Иде пролет,иде лято, МАРТенчето е от игра залято!

• 16 140
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Къдричка, най- после разгледах снимките. Разкошни сте!  Heart Eyes
Марги, проверихте ли да не излиза яслата във ваканция? Защото "Ерих Кестнер", която е до нашата и е частна градина ,май вече е във ваканция. Преди седмица- две една мама се оплакваше, че детето й е само в група, няма деца и градината излиза във ваканция.

# 211
# 212
Много хубави морски снимки разгледах. Страхотни са ни дечицата, такива сладури.
Пожелавам на всички мартенчета хубава морска почивка, защото смятам, че морският въздух е полезен и подходящ за закаляване. Въпросът за възрастта е малко спорен - аз се сблъсках с много намусени и учудени лица, когато споделих, че отиваме на почивка с Дея, но за мое щастие детето се чувстваше прекрасно.

Наде, частната ясла е "Криси", в 9-ти, до ресторант Адашите. Ще работят цялото лято без почивка, а и предварително проверих дали ще има други деца освен Дея и твърдят, че ще има.

# 213
  • София
Здравейте. Не съм писала в темата сигурно от месеци  Rolling Eyes

Първо искам да изкажа съболезновани на Ането за огромната загуба  Flowers Rose
Стискам палци и желая кураж на семейството на Angelfish и скорошно оздравяване на баща й.  Flowers Four Leaf Clover

Момичета, снимките ви са страхотни, личи, че сте изкарали чудесно.
Марги, вашите са тоооолкова цветни. Голяма красота, много забавления, комплексът изглежда чудесен. Дея много е пораснала, физиономията й страхотно се е променила и особено на снимката с лаптопа изглежда много голяма. Прекрасни сте, особено тук. Желая бърза и лесна адаптация на Дея в яслата и много приятелчета.
Къдрич, не бях гледала снимките от кръщенето-страхони са. Ще се повторя, че цялото семейство сте много красиви, а тази снимка ми стана любима.
Заки, малките са страхотни. Играят ли си двамата? Кажи кой е по-бесен-юнакът или девойката?  Grinning
Поли, честито и тук за хубавата новина. Стискам палци всичко да върви по мед и масло.

Присъединявам се с гордост, но и лека носталгия към мнението, че дечицата ни вече са пораснали и определено не са бебета. И Маги вече разбира всичко, проявява предпочитания, характер и голяяяям инат  doh Според мъжа ми е "инатлива и бъбрива като майка си и умна и красива като баща си". Думите й в речника стават все повече, а нечленоразделната реч буквално се излива с тонове...денонощно  Rolling Eyes...Казва стхотворения, пее паснички (на непонятен за нас език, разбира се), танцува... Все така активна е, понякога ми прилича на момче, особено като почне да се катери по катерушките из парковете, да налита на други деца  Rolling Eyes Загубих бройката на контузиите й вече, има и 2 белега-на лакътя и на едното коляно, които се надявам все пак да изчезнат... Но понякога е толкова мила и нежна - гали, прегръща и целува така, че да те размаже от кеф   Flutter За съжаление повредих фотото и не мога да запечатам последните й номера, но се надявам до края на седмицата да сме с ремонтиран или с нов апарат.
Ето последните й десетина снимчици от преди да потроша апарата.

Май трябва да пиша по-често, че така имам да кажа 100 неща и става по един километър...

# 214
Добро утро.

Темата ни е започната на 7 юни, днес е 6 юли. Активността на последък тук е направо отчайваща Sad

Снимките на всички са разкошни. Аз за съжаление не мога да се отчета с такива от морето. Въпреки, че носехме фотоапарат и около 5 телефона с камера, не се сетихме да снимане. Май ще правим повторение на морето за да се наснимаме:D

Калоян е добре. Напоследък спря да тича постоянно и поукроти положението. Даже вчера успяхме да пием кафе Grinning. Надявам се сега като поукроти физическата активност, да наблегне на интелектуалното развитие. Опитва се да показва характер вече. Имам чувството, че скоро ще бъде от децата, търкалящи се по улицата. Надявам се, да не съм права, но като знам, че има от кой да го е наследил (какви циркове съм правила като малка само аз си знам Grinning) леко се притеснявам.

