на частно в момента, не говоря за ФМ, защото тя май е повече от 50 лева.Досега съм ходила само чрез ЗК на лекар и нямам представа от тарифите на частно.Спокойна вечер на всички. Peace

# 230
Здравейте януарски мами, тайфата става все по-голяма  bouquet
Днес се замислих кога започва да личи коремчето-питам защото си мисля че ми е рано ,а като че ли вече има релеф(дали не е от факта че вече нямам почивка между храненията)
Желая ви прохладен следобед   bouquet

# 231
Здравейте и от мен днес! Вчера започна да ме боли зъб и се поптитесних, ако продължи май ще трябва да се ходи на зъбар  Sad Някой друг с проблемни зъби, или с опит от преден път?
За козметиката да ви кажа, предния път с нищо не се мазах и нямам нищо, но сега се разтягам бързо и си взех едни мостри на Мустела да пробвам. Една приятелка обаче не напълня много, въпреки че много стриктно се мажеше с няколко неща на Мустела се понацепи  Sick Друга пък е много доволна от олиото на Бюбхен, мислех да го пробвам, но да видим как ще мирише, че ..... Майка й има много стрии, но тя не се нацепи  newsm78
За феталната, аз сам другата седмица на това дето е вместо БХС - извинете за невежеството  Embarassed в 20 поликлиника, струва 65 лв, но ще ви кажа отзиви като мине. А миналата година записвах час на приятелка за другата фетална и беше 80, сега незнам колко е станала. А за ехографиите, май са няколко, предния път ме гледаха всеки месец и не ми взеха нито лев, но сега няма да съм при тази лекарка за съжаление  Cry
Прохладна вечер желая на всички  Hug

# 232
Здравейте и от мен днес! Много се радвам, като видя нови мами: пожелавам на всички хубави бебчета, въпреки трудностите...

Късметче, аз съм в Илиноис, на 3 ч южно от Чикаго. Чат-пат отскачаме до Чикаго, но сега чакам да си летя за БГ след 10 дена (нямам търпение)! Ти къде си?
Наистина, Ивалекс, противно на очакванията ми, тук хората никак не живеят добре, даже и богатите... Мъжът ми е американец,  живял е в Европа дълго време, но сега тук си намери работа, която обича. На мен косата ми настръхва като си помисля какво може да се случи, ако бременността ми има някакви усложнения: ще плащаме дългове с години напред  Sad  И двамата се надяваме един ден пак да сме в Европа.

Виртуал, ами аз никога не съм имала коремче, но сега имам! Някъде четох, че набъбва матката понякога, докато се образува плацентата. Но никой от чифтовете дънки не ми става на талията, та вече тр да купувам дрехи...

Виждам, че обсъждате колелета и йога: по-опитните мами, спортувахте ли с вашите бременности? Аз мн обичам пилатес, аеробика, но ме е страх да не навредя, пък в нета чета различни статии по въпроса.

Ех, че хубаво нещо са форумите, да са ни живи и здрави модераторите (и техните бебчета:)), че да си споделяме така Simple Smile
Хубав ден/вечер на всички:)

# 233
Светленце, моята доза Утрогестан е 2х1 перорално и вечер 1 таблетка вагинално  newsm78
Докторката ми каза, че имам леко отлепване, ще ги пия до 12 седмица, т.е. също до третия месец като теб.
На мен не ми се доспива от хапчетата  newsm78 Явно при всеки е различно. Ако ти действат зле, следващия път се консултирай за промяна  Hug

А за 4Д ехографа момичета, моето мнение е малко по-различно, според мен всеки може да си купи инструмент, ако има средства, но не всеки може да борави с инструмента, както трябва. Така, че един добър специалист може да направи ФМ и на 2Д апарат, повярвайте ми, но не всеки с 4Д може да прави ФМ. Малко са специалистите в БГ, които могат да правят ФМ, за това така са ви посъветвали за София да пътувате.

А за лощото отношение, нямам думи. Знам че е много обидно, знам, че не е редно и не сме го заслужили,но аз вече претръпнах с първата бременност и сега съм решила да ходя на ЖК по ЗК и паралелно на частни консултации. няма начин майчета, предния път мислех да мина само с ЖК, да ама не, като прокървих надвечер и на моята докторка кабинетът беше вече заключен.....Отидох на частен преглед. Докторът ми назначи лечение, после на контрола пак при него естествено - той знае проблема, после се опитах да обясня проблема си на докторката по ЗК, но тя само ми каза, "Е, сега нали не кървиш, няма страшно"  - виждаше се, че не и пука Sick Като прокървих за втори път, нея пак я нямаше - тя си има работно време жената и се принудих, за да ми е  мирна главата и за да знам, че има кой да се погрижи за мен денонощно, наистина денонощно, започнах да си ходя на частно. После раждах при тоя частния лекар и съм благодарна, че го срещнах, въпреки, че си плащах - чувствах се закриляна и спокойна, че детето ми е добре  Peace
Моят съвет е, ако имате възможност ходете си паралелно и на частно, а ако нямате възможност сменяйте лекарите до като е възможно, трябва да си намерите свестен, това е много, много важно. Има и такива, разпитвайте приятелки, търсете познати, все ще изкочи зайче от някъде. Стискам палци, съвсем скоро всички да се похвалят със сърдечни и добри лекари до себе си  Hug

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 17:49 от Vanyivan

# 234
kali-m-g   Hug  bouquet
Радвам се и аз да те "видя" и теб и малката ви принцеса Hug Драсвай по някой ред-на теб поне ти е прясно всичко Wink

Добре дошли на новите мами scorpionswind , Аз съм ... и sunrise7 Hug

Днес учудващо не ми е толкова лошо както до сега..чак се притеснявам дали е наред всичко Rolling Eyes Crazy

# 235
Здравейте,

Малко се позагубих напоследък, но съм ви поизчела в общи линии и се радвам на хубавите прегледи  Hug
Аз днес също бях и бебо е вече 1см голям, което си отговаря на началото на 8 седмица Simple Smile
Следващият преглед вече ще е юли месец
Освен това предварително да си кажа, че и в следващите 10-ина дни няма да ме има - отивам чак до Америка, та да видим как ще ми понесат полетите, но доки каза, че няма проблем и че е по-добре, отколкото да те друса кола до морето да речем.
За козметиката - аз се мажа против стрии с крема на мустела, пък да видим, то май си е генетично в крайна сметка, но не си го слагам на сърце  Hug
Ами това е от мен, иначе все си ми се спинка.
Като се прибера от голямата страна зад големия океан ще разказвам  Hug

# 236
Много сте изписали момичета....

peteto1981 много хубаво се е получило при вас  Hug И аз съм на 29,06...на преглед за записване на ЖК...и водене за бременна.Ще се отчитаме заедно.

За морето...то аз като не съм бременна не влизам,пък сега... Naughty много ми е студена водата дори през август.Пък и нашето южно Черноморие....колкото е мръсна водата... Naughty

virrtual на мен все още ми стават дрехите...но са ми доста опнати.... Rolling EyesИ познатите ,и колежките взеха да ме заглеждат доста...Дано не се изцепят нещо преди да съм казала на шефката  Praynig Мисля към края на август да и кажа...че за 15 септември да си търси друг учител.
Мислих да излизам в отпуск от 3 юли...ноооооо няма издържа.Като съм 1 смяна добре...отивам по хладно,айде на обяд само.Но втора...адска жега.И като ме налегне един сън на обяд като легнат децата(учителка съм в детска градина)....че се катурвам и аз... Embarassed Embarassed Embarassed и само се стряскам като задрема...дали да не офейкам от другата седмица.Само се тормозя.

# 237
Здравейте и от нас.Привет на новите момичета.
Офффффф да ви се наоплаквам малко....вечер въобще не мога да спя...и през деня съм TiredДо преди седмица Бети си спеше по два пъти на ден по 2 часа...А сега .......по 1 път по 1 час ooooh!А на мен ми се спииииииииии.....Предната бременност към края се бях превърнала в зомби...но сега много рано ме хванаха тези безсънни нощи CrazyНе,че Бети не спомага за тях...тия зъби ще побъркат и нея и мен smile3511

# 238
Здравейте и от мен Simple Smile Мога да се похваля с целодневно повдигане  Sick надуто коремче, често уриниране..... абе общо взето никакъв тонус. А, и взех да се изнервям много, почти никой не понасям. Първоначалната еуфория лекичко отстъпи място на  Confused
Много лежа, а като изляза на разходка се задъхвам Sad. Иначе до нас си имам страхотен маршрут към гората и сутрин е много хубаво за разходка. Много ме е страх да не се обездвижа.
Имаме карти за море за края на Август, един от проблемите е, че трябва да пътувам с автобус, сега и този въпрос обмислям  newsm78
По въпроса за изследванията - предварително питах дали лабораторията работи със здравната каса, взеха ми 2.40 за изследванията, но съм чувала, че доста лаборатории прибират от 20-тачка нагоре. Нямам думи.

# 239
Здравейте и от мен най- накрая и аз да се отбележа.Вчера бях на доктор всичко е ок бебчо е 3см,но миомния възел е станал почти колкото бебчето 2.8см доста е пораснал преди 3 месеца беше 5мм .Някой имал ли е такъв проблем да сподели, защото ми е доста притеснено.Доки каза да не се притеснявам да се надяваме ,че  нямало да пречи.Да ви питам и за слънцезащитните кремове нещо да препоръчате.
Е това е следващия път съм на преглед чак на 23.06 от единия до другия преглед доста бавно ми минават дните . При вас как е ? Лека ви вечер и бъдете здрави. Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт