Фимо, въздушна глина

• 128 150
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
На снимката нещо малко постно ми се вижда, май трябва да му добавя още нещо.

# 76
eriana
мерси

# 77
метнах във фурничката първия ми опит за бижута, стискайте палци

# 78
На снимката нещо малко постно ми се вижда, май трябва да му добавя още нещо.
Изобщо не е постно според мен, идеално е!
eriana , къде го намери за 2,80 фимото???

# 79
дано да не бъркам и аз, но мисля че толкова беше в Бургас Армстронг център Имаше от трите вида, мисля че това с ефектите беше малко по-скъпо  Ако искаш ще ти потърся линка към сайта им  Аз си взех уоркшоп с 4 бр, ножче и книжка за 15 и нещо лева

# 80
  • сусурлево
Как го печеш (30 мин на 110 градуса ли беше) и има ли значение дебелината на фигурките за градусите?

На мен първия път ми се запали . Сега си взех пак и ме е страх да го сложа , за да не изгори пак . Моля, някой да обясни . Има ли значение в какво и как си ги сложил и на 110 градуса 30 мин. но на вентилатор или нормално да си пусна фурната ?
Моля обяснете по подробно за такива като мен ... на които им е за първи път  Wink

# 81
И аз много се интересувам, защото направих няколко нещица от фимо, обаче не смея да ги бутна във фурната, да не взема да оклепам положението Sad
Една продавачка на фимо ми каза да си сложа в средната част на фурната, да ги поставя в нея и едва тогава да я пусна на 110 градуса за 30 мин. След това се оставяли да си изстинат във фурната, докато тя самата се изстудява.
Но ме интересува и в какво да ги сложа, отдолу(ако са в тава) трябва ли да има някаква хартия, има ли значение дебелината на фигурките при печенето и така...
Много благодаря, ако има някой с опит и помогне, споделяйки! Simple Smile

# 82
  • сусурлево
oh  аз първия път щях да задуша домашните -запалиха се . вчера с малк отопче пробвах в микровълновата , на една филия набучих точе на клечка и пуснах на 3 мин . ама не стана филията изгоря , почерни и топчето и засмърдя много гадно , но на фимо , а не на хляб . Та не ми се рискува дадох пари за тва фимо

# 83
Аз ги пека в тавичка от йенско стъкло на дъното и слагам фолио. Включвам фурната/най обикновенна/ на 110 градуса, слагам ги вътре и ги вадя на 30 минута.
Да чукна на дърво не съм имала проблеми с горене или нещо друго.

# 84
elndim , а да си забеляза дали има значение дебелината на фигурката за времетраенето или еднакво добре се изпичат всякакви дебелини?
Питам, защото имам супер тънки неща и ме е страх Sad
Инак мерси за инфото, и аз ще ги сложа в тава с фолио отдолу Wink
Забравих да попитам: някой работил ли е с прозрачно фимо и какъв е резултатът? Аз си купих, ама съвсем не ми изглежда като да стане прозрачно след изпичане... странна работа...

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 18:16 от РАЛ

# 85
  • сусурлево
купих си с ефект , но е бяло , доколкото разбрах е че свети на определена светлина. МОЖЕ И ДАСТАНЕ .. пробвай пък ако не стане , може дефекта да се превърне в ефект

# 86
  • Costa Rica
Джулиана, фимото не се пече в микровълнова ако ти е мил животът Wink.

РАЛ, аз си пека нещата върху керамични плочки (не е добре да се използват тави в които после ще печете нещо за ядене. Абе, фимото си е жива отрова!). Слагам плочките в средата на студена фурна, пека 30 мин на 110 гр. на вентилатор (като междувременно стоя надалеч - отделят се отровни газове) и веднага след това ги цопвам във вода с лед. Ако са супертънички, може и по-малко да се пекат.

Прозрачното фимо като се изпече не става съвсем прозрачно, по-скоро стои като малки слепени камъчета. Ето тук на зелените обици се вижда как се получава http://www.flickr.com/photos/26017689@N06/3497004741/ Това, дето свети в тъмното е съвсем различно и не изглежда прозрачно след изпичане - бялото тук http://www.flickr.com/photos/26017689@N06/3497818934/

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 20:42 от Делфина фон Ю.

# 87
Мерси!
Ами сигурно, ако е в тава и отгоре има хартия или фолио - няма да е проблем за приборите за хранене (и нас).
Най-вероятно трябва да ги проверявам  по-тъничките да не би да са се изпекли по-рано (не че ще разбера де Grinning).
Това за вода с лед веднага след изпичане ми звучи малко рисковано... Няма ли да е по-добре сами да си изстинат в изстиващата фурна?
Що се отнася до прозрачното фимо - и моето е зелено и ако стане като твоето - изобщо не ми изглежда прозрачно  Rolling Eyes
А сега ще ви покажа какво направих още от фимо (извинявам се за качеството на снимките):
http://artofrali.blogspot.com/2009/06/fimo-work-in-progress.html

# 88
Веднъж смесих остатъци от Чернит с Фимо - ей така, за опит. Ето резултата - не става за носене, просто експеримент А ето нещо ново:
На мен, пък, ми харесва експеримента! Защо да не става за носене?! newsm78  ( и онази гривничка - с рибите- много ми хареса ....а и другите неща ! Peace )
А на това - розовото - как се е получил драконът?!....
Много красиви неща правите! Поздравления! smile3501

# 89
  • Costa Rica
Мерси!
Това за вода с лед веднага след изпичане ми звучи малко рисковано... Няма ли да е по-добре сами да си изстинат в изстиващата фурна?
РАЛ, симпатични неща са се получили.
За ледената вода - споко, няма начин да се счупят. Това го съветват американците, май идеята е, че по този начин нещата стават по-лъскави (не стават!). Те като са още горещи се огъват и изглеждат недоизпечени, но щом изстинат се стягат. Аз нямам търпение да чакам да изстинат по естествен път.

А драконът е обикновена ваденка. Има и лак отгоре, иначе се бели.

Общи условия

Активация на акаунт