Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 257
  • 905
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Това е ясно. Но, ако ще плащам същите пари като всички останали родители, то ще очаквам равен шанс, а не разпределяне по нива още преди дей уан. Просто до голяма степен е бизнес - ако сам имаш мерак да си дадеш парите, няма да те върнат я!

# 286
Това е ясно. Но, ако ще плащам същите пари като всички останали родители, то ще очаквам равен шанс, а не разпределяне по нива още преди дей уан. Просто до голяма степен е бизнес - ако сам имаш мерак да си дадеш парите, няма да те върнат я!

Равен шанс имаш на изпита. Не разбирам какво повече искаш? Школата не е виновна, че децата почват от различно ниво. И стига с това "същите пари". Другата гледна точка е, че за някой двойкаджия трябва даже да се иска двойна такса Twisted Evil Както казах, усилията да се работи с изоставащите са повече.
А ако нямаш мерак да си дадеш парите - просто не го прави. Както казах - има алтернативи.,

# 287
Здравейте
дали някой може да сподели опит от школата Лого 3 ? Тук тя е спомената между другото към средата на темата, но поста е от далечната 2009 година...
Детето е в шести клас.

# 288
  • София
Здравейте! Много моля за помощ от майките на шестокласници.Дъщеря ми догодина е в 6 клас.Колебая се за БЕЛ и Математика между 2 школи-Веди и Софроний. Има добри отзиви и за двете.Но все пак коя да избера? Проверяват ли се домашните,има ли допълнителни упражнения? По математика имаме малко повече нужда от упражнения.Къде правят повече тестове? Надявам се,да ми помогнете,защото искам да я запиша още в края на тази учебна година.Може и на лични. Благодаря!

# 289
  • София
Аз от днес още повече обичам Софроний, защото днес излязоха резултатите от изпита за АК Laughing

И втората ми дъщеря е приета в АК сред челните места Heart Eyes

И двете ми момичета посещаваха Софроний. Това им беше единствената допълнителна подготовка.

Голямата се справи чудесно и на кандидат-гимназистките изпити. За малката - стискам палци за изпитите през Май.

# 290
  • София
Ваня, благодаря! И в 6 клас ли посещавахте школата? Имаш ли поглед за шестокласниците?

# 291
  • София
Ваня, благодаря! И в 6 клас ли посещавахте школата? Имаш ли поглед за шестокласниците?

О, да. И двете ми деца ги записах от 6-ти клас.

# 292
  • Там, където ме обичат
Аз от днес още повече обичам Софроний, защото днес излязоха резултатите от изпита за АК Laughing

И двете ми момичета посещаваха Софроний. Това им беше единствената допълнителна подготовка.

Голямата се справи чудесно и на кандидат-гимназистките изпити. За малката - стискам палци за изпитите през Май.
Браво на децата, браво и на теб!

# 293
  • София
Моля за мнение за школа Междучасие-учителите,които преподават на 6 клас-по-специално се интересувам от В.Златилов-детето ми е в обикновено училище,не в МГ. Как преподава той,обясняват ли се задачите,дали не дава много сложни такива? Ако някой има мнение и за други преподаватели за 6 клас.Благодаря

# 294
Златилов е много сериозен и добър преподавател, поне моето впечатление е такова..   Малката ми дъщеря беше на курс при него в СМГ в четвърти клас, работиха по неговите Математически читанки. Не й стигна една точка на изпита за да влезе да учи там но продължи н курсовете, в пети клас беше при един друг преподавател там, (златилов не води пети клас, само 3, 4, 6-ти и седми) и сега е пак на курс воден от него в Междучасие - групата е по-малка, отколкото в СМГ а материалът е същият, малко повече пари струва, като че ли... На сайта им има и цени и преподаватели.
За сложни задачи ...Е, не са от най-лесните, по-скоро решават и по-нестандартни, освен другите, работят пак по сборник, в който той е съавтор.
И Златилов и Симеонов са изключителни учители, но вижте, иска се работа от детето, това е факт. И ако основата я няма, ще му е трудно...
лично аз смятам може би догодина да я прехвърля пак там, но при Симеонов, той също й е водил няколко пъти в четвърти клас на курсовете в СМГ и беше очарована от негом децата много го обичат. Но и при него ако нямаш основа , ще трябва много работа...

# 295
  • София
Благодаря за мнението.Stefan,да разбирам ли,че при Златилов се решават по-различни задачи,или си е по учебния материал? Моето дете не е решавало задачи от СМГ,но засега сме с шестици в училище.Ако решим да се местим през годината,имате ли мнение за П.Димитрова по мат също в Междучасие?

# 296
  • В най - голямото село
За П. Димитрова съм чувала само положителни отзиви.

# 297
Разбира се, че е по учебния материал и план... Вижте, теоретично на всяко математическо състезание материалът е съобразен с възможностите на децата на съответната възраст и учебната програма. Разликата в успеваемостта идва по-скоро от насочеността, която дават математическите училища, несравнимо повечето задачи, оито се решават и екцента върху по-"интересните" задачи , които иначе присъстват във всеки сборник -  така наречените ЗИП или свободно избираеми или с повишена трудност, или група Б, които обикновено в нематематическите училища или не се решават или се решават малко, просто защото децата в тях не са преимуществено  с особени интереси в математиката, както са събрани в математическите.
На въпроса - задачите са по материала за шести клас, но освен обикновените сметки (както ги нарича малката) има и такива, които искат повече мисъл и въображение. Но не са нещо повече от задачите с повишена трудност от училище, пак казвам.
А и Златилов и Симеонов и Петя Димитрова (чувал съм я от СМГ, не я познавам лично) са преподаватели, работещи в СМГ главно с деца, обичащи математиката, което изобщо не означава, че пресират другите и ги заливат с неразбираема информация, напротив. Дори бих казал, че стимулират (поне при нас така се получи, развиха в детето интереса към математиката и стемежа да отговори на предизвикателството да реши и по-трудното).
Което, по мое мнение е плюс, все пак за да скочиш гарантирано два метра е добре да тренираш на 2.05, нали?

# 298
  • София
Благодаря,Stefan,мнението ти ми беше много полезно,желая и на вас успехи.

# 299

Ваня  Peace Peace Peace
Специално искам да те поздравя с успеха!  Hug
Живи и здрави да са дечицата и все так да ти носят радост!
Колкото до Софроний, сме на едно мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт