Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 218
  • 905
  •   1
Отговори
# 150
  • София
По принцип пробните изпити са за завършващи шестокласници и се правят с цел определяне според нивото на знания на групите за 7. клас. За 6. клас няма такова разграничение.

# 151
И аз се присъединявам темата ,
синът ми е в 6ти клас и вече търся школа по БЕЛ и  МАТ за догодина
и аз съм в чуденка м/у Регалия Веди и Софроний
Много ще съм благодарна за всички мнения и препоръки за една от школите .
За сега не мога да наклоня везните в полза на нито една от трите , за всичките има много добри отзиви  newsm78

# 152
  • София
Desirebo А за Софроний какво инфо имаш? Аз на сайта не мога да видя къде се провеждат курсовете, колко струват?

# 153
Не съм звъняла да питам колко струват курсовете , четох добри отзиви тук във форума
на сайта им пише че занятията се провеждат в сградата на Техникума по Механоелектротехника
http://www.sofrony.com/contacts.php

# 154
  • София
Провеждат се в техникума "Никола Вапцаров", който се намира непосредствено до 1 СОУ. Цените в момента не зная точно какви са, тъй като дъщеря ми вече е  8 клас.В 6-ти клас,  на срок бяха от порядъка на триста и няколко лева общо по двата предмета. В 7-ми, при далеч по-голяма продължителност на заниманията и упражненията  след тях, цената за цялата година мисля, че беше около 1200 лева. Дори и да има промени, то те едва ли ще са твърде чувствителни.  PeaceПредполагам, че все още са в този порядък.

# 155
  • София

Поздравление! Виждам, че отлично сте се справили - 91 НЕГ. Аз също съм я завършила (но не искам да казвам преди колко години!   Joy Joy)

# 156
  • София

Поздравление! Виждам, че отлично сте се справили - 91 НЕГ. Аз също съм я завършила (но не искам да казвам преди колко години!   Joy Joy)
И аз...Също преди много години. Mr. Green
Благодаря за поздравленията, голяма част от успеха й се дължи и на наученото в  школата.  Peace

# 157
  • Вече на светло в София
already detective, коя учителка водеше БЕЛ в 6 клас на детето?

# 158
  • София
Също преди много годиниИ аз.... Mr. Green
Благодаря за поздравленията, голяма част от успеха й се дължи и на наученото в  школата.  Peace
Хайде сега! Много, много, колко да е много! Simple Smile Преди няколко години беше.. Joy Joy Joy
И за да не е спам искам да кажа, че мнението на already detective е причината да се запишем там, за което не съжалявам.

# 159
  • София
Също преди много годиниИ аз.... Mr. Green
Хайде сега! Много, много, колко да е много! Simple Smile Преди няколко години беше.. Joy Joy Joy
И за да не е спам искам да кажа, че мнението на already detective е причината да се запишем там, за което не съжалявам.
Някога, някога толкова някога! 
Сега интересът ни не е към езиковите гимназии, а към ТУЕС. Ще наблягаме на математиката, но за да изкара матурата ни трябва и българския! Така че продължаваме да търсим по-добрата школа  newsm78

# 160
  • София
already detective, коя учителка водеше БЕЛ в 6 клас на детето?
Мисля, че се казваше Шопова преподавателката й по БЕЛ от 6 клас - много сериозно и взискателна учителка.. PeaceВ 7-ми беше при Росица Петкова.По математика  и в 6-ти, и в 7-ми, занятията на нейната група се водеха  от Живка Андреевска.
Ironic, много се радвам, че след почти цяла учебна година впечатленията ти от школата са хубави. Че определено  е трудно човек да дава мнение, кое е добро и кое не чак толкова, тъй като всичко е толкова субективно.Най-добрата преценка си остава  личната.  Hug

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 21:51 от already detective

# 161
  • Вече на светло в София
Ironicalready detective, чета, че и двете имате много добри впечатления от Софроний и специално Ironic и от Веди ( има база за сравнение) Та да ви попитам: Децата правят  ли достатъчно тестове и упражнения  по Бел в Софроний (6 клас)? Гледам, че там часовете  са по- малко от другите школи. Домашните проверяват ли се и обсъжда ли се неразбраното?

# 162
  • София
Нямам спомени продължителността на занятията в 6 клас в "Софроний" да е била по-малка от тази в други школи, в които ходеха приятелки на дъщеря ми. ThinkingНо пък за 7 клас съм убедена, че беше даже по-голяма в сравнение с тази в останалите курсове. Освен редовните занятия по БЕЛ и математика в съботна или съответно в неделна група,  там накрая на учебния ден имаха и по един час упражнение по всеки от двата предмета, в който затвърждаваха материала, взет през деня.Дали началният час на занятията беше 8 или 8,30, не помня и ще ви излъжа неволно, но зная, че всичко в 7 клас приключваше едва към 15 часа.Да съм по-точна,  в 14,45.
Домашните не само се проверяват, а и винаги към тях има нужната  рецензия и поправки.Слабото място на дъщеря ми беше именно БЕЛ. В училище винаги е имала шестици, тъй като в частта с преразкази, съчинения и всякакви писмени изложения никога не е изпитвала затруднения. За възрастта си има достатъчно  добър изказ и относително богат речник. Но още в 6 клас установих, че има немалко  пропуски в овладяването на  граматиката, която по неясни за мен причини в училище някак се претупваше.Затова считам, че онова, което с времето научи по БЕЛ,както и представянето й на изпита, се дължат като резултат единствено на школата. Ако по математика при евентуално  затруднение от нейна страна бях в състояние да й помогна и аз, то по БЕЛ  не разполагах с нужната за целта увереност  и съответно приносът за разбирането на нещата е единствено на учителите в  школата.
Много рекламно може би  ви прозвуча  този пост, но лично  за себе си съм доволна от полученото в школата  и възнамерявам в 6 клас да запиша на същото място и двете си малки дъщери.С уговорката след всичко написано, че каквато и да е школата, всичко си зависи най-вече от детето. Наистина резултатите на ученици от различни школи сочат едно и също - наличие както на успели на изпитите деца, така и на такива, които въпреки допълнителната си подготовка не са се справили достатъчно добре.Което значи само едно - според мен, разбира се. Болшинството школи предлагат горе-долу еднакъв образователен продукт, с близко качество....А кое  дете колко е поело от даденото му, в зависимост от ред фактори като потенциал, настройка за учене, база от училище, амбиция и прочие, е съвсем друг въпрос.  Peace

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 23:57 от already detective

# 163
  • Вече на светло в София
Много благодаря,  already detective  bouquet
При моя син ситуацията е приблизително както е била при вас. Засега не виждам нужда от допълнителни уроци по математика. Там се справя отлично , изключително рядко ме пита нещо и там мога да помогна. Това дължим както на учителката му в у-ще, така и на допълнителните упражнения и на това, че не остава нещо неразбрано. По Бел, за съжаление не съм в състояние да му отговарям  на въпросите. Просто не ги рабирам тези граматически правила. Иначе учи и то много старателно, но му трябват допълнително упражнения. На теория знае правилата, на практика не може да ги прилага. Затова питах дали наблягат на тестовете и упражненията или на теорията.

# 164
  • В най - голямото село
MAD65 да споделя и аз за Софроний. Дъщеря ми е 6ти клас и от 2ри срок ходи в Софроний.
Занятията са и от 13.30ч до 16.45ч - общо по БЕЛ и МАТ. Цената която платихме за 2ри срок беше 298 лв.

Общи условия

Активация на акаунт