Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните мнения за курсовете за подготовка след 7 клас?
Какви са разликите между курсовете по математика в СМГ и Веди?
Какви са препоръките за подготовка след 7 клас?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните мнения за курсовете за подготовка след 7 клас?
Форумът съдържа различни мнения за курсове за подготовка след 7 клас. Някои от споменатите школи са „Иванови“, „Веди“, „Регалия“, СМГ, „6+“ и „Образователни технологии“. Мненията варират от положителни до отрицателни, като се обсъждат методите на обучение, отношението към учениците, успехите на децата на изпитите и значението на индивидуалния подход спрямо способностите на детето.
-
Какви са разликите между курсовете по математика в СМГ и Веди?
Форумът не предоставя конкретни подробности за разликите между курсовете по математика в СМГ и Веди. Вместо това, мненията се фокусират върху успеха на децата, подготовката за изпити и важността на индивидуалния подход спрямо способностите на детето. Някои майки препоръчват Веди като добър избор за подготовка след 7 клас.
-
Какви са препоръките за подготовка след 7 клас?
Формулярът предлага различни препоръки за подготовка след 7 клас, включително записване в курсове в различни школи като „Веди“, „СМГ“, „6+“, „ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ“ и други. Също така се препоръчва индивидуална подготовка, частни уроци и активно учене у дома. От решаващо значение е да направите подходящ избор за детето, неговите способности и подготовка за специализирани изпити.
-
Какви са мненията за курсовете в училище Веди?
-
Какви са мненията за груповите занимания и курсовете по литература?
Затова спирам.

Нямам предвид да помагам на детето при затруднения, нито дори да решавам с него системно, освен в единични случаи, след като ходи на училище и на школа, а да му давам допълнителна работа, която то да свърши САМО. Демек в някой момент съм преценила, че задачите от школата и училище като сложност не са достатъчни и съм поръчала да се решат още едикои си. Съзнавам, че тук ще попиташ какво и как преценява един седмокласен родител, ако не е на ти с материала . Вероятно оставя нещата изцяло в ръцете на школата и това е. Склонна съм да мисля, че едно много добре подготвено дете ще се справи идеално и само с решаването в школата и като домашно, но като максималист ( не само за гонена оценка на изпитите, а и за знания като база за гимназиален курс) не съм рискувала и съм пускала винаги и нещичко в добавка - особено пробни на по-късен етап от 7 клас. И не мисля, че практиката е била погрешна или натоварваща. Едно дете като заразбира и по-сложните задачи, решава с удоволствие допълнително, докато бяга от всякакво допълнително натоварване, ако не схваща... Има неща, които не мога по никакъв начин да заставя десетокласничката да направи, но в същото време мога често да я видя да решава задачи от сборник допълнително по собствена инициатива, при убеденост, че такива точно в училище на тест няма да се паднат. Нещата малко или много се тренират. А по повод шестокласничките ми, с тях седя по-често и решавам (показвам, обяснявам) туй-онуй, изземвайки функциите на школа, каквато все още не посещават.
Казвам го като човек, който не е добър по математика и точно защото от опит знам колко много можеш да се оплетеш в пропуски, да гледаш умно частния учител, всичко да разбереш, но като останеш насаме със задачите, да се окажеш в изходна позиция, точно затова тормозя дъщеря си още от втори клас да се "сближи" с математиката и някак си сама да си е помощник. А ако някой й пошепне някоя хитринка или по-елегантен начин за решаване на един или друг тип задачи - още по-добре, но това е надграждане. Често до тези хитринки тя и сама си стига, водена от чист мързел (нали мързелът движи прогреса) - решаваш, решаваш и по-рационалният начин сам ти изскача. А като си си го измислил ти, не го забравяш.