Иде пролет,иде лято, МАРТенчето е от игра залято!

• 16 138
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Привет.
Чатът позамря, но пък темичката ни се пооживи, което е добре.
Нашето меню е:
4.30-5.30 - цок
9.30-10.30 - закуска - кус-кус/овесени ядки/попара/каша около150-200гр, рядко филийка с масло, сирене и кашкавал;
13.30-14.00 - обяд - от кухнята, месното ядене, ако е супа, със сухар - около 200гр; цок
17.30-18.30 - закуска - пасирани плодове (банан, ябълка, нектарини, пъпеш) около 150-200гр./плодово кисело мляко/Хип каша лека нощ (с бисквити, плодове или ванилия)
20.30-21.00 - вечеря - от кухнята, постното ястие със сирене, ако е супа и със сухар 100-150гр., малко кисело мляко или таратор; цок
През деня хапва по някоя солета, но повече ги хвърля, отколкото яде. Зрънчовци, бисквити, снаксове и сие не давам. Цока си по нейно желание, вода не пие много, сокове изобщо.
Ради, успешно възстановяване и те чакаме в нашите редици скоро! Hug
Пипи, тая работа с режима и при нас куца. Откак тръгнаха кучешките, съвсем се объркаха нещата.... ooooh!
spirit, много е сладка Криска и как позира само... много целувки от нас.
wiwi, много хубави снимки, ама голяма хитруша е Евка, по погледчето ѝ личи, прекрасни са ти дечицата - да са ти живи и здрави!
Болничките - бързо да се оправят. При висока температура, аз давах в комбинация 5-6мл Панадол+5-6 капки Хексалгин (иначе изобщо не спадаше) и след 2 часа свещичка Нурофен от 125мг, чорапки с вода и оцет.

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 00:18 от galinana

# 271
 Ще напиша и нашия режим на хранене, въпреки че няма кой знае какво за писане.

08:00 - 150 мл. АМ
12:00 - отказва да яде.
15:00 - отказва да яде. Ако е в настроение хапва един резен ябълка. Не яде никакви други плодове.
18:00 - отказва да яде.
19:30 - вечеря с нас, само ако има кюфтета, кебапчета или риба с гарнитура от варени или пържени картофи.
24:00 - 210 мл. АМ

В чудо съм се видяла с нейното нежелание да яде. В началото хапваше поне малко ако гледа реклами или ако някой я закача постоянно. Сега това не минава. Реве, върти се, блъска лъжичката, а накрая се задавя, при всеки опит да й дам нещо готвено, различно от скара. Педиатърката каза да я оставя гладна за 1 ден, за да огладнее хубаво и тогава да я храня. Не се получи. В Яслата, в която ще ходи твърдят, че там децата започват да се хранят добре, просто защото всички деца ядат и на злоядите им става интересно, та и те хапват. Дано е така, защото за сега закърпваме положението с АМ, но после ще стане опасно за здравето й.

Бързо оздравяване на всички, които имат нужда от това пожелание!

# 272
 Леле, Марги, уби ме с тоя режим на хранене... Дано прояде Дея, че сигурно ти е много притеснено...

Ние за сега проблем с храненето нямаме /пу-пу/. По цял ден може да тъпче нещо...
 Режимът ни е:

Ставане- около 9.00 приблизително, всеки ден различно- цокане + попара, мляко с бисквитки, грис, овесени ядки... това яде с мен, после с дядо си дояжда с печена филийка с масло и кашкавал...
 Обяд- около 13,30- яденето от кухнята, сгъстено с извара или сухар.
 Следобедна закуска- 17ч- десерта от  кухнята
 Вечеря- към 20,30-21ч- супата от кухнята, сгъстена с 1 сухар.
 Къпане, цокане и нани-на:)

През деня тъпче солети, бисквити, най-много се радва на корички хляб. Опитвам се да не й давам много от тези изкушения, но понякога това е единствения начин да я укротя.

Иве, на морето я оставях по бански- имаме доста чифтове, защото като препишка единия, слагах друг. Като свършат я оставях по голо дупе, само дето ме беше шубе от мръсния пясък да не си докара някоя инфекция и затова гледах повече да е с нещо на дупето. В морето я къпехме голичка. След това я изплаквахме в басейнчето с чиста вода, не съм я оставяла солена. Имахме памперс- бански, но не сме ги ползвали. Тях ги бях взела за басейна, но не го напълниха с вода и така и не го ползвахме по предназначение:(( Ние ходехме на плаж точно по начина,по който не се прави Embarassed отивахме към 12ч, до 13ч я оставях да си играе под чадъра, към 13 и нещо я хранех- носех си бурканчета с пюрета, после спеше в колчиката под чадъра час-два, като се събуди пак си играеше на пясъка и така до към 5 и нещо, хранене с пюренце и после се прибирахме. Много сме трудни с организацията и по друго време просто ни беше изключено да стигнем до плажа. Мажех я с 30ф-р на Себа мед. Изкарахме си страхотно, като изключим оная Т дето я вдигна. Не слушай свеки, не се шашкай, завиждам ви благородно,че ви предстои:))

Хайде отивам да си редя багажа:) Стискайте ми палци за лек полет, че изпитвам ужас покрай тия самолетни катастрофи напоследък:((

# 273
Ники, къде отиваш?  Лек и приятен полет ти пожелавам.
Завиждам ти, че ще летиш. Майка ми започна да подозира, че ходя на почивка в чужбина само заради полета. Аз само като чуя думата "самолет" и грейвам от щастие.

# 274
Ники, къде отиваш?  Лек и приятен полет ти пожелавам.
Завиждам ти, че ще летиш. Майка ми започна да подозира, че ходя на почивка в чужбина само заради полета. Аз само като чуя думата "самолет" и грейвам от щастие.
Мен пък ме е шубе. Всеки път преди полет съм като преди изпит..... на отиване де, на връщане не ми е толкова гадно. Ще ходя в Белгия за 5 дни, на едно обучение 2 дни и 3 дни екскурзия, с колеги:) Мъжете ще гледат Бела, а за събота и неделя свекървата изяви желание да я вземе при нея:)) Само да ми е здравичка, че ние с мъжо пак сме с хрема и просто ми писна вече, дано детето е добре,че без мен как ще се оправят със сополите не знам...

# 275
  • Sofia
Да ви се похвалим, че си купихме триколки днес. След дълго мислене.  Laughing Утре ще сложа снимки. За сега много им харесват, ама какъв рев е като ги сваля...  ooooh!
Еййй, голяма работа е тази клеева тинктура!!! От както я открих всичко им минава за 2-3 дни. Този последния вирус го излекувахме за ден и половина само с клеева тинктура и шипков чай с мед. Много съм доволна.  Laughing

# 276
  • София
 Здравейте! Благодаря ви за пожеланията за рождения ми ден  bouquet
 При нас положението хич не е розово. И двете ми деца са болни.  Sad Изглежда от същото, като близначетата на Савина. Педи каза само малко зачервено гърло и това е. На Раличка вече й минава, но днес Любчо взе, че вдигна висока Т и оповръща колата на отиване към лекарката.
 Иначе режимът на Раличка е горе- долу този:
 9- 9.30 закуска- овесени ядки, корнфлекс с мляко, печена филийка, палачинка със сирене, баничка, питка със сирене- нещо от тези неща.
 13- 13.30 обяд- манджичка, или супа със сирене и хляб, или нещо от нашата трапеза. За десерт Данонино или чаша кисело мляко.
 17 сл. закуска- кремче, мляко с грис или с ориз
 20- 20.30 вечеря- от нашата+ айрян или кисело мляко
 22- цок за заспиване
 Горе- долу това е. Между храненията по някое парченце ябълка, или сок от портокал, но все по- трудно намирам свестни портокали. Солети, бисквити и корички хляб сащо ядем с удоволствие.
 Ники, приятно изкарване!
 Савина, честити ви триколки! Ти ще можеш ли да ги караш и двете заедно, или ще ти трябва помощ? Радвам се, че сте по- добре. Трябва и аз да дам клеева т- ра, добре, че ме подсети Hug

# 277
  • Sofia
Eто снимки с триколките на който му се гледа
http://www.srgn.snimka.bg/album.php?album_id=400073
Не знам дали ще мога да ги бутам сама. Днес като излязохме опитах, като ходя бавно горе-долу става, ама беше за кратко. За по-дълго разстояние не знам как ще е. Ама ако не мога ще излизаме с тях, когато мъжът ми е почивка. На него хич не му се ходи на разходки, много му е скучно, ама...  Laughing

# 278
  • София
Савина много са готини триколките  newsm10 със здраве да си ги ползват малчуганите

Болничките бързо да оздравяват  Hug

Режима на Гого е:
8-9 закуска - мляко с корнфлейкс, плод с бисквити и мляко, попара или нещо подобно
12-13 обяд месно или постно ядене със сухар ако е по редичко
16-17 следобедна закуска или бисквитена торта или някакво мляко
21 АМ и лягане

между храненията много рядко взема нещо да хапва

# 279
Здравейте Hug
Нашият режим е постоянно ядене на нещо(пу-пу,не се оплаквам,даже се радвам,че,ако беше някое злоядо незнам)
6.30-210мл.АМ
8.30-попара,супа,мляко с бисквити
12.30-основното от кухнята сьс сухар
16.00-десерта от кухнята
19.00-супа сьс сухар
21.00-240мл.АМ
Между храненията все нещо иска да дьвче,гледам да давам главно плодове,така ги прояде изведньж,а до скоро само банан обичаше.Сега яде каисии,сливи,праскови,пьпеш,абе всичко.Но каквото и да види някое дете да яде и той иска-солети,бисквити,зрьнчо.

Момичета,как давате меда?Аз още не сьм давала,а ми се иска да опита вече.Чая го отказа категорично,та немога в него да сложа,а ако му дам само мед да близне ме е страх да не му накьрти.

# 280
  • Тук и там
Благодаря на всички, които писаха за режимите си на хранене  Heart Eyes Поуспокоихме ме да ви призная, т.е. както повечето и ние се храним /или поне се опитваме/ да хапваме по 4 пъти на ден /но нали свеки каза, че в болницата на дечицата давали по 5 хранения и затова ми беше чудно какво 5-то да се мъча да включа  ooooh!/ Здраве да е - засега ще си караме така, и без това храненето ни е доста болна тема  Rolling Eyes
Марги* - незнам дали ще успея да те успокоя, но точно преди 2 седмици имахме такъв дъъъълъг период, през който Галя ама нищо не искаше да яде през деня. Дори отказваше любимата си попара, нещо което винаги си е хапвала даже без песничките за слончета, патенца, меченца... Първо си казвах, че ще я оставя да огладнее, но когато след 2-3 часа продължаваше все така ми ставаше страшно мъчно и поне НАН не отказваше. Ох, мина засега, но само аз си знам що нерви съм изхабила, що рев изревах. Обвинявах се, че съм най-неорганизираната майка щом детето ми не иска да яде, каквото му приготвям или предлагам от любимите по принцип яденета и пюрета.
Та така... мина и засега чукам на дърво нещата пак са в релси /да видим до кога  Rolling Eyes/
КикиНики - аз пък ти завиждам, че ще ходиш зад граница. От доста време не съм излизала и много ми се иска да направим някое пътуване, но засега ще се радвам и на нашето моренце, пък по-нататък и друго. Весело изкарване в Белгия - и нали си знаеш, че ще чакаме снимки  Peace
savina_33 - честити ви триколки  Peace Малчуганите изглеждат много щастливи. Дано и тати прави повече разходки с вас, за да ти е по-лесно  Hug

# 281
Ники, лек и безпроблемен полет и приятно изкарване.
Марги, дано прояде Дея, че сте по-зле от нас. Аз колко нерви изхабявам докато я нахраня, но поне половината от предвиденото ядене успявам да дам. За съжаление все по-често не ми издържат нервите и ѝ се поскарвам, но със сигурност повечето пъти ми се лигави и започва да капризничи - дай това, дай онова, тая песничка, оная песничка, не знам какво ѝ паднало - дай, дай...Ако ѝ изпълня желанието отваря устата и лапа лъжицата, иначе върти глава и бута с ръка. Ами това май са си чисти глезотии. И аз вече не зная! Исках да те питам, как се спря на яслата "Криси", че аз още се колебая между нея и "Чудната къщичка"?
Сави, честити ви триколки! Със здраве и радост да си ги ползвате. Много са хубави и дечицата изглеждат много щастливи с тях.
Iva-1977, весела почивка ви пожелавам. Гледай да даваш на Галя бутилирана вода (розов Девин, Хип и т.н.), за да не ползваш течащата там, дори и за готвене, че понякога не им понася на малчовците. Мисля си, че при всички положения ще си изкарате добре, нямаш домакинска работа и др. подобни, само си гледаш детенце, плаж, разходки...  
Ive7aaa, мед не съм давала и ме е страх да опитвам. Все още мисля, че е рано заради алергии и заради ботулиновия токсин, към който са уязвими дечицата. Чая давам със захар (не че пие много, но опитвам).
Ванеса е с разстройство. Май някакъв вирус сме закачили. Дано не вдигне и температура. Нашето приятелче е и с двете.
Хубав ден и весели разходки от нас.

# 282
Гале, по въпроса за яслата - от една страна тази във втори не ми харесва, защото е точно на кръстовище и някак ми изглежда неуютна, но не съм ходила да я гледам. От друга страна, "Криси" ми е близо и няма да се налага да ползвам градски транспорт, което е доста сериозен аргумент. Отидох в "Криси", заведох и Дея, разгледахме я, хареса ми. Дея веднага се впусна в игри, а аз поговорих с едната възпитателка и бях приятно впечатлена. Сутрин провеждат занимания - пеят песнички, чете им приказки, играят игри заедно, на обед им позволяват да се учат да се хранят сами, слагат ги на гърне, опитват се внимателно да ги научат на някаква дисциплина. Поддържат много добра хигиена. Как успяват, нямам никаква представа, но всичко е чисто и приветливо в помещенията за игра и за спане. Това, което най-много ми хареса е, че има поне 7-8 деца и всички са горе-долу на възрастта на Дея. Всъщност, повечето деца са с 4-5 месеца по-големи, но няма съществено разминаване във възрастта, каквото има на всички детски площадки, на които ходим.
Единственият минус, които виждам засега е, че нямат хубава площадка на двора. Даже нямат никаква. Има само един пясъчник, но твърдят, че скоро ще сложат пързалки и люлки. Както планирам нещата, аз ще я взимам към 16:30 и от там направо на нашата площадка.

# 283
  • около Варна
Привет и от нас!

Храненето на Ева протича  по абсолютно същия начин като на Ванеса, ама все едно аз съм го писала, иде ми да и нахлупя купичката на главата някой път, побеснявам. Не да се наяде и да излезем примерно, ами трябва да и се моля един час и да се правя на маймуна. Единствено сухата храна я яде с желание защото може сама да лапа с ръце, абе глезотия е нейното, обаче не можах да я вкарам в пътя, трябва да запоне да се храни самичка, че да има мир. Имаме четири хранения, като вечер и давам АМ, но тя изпива не повече от 90 гр. само колкото да и се доспи, не го смятам за хранене.

Кики Ники, лек полет и приятно изкарване в чужбината.

Марги, предполагам колко ти е трудно с такова злоядо дете, дано е период и минава бързо.

Савина, много са доволни двамата сладури на тия триколки, чак им завидях Grinning

На плажа Ева ходи по голо дупе, само дето после няма измиване, че все е заровена в пясъка, обикновено предиобяда или следобед. Досега не съм я виждала да пишка, ама може и да го прави без да я забележа. За храненето навън, тя вече яде всякакви боклуци, така че нямам проблем, пък и не си спомням някога да е огладнявала, никога не чака за храна това дете.

На болничките дечица пожелавам бързо оздравяване. Сега някакъв летен вирус върлува с висока температура и много болни дечица има, много ме е страх заради малкия/между другото вчера стана на 40 дни, вече е голям Mr. Green/

На тези на които им предстои почивка - весело изкарване и слънчеви дни.

# 284
  • София
здравейте,ние сме вече у дома ! Grinning

Сега са едни багажи,едно чудо ... ooooh!

ще се радвам скоро да си организираме някоя срещичка,предстравям си ,колко са пораснали малките ни сладури.

Нашият режим е такъв:
Става към 7-8 ,закусва в 9 ч. - каша,макарони или други неща.
в 13 - 13.30 обядва - готвя му нещо + десерт кремче или плодово пюре
 16ч. - плод с бисквитка и кремче
19-19.30 - филия със салам или супа или бисквитена торта.
22.30 - 240 мл. АМ. и спане .

Между храненията яде плодово млеко,солетки и т.н.

Нашето колело е такова :

Жорко много му се радва и го ползваме редовно.С метална конструкция е и  гумите са му гумени ,което много ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт