ЯНУАРКИ 2010

• 12 354
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
pochti_bezobidnа и на мен на моменти трудно  ми влиза водата, то е от гаденето, но пия доста, много е приятно с лимонче, а как ми се пие газирано и особено кола (никога не съм обичала) много ми действа освежаващо, слагам малко и разреждам с вода, аз по принцип съм си жаба.
Това с болестите по детските градини направо ме стяга шапката, искрено се надявам мамите и дечицата с проблеми да оздравяват бързо и без никакви последствия, дано Бог е с нас! Та нали и ние сме на детска нищо че нямаме още 3 г, Дамяна тръгна направо на градина, на яслата не и хареса никак  #Silly (голям рев беше и я преместихме), при големите много се кефи.
И аз да кажа за колелото, покрай мъжа ми който се вманиачи на тема колоездене от скоро и аз се сдобих с готино колело, но сега не мисля и да се качвам най-вече ме е страх от падане, което става лесно. Преди една година и нещо си взех и пътека за бягане, коята беше на ремонт, но от 2 дни пак е вкъщи, но и от нея ще се въздържа за сега,  а имаше голям ефект от нея успях да сваля десетина кг, които влачех година и половина след раждането. Не ми се става пак 86кг  Crossing Arms много беше гадно и колена ме боляха и ръце (имах проблем с китковия канал, който набъва от задържането на течности , а в него лежат съдове и нерви и от лактите надолу особено вечер всичко ми тръпнеше и болеше). Трудно се възстнових и от секциото разреза ми зарастна по-трудно, а най- вероятно освен големия плод и килата ми попречиха да родя нормално  smile3511 Стига съм се оплаквала цял роман мога да напиша по въпроса (като всяка мама) Ако трябва пак така да стане ще го издържа в името на едно дете, а как ми се яде само, хем ми се гади , хем ми се яде   smile3516
Днес си останах вкъщи, както казах на милото - да се належа.
Хубав ден на всички   bouquet

# 211
Накрая ще си гледам кефа и изобщо няма да й обръщам внимание. за нищо Naughty

Това е истината......стига да можем и на практика да приложим думите си.......

За глезенето......Не мога да си кривя душата, че с първото и второто - защото само с тях съм била при нашите - наистина ме глезеха. Нищо не върших, вярно - нямали са финансовата възможност да ми купуват каквото ми се прияде, но за сметка на това майка е голяма кулинарка. Беше правила заради мен нещо посред лято, когато принципно това нещо го няма. Друго нещо ми намери от роднини, което ми се бе прияло.......Но в интерес на истината сега, на този ми акъл........Искам сега само и единствено тяхната подкрепа, нищо друго.........

Сладка лейди, и на мен хем ми се яде, хем пък не знам какво, като ям пък съжалявам защо съм яла, че ми става тежко(а не ям по много), въобще луда станах на тема хранене.......

# 212
Здравейте момичета аз днес от сутринта съм по болници източиха ми кръвчицата и ми стана лошо  Sick никога не ми се беше случвало ама вече съм ок след обяд ще ходя за резултатите и ще мина през доки да ги види и ако е добре настроена може и да ме погледна на УЗ ама едва ли тя е малко  Confused но ще я сменя де към края на месеца че по-рано не може.
Приятен ден на всички ви после ще пиша пак

Радвам се че нослетата ви вече са добре  Hug

# 213
Аз от сега се чудя...с какви кремове да се мажа.
Майка ми няма нито стрии ,нито целулит от бременностите си с мен и брат ми.Бяха ми казали че каквато бременност е карала майката с вас,такава ще карате и вие.Вярно ли е?
Уж като гледам моята кожа е от разтегливите...но знам ли искам да се презастраховам .И още от 3 месец започвам със цапондренето.
Относно дрехите преди раждането на детето и след това...не мисля да купувам много.То преди раждането нищо няма да купя,понеже половинката не ми дава. #Cussing outНо се чудя в 8-9 месец как ще издаяня без да купя шапчица или боденце поне.Но племеменницата ми която е на 1 година има доста дрехи и то запазени.Една приятелка детенцето и то ще е на 1 когато живот и здраве родя...само дано е момиче...че всички дрехи им са розови  Crazy Май най-много  за количка и козметика ще се ръся...кошарка...ще спинка в моята.Достатъчно запазена е и иска само един лак.

