Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

• 75 441
  • 661
  •   1
Отговори
# 270
Момичета,всички сте страхотни,както винаги smile3525От мен -пълнени чушки
печени сандвичи с кашкавал и домашна торта с ягоди,също домашни Wink Хубава почивка на всички 1swing

# 271
Неуморими сте всички! Simple Smile От мен едно гуакамоле Peace
felicidad17 може ли рецептата за гуакамолето? И аз правя ,но твоето има и нещо друго освен авокадо(цвета е различен).

# 272
Извинявайте за забавянето момичета, но излизах.
Ето от тук взех рецептата за Наполеона. Тестото ми стана много обаче, затова го разделих на 2 части. Едната за тортата, а в другата добавих настърган кашкавал и пекох като бисквитки.
Една поправка обаче, вода сложих само половин чаша, а не една както е в рецептата. Peace

Пицата е нещо от сорта на "карбонара". Тестото е обикновенно, вода, мая брашно, сол. Отгоре първо намазах един настърган домат, след това готварска течна сметана, кашкавал /колкото повече, толкова повече  Wink / , чесън на прах, бейкон и  гъби. Става много сочна. Peace

# 273
Извинявайте за забавянето момичета, но излизах.
Ето от тук взех рецептата за Наполеона. Тестото ми стана много обаче, затова го разделих на 2 части. Едната за тортата, а в другата добавих настърган кашкавал и пекох като бисквитки.
Една поправка обаче, вода сложих само половин чаша, а не една както е в рецептата. Peace

Гледам,че и количестовото на крем никак не е малко!Ти всичкия ли го сложи? Rolling Eyes

# 274
Не Селма. Крема въобще не съм го правила по рецептата. Правих го на око. Освен това в крема използвах една течна сметана за готвене + мляко, колкото ми се видя достатъчно. Освен това, като правя млечен крем, винаги първо карамелизирам захарта до кафяво и тогава сипвам млякото, става мнооого по-вкусно.
Може да се направи половин доза от всичко примерно.

# 275
  Мерси за отговора,Натия! Simple Smile

# 276
# 277
От снощи-приготвена на бързо зеленчукова супичка за малкия хубавец:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12890158

В момента правя торта мюсли на sladka hapka ,по-късно ще отчета със снимка/ако е за пред хора резулата де/  Laughing

# 278
  • ГОре на черешата...
Днес сме на едно тривиално пиле  с ориз, което няма смисъл да снимам. Затова ще ви покажа само десерта - "Пиян" кекс с череши - много пухкав и приятен се получи:

jakinik, тортата - мюсли ти е страхотна  bouquet! Хареса ли ви?

# 279
а сега ми остана малко време за въпроси за тортата която правих за сина.
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#46
 тортата е обикновен пандиШпан сиропиран с мляко и ром с мед
крема е сметана,пудра захар и какао,заЩото Шоколада беШе из4езнал(нали го бие хормаха трябват сили)
под 4арШафа кайсиев мармалад(през цедката)
самите цици са изрезките от пандиШпана,масло ,какао и кокос.
4арШафа е готово тесто,4е с мойто калпаво рамо ве4е не мога да меся,затова и ревнах на половинката за хлебопекарна от която съм много доволна.
та като сложих 4арШафа отгоре супер отстрани съЩо,но откъм краката и Шията малко се набръ4ка,не можах да го загладя,някой Ще ми каже ли трик за заглаждането,4е
това ми е само третата торта с 4арШаф.
за оцветяването да не говорим 4е съм бясна,Щисках да правя 4ерно бельо ,да ама не ...слагах ,слагах 4ерно докато побеснях ,4е оставаШе сиво накрая наръсих с сребърен прах и запо4нах да го разнисам с 4етка тя се оказа мокра и ...т.н.
а за цвета на тялото да не говорим там бои изобЩо не ми помогнаха .какао беШе спасението и малко разтворено в ром нескафе.
децата останаха изумени и аз съм доволна ,но има оЩе какво да се желае.

# 280
а сега ми остана малко време за въпроси за тортата която правих за сина.
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#46
 тортата е обикновен пандиШпан сиропиран с мляко и ром с мед
крема е сметана,пудра захар и какао,заЩото Шоколада беШе из4езнал(нали го бие хормаха трябват сили)
под 4арШафа кайсиев мармалад(през цедката)
самите цици са изрезките от пандиШпана,масло ,какао и кокос.
4арШафа е готово тесто,4е с мойто калпаво рамо ве4е не мога да меся,затова и ревнах на половинката за хлебопекарна от която съм много доволна.
та като сложих 4арШафа отгоре супер отстрани съЩо,но откъм краката и Шията малко се набръ4ка,не можах да го загладя,някой Ще ми каже ли трик за заглаждането,4е
това ми е само третата торта с 4арШаф.
за оцветяването да не говорим 4е съм бясна,Щисках да правя 4ерно бельо ,да ама не ...слагах ,слагах 4ерно докато побеснях ,4е оставаШе сиво накрая наръсих с сребърен прах и запо4нах да го разнисам с 4етка тя се оказа мокра и ...т.н.
а за цвета на тялото да не говорим там бои изобЩо не ми помогнаха .какао беШе спасението и малко разтворено в ром нескафе.
децата останаха изумени и аз съм доволна ,но има оЩе какво да се желае.

извинявам се беШе за тортената,кльопнах го тук  без да искам

# 281
ilrai78 newsm51
kasier,много хубава питка Hug
mari_eta ,Селма,Крисче  bouquet  bouquet  bouquet
У дома само една фокача

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 19:02 от nordina

# 282
  • ГОре на черешата...
Хмммм, това "само" ми иде да го загриза от монитора...отивам да му търся рецептата  bouquet.

# 283
Pety - само авокадо, лим. сок, чесън, черен пипер и съвсем малко зехтин. Цветът е различен, защото авокадото не беше от най-хубавите, но пъk стана вкусно Wink Ти как го правиш?

# 284
Ето я и моята Торта-мюсли на sladka hapka!/е направо лигите ми течаха тея дни ,докато я гледах в темата/

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12891316

Само прибавих и една кофичка заквасена сметана към киселото мляко,стана наистина неописуемо вкусна,препоръчвам я на всички  Peace  Peace  Peace

Снимка на парче нямам,защото мъжете я почнаха направо от тавичката с лъжици  Laughing  Laughing  Laughing

А на sladka hapna за рецептата   bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт