Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои препоръки за бременни жени по отношение на храненето и лекарствата?
Какви са някои от симптомите и проблемите, които изпитват бременните жени?
Какви са препоръките за отказване от тютюнопушенето по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои препоръки за бременни жени по отношение на храненето и лекарствата?
Препоръките за бременни жени включват избягване на тютюнопушене, консумация на риба за насърчаване на интелигентността при децата, ограничаване на приема на кофеин, поддържане на здравословно тегло и важността да се кърми. Освен това е препоръчително да се избягват лекарства без лекарско предписание.
-
Какви са някои от симптомите и проблемите, които изпитват бременните жени?
-
Какви са препоръките за отказване от тютюнопушенето по време на бременност?
Отказът от тютюнопушене по време на бременност е от съществено значение за здравето както на майката, така и на бебето. Препоръчително е да се откажете от пушенето изведнъж, а не постепенно, тъй като зависимостта е предимно психологическа. Мотивaцията за спиране на тютюнопушенето е от решаващо значение, а подкрепата от близките и консултацията с лекар могат да бъдат много полезни.
-
Какви са някои съвети за справяне със стреса и нервите по време на бременност?
-
Каква е препоръчителната дневна калорична норма за бъдещи майки?

А предната бременност въпреки че бях
и беше лято не се подух.
. , в началото на юни влязох в 9 месец и не ми беше много до кремове, а пак ми излязоха много бемки особено по корема и гърдите и всичко се пробуди пак от хормните, е имам си и генетичен фактор де.
, а както хапвам, тези диети не са измислени за мен , сигурно пак ще стана мама Сланинка много е гадно да си дебел пфуу..., на по-важно е да растат ембриончетата ние ще му мислим.
да са живи и здрави, че тоя свят ги чака нетърпеливо да е техен тоя път 

Поне на това се надява лекарката ми, както и аз, но това е ясно.
Дано ги зарадват с хубави новини, че бебето е добре и расте.Аз ще ходя чак на 18 и по всяка вероятност тогава ще ми пуснат рутинните изследвания.По изчисленията на мама Цоцоланка се оказва, че ще бъде момче, аз съм без претенции каквото дойде, само да е живо и здраво. 
и да не сте се оплакали
, това са най-хубавите дни и месеци, след 9 месеца ще ви липсват.

Не мога да се понасям, а и хората около мен трудно взеха да ме издържат. При вас толкова ли е тежко положението?
Ето тука в нашата темичка помня написаното само от последна страница. Аз и затова искам мноого да се извиня на всички, които не изреждам поименно.
(днес забравих да сложа пампа на детето