Поли, честита розова новина. Надявам се и стискам палци, всичко да мине ОК. Praynig

Лек ден на всички.

П.П. Какво стана с Ради? Няма ли да я изписват вече. Надявам се да е добре и бързо да се прибира вкъщи.

# 215
Деси,какво да ти кажа сутрин като се събудят много се обичат говорят си двамата галят се все едно отдавна не са се виждали.Иначе младежа е по непослушен,но като гледам и другите дечица на площадката момченцата са все такива като нашия взимат играчките на другите,крещят,удрят и т.н.дано премине и това към 3 годишна възраст и се надявам в детската градина от септември като тръгат да се научат на гърне да се промени поведението на Деян спрямо по слабичките дечица,че той си е буен и лошичък.

# 216
Пипи, какви са тези вкуснотии рано сутрин? Simple Smile
Деситка, мерси за хубавите думи! Спомням си, че миналата година правехте планове това лято да заведете Маги на море. Дано успеете и дано детето да изкара чудесно!

Моето дете пък не казва нищо освен мама и някакви нейни си думичка. Освен това не ме слуша и не иска нищо да възприеме. Не прави никакви номера, не показва нищо и комуникацията помежду ни е почти невъзможна. Притеснена съм, че има някакъв проблем и единственото нещо, което ме обнадеждава е, че когато й оттърва много бързо и лесно ме разбира. Когато я викам да й дам солета ме разбира моментално и даже тича към мен. Когато обаче искам нещо друго дори не се обръща. На моменти съм много притеснена, на моменти пък всичко ми се вижда нормално. Водих я при специалисти той твърди, че няма проблем, но се презастрахова и каза, че все още е рано за категорично заключение. Сега явно е настъпил един от онези моменти, в които сърцето ми се е свило от притеснение.

# 217
  • София
Марги*  аз много не се включвам в темата обаче ти ме провокира. Гого също не подлежи на дресировка, не иска да казва ЧАО, или как правят животните, но е много жизнен и много си играе и си говори само негови си думички. Аз съм спокойна и не го насилвам, успокой се и не се притеснявай с  Дея всичко е наред такова сладко детенце е.  Hug

# 218
  • София
Марги, повечето деца на тази възраст са така, даже и по- големите. На Любчо ушите, например, редовно не "работят". Говоря, говоря, а той дори не ме чува- прави каквото си е решил. Бяс ме хваща направо, но наблюденията върху повечето деца около нас са, че положението е същото. Какво остава за по- мъничките, като Дея. Просто децата си имат свой план за нещата, а пък са и любопитни и е трудно да им отвлечеш вниманието от важните им занимания Grinning. Освен това, мнооого се опитват да се налагат от съвсем невръстна възраст. Причина за притеснение няма, повярвай ми. Всичко си е в реда на нещата. Само да имаме търпение и здрави нерви Peace
Деситка, Заки, страхотни пораснали дечица! Hug

# 219
  • София
Марги, и аз не мисля, че има проблем...Сама казваш, че те разбира и реагира адекватно когато си иска... Просто всичко си е до дете, до темперамент, до характер...
Аз забелязвам, а и всички, които познават Маги по-добре го констатират, че тя е много буйно дете, темпераментна, емоционална, чувствителна, експресивна... и предполагам от тук идват многото  изяви. Освен, че много ме радват постиженията й,  си имам страхотни главоболия с нейния инат и експресивност. Показва пред всеки и по всяко време емоции всякакви-от това да се разреве за напълно непознат човек, който минавайки край нея я е закачил, а след това й е казал "чао", през това да сяда на земята ако не става на нейното, до това да налита на други деца, без оглед на възраст... Днес така оскуба едно момиченце, че й останаха косми в ръката, а аз я плеснах през ръцете така първично, че после хем ме беше яд, че съм я напляснала, хем си умирах от срам пред родителите на момиченцето, хем се разкъсвам от мисли къде бъркам във възпитанието, че тя да е такава  Rolling Eyes

За морето-ще ходим задължително, и аз смятам, че е много полезно за детето. Насочили сме се към Албена. Очератваше се за нач. на август и чакахме ласт минит оферти, но още не са излезли. Възможно е обаче да се наложи да пътуваме този месец, та ще видим какво ще излезе на края.

# 220
  • Тук и там
Само така - темичката започва да се съживява  Party
Много хубави снимки разгледах - от почивчици и от поводи  Laughing Вече нямам търпение и ние да потеглим към моренцето, макар че съм лекинко притеснена от това, което ще се случва там. Дано малкото приеме пясъка и морето добре, за да не се налага бързичко да се завръщаме  Rolling Eyes
Ох, и аз на моменти се притеснявам като чета какво правят някои мартенчета, но пък се успокоявам, че и Галя си има своите номера  Wink Казва някои думички когато е на кеф, а когато аз я карам да повтаря след мен в повечето случаи излиза едно и също "тааааата" за всичко  ooooh! Както казва самодоволно баща й "Тата е всичко за нея"  Crazy Сега при нас на мода е сядането насред алеите из парка и реденето на камъчета, хартийки и каквито боклуци докопа за да изучава по пътя си  Whistling Добро ми е детето, подава на всеки който мине камъчета  Mr. Green Но за ината - без коментар - няма излизане на глава с нея и искам или не ми се налага да слушам насилствен рев, за това че не минава нейната на моменти  Thinking Едно време си мислех, че няма да съм такава майка, на която детето да се тръшка за щяло и нещяло, но то явно си е до ген, а не по желание  Tired
Последно да добавя, че нещо откъм хранене го закъсваме за сметка на спането - ако Галя си яде всичко, което й се полага за деня, тогава не спи добре и ми се буди често нощем. Ако пък не яде, кривчи се през деня на храната - тогава пък през деня си спи по 3 часа, а и нощем спинка спокойно /и аз покрай нея  Crazy/. В чуденка съм кое е по-добре - да яде, но да не спи или пък обратното Thinking За протокола сме от най-слабичките май - 9 кг. се мерихме последно  ooooh! Такива работи при нас  Laughing
Хайде следващите да се разписват  Hug

# 221
Здравейте,отдавна не съм писала,но .......не е причината в нямане на време.
Зарибих се с фотошопа и сега съм направо като полудяла.Сутрин в 6ч.сядам на компа преди работа да прочета нещо и да пробвам туй онуй.
Пък и то Любчо като е на село с баба,и имам време,иначе кога ще ме оставят да си стоя така.
Виждам че коментирате поведението на децата - ами какво да ви кажа за моя хубосник.
Казва разни работи когато той си реши.Иначе разбира всичко което му се говори ,друг е въпроса че не иска да изпълнява на момента.
Но не се карам,само като бърка в кофата/тя си му е слабост от бебе-още беше в проходилката/само тогава удрям ръчичката.Закача се с всички,но не е агресивен - дори като го удрят,той не отвръща.
Иначе вече яде всичко и периода с давенето като че ли отмина /да не чуе дявола/.
Мами,ако има такива дето разбират от фотошоп и могат да помагат ,да дават скайп да си задавам въпросите.
Иначе чета от сто места,но пак има въпроси на които не намирам отговор.

# 222
  • София, Борово
Привет и от мен!
Разгледах снимките с прекрасните дечица.. леле, колко са пораснали всички ooooh!
ние с Виктор сме болни, аз лично не съм се разболявала от 3-4 години и сега ми много тегаво.
Angelfish, кураж!
Поли Heart Eyes
Наде ти няма ли да пуснеш някоя снимка на Рали да видим колко е пораснала Hug
Хубава вечер на всички и много ме радвате, като се разписвате в темичката  bouquet

# 223
Мами, благодаря за окуражителните думи!

Диди, къде успяхте да се разболеете? Да не е вирус? Дано да се оправите бързо, дори светкавично. Аз през бременността подпомагах лекуването си с цитросепт. Казват, че много помага.

# 224

Ане, много съжалявам за загубата ти... Flowers Rose Flowers Rose. Прегръщам те силно и ти пожелавам кураж. Hug
Angelfish, стискам палци за твоя баща, дано се стабилизират нещата. Hug

Общи условия

Активация на акаунт