# 214
Аз имам приятелка, която има момиченце на годинка и няколко дни, тя ми е обещала, ако е момиченце нашето, че ще помага с дрешки.Също имаме и племенник, който е на 5 години, но брата на мъжа ми каза, че и те ще помагат с каквото могат и каквото е останало при тях.Тъй, че имам приятели и познати, които да ударят едно рамо с дрешка и някой друг аксесоар.Ние може би ще купим легло, масичка за повиване, леген за баня, козметика, такива неща.Но ще бъде малко преди да се роди детето, преди раждането не смея да взимам нищо.Аз предварително ще знам кога ще раждам, защото сигурно ще е планирано секцио, заради проблемите ми с очите.Още не съм решила къде, но предполагам, че касата го поема, щом си здравно осигурен.Като дойде есента, тогава ще му мисля.Може би в началото на декември ще се запасим с нещата от първа необходимост.

# 215
  • София
Ние пък всичко си имаме.Като започнем от количката и легълцето та стигнем до най-малките подробности,  newsm12 нали чакахме за осиновяване,а то какво излезна ще чакаме  stork-boy stork-girl .Темата за мазилата и на мен ми е много интересна защото и аз вече се замислям сериозно дали не е време да се започне.Иначе от вчера някак съм като нов човек,пу пу да не чуе дявол,но почти нищо не ми се яде и тия жеги едвам ги издържам.Много  Hug Hug Hug на всички ви и само хубави новини от прегледите.Аз съм чак на 29.06 на преглед и тогава ще пускам изследвания и ще се запиша в ЖК но мисля да си платя пакета да ми е по-спокойно.За сега чао от мен   love001

# 216
Здарвейте сладурани,

много ми е трудно да ви следя подробно, но се опитвам да съм  в час. И така, нека се отчета какво стана на моя преглед в понеделник - видя се плодното сакче, има си и сърчице  Mr. Green Това е страхотно  Mr. Green
Имам обаче и малък проблем, плодното сакче е леко отлепено, поради тежкото физическо натоварване, преди да знам, че съм бременна - вдигах количката с детето и все багаж отдолу в багажника  ooooh! Докторката каза, че не страшно, само да се пазя и пия едни хашчета - Утрогестан и Но-шпа. Дано нещата се развият благорпиятно от самосебе си, щото с пазенето е малко трудна работа - моя едногодишен малчуган не се спира за секунда  Praynig

Виждам, че обсъждате темата с козметиката - аз позлвах с първата бременност на Мустела и Хипп, но ми се появиха стрии  Cry Какво да се прави, мисля, че не е толкова до козметика, колкото до генетична предразположеност. Все пак е добре да взимат мерки, според, не може нищо да не се прави съвсем  Peace

За нещата за бебо - с първата бременност пазарувах още от 5-и месец, като казаха "момченце" и като тръгнах по магазините  Laughing До началото на 9-и месец си имахме всичко - легълце, количка, всички дрешки и козметика. Дрешките бяха изпрани и изгладени, подредени в неговото шкафче  Peace Приготвих си в една чантичка багажа за изписването и мъжа ми само ми го донесе. Не можех да си представя да се подчиня на обичая и да не пазарувам нищо до раждането, а след това вместо мен, някой друг да избира нещата на моето дете  Peace Да ви кажа честно това беше едно наистина прекрасно изживяване - почти всеки ден си вадих от гардероба купените бебешки нещица и си ги гушках и си представях , колко ще е хубаво  Embarassed
Сега няма да купуваме много работи - защото повечето ги имаме, но предвид това, че вторто ни дете , дай боже ще се роди през зимата, много от дрешките няма да са подходящи (първото ми дете се роди през Май и тогава беше вече много топло). Та така, ще трябва дрешки да купя, няма как  Peace Поне сега знам кое си заслужава и кое не  Peace

За морето искам да ви питам - виждам, че повечето от вас вече го обсъждат тоя въпрос, а смятате ли да се къпете във водата?
На мен ми се вижда рисковано  newsm78 Май само крачетата ще мокря  Rolling Eyes

И още нещо, към кой доктор сте се насочили за първата ФМ и БХС в 12-седмица? Ако ще ходите де. Знам, че с еразискваше този въпрос, дали изобщо е необходимо, но аз лично предпочитам да съм по-предпазлива и ще си направя тези изследвания  Peace

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 14:13 от Vanyivan

# 217
Привет,

И аз ще раждам през януари, 2010. Терминът ми е около 17 януари...
Така че, включете ме в групата!   Simple Smile

Радвам се, че сте създали този форум за януарките на 2010!!

