ЯНУАРКИ 2010

• 12 354
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  • Чехия
Стайл, почвам вече да се отчайвам за БГ..явно е нещо заразно.
Просто всички се държат зле, някой който малко повече власт над хората и вече е арогантен..И понеже и мен лично ме наранява самия факт, че това се случва ..Че има такива лекари сестри, и че зад всичко е абсолютната им анонимност и нечовечност спрямо пациентите..
Тук повечето пъти който се държи зле, просто е аутсайдер, всеки го осъжда особено ако е лекар или сестра..вярно че живея в малък град..малка болница, но просто не знам какво им стана на тия хора .... Почнаха да забравят кой са.
Случва се непрекъснато да ме срещат бивши пациенти и на улицата се обръщат към мен ,, Сестричко как сте,, всичко сме съпреживяли заедно..Просто не знам как го допускат това в роднината ни...или по точно колко бедни са духом..
А явно да си интелигентен и специалист, не означава да си сърдечен.
Вече не става въпрос и за пари, дори защото даже и да ми се каже, че ако са с по-високи заплатите ще си подобрют отношението няма да го повявам.

Дано не съм ви скъсала нервите с мислите си..

Лела вечер.   bouquet

# 241
Дале4на и аз живея в Чикаго та наистина може да си спретнем среща.
Иначе съм добре.Гадно ми е след ядене и усещам че съм гладна ям и после ми е кофти.
Момичета кажете какво да правя с това ниско кръвно,чудя се кола дали да не пия,че аз изобщо не пия кафе(просто не обичам).

# 242
Добро утро банда Laughing
Дано днес с по-ниските темп. навън да сме с по-голям тонус Peace

Ralik и аз съм с 2 миомни възела..трябва просто да се следят. Сега с бременността ще се увеличат поради хормоналните промени, а след раждането ще се свият...но поне на 6мес ходи на ехо да ги "наглеждаш" Wink

---------------------------------

За "казването на добрата новина", аз съм с горчив опит и още си трая Confused
Мин год бяхме казали на всички, и последната седмица на 3-ия мес се оказа, че бебето е без сърдечна дейност..ей така както всичко беше ок..причина- никой естествено не можеше да каже Sad
Най кофти ни беше, когато сина ни питаше какво прави бебчо и ми целуваше корема Cry Обясних му, че сме оставили бебето при доктора, защото е болно /той тогава бе на 2,6г/, а от тогава, мине се не мине месец-два и ме пита "мамо кога ще си вземем бебето?".
Сега дори и на родителите си не сме казали..и не смея да се зарадвам..чакам да минат 12-те седмици Confused...пък и с това драйфане хич не ми е радостно Sick

Дано не съм ви отегчила с последните редове, но го казвам, не за да се притеснявате, а защото за съжаление се случват и такива неща, и бихте могли да си спестите неприятни въпроси и най-вече емоции Confused

------

# 243
Момичета помагайте.......Не мога да спя.....Тази вечер пак пощръклях....Дайте някой съвет за вечерен сън...То се е видяло,че през деня няма да се спи.........

# 244
MTV, съжалявам за това, което сте преживели  Hug

Касмет Вяра Живот, аз пия кола - много я обичам, незнам дали е вредно, но за ниско кръвно много помага айрян със сол  Peace

# 245
Момичета помагайте.......Не мога да спя.....Тази вечер пак пощръклях....Дайте някой съвет за вечерен сън...То се е видяло,че през деня няма да се спи.........

Пробвай с хомеопатия:
Arsenicum-ако сънят не идва заради тревога
Coffea-ако сте превъзбудени и ви върхлитат нежелани мисли
Passiflora -при неспокоен сън

Чай преди лягане от пасифлора или валериана; чай от семена на целина.
Това го изрових от "Здраве чрез природолечение" на Рийдърс Дайджест.

# 246
Добро утро, момичета. Тази вечер аз спах като пън, но за сметка на това ходих 2 пъти до тоалетната.Не си спомням да съм пила много течности преди лягане.Днес сутринта ми е малко сънено, но положението не е чак толкова фатално.Лично аз мисля, че не е хубаво да се яде много вечер, така ще ви е по-леко и няма да имате проблем със съня.Добре е да се вечеря до 20 часа.Ако ви е трудно да заспите пробвайте с чаша прясно мляко, ако обичате можете да вземете и от плодовите на фибела.
Виждам, че имате ниско кръвно.Моето вчера беше 100/70 и пих айрян със сол.Но моето винаги си е такова, свикнала съм вече.
Усмихнат ден на всички. Peace newsm51

# 247
Kasmet_Viara_Jivot на мен също по принцип ми е ниско кръвното, а сега като ми падне и ми се завива свят и докато не се наям, ама почти до пръсване - опитвам се да е с по-леки като храна неща, но много като количество - не ми се подобрява състоянието. Пробвах с айран и кола и в по-леките дни помагат, но ако ми е наистина много зле само пълния тумбак ме спасява. Понякога прибягвам и до свинско месо, което доста за дълго ми вдига кръвното... Успех и късмет!

# 248
  • Чехия
Добро утро банда, лек последен работен ден.

За кръвното и замотаната глава ми помага чай от боровинки или къпини..аз го правя почти като компот тъмен и после с мед.

Също никак не мога да пия вода горчи ми, или ако пия е с изцеден лимон пийвам чай и компоти, обаче я ми събере литър на ден я не. Sad

За безсънието, помага ми по късно лягане, книжка в леглото, ама някоя по безинтересна.Или ставам правя си чай от мента и мед с лимон...но повечето пъти стига само да ида да Sick и после съм добре.

МТV,  Hug този път няма да е така.  Hug

# 249
  • София
Здравейте момичета!

Добре дошли на новите попълниения в бандата!

Аз също с много ниско кръвно, но за момента не ми пречи, верочятно съм свикнала.

Да се отчета за прегледа от вчера: ембриончето е вече 25,2 мм - отговаря на 9с. и 4д.. Видяхме го как мърда с крачета и ръчички! Беше много вълнуващо! Плацентата е вече почти оформена и е на задната стена Ще продължа още седмица и половина с утрогестана, като го намалям постъпенно. Дуфастона ще е малко повече. Предписа ми и Неофолик Мета, заради недостатъчното усвояване на фолиевата киселина. За запека ми предписа Мукофалк, което е хуск и е абсолютно безвредно при бременност и кърмене. Каза ми, че задължително трябва да се ходи всеки ден до тоалетна.

На 29.06. съм отново на преглед и тогава ще правим БХС, цитонамазка и микробиолагия.

Пожелавам хубав ден на всички!

П.П. Аз днес не съм на работа, но ме чака такова чистене.... ooooh!

# 250
  • София
Здравейте момичета, пиша Ви на вас, защото вече сте минали през това.

На 16.05 (понеделник) ще ходя на първи преглед за установяване на бременност, тогава ще съм с 19 дни закъснение и тъй като в момента съм си в България само събота и неделя и ще остана специално за прегледа, накарах майка ми да се обади и да пита какви изследвания ще ми се правят за да знам, дали да нося урина и да не съм яла, ако ми взимат кръв, за да не губя време, но са и казали, че тези изследвания се правят в 12 г.с.
Въпроса ми е нормално ли е това, защото редовно чета януарския форум и забелязвам, че правите изследвания доста по рано.

Благодаря предварително на всички и много успех.  bouquet  Hug

# 251
Привет на всички!

MTV ,
и аз, като теб. Tired Съжалявам за загубата ти! Sad Дай, Боже този път всичко да е наред!  Praynig Hug
Не смеем още да кажем на най-близките. Въпреки, че никога не е сигурно, предпочитаме да изчакаме още малко.

Аз да се похваля, всички изследвания са ми добри! Party

Хубав ден на всички!  bouquet

# 252
  • София
Hope, много се радвам за теб! Не изчезвай така повече!  Naughty  Hug

Sunny9, 5та седмица е малко. Мисля, че никой няма да иска да ти пусне изследвания.

# 253
  • София
За 5 г.с е рано да , но доктора е казал, че всички изследвания ще ги прави в 12 г.с. не е ли късно тогава?

И извинявайте ако много досаждам, ама ми е за първи път, то си и личи.  Grinning

# 254
Hope, много се радвам за теб! Не изчезвай така повече!  Naughty  Hug

Няма, обещавам!  Hug

Момичета, четох, че някой питаше за къпане в морето.
 Нашето черноморие бъка от фекални бактерии!!! Не съветвам никого да се къпе! Внимавайте много с храните по морските капанчета и ресторанти. Много зарази и вируси тръгват от там. Да не говорим за голямото струпване на хора на едно място.

Изобщо, ако планирате почивка на море, помислете, дали тази година не би било добре да се откажете от морето, за сметка на планината.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт