Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 84

• 38 445
  • 368
  •   1
Отговори
# 90
Сега има един въпрос ни в клин ни в ръкав към Пепи и Албенка (заедно, по отделно, както си преценят  hahaha)Замразявали ли сте от блатовете си?  И ако да, за колко най-дълго?    И на двете блатовете ви ми харесаха много на семинара, ама всеки път да пека... По вероятно да се хвана и един ден, целия да пека и после да си замразя по отделно... Та за това питам основно  Blush

# 91
  • София
Виолет, аз не съм Пепи и Албенка, знаеш Simple Smile, но съм замразявала пандишпан - става дори по-малко трошлив след това, по-стегнат, но и няма голяма разлика. Трябва само да изстине добре, да се опакова надеждно и да се размрази в опаковката си.

карчита,не знаех, че си тук, интересно ми стана каква е разликата, която намираш, кои продукти ти се сториха ключово различни? Цветовете са чудесни!

didocia, радвам се, че вкусът с Президент ти е допаднал, само цената на тази сметана не е много...вкусна, но...за определени случаи си заслужава:) Много хубав цвят на покритието и добро попадение с паричките, чудесно изпъкват на този фон, за торта в последния момент - идеята е много удачна!

Утре сигурно няма да имам време да пусна тези снимки, че съм подгонила един друг проект, който е още до никъде, а е за събота, с пътуване и пренасяне в петък....стискайте палци, че нещо надушвам доста предизвикателства... Та, за утрешната ни годишнина (4) направих още вчера (другият проект е с приоритет Tired) ето това торте...нещо му липсва, но нямам никакъв шанс за повече внимание. Поиграх си малко с формата. Вътре е маслено-шоколадов блат и карамеленият крем на Пепи:)

още 1 и 2

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 15:20 от dimitrina73

# 92
  • Пловдив
Сега има един въпрос ни в клин ни в ръкав към Пепи и Албенка (заедно, по отделно, както си преценят  hahaha)Замразявали ли сте от блатовете си?  И ако да, за колко най-дълго?    И на двете блатовете ви ми харесаха много на семинара, ама всеки път да пека... По вероятно да се хвана и един ден, целия да пека и после да си замразя по отделно... Та за това питам основно  Blush

Любе, замразявала съм без проблем. Нищо му няма след размразяване. Поне 2 месеца е седял във фризера Simple Smile

Диме, много интересно сърце. Харесва ми Simple Smile

# 93
  • Vaudreuil Canada
violetblue аз правя блатове по рецептата на Пепи и ги замразявам - последните седяха 2-3 месеца във фризера - никакъв проблем няма - много бяха хубави - миналата седмица ги изядохме.

Дарилка не го мисли толкова - отивай да се записваш - важно е участието Simple Smile

Допис....
Дими стратохно сърце за страхотен повод. А снимките са трепач!!!

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 17:21 от shemet_neveroiaten

# 94
Оле, изпуснала съм нишката. Най-сетне имам интернет. Довечера ще пиша. Видях на димитрина73 творението, чудно е!

# 95
  • под тепетата
По въпроса за блатовете - преди 3 дни направих тези на Пепи- страхотни са : равни,пухкави и вкусни !Благодаря за рецептата и точните указания   bouquet Опаковах ги в свежо фолио, като по между им сложих готварска хартия и ги замразих. Нямам никакви съмнения, че ще имам проблем утре след размразяването. И сега ме гложди следния въпрос : ще правя крема на Сребърен облак ( ванилов крем Оле,1 крем сирене, 400г заквасена сметана, пудра захар) - дали ще се получи добре на вкус, ако сложа Оле шоколад ?
 Не мога да не изкажа възхищението си от всички торти в новата тема !
 На Албенка да и цитирам думите на баща ми като се омъжвах ( две сестри сме) - "Ограбиха ме !" ...ама чак сега го разбрах, когато и на мене почти ми чука на вратата зетя  Mr. Green Успех и късмет на хубавото ти момиче!

# 96
bilqna защо да не ....дали е Ванилия или Шоколад е въпрос на вкус. Муса на Танита е нещо подобно само че с бита сметана ,него съм го правила в какви ли не варианти - кокос , ванилия, шоколад, шамфъстък ( какъвто пудинг без варене имам ) Wink
Дими много ми харесва сърцето ...семпло но много елегантно. А другата торта я чакам с нетърпение. И успех с пренасянето на Династията като знам моята какъв номер ми направи...

Аз да се оплача - моя мъж явно се е наял на торти . Вчера срязахме Династията и той ..."хм , пълна с орехи  ooooh!" Щях да падна , аз тази торта съм я правила 5 пъти и винаги е казвал че много му харесва ....ще покривам май само дъмита докато се вразуми малко ...ама ха  Crossing Arms

# 97
  • Vaudreuil Canada
Рая направи му готов кейк микс за наказание Simple Smile
Това в рамките на майтапа де - иначе добре дошла в отбора у нас е по-зле положението.

# 98
Биляна аз мога да кажа ,че се сдобих с много добро и възпитано момче.Първоначално и аз си помислих ,че я губя но не.
Виолет блу ,аз съм замразявала остатъци от блатовете и да ти кажа ,че им няма нищо.След месец съм ги ползвала и са си наред ,не виждам причина да не може та нали са изпечени добре Peace
Аз пък да ви покажа върху какво се потих вчера и днес.Въобще не съм доволна макр и клиентите да са очаровани .Исам да ви кажа ,че никога няма да права повече кола с фрасистура.Но това беше желание на клиента ,но друг път няма да се съглася .С огромна мъка се закрепиха детаилите и въобще мъка голяма.Колата трябваше да е москвич осмак но на меен ми изглежда на вол во,но това е ,все пак хората са доволни ,колата им прави днес 40 години и те искаха да го отпразнуват  bouquet

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 18:14 от Албена

# 99
laskova   купих си боя от Варна от  Илчовски 450 гр  за 15 лв

dimitrina73 в Мадрид правих няколко пъти рецептата за упадъчна трюфл торта и стана страшно вкусна ,тук направих същата торта купих си продуктите от кауфланд и стана съвсем различна на вкус, та, си купувам от наи ефтината готварска и сладкарска сметана 200гр по 40 сентимос и шоколад 200гр за 45 сентимос , тук купих на Hopla сметана не искам да казвам че даден продукт не е хубав просто казвам че има разлика в продуктите и не ми хареса тортата как стана

# 100
  • под тепетата
 Благодаря, рая! Притеснявам се, че  шоколадовия вкус ще се размие в сметаната и крем сиренето, да не стане някакъв блудкав вкус. Освен да разбъркам и 2-та варианта на Олето и да смеся по малко с другия, за да опитам как е.

# 101
Вие сте най-уникалните майсторки - щом успяхте да ме накарате мен да правя торти  Hug

Цяла сутрин чета старите теми и искам да направя за Р.Д. на любимия торта цици, но се чудя каква да е заливката отгоре - от марципан Варна се отказвам,защото видях на една начинаеща кулинарка като мен беше станало лепкаво и далеч от карайната цел
Препоръчайте ми просто тесото отгоре какво да бъде, а пък аз ще си намеря рецептата в Тортената Библиотека    bouquet

# 102
bilqna определено вкуса няма да е много шоколадов , все пак има 400гр заквасена сметана , но и вкуса определено не е ванилов , нали  Wink
 Тортата с рула по рецепта е със заквасена сметана и течен шоколад ....ако искаш по шоколадов вкус на тази рецепта спокойно би могла да сложиш и течен шоколад . Всичко е въпрос на вкус .

Точно тази рецепта на Сребърен облак е за торта Татяна ( тя го прави за тортата и сподели че много и харесва , а и други момичета са пробвали) . Аз лично правя Татяна с крема на Фалшивото Тирамису на Танита . В къщи се харесва , даже сега едно от сърцата беше с него ( съпруга ми каза че тя била най-вкусната  Laughing
Шемет хич не си хабя аз времето за миксове , направо стериопор , че по-лесно  Laughing . Нещо много се е оял на торти , и е станал капризен  Laughing ( иначе обича сладко много
Албена на мен ми харесва колата .... Peace много добре си се справила
кокетка аз нали съм фен на ММФ - за мен това тесто няма къде да се обърка . Просто си купи бонбоните ( маршмелоуз , в Бг дунапренени им казват) , стопяваш и месиш с пудра захар. Става еластично тесто . Доколкото знам в  Бг има смесени: розов, бял и прасковен цвят - ще се получи точно телесен ! А за бодито можеш да си вземеш от зелените....
Това е само идея  WinkАко имаш въпроси за ММФ , може и на лична.

# 103
  • Бургас
Карчита, а Илчовски няма ли по - малки разфасовки боя , че аз ще поръчвам на някой като ходи до Варна да ми купи защото съм от Бургас?

# 104
  • под тепетата
 За пловдивчанки - в сладкарници "Чочко" маршмелоуза е на парче -0,16лв. Имаше два вида , ама не помня какви  Embarassed Мерак ми е да го пробвам, щом Рая толкова го хвали. На мен пък варната ми е лесна за правене, но не е особено вкусно поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт