Географски, геоложки или исторически загадки, разгадаваме с малки хватки!-16тема

• 31 774
  • 435
  •   1
Отговори
# 330
71 - не е ли Синята лагуна, Исландия?

# 331
  • Стара Загора
Мда, Синята лагуна е... Тъкмо там, в Исландия...

# 332
  • зад парка
Ох, Малави е 69, оплезих се докато го намеря  Crazy Ина, ще ти го върна   Laughing
Лилонгве е столицата, там са първите снимки, а последната е езерото.
Сигурно Мадона ти е повлияла  Wink

Bravo!   bouquet

Niamam kirilica na tova PC, zashtoto e star i se bavi ot vsichko, izviniavam se.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 22:59 от InaDot

# 333
Тъй като скалите и израстъците са ми тръпка /но за мой срам тези от 67 ми убягват, макар, че все към Франция клоня/
та продължавам по темата...

№ 72 - Hopewell Rocks, Канада

Хоупуел Рокс  са скални формирования, образували се в резултат на ерозионната дейност на морските приливи. Намират се на бреговете на залива Фънди  в Хоупуел Кейп, Ню Бърнсуик, Канада. Заради голямата височина на приливите, скалните образувания два пъти през деня са изцяло покрити с вода. Бреговата ивица постоянно се видоизменя. В това се крие и уникалността на този залив,  който се смята за мястото с най-високи приливи.Образуванията са съставени от тъмни утаечни и пясъчникови скали, постоянно видоизменящи се от сблъсъка с морските вълни и с времето са заприличали на интригуващи скулптори. След като приливът се оттегли човек добива далеч по-реалистична представа за размерите на тези "гигантски саксии с цветя". Дори и тогава по земята има вода. Постепенно картината започва да се променя-водната завеса се вдига и нови и нови скални гиганти изникват било то във формата на делви, естествени арки или пещери.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 11:17 от Dobitu

# 334
  • зад парка
72 - S.America?

# 335

Северна Америка, вярно е  Peace

# 336
  • зад парка
72- Canada?

# 337
  • Стара Загора
Хи-хи, ИнаДот имаше предвид Южна, а ти се издаде без да искаш... Wink

# 338
ИнаДот, признай си - South A. ли имаше в предвид или Severna A.  Mr. Green
Ама и на мен като ми се спи, хич не се замислих  Joy Joy Joy

Канада е

# 339
  • зад парка
 Laughing

Neeee, Severna imah predvid. Tolkova sam sviknala s latinicata, che poniakoga mi e trudno na kirilica da pisha Mr. Green
znam koe e ezeroto, no sega ne se seshtam za imeto mu. Rezervat e.

# 340
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нещо ми се върти из главата, че от това езеро е пускана снимка отдавна, веднага се сетих за Северна Америка  newsm78

Хайде, изоставате с № 67, доста е лесно....ако знаеш какво търсиш  Mr. Green

# 341
  • след Околовръстното
№ 72 е Hopewell Rocks Provincial Park Rock Formations New Brunswick, а може ли жокер за 67?

# 342
  • Отвъд алеята зад шкафа
67 както казах вече води класацията за най-......в Европа, посещава се от много туристи. Не скалите са важни, а мястото им.

# 343
  • след Околовръстното
Снимката може да е направена навсякъде, а в Европа има много "най" места, които се посещават от милиони туристи. Дай жокер поне за посоката.

# 344
  • Отвъд алеята зад шкафа
Снимката може да е направена навсякъде, а в Европа има много "най" места, които се посещават от милиони туристи. Дай жокер поне за посоката.

То повечето от снимките, които се пускат, може да  са направени на много места. Както казах, не са важни скалите, а мястото им, което значи да наблегнете на координатите на тези скали и какво, свързано с координати може да  е най-..... Повече жокер от това не мога да си представя. Освен да дам отговора.

Общи условия

Активация на акаунт