Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 41-ва тема

  • 75 306
  • 661
  •   1
Отговори
# 510
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
polin4eto мъфините са със сирене и с череши и много мекички станаха но почти не ми се надуха Sad
Рецептата е тази: цък - ни

# 511
  • Мнения: 718
Момичета, тези дни само ви чета, няма с какво да се включа, храним се навън или сме някъде на гости. Приготвили сте страхотни неща, вдъхновявате ме за нови експерименти Hug А и това е една от малкото теми в този форум, която е пълна само с положителни емоции Peace

# 512
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Роца, и аз черпя идеи от теб  Hug

патешко един път готвих, домашно....
не беше успешно Rolling Eyes
добре, че не ям месо...другите бая дъвкаха.
но твоете изглежда крехко и сочно.
как го правиш?

а пюрето? обожавам естрагон. Crazy

мен от сурови тиквички ме боли стомах Rolling Eyes
но аз и краставици не ям Mr. Green
иначе слагам по няколко резенчета в салатата,
мъжът ми си мисли, че е краставица  hahaha

# 513
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте неуморни кулинарки чета ви редовно -представяте невероятни ястия -аз отдавна не съм се включвала но не можах да се стърпя  и направих прочутата торта с мюсли -страхотна е определено ще се прави редовно и направих първото а сигурно и последното суши в живота си -вкуса на корите въобще не ни допадна  Mr. Green
  тортата я направих с бисквитени правоъгълни блатове -за първи път виждам-намерих ги в пикадили-4бр в пакет много са удобни и вкусни

# 514
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Здравей betina33  , отдавна не си наминавала насам... Корите на домашното суши от какво са, приличат ми а филета от Пикадилската маринована риба. Ако е така  Mr. Green... не знам... И ние сме изхвърляли на котката тези филета - не стуват.

# 515
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Роца, ето тук качих рецептата за "лозарската къща" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg11603863#msg11603863

# 516
  • София
  • Мнения: 188
Много вкусни неща сте сготвили  Hug
Бъни, би ли дала рецептата за "Крем супа с моркови, картофи и джоджен"  Crazy

# 517
  • Мнения: 3 428
Marulka, твоя дроб по Венециански е невероятен, у нас непрекъснато ме карат да им го правя .Благодаря! Hug  bouquet

# 518
  • Мнения: 4 358
Бъни, би ли дала рецептата за "Крем супа с моркови, картофи и джоджен"  Crazy[/i]
Заповядай Hug рецептата за супичката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.msg11604773#msg11604773.
Много е лесна и нищо сложно, но много я обичам.Има вкус на бобец от джоджена.....но не ми се надува корема както когато ям боб Peace

# 519
  • Мнения: 940
Мариета, Тутулина, не виждам снимките ви  Sad, само сладкото с ягоди и първата снимка със зелето  Confused

От мен пилешките хапки с пресен лук и магданоз на Диди (имаш много поздрави от половинката) Wink


Пропуснала съм рецептата, може ли линк. Изглеждат много апетитно.

# 520
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 432
 

tutulina, кога смогваш, като наслагаш сто манджи, направо се сбърквам кое по-напред да гледам! Rolling Eyes И аз искам зеленцееее............ Heart Eyes , и телешко варено ми е любимо......... Напоследък и аз съм минала на тия ръчноточени кори, повече ми харесват баниците с тях. А кексчето си го докарала по-хубаво от моето.   chef Сега, ако ми кажеш как си правиш пърленките, няма повече да те питам!  bouquet
 
    Labrex това е за теб  smile3525. А за кекса похвалата от теб е повече от шестица за мен.
   Момичета не искам да ви вкарвам в заблуждение  Shocked  , това което показвам не съм приготвила наведнъж. Просто снимам няколко неща и тогава показвам, за  да не е всеки ден.
А за пърленките на скара или грил тиган благодаря за рецептата, но нямам спомен на кого е. Който си я познае - благодарности    bouquet
Продукти: 1 яйце, 1суп.лъж.сол, 1 ч.лъж.захар, 400 гр.Кис.мляко, 1/2 кубче мая, щипка сода /в млякото/, 3 суп.лъж.олио, около 500 гр.брашно.Може кис.мляко да е 50:50 мляко:вода.
Замесва се меко тесто.Оставя се дя почива 30 минути и след това с намаслени ръце се разтегля като мекици и на грил тигана,предварително нагорещен. Като обърна да пека от другата страна, намазвам изпечената с краве масло. Прибирам в съд с капак да се задушават. Стават като "душички". Правя пърленки обикновено когато пека нещо на грил тигана, така че ми е предварително загрят, а и става много бързо. От тази доза излизат около 15-16 бр.средно големи пърленки. Хубави са и само със сиренце, не само със скара. Да ви е сладко !  cook

# 521
  • Мнения: 22 867
tutulina, благодаря ти много!  bouquet  Записах си рецептата, ще видим кога ще ги спретна.

# 522
  • Мнения: 1 685
Имах едно крехко агнешко месо и го наготвих с лапад:


# 523
  • Мнения: 655
markrit,мерси за бързия отговор за гел-фикса на Д-р Йоткер,утре мисля да правя с ягоди  Hug

# 524
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Находката, извини ме, сега видях, че си питала за сладкото - става страхотно, много ароматно, с лек цитрусов привкус, не е ужасно сладко,а и като прибавим към това бързината - само така вече ще правя Peace.
Сега се точа на сладко от кайсии с банани - мярнах вчера някъде такава реклама на гелфикса...

Тутулина, втората снимка е на торта мюсли в чаши - аз я виждам Thinking...

Общи условия

Активация на акаунт