По градинки и полянки , пълно с Майски бебчета и майки . Тема 2

• 11 719
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Бебз мила и моето мнение е Варна поне на този етап.  Hug Важното е да си силна!
Nijntje  стискам палци.
Аз днес луднах тотално , Айя беше с температура целия ден, а бебето не спа целия следобяд ,чак сега заспа,но да видим до кога...

# 121
  • Sofia
Бебз не пише нещо, как се чувства тази вечер newsm78

Минди - ДОБРЕ ДОШЛА при нас. Честито ти дълго чакано бебче!

Моят бебо е кисел тази вечер. Жегата сигурно го мори горкия. Спи си човекът и изведнъг страшен неудържим рев. И друг път се е страскал и е ревал, но за мъничко и пак се приспива, този път не мога да го успокоя.... Добре че давам гърда, че иначе нищо не го успокоява.  Mr. Green

Аз пак да питам - дерат ли се вашите бебета. Моят вече не се драска по лицето, минале  на главата. Всеки ден има рани... newsm78

# 122
  • Велико Търново
Ето снимки на Мина и тук има на Божа,че нали си имаме мами на големи младежи Blush
http://www.darboji.snimka.bg/album.php?album_id=381158&pid=12475136
http://www.darboji.snimka.bg/album.php?album_id=387985
Мина огладня после ще дописвам Grinning

# 123
  • Plovdiv
Безз надявам се да вземеш най- правилното решение за теб и за бебчо и скоро всичко да се нареди  Hug.
Момичета имам нужда от съвет още когато бях в болницата на Влади му беше трудно да засуче дясната ми гърда просто това зърно е по вдлъбнато. От самото начало се мажа с крем за зърна на Мустела но явно няма много голям ефект защото боли ужасно и вече и раничка имам. Моля ако някой има опит да ми препоръча някой крем.Не ми се иска да се отказвам от кърменето. А тези силиконови зърна и за тях си мислех, не знам колко са подходящи?

# 124
Бебз разбирам те чудесно ...и аз имам такива моменти и да знаеш, че и аз съм на линия, ако имаш нужда от нещо! Само пиши, че искаш помощници и веднага даваме телефони. Аз съм в Бели брези, но имам кола и мога да дойда където и да е. За съжаление този тип мъже трудно се променят Sad , някои казват, че ако ги ангажираш с бебока стават чудеса...но как да стане незнам. Той си обича живота, свободата и не иска нищо да се съобразява...Дано успеете да намерите правилния начин да живеете добре.  Hug

Вайза и ние сме при д-р Томов от 20-та. Simple Smile Утре сте ходим и на ортопед при Филипов там. Simple Smile

Сиска гледах новите снимки на малките - прекрасни са! Обличаш ги със страхотен вкус - радват много очите и сърцето ми!  Heart Eyes

Плами силиконките ги ползвам вече над 40 дена - доволна съм. Ползвам тези на Медела, но знам че и другите стават. Имало случаи бебчо да не иска да суче от тях, но при нас за щастие няма проблем. Късмет ти желая!

Аз днес на обяд пак се върнах на кърмене, спрях с помпата, че се изнервих. Sad То все по-малко успявам да изцедя и страшно се депресирах и реших, че колкото и да ревем и двамата ще си се мъчим на гърдата. Нали бебчо тегли повече, а и стимулира повече...С помпата лесно, но ако вземе да ми спре кърмата ще ми бъде много неприятно. Вече два пъти се хранихме, като втория предложих и двете, а първата цели 30 мин я дърпа... Дано лактацията ми се нормализира и скоро влезем в добър ритъм!

# 125
Добър вечер и от мен.Аз напоследък май само успявам да чета, макар че, от както сме при майка ми, се чуствам доста по-добре.Тя поне за разлика от свекърва ми, ми помага  след като се прибере от работа.Даже ми остава време и да отида в магазина да помагам на г-н Каравелов с бумагите.
Сега да се отчета.Днес бяхме на консултация- за 25 дни сме наддали 1 кг и се пораснали с 3 см newsm68.Сложиха ни и хепатитната  ваксина.Сега мисля да взема тази петорната, забравих й името newsm78.
Момичета, имам нужда от добър дерматолог спешно!Нашия педи не успя да се справи с пъпчиците по лицето на Рая.Изписа й 3-4 мазила, но нищо не помогна и съм много притеснена.Днес ми даде направление за дерматложката в 19 поликлиника, но не знам нищо за нея  Thinking и се чудя дали да й се доверя.
За ортопеда-трябва да си запиша час при Димитров  във Военна болница другата седмица.При него водих и Алекс и съм много доволна.
Исках да ви питам, някой знае ли до кой месец се появяват коликите, защото ние нямаме, но пък аз се заринах с ИНФАКОЛ и мисля да го пускам в продажба, ако не ми трябва.
Бебз, аз съм в Редута, ако се налага и във всички околни квартали, включително и Младостите мога да доставям поръчки PeaceСамо кажи!А иначе, съгласна съм с всички-по-добре е Варна.
Добре дошла на новата мама!Честита ти рожбичка smile3525
За Таня newsm17 Всичко ще се оправи!

# 126
Plami аз се мажех с ГЕРМАСТАН .  Имах раничка и болеше много. Мина ми за една седмица. Не става по-бързо за съжаление.
А за зърната - купи си и пробвай десетина лева са , и да не става не е голяма загуба ако пък ти свърши работа чудно Hug

Бебси  Hug я го стресни малко тоя твоя мъж. Като гледам как ни пишеше в темат и се вълнуваше покрай раждането и се притесняваше за теб , има хляб в него Hug Ела малко на моренце дасе прибира в празната къще малко да му дойде акъла.
Знаеш ли как хубаво ще си изкараме тук в морската  Heart Eyes А иначе като ви гледам колко сте младички има взаимно да се учите миличка. Не се отчайвай , всички малко или много минават от там. И ние сме имали караници по точно този повод.

Не те подстрекавам ама аз хвърлих дистанционното на новата ни 42 инчова плазама и го направих на парчета.
Чак на мен не ми се вярваше че го направих (мислех че няма да се счупи  Joy) и му казах - гадно ли ти е че прецаках нещо за което ти пука ? И на мен ми е точно толкова гадно като оправя къщата и ти след мен я насвиниш .
Много ми стана гадно за дистанционното , сигурно повече от на него но си излязох от стаята със спокойствието на индийска крава.
После си говорихме и му се извиних но и той ми каза че съм права и ще се старае повече.
Имате много сол да изядете заедно но има ли желание има и начини.
Аз не вярвам в компромисите. Когато нещо ме издразни веднага си казвам без яд - информирам съпружието , да не каже че не знае къде ме сърби...  Joy И той така постъпва. Най важното е да си говорите много. Според мен това е разковничето.
Апък ти за не се шашкай имате време и да се карате и да се обичате. Само по малк,о помалко си моделирай момчето. И не само с мърморене но и не само с добро. Ще се научиш кое му действа.
Но шоковата терапия е много добра - както казват момичетата , сака бебето и на море при ваще  Hug Hug Hug Hug
Всеки е имал такива сценки в къщи по един или друг начин.
Аз днес нещоооооо ..... миии няма млякооо кърмим се като за световно 100 пъти.Купих си лактогонния чай на ХИП и аз та да видим. бадемки хапване и дано да тръгне пак  newsm78
Иначе да се похваля - вече два пъти папаме без силиконовите зърна  newsm47 сигурно скоро ще ги махна съвсем - посвикнаха ми зърната и каналите се разшириха  newsm10 А бебо колко лакомо яде милия малко мекичко зърно , не като силикона  Joy
Всичко е добре когато свършва добре Heart Eyes

# 127
Бебз, пиши как си и дали можем да помогнем..и аз съм на линия. В гледането на деца (както стана ясно) не ми е силата (камоли чужди) ама за всичко останало, може да се разчита на мен.

Сис, моя син не съм го предлагала във варненско, предлагах на Фелинка сина и  Wink Така че дружко, от теб гледането от мен парите (и не бой се изкарвам за да харчим и двете  Laughing) А куклите ти са точно КУКЛИ  Heart Eyes

Моля ви кажете ми кога се цедите за резерви? Ще излизаме в петък вечер и искам да прескоча едно кърмене.  Та по този повод днес сефте почнах (ей много гадно това занимание) След като нахраних малкия и вечеряхме се курдисах с помпата пред ТВ след 5 мин няма и капка кърма и какво мислите....няма и 10 мл  newsm78. Това нормално ли е толкова малко да ми остава (чак се зачудих по принцип колко произвеждам  Laughing То бая време ще ми отнеме да събера за едно хранене. А и като само съм кърмила до сега не знам какво количество трябва да подсигуря.

Лека и спокойна нощ!

# 128
  • София
Nijntje стискаме палци  Peace

geribg ти си ми почти съседка, може да пием по кафе някой път  Grinning

И аз ползвах Гермастан и Лансинох. Но с Лансинох започнах, тогава беше разранено до кръв, и след 2 дни само цедене на тази гърда можех отново да го кърмя безболезнено. За Гермастана нямам такива наблюдения, защото не сме стигали пак до кървища..

Благодаря ви на всички, момичета, някак е по-леко дори само като си излееш мъката, а вие направо ме просълзихте с милите си думи  Hug Hug Hug Не мога да ви опиша колко мило ми стана и колко много значи за мен подкрепата ви, имате късмет че нямаме среща тия дни, щях да ви орева от умиление колко добри можете да бъдете към някой толкова непознат и колко много значи за мен подкрепата ви!  newsm45 newsm51 newsm51

# 129
    Бебс, само не се притеснявай да кажеш, ако имаш нужда не само от морална подкрепа... Ей къде е Редута, все някоя от нас ще скокне да помогне. Hug Hug Hug

Иначе, добро утро. Grinning Grinning Grinning
Аз след като накърмих Рада, не мога да заспя пак... Да използвам случая тогава... Имам едно въпросче, ама не ми се смейте много. Wink Аз нали четох, четох, ама накрая това и да съм го прочела не ми е влязло в главата с разгладеното сиво вещество.
   Та, от няколко дена гърдите ми вече не са толкова твърди и наляти, и както преди не са с някакви възли и бабуни. Преди като бяха пълни даже си боляха, особено първите дни... Сега са по-скоро мекички, макар че пак си имат кърма, но дали същото количество? newsm78 Нормално ли е да ти омекнат гърдите?
Бебка пък също така от няколко дни има един период от деня, в който все не и стига кърмата. В смисъл кърмя я, в един момент уж се нахранва, "изплюва" гърдата, надига глава,че не иска и след малко пак почва да врънка и да си налапва юмручетата. Пак я кърмя, тя пак започва лакомо и като се откаже след малко, пак така... с мрънкането и ръцете в устата. А гърдите ми вече и двете са изтискани, меки - изпила ги е завалията. Притеснявам се да не би да почва да не ми стига кърмата? Ще се радвам Айла или КайРен ако имат време да ми драснат две реда.

ПП. Някой питаше къде е тази градинка в Овча Купел... Значи, то си е малко паркче и е супер приятно, защото дърветата правят дебела сянка и се търпят жегите. Паркчето е точно срещу Старата баня в старата част на Овча Купел. Там има още един парк, но той е гадничък и див. Ще се радвам ако на някоя мама и е наблизо и се разходим заедно.

# 130
  • гр.Стара Загора
Дендри добро утро!
И аз току що свърших с храненето на дребосъчка и излезнах на терасата на въздух ,но въздуха е вече спарен ужасно топло е от сега а незнам до обед как ще е  newsm78Майчета да ви питам колко градуса е в стаята на бебетата ви и пускате ли климатик.В нашета стая е 30 градуса не се диша и мисля да пускам климатика да охлажда докъто сме навън или ще водя беба в друга стая и като се охлади малко да го спирам то иначе е сауна ooooh!
Бебс миличка не се притеснявай да споделяш знаеш че форума е голяма сила и подкрепа  Hug Hug Hug
Сиси мацките са страхотни  newsm10
Дендри аз не съм специалист по кърменето но първите 2-3 седмици имах кърма за 3 бебета но изведнъж ми омекнаха гърдите и беба постоянно гладна 2 дена се мъчихме и аз и тя.През 30-40 мин. я слагах на гърдата а тя празна и рев пробвах какво ли не но накрая за да се успокоя а пък и беба /другите може да ме упрекнат/ но и педи ми каза да дохранвам с АМ.Дано при теб не се стигне до такава мярка но аз продължавам да кърмя и дохранвам вече сме от месец на смесено и се примирих че ще е така и единствено се моля Евелин да ми е здрава и да наддава  Praynig

# 131
Здрасти Росита. Дано да не се стига до там, наистина. Ще изчакам малко, може да си взема и онзи чай за стимулиране на лактацията, за който някои момичета говорят. Дано да си имам кърма, защото иначе ни е супер кеф със бебка да се кърмим и не ми се иска бизките месеци, да се лиша от това удоволствие. breastfeeding

# 132
  • София/Варна
Момичета имам нужда от съвет още когато бях в болницата на Влади му беше трудно да засуче дясната ми гърда просто това зърно е по вдлъбнато. От самото начало се мажа с крем за зърна на Мустела но явно няма много голям ефект защото боли ужасно и вече и раничка имам. Моля ако някой има опит да ми препоръча някой крем.Не ми се иска да се отказвам от кърменето. А тези силиконови зърна и за тях си мислех, не знам колко са подходящи?
За да е по-безболезнено засукването от проблемното зърно е добре първо да го оформиш добре. Това може да се направи на ръка или с помощта на помпа. Хубаво е също така да опиташ различни позиции за кърмене и да видиш в коя ще ти е най-удобно.
Ако решиш да ползваш силиконови зърна, много важно е бебчето да засуче правилно, иначе проблемите с разраняването може да се задълбочат.

Аз днес на обяд пак се върнах на кърмене, спрях с помпата, че се изнервих. Sad То все по-малко успявам да изцедя и страшно се депресирах и реших, че колкото и да ревем и двамата ще си се мъчим на гърдата. Нали бебчо тегли повече, а и стимулира повече...С помпата лесно, но ако вземе да ми спре кърмата ще ми бъде много неприятно. Вече два пъти се хранихме, като втория предложих и двете, а първата цели 30 мин я дърпа... Дано лактацията ми се нормализира и скоро влезем в добър ритъм!
Слагай  по-често детенце на гърда, пийвай лактогонни чайчета и резултатът няма да закъснее Simple Smile. Също така елиминирай домашните дразнители - това е много важно за успешното кърмене.

Дени, нормално е да не бъдеш винаги с гърди а'ла Памела Андерсън Wink. В един момент е нещата се регулират и гърдите не се препълват болезнено. Това, което описваш като поведение на Рада ми е познато - Ели го прави същото в момента. Аз я оставям да си суче и в повечето случаи след това ми връща мляко малката лакомия Wink. Малките бебчета имат нужда да усещат близостта на мама и да си потренират сукателните умения Wink. Нямаш поводи за притеснение, ако мокрите и мажете достатъчно памперси (минимум 6 пишани на ден и 1-3 акани), малката е жизнена и жълтеничката и не се обостря.

# 133
КайРен  Hug благодаря за успокоителните думи! Слагам го по-често малкия и си взех засега чайчето на Хип. Дразнителите...днес след ортопеда хващам пътя към мама и там надявам се, че ще ми е по-добре.Simple Smile

# 134
Дени, нормално е да не бъдеш винаги с гърди а'ла Памела Андерсън Wink. В един момент е нещата се регулират и гърдите не се препълват болезнено. Това, което описваш като поведение на Рада ми е познато - Ели го прави същото в момента. Аз я оставям да си суче и в повечето случаи след това ми връща мляко малката лакомия Wink. Малките бебчета имат нужда да усещат близостта на мама и да си потренират сукателните умения Wink. Нямаш поводи за притеснение, ако мокрите и мажете достатъчно памперси (минимум 6 пишани на ден и 1-3 акани), малката е жизнена и жълтеничката и не се обостря.

KayRenn, благодаря много за отговора. Дано да си права и да няма проблем. Наистина гърдите ми се струват много по-меки. Разликата от преди два дена, е от тук до небето. Дано кърмата е достатъчно. Ще следя изхожданията както си ми препоръчала, само не знам как да процедирам с малката гладница, защото минутка слд като уж се е накърмила, започва пак да търси и да си лапа ръчичиките. Ми, то така... по цял ден на цицата... Wink

Общи условия

Активация на акаунт