Лека бременност на всички,

sunrise7

# 218
  • Ловеч
    Vanyivan аз също имах отлепване на плодното саке,но за щастие вече всичко е наред.
Ти кака пиеш утрогестана,аз трабва да го пия до 3 месец за по сигурно.
Аз го пиех в началото 3 пъти по 2 и само след полувин час заспивах,много ме унасяше на сън.
Моля те пиши ти как го пиеш да ходя да се моля на докторката да ми намали тази убииственна доза.

# 219
  • Пловдив
Здравейте момичета! Hug

Аз съм от януарки 2009 г...........сигурно ви е писнало от нас да ви пълним темата Mr. Green обаче не можах и аз да се въздържа.
Като се сетя миналата година по това време какви вълнения бяхаааааааа.............
Особенно ми е приятно,че виждам MTV във вашите редици.

На всички ви от все сърце пожелавам лека и спокойна бременност и по едно /може и по 2/ сладки бебочета в началото на следващата година!!! Praynig

# 220
gitadam   Laughing все едно говориш за моята майка и тя ми се скара за отпуската,а за почивката не знам какво ще става,но аз отдавна не се впрягам понеже съм и свикнала.Лошото, е че в повечето случаи се оказва права.А това да си пазиш отпуската сигурно е някакво остаряло схващане

# 221
Ами такава си е тя, с 300 зора се опитваше да убеди мъжа ми да не казва на никого, че ще става татко, но той бързо съобщи на брат си, братовчед си и колегите на работата.Майка ми за всичко гледа да се презастрахова, че то за нищо няма гаранция в този живот, става това,което е писано да става.Хубаво, че и тя не ме накара да сложа червен конец, че направо ще полудея. CrazyАз съм казала само на две колежки и приятелки за бремеността.На работата още официално нищо не съм казала, чакам края на юни или като се върна от отпуск през юли, тогава май влизам в 4 месец.

# 222
Привет,

И аз ще раждам през януари, 2010. Терминът ми е около 17 януари...
Така че, включете ме в групата!   Simple Smile

Радвам се, че сте създали този форум за януарките на 2010!!

Лека бременност на всички,

Дааа, и аз така!

# 223
Здравейте тъкмо се връщам от доки за пореден път ме Дора  Close
Погледна ми изследванията точно за 3 сек и каза ок са питах я за другите дето ми ги правеха в началото на месеца и тя каза: Не сме получили някакви фрапантни резултати значи и твоите са ок  Shocked като дойдеш на20 ЮЛИ ще говорим повече!
Питах я за ФМ и ми каза сега няма смисъл в 16 седмица само в София и никъде другаде и все пак е излишно /според нея/ . Не разбирам защо трябва да е в сф като и тука си имаме 4D Crossing Arms
Исках да видим сърчицето и това ми отказа на 20 и  точка Cry.

Накрая на месеца като мога да си взема направление я сменям и точка няма удобно неудобно картон мартон и така натам  #Cussing out

За козметиката видях че си говорите аз по принцип съм голям почитател на различни качествени козметики защото имам проблем с кожата но в случая залагам на зехтина. Mr. Green

# 224
Тока се разчуствах като четях за миналите прегледи и за малките сърчица , направо се разплаках, нещо много ревлива съм станала. Толкова е красиво всичко, което се случва.

А някой чувал ли е Fallen, че аз съм нова във форумното писане и не мога да се ориентирам да видя къде е.

qoqoqo, забрави за всички други варианти - тук ще сбъдваме животи и ще е толкова хубаво. Ние сме с теб  Hug

Мама Цоци, супер за прегледа и дано вече съвсем сбориш настинката.

На всички нови - красиво и здраво бременеене и много хубави бебенца, толкова е готино, че ставаме все повече  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт