Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои препоръки за бременни жени по отношение на храненето и лекарствата?
Какви са някои от симптомите и проблемите, които изпитват бременните жени?
Какви са препоръките за отказване от тютюнопушенето по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои препоръки за бременни жени по отношение на храненето и лекарствата?
Препоръките за бременни жени включват избягване на тютюнопушене, консумация на риба за насърчаване на интелигентността при децата, ограничаване на приема на кофеин, поддържане на здравословно тегло и важността да се кърми. Освен това е препоръчително да се избягват лекарства без лекарско предписание.
-
Какви са някои от симптомите и проблемите, които изпитват бременните жени?
-
Какви са препоръките за отказване от тютюнопушенето по време на бременност?
Отказът от тютюнопушене по време на бременност е от съществено значение за здравето както на майката, така и на бебето. Препоръчително е да се откажете от пушенето изведнъж, а не постепенно, тъй като зависимостта е предимно психологическа. Мотивaцията за спиране на тютюнопушенето е от решаващо значение, а подкрепата от близките и консултацията с лекар могат да бъдат много полезни.
-
Какви са някои съвети за справяне със стреса и нервите по време на бременност?
-
Каква е препоръчителната дневна калорична норма за бъдещи майки?
(голям рев беше и я преместихме), при големите много се кефи.
много беше гадно и колена ме боляха и ръце (имах проблем с китковия канал, който набъва от задържането на течности , а в него лежат съдове и нерви и от лактите надолу особено вечер всичко ми тръпнеше и болеше). Трудно се възстнових и от секциото разреза ми зарастна по-трудно, а най- вероятно освен големия плод и килата ми попречиха да родя нормално
Стига съм се оплаквала цял роман мога да напиша по въпроса (като всяка мама) Ако трябва пак така да стане ще го издържа в името на едно дете, а как ми се яде само, хем ми се гади , хем ми се яде 

никога не ми се беше случвало ама вече съм ок след обяд ще ходя за резултатите и ще мина през доки да ги види и ако е добре настроена може и да ме погледна на УЗ ама едва ли тя е малко
Но се чудя в 8-9 месец как ще издаяня без да купя шапчица или боденце поне.Но племеменницата ми която е на 1 година има доста дрехи и то запазени.Една приятелка детенцето и то ще е на 1 когато живот и здраве родя...само дано е момиче...че всички дрехи им са розови
Май най-много за количка и козметика ще се ръся...кошарка...ще спинка в моята.Достатъчно запазена е и иска само един лак.
нали чакахме за осиновяване,а то какво излезна ще чакаме
.Темата за мазилата и на мен ми е много интересна защото и аз вече се замислям сериозно дали не е време да се започне.Иначе от вчера някак съм като нов човек,пу пу да не чуе дявол,но почти нищо не ми се яде и тия жеги едвам ги издържам.Много
Докторката каза, че не страшно, само да се пазя и пия едни хашчета - Утрогестан и Но-шпа. Дано нещата се развият благорпиятно от самосебе си, щото с пазенето е малко трудна работа - моя едногодишен малчуган не се спира за секунда 
Какво да се прави, мисля, че не е толкова до козметика, колкото до генетична предразположеност. Все пак е добре да взимат мерки, според, не може нищо да не се прави съвсем 
Май само крачетата ще